KC-46 Pegasus

Başlatan Falcon, 25 Şubat 2011, 15:13:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin, Boeing şirketinden üç adet KC-46 tanker uçağı almak istediği bildirildi.

Defence News'te yer alan habere göre BAE'nin tanker uçak siparişi almak istemesi sürpriz olarak yorumlandı. Zira BAE Hava Kuvvetleri'nde halen 3 adet Airbus A330-MRTT tanker uçağı bulunuyor.



http://www.kokpit.aero/bae-tanker-ucak-boeing Mesajı Paylaş

İsrail eskiyen tanker uçağı filosunu yenilemek için ABD'den 1 milyar dolarlık 8 adet KC-46 tanker uçağı alıyor. İsrail'in elinde halen KC-130 Hercules Boeing 707 tanker uçakları bulunuyor.



Times of İsrael'in haberine göre İsrail, ABD Hava Kuvvetleri'nin de bu yıl ilkini filosuna kattığı Boeing KC-46 Pegasus tanker uçağından 8 adet almak istiyor.

İsrail Hava Kuvvetleri'ne uçakların teslimatının iki yıl içinde başlayacağı bildirildi.

Boeing, İsrail Havacılık ve Uzay Sanayii'nin kullanılmış 767'leri tanker uçaklara dönüştürmesine izin vermemişti.

http://www.kokpit.aero/israil-abd-tanker-ucagi Mesajı Paylaş

ABD merkezli Boeing firması, KC-46 Pegasus Yakıt İkmal ve Stratejik Nakliye Uçağı üretimiyle ilgili olarak bir sözleşme değişikliği kazandı.



Konuyla ilgili olarak ABD Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, toplam bedeli 2.628.005.872 dolar olan söz konusu sözleşmenin; 15 adet KC-46 Pegasus uçağı, iki adet yedek motor, beş kanatlı yakıt ikmal ekipmanı kitleri, yedek parçalar, destek ekipmanları ve birtakım lojistik faaliyetleri kapsadığı belirtildi.

Sözleşme ile ilgili olarak Washington'un Seattle şehrinde yapılacak çalışmaların, Mart 2023'e kadar tamamlanması planlanıyor. ABD Hava Kuvvetleri Komutanlığı (U.S.A.F.), sözleşme kapsamında 2019 yılı içerisinde 2.151.944.310 dolarlık ödeme gerçekleştirecek.

https://savunmasanayist.com/haberler/kc-46-pegasus-icin-2-6-milyar-dolarlik-sozlesme/ Mesajı Paylaş

Gerek geliştirme süreci gerekse teslimat sonrası süreçte sorunlarla boğuşan KC-46'da ABD'nin yüzünü güldürecek bir gelişme yaşandı.

Yaklaşık üç ay önce zemindeki kargo sabitleme bileşenlerinde yaşanan mukavemet sorunları nedeniyle parçalarda deformasyon yaşandığı tespit edilmişti. Yapılan ilk incelemenin ardından detaylı araştırma için KC-46A Pegasus'larda personel ve malzeme nakli yasaklanmıştı. Denetimlerde, otomatik olarak kilitlenmesi gereken mekanizmaların yük bindiği durumlarda yeterli miktarda dönmemesi nedeniyle kilitlenmediği tespit edildi. Bileşenlerin, personel müdahalesi olmadığı sürece kilitlenmemesi nedeniyle uçuş güvenliğini riske ettiği belirtilmişti. Bu süreçte sadece yakıt ikmal görevleri için hizmet veren platformda gerekli çalışmalar tamamlandı. Buradan elde edilen verilerle İlgili komponentlerde iyileştirme çalışmaları tamamlandı ve hâlihazırda servisteki platformlara entegre edildi. Test uçuşlarında sorun tespit edilmemesine müteakiben geçtiğimiz günlerde uçakların malzeme ve personel taşıma yasağı kaldırıldı. Böylece uçaklar, görevlerini tam kabiliyetle ifa etmeye başladı.



http://www.c4defence.com/Gundem/kc46-da-yasak-kalkti/9114/1 Mesajı Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail'e, KC-46 Pegasus Yakıt İkmalı Uçağı ile ilgili tahmini değeri 2.4 milyar dolar olan olası bir yabancı askeri satışı (FMS) onaylama kararı aldı.



Konuyla ilgili olarak ABD Savunma Güvenliği İş Birliği Ajansı'ndan (DSCA) edinilen bilgiye göre söz konusu satış; 8 adet KC-46 Pegasus Yakıt İkmal Uçağını, 17 adet PW4062 Turbofan Motoru, 18 adet MAGR 2K-GPS SAASM Alıcısını, AN/ARC-210 U/VHF Telsizlerini, APX-119 Dost-Düşman Tanımlama (IFF) Transponderlarını, yedek parçaları ve ek birtakım lojistik destek hizmetlerini kapsıyor.

İsrail Hava Kuvvetleri (IAF) envanterinde halihazırda 4 adet KC-130 Hercules ve 9 adet Boeing 707 Yakıt İkmal Uçağı bulunuyor.

https://www.savunmasanayist.com/israil-kc-46a-tedarik-ediyor/ Mesajı Paylaş

Havacılık devi Boeing tarafından ABD Hava Kuvvetleri için geliştirilen KC-46A Pegasus Yakıt İkmal Uçağı, yaşadığı sorunlar ile gündemde kalmaya devam ediyor.



ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, 24 Þubat 2011 tarihinde Boeing'i ABD Hava Kuvvetleri (USAF) envanterinde bulunan KC-135 Yakıt İkmal Uçakları'nın değiştirilmesi için açılan KC-X ihalesinin kazananı seçmiş ve yaklaşık 35 milyar dolarlık sözleşme ile 179 adet KC-46A Pegasus Yakıt İkmal Uçağı üretilmesi kararlaştırılmıştı.

Bu kapsamda Boeing, USAF'e ilk dört adetlik KC-46 teslimatını 2019 yılında geçekleştirildi.

Ancak KC-46 Pegasus Yakıt İkmal Uçağı, irili ufaklı birçok sorunu yüzünden halen tam operasyonel değil. KC-46 uçağında en son tespit edilen büyük çaplı sorun, yakıt ikmali yapılacak uçaklara boom yönlendirilmesi için kullanılan Uzak Görüş Sistemi (RVS)'nde çıkmıştı. RVS sistemindeki kalibrasyon sıkıntılarının, yakıt ikmali yapılacak uçakların gövde kaplamalarına hasar verebileceği belirtilmişti.



ABD Hava Kuvvetleri tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklama, KC-46A'nın yeni bir büyük çaplı soruna daha ev sahipliği yaptığını belirtti. USAF'a göre KC-46 Pegasus Yakıt İkmal Uçağı'nın yakıt ikmal sisteminde, Temmuz 2019'da aşırı düzeyde yakıt sızıntıları tespit edildi. Buna müteakiben söz konusu sızıntı, USAF tarafından Kategori 1 sınıfı eksiklik olarak nitelendirildi. USAF ve Boeing, söz konusu sorunlara birlikle çözüm bulmaya çalışıyor.

KC-46'nın eksikliklerinin giderilmesinin 2023'e kadar sürebileceği belirtiliyor.

https://www.savunmasanayist.com/abd-hava-kuvvetlerinin-kc-46-talihsizlikleri-devam-ediyor/ Mesajı Paylaş

Boeing, Japonya Hava Öz Savunma Kuvvetleri'ne (JASDF) ilk KC-46A tanker uçağını teslim ederek bu programın ABD dışında bir müşteriye ilk teslimatını gerçekleştirdi.

Boeing KC-46 Başkan Yardımcısı ve Program Yöneticisi James Burgess, "ABD'nin ardından Japonya'nın da dünyanın en ileri ve güvenli, kendini kanıtlamış, çok işlevli muharebe havada yakıt ikmal kabiliyetine sahip olması, Japonya Hava Öz Savunma Kuvvetleri ve Boeing için son derece heyecan verici ve tarihi bir an. Uçak görev etkinliğini ve JASDF'in başarısını sağlamak üzere Japon müşterimizle uzun yıllara dayanan bir ortaklık için sabırsızlanıyoruz." dedi.



Japonya'nın KC-46A tanker uçağı, JASDF'in yanı sıra ABD Hava Kuvvetleri, ABD Deniz Kuvvetleri ve ABD Deniz Piyadeleri uçaklarına havada yakıt ikmali yapabiliyor. KC-46A tanker uçakları, tüm dünyada şimdiden 5.000'in üzerinde sortiye ulaştı; boom ve yakıt doldurma tabancası sistemleri ile başka uçaklara 50 milyon libreden (22,65 milyon kilogram)  fazla yakıt ikmali gerçekleştirdi.

Boeing Japonya Başkanı Will Shaffer," Japonya'nın hem program hem de Hint-Pasifik bölgesindeki ABD-Japonya işbirliği açısından ciddi bir dönüm noktası teşkil eden KC-56A tanker uçağı alımı, iki ülke arasındaki güvenlik paktı bağlamında önemli bir rol oynayacak. KC-46A tanker uçağı, ayrıca, kargo ve yolcu taşıma kabiliyetleriyle Japonya'nın insani ve afet yardım çalışmalarına katkı sağlayacak." dedi.

Çok yönlü ve amaçlı tanker uçağı, kargo konfigürasyonunda 18 adet standart askeri paletin (463L) taşırken, farklı konfigürasyonlarda yolcu ve kargo taşımacılığını birlikte yapabiliyor. Japonya'nın KC-46A tanker uçağı, ayrıca, güçlü savunma ve taktik durumsal farkındalık sistemleriyle Japonya'nın hava üstünlüğü elde etmesine ve bunu sürdürmesine yardımcı olacak.

Boeing, ABD Hava Kuvvetleri ve JASDF ile ilk KC-46A tanker uçağı için 2017 yılının Aralık ayında Yabancı Askeri Satış sözleşmesi imzaladı. İkinci uçak opsiyonu 2018 yılı Aralık ayında kullanılırken, üçüncü ve dördüncü uçak opsiyonları 2020 yılının Ekim ayında kullanıldı.

Boeing, Washington eyaletinin Everett kentindeki 767 üretim hattında ABD Hava Kuvvetleri, Japonya Hava Öz Savunma Kuvvetleri ve diğer uluslararası müşteriler için KC-46A tanker uçağı imal ediyor. Ayrıca, KC-46A tanker uçağı gövde yapısının yüzde 16'sını Boeing'in Japon ortakları üretiyor.

Þu anda Japonya için ikinci KC-46A tanker uçağı montajına devam eden Boeing, ilki 2019 yılı Ocak ayında olmakla birlikte ABD Hava Kuvvetleri'ne 48 adet KC-46A tanker uçağı teslim etti.

https://www.savunmasanayist.com/japonya-ilk-kc-46a-tanker-ucagini-teslim-aldi/ Mesajı Paylaş

ABD'li imalatçı Boeing, 2023 yılının ilk KC-46 tanker uçak teslimatını ABD Hava Kuvvetleri'ne yaptı.



Boeing'in açıklamasında ABD genelindeki tedarikçilerin desteğiyle Washington üretim hattında üretilen KC-46 tanker uçağının, Birleşik Devletler Hava Kuvvetleri stratejik hava ikmal kanadı olan 305. Hava Hareketliliği Kanadı'na teslim edildiği açıklandı.

Yapılan teslimatla birlikte ABD Hava Kuvvetleri filosundaki Pegasus KC-46 tanker uçak sayısının 68'e yükseldiği açıklandı.

https://tolgaozbek.com/savunma/hava-kuvvetleri/boeingden-2023te-ilk-kc-46-teslimati/ Mesajı Paylaş

Mülteci soytarilarina 40 milyar dollar yedirten Devletimiz, kendi askerimize 30 senelik KC 135 gibi ucan taput layik görüyor. Nerde adalet nerde kalkinma??? Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz