Savaş, Siyaset ve Ticaret Üçgeni’nde

Başlatan darkevvilboy, 29 Mart 2011, 18:42:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı YapCtech Genel Müdürü Cüneyd Firat. 

Bir Asya Ülkesi Avrupadan tedarik ettigi hava karakol ucaklarin da Türk CTech in yani bizim Uydu Haberlesme Sistemimizin kullanilmasini üretici firmaya ön kosul olarak getirdi.

Mesajı Paylaş
]

Alıntı YapARCA Savunma Amerika kıtasından fazla üretim yapan Çorumlu şirket.



Çorum Sungurlu'dan başlayıp, global savunma pazarında adını duyuran Arca Savunma, SAHA EXPO 2024'te Slovakya'nın MSM Group ile 2 milyar dolarlık bir ihracat anlaşması imzalayarak, Türkiye'nin savunma sanayi kapasitesini tüm dünyaya gösterdi. Eski Türk Silahlı Kuvvetleri mühimmat yüzbaşısı İsmail Terlemez tarafından kurulan firma, Amerika kıtasında üretilenden daha fazla top mermisini bir ayda üretiyor.

Mesajı Paylaş
]


Alıntı YapSavunmaSanayiST.com @SavunmaSanayiST



Polonyalı Siyasetçi Blaszczak: "Yakında güzel haberlerimiz olacak... takipte kalın"

Mesajı Paylaş

Alıntı Yap"Bir ülke daha bizden gemi almak istiyor"

Bir ülkenin daha kendilerine ulaşıp 'Portekiz'e yaptığınız geminin aynısını biz de istiyoruz. Her şeyiyle çok iyi bir platform. Bütçemizi ayarlamaya çalışıyoruz.' dediğini aktaran Güleryüz, şöyle devam etti:

"Sadece Portekiz ya da bahsettiğimiz ülke değil... Avrupa'da, Uzak Doğu'da ve Güney Amerika'da görüştüğümüz farklı yerler de var. İhracatta çok iyi bir yol aldık. Daha da ileriye gideceğiz.

Yalnızca askeri gemilerde değil vurucu İHA sistemimiz Kargu'da da ihracat başarımız ortada. Şimdiye kadar 10'dan fazla ülkeye sattık. Şimdi bu ürünün zırh delici mühimmatlı versiyonu için hızla çalışıyoruz. Testleri tamamladık. Çok yakın zamanda Kargu'nun bu versiyonu da envantere girecek. IDEX 2025 fuarında bu ürünümüz için de çok ciddi görüşmelerimiz var. Birden fazla ülkeyle ihracat için sözleşme üzerine çalışıyoruz."


https://www.trthaber.com/haber/gundem/stmden-harp-sahasina-yeni-oyuncu-fpv-dron-uretecek-898393.html





MKE'den Malezya'ya ihracat



Makine ve Kimya Endüstrisi: "Malezyalı Hasil Integra Sdn. Bhd. Firması ile büyük ölçekli bir satış sözleşmesi imzalanmıştır. İhracat başarılarımıza yenilerini eklemeye devam ediyoruz."
Makine ve Kimya Endüstrisi A.Ş.

https://tr.linkedin.com/posts/defenceturk_mkeden-malezyaya-ihracat-makine-ve-activity-7298301071347605506-g6W1



Metaksan'ın MILSAR Radarı, ADASI'nın GARMOOSHA İHA'sına entegre edilecek.



https://tolgaozbek.com/savunma/yerli-savunma-sistemleri/metaksanin-milsar-radari-adasinin-garmoosha-ihasina-entegre-edilecek/
Mesajı Paylaş

Alıntı YapHindistan, Bangladeş'in sınır bölgesine konuşlandırdığı Bayraktar TB2'leri yakından izliyor.



Hindistan basını Economic Times, Pakistan'ın Bangladeş ile kurduğu yakın askeri bağlar Hindistan'ı endişelendirirken öte yandan, Bangladeş ordusunun Türkiye'den satın aldığı Bayraktar TB2'leri gözetleme operasyonları için Hindistan sınırına yakın bir yerde kullandığını belirtti.

Hindistanlı savunma kaynakları, insansız hava araçlarını gördüklerini ve yakından izlediklerini belirtti. Kaynaklar, İHA'ların son birkaç ayda sortiler yaparken görüldüğünü ve Hindistan sınırları boyunca kendi topraklarında uçtuklarını söyledi.

Hint tarafı, bu alanlardaki faaliyetlerini yakından izlemek için radarlar kurmak da dahil olmak üzere tüm önlemleri aldığını ifade etti.

Kaynaklar, Bangladeş ordusuna ait TB2'lerin zaman zaman gözetleme görevlerinde 20 saatten fazla uçuş gerçekleştirdiğini söyledi.


Mesajı Paylaş

Alıntı YapMKE, Polonya'da teknoloji transferine ve üretime başlayacak



Türkiye ile Polonya arasında mühimmat üretimi için görüşmeler başladı. MKE heyeti, Varşova'da Polonya Savunma Bakan Yardımcısı ile görüştü. Görüşmeler olumlu sonuçlanırsa MKE, Polonya'da teknoloji transferine ve üretime başlayacak.

Rusya'nın Ukrayna işgaliyle birlikte savunma sanayisi küresel anlamda öncelik kazandı. Özellikle kara savaşlarında büyük önem taşıyan mühimmatlardan biri de top mermisi. Günlük kullanımı binlerle ifade edilen Rus-Ukrayna savaşında Kiev'in en önemli ihtiyaçlarından biri de 155 mm'lik top mermisi.

Türkiye, bu anlamdaki birikimini Avrupa Birliği'ne taşımak istiyor. Polonya ile Türkiye arasında gerçekleşen son görüşme bunun en önemli işareti. Polonya Hükümeti'nin resmi sitesinde duyurulan bilgilere göre Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) üst yönetimi, Polonya Savunma Bakanlığı yetkilileri ile Varşova'da bir araya geldi. Görüşmelere Polonya adına Savunma Bakan Yardımcısı Pawel Bejda, Türkiye adına da MKE Genel Müdürü İlhami Keleş liderlik etti. Polonya Savunma Bakanlığı Yardımcısı Pawel Bejda, MKE ile 155 mm mühimmat için işbirliği konusunda bir toplantı yapıldığını duyurdu.

POLONYA'DA ÜRETİM MASADA
Genel Müdür İlhami Keleş, Polonya makamlarına Teknoloji Transferi (ToT) ve Polonya'nın en büyük Avrupa'nın da önemli silah üreticilerinden olan Polska Grupa Zbrojeniowa (PZG-Polonya Savunma Grubu) tesislerinde 155 mm topçu mühimmatının yerel üretimi konusunda bir teklif sundu.

Hükümet açıklamasında, Polonya'nın Rus-Ukrayna Savaşı'nın ardından güvenlik endişeleri nedeniyle silahlanma sürecini yükseltmek ancak yabancı askeri teçhizat tedariklerine olan bağımlılığını azaltmak istediğinin altı çiziliyor. 155 mm mühimmatın yerel üretimine yönelik bir plan bu hedefin bir parçası.

Açıklamada ayrıca, MKE tarafından sunulan teklifin Polonya Silahlı Kuvvetleri'nin mevcut ihtiyaçlarıyla uyumlu olduğu ve görüşmelerle ilgili olumlu bir atmosferin sinyalini verdiği belirtiliyor.

RUSYA Kuzey Kore'DEN, UKRAYNA BATI'DAN ALIYOR

Savaş sırasında ağır topçuların aşırı mühimmat harcaması, Rusya ve Ukrayna'nın ihtiyaçlarını da yurtdışından karşılamaya zorluyor. Ukrayna, topçu parçalarını ABD ve Avrupa ülkeleri gibi birden fazla yabancı tedarikçiye bağlıyken, Rusya ise Kuzey Kore gibi siyasi müttefiklerinden sağladı.

DÜNYA
Mesajı Paylaş

Eh işte Avrupa Birliği silahlanma bütçesinden Polonya iyi para kaldırır, biz de böyle uzaktan seyrederiz. Mesajı Paylaş

Alıntı YapHAVELSAN Mısır'da insansız kara aracı üretimi için anlaşma imzalandı.

HAVELSAN, Mısır'da faaliyet gösteren Kader İleri Sanayi Fabrikası ile insansız kara araçlarının ortak üretimi için anlaşma imzaladı.



HAVELSAN, Mısır'da Arap Sanayileşme Örgütü'ne bağlı faaliyet gösteren Kader İleri Sanayi Fabrikası ile insansız kara araçlarının ortak üretimi için bir anlaşma imzaladı. Anlaşma, Kader İleri Sanayi Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Tümgeneral Dr. Amr Abdel Aziz ile HAVELSAN Genel Müdür Yardımcısı Şevket Ünal tarafından Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen'in de katıldığı törenle imzalandı. İş birliği çerçevesinde insansız kara aracı sistemlerinin üretimi, Türk mühendisliğinin ürünü olan teknolojilerin lisanslama ve teknik destek süreciyle Mısır'daki Kader tesislerinde gerçekleştirilecek.

HAVELSAN Genel Müdür Yardımcısı Şevket Ünal, yapılan iş birliğine ilişkin, "Bu iş birliği, yalnızca bir teknoloji transferi değil, aynı zamanda bilgi birikimi ve stratejik vizyon paylaşımıdır. Yüksek teknolojiye sahip insansız kara araçlarımızı birlikte üretecek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu ortaklık, her iki ülkenin savunma sanayii yetkinliklerini ileriye taşıyacak bir adım olacaktır" dedi.

Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen ise, "Kader Fabrikası, teknolojik kapasitesi ve kalite anlayışıyla Mısır'da örnek bir üretim üssü konumunda. Bu iş birliğinin HAVELSAN ile Kader arasında uzun soluklu bir stratejik ortaklığın ilk adımı olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullandı.


https://www.foreks.com/haber/detay/67e52028f87ea55839915a28/PICNEWS/tr/havelsan-misirda-insansiz-kara-araci-uretimi-icin-anlasma-imzalandi-27-03-25/





MKE Kuzey Makedonya'da Barut Fabrikası Kuracak.



Millî Savunma Bakanlığı bağlısı MKE AŞ ile Kuzey Makedonya'da yerleşik ATS Grup arasında, "Savunma Sanayi Alanında Stratejik İş Birliği Anlaşması" imzalandı.

İmza törenine Millî Savunma Bakan Yardımcısı Musa Heybet, beraberinde MKE Genel Müdürü İlhami Keleş ile katıldı.

Törende Makedonya'yı Dışişleri Bakanı Timco Mucunski, Savunma Bakanı Vlado Misajlovski ve ATS Grup Genel Müdürü Shefshet Demirovski temsil etti.

Türkiye ve Kuzey Makedonya arasındaki stratejik ortaklığı da derinleştirecek olan anlaşma ile teknoloji transferi, üretim tesislerinin modernizasyonu ve ortak yatırım projelerinin hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Kuzey Makedonya'da kurulması planlanan yeni barut fabrikası, iki ülke arasındaki savunma sanayi iş birliğini güçlendirerek bölgesel üretim kapasitesini artıracak.

#MillîSavunmaBakanlığı @MKEgovtr @heybetmusa @ilhamikeles

https://x.com/Savunma__Sanayi/status/1905324727482069105
Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz