Orion-E İnsansız Hava Aracı

Başlatan fırtına06, 04 Kasım 2019, 18:54:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Rusya'nın uzun menzilli İHA'sı Orion'un Suriye'de test uçuşu gerçekleştirdiği iddia edildi.



Rus basınında, Rusya ordusundaki uzmanlara dayandırılan haberde, 2016 yılında dizayn edilen geçtiğimiz yıl testleri başlatılan uzun menzilli 'Orion' insansız hava aracının Suriye'de testler gerçekleştirdiği iddia edildi.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl testlerinin devam ettiği açıklanan Orion insansız hava aracının bin 200 kilogram ağırlığı olduğu, 450 kilogram mühimmat ve yük taşıyabildiği ve ağırlığına rağmen yaklaşık 30 saat havada kalabildiği açıklanmıştı. Geçtiğimiz yıl Rusya Savunma Bakanlığının envanterinde 900'den fazla insansız hava aracının bulunduğu, bu İHA'ların birçok önemli görevde kullanılmaya devam edildiği, ayrıca nitelikli İHA filosunun genişletilmesi için Orion, Korsar ve Ohotnik isimli hava araçların üretim çalışmalarına devam edildiği ifade edilmişti.

https://www.iha.com.tr/haber-uzun-menzilli-rus-ihasinin-suriyede-test-ucusu-gerceklestirdigi-iddiasi-809779/ Mesajı Paylaş
  • Gösterim 3,772 
  • Yabancı Hava Sistemleri ile İlgili Haberler
  • 6 Yanıtlar





Rusya'nın Ryazan kentinde Rus ordusuna ait "Orion-E" tipi insansız hava aracı (İHA), bir apartmanın yanında bulunan araziye düştü.



Rusya Savunma Bakanlığı'nın envanterindeki en prestijli insansız hava araçlarından olan Orion-E, Ryazan kentinde bir apartmanın yanında bulunan araziye düştü. Apartmanın 70 metre yakınına düşen orta ve uzun menzilli insansız hava aracı kullanılamaz hale geldi. Apartman sakinlerine İHA'ya yaklaşılmaması yönünde uyarı yapıldı.

Polis ekipleri de çevrede yoğun güvenlik önlemleri aldı. Rusya Savunma Bakanlığı, bölgede İHA ile test uçuşları gerçekleştirildiği sırada İHA'nın radardan kaybolduğunu ifade etti. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ederken, büyük hasar gören İHA'nın askeri araçlar ile hangara çekildiği öğrenildi.

Rusya'da faaliyet gösteren Kronshtadt Group tarafından geliştirilen Orion-E tipi insansız hava aracı, otomatik bir kalkış ve iniş sistemine ek olarak 24 saat havada kalış süresine ve 200 kilogram yük taşıma kapasitesine sahip. Yüksek faydalı yük kapasiteli Orion-E, 3 boyutlu haritalama, lazer işaretleme, SAR/GMTI görüntüleme ve sinyal istihbaratı gibi çok farklı görevler gerçekleştirebiliyor. Orion-E insansız hava aracının 2017'den beri Suriye'de konuşlandırıldığı ve gerçek muharebe ortamında testlerinin yapıldığı da biliniyor.

http://www.haber7.com/dunya/haber/2916415-rusyaya-ait-iha-apartmana-dustu Mesajı Paylaş

Rusya Federasyonu tarafından 2011 yılında geliştirilmeye başlanan "Orion-E" SİHA, Rus işgali altında bulunan Kırım topraklarındaki Morskoy Eğitim Sahası'nda gerçekleştirilen testte yeni mühimmatıyla hedef olarak kullanılan L-39 uçağını vurdu.

Rus mühendislik firması Kronshtadt Group tarafından tasarlanan ve geliştirilen Orion SİHA'nın taşıdığı yeni mühimmatın, fiziki açıdan Roketsan tarafından geliştirilen MAM-L Mini Akıllı Mühimmat muadili olduğu söylenebilir. Testte kullanılan mühimmat hakkında detay verilmezken, videoda hedef olarak kullanılan Aero L-39 Albatros uçağının yüksek patlayıcı başlıkla başarılı bir şekilde imha edildiği görülebiliyor.



Rusya'nın ilk Orta İrtifa – Uzun Havada Kalış (MALE) sınıfı İHA'sı olan Orion-E, henüz 2017 yılında tanıtıldı. 200 kilogram faydalı yük ile 24 saat havada kalabilen SİHA, performans olarak daha düşük olsa da TUSAÞ üretimi ANKA İHA ile aynı sınıfta bulunuyor. Servis irtifası 25.000 feet olan Orion-E; 8 metre uzunluğa, 16 metre kanat açıklığına, 1000 kilogram azami ağırlığa ve 200 km/s azami hıza sahip.

Kısa süre önce Suriye'de test edilen ve akabinde Rus ordusu envanterine alınan Orion-E İnsansız Hava Aracı, geçtiğimiz yıl Rusya'nın Ryazan bölgesinde bulunan Listvyanka köyünde kırıma uğrayıp düşmüştü. Orion'un düşüş sebebinin motor arızası veya kontrol esnasında çıkan bir problemden kaynaklandığı tahmin ediliyor.

İnsansız hava aracı teknolojisine oldukça geç yoğunlaşan Rusya Federasyonu, son zamanlarda ise bu alana yönelmiş durumda. Gerek Orion-E gibi klasik gerekse Okhtonik gibi stealth İHA projeleri bulunan Rusya Federasyonu, SATCOM ve mühimmat gibi bir dizi alt sistemleri ise kısa süre önce geliştirdi.



https://www.savunmasanayist.com/rus-orion-e-siha-l39-vurdu/

Mesajı Paylaş

Rusya Savunma Bakanlığı, Kırım'daki havacılık poligonunda insansız hava araçları (İHA) arasında bir düello düzenledi. Bu sırada Orion İHA'sının diğer insansız hava araçlarını havada imha etmeye yönelik hünerleri ilk kez gösterildi.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın yayınladığı videoda Orion İHA'sı havalanıyor ve güdümlü tanksavar füzesiyle helikopter tipi insansız hava aracını imha ediyor.



Uzun süre havada kalabilen orta irtifa insansız hava aracı olan Orion'un seyir hızı saatte 200 kilometre. Azami uçuş irtifası 7 kilometre olan İHA, 24 saate kadar havada kalabiliyor, KAB-20, KAB-50, UpaB-50, FAB-50, X-50 silahları ile donatılabiliyor.



https://tr.sputniknews.com/20211220/rusya-orion-ihasinin-baska-bir-ihayi-imha-ettigi-anlari-gosterdi-1051946092.html Mesajı Paylaş

Rus yapımı Orion-E MALE Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA), Ukrayna'da Kornet Anti-Tank Güdümlü Füze (ATGM) atışı gerçekleştirdi.

Rusya Federasyonu tarafından 2011 yılında geliştirilmeye başlanan "Orion-E" SİHA, Ukrayna topraklarında Kornet ATGM atışı gerçekleştirdi. TASS Haber Ajansı tarafından yayımlanan görüntülerde; Rusya tarafından Ukrayna'nın işgalinde kullanılan Orion-E SİHA'nın, bir binayı vurduğu görülüyor.



Görüntü kalitesi oldukça vasat olan Orion-E SİHA'nın elektro-optik sensörü, ATGM'nin infilak etmesinin ardından uzun bir süre boyunca işlevsiz kalıyor. Orion-E, daha önce Kırım'da gerçekleştirilen bir atış testi kapsamında yerde bulunan L-39 savaş uçağını vurmuştu.

Rusya'nın ilk Orta İrtifa – Uzun Havada Kalış (MALE) sınıfı İHA'sı olan Orion-E, henüz 2017 yılında tanıtıldı. 200 kilogram faydalı yük ile 24 saat havada kalabilen SİHA, performans olarak daha düşük olsa da TUSAÞ üretimi ANKA İHA ile aynı sınıfta bulunuyor. Servis irtifası 25.000 feet olan Orion-E; 8 metre uzunluğa, 16 metre kanat açıklığına, 1000 kilogram azami ağırlığa ve 200 km/s azami hıza sahip.

Kısa süre önce Suriye'de test edilen ve akabinde Rus ordusu envanterine alınan Orion-E İnsansız Hava Aracı, geçtiğimiz yıl Rusya'nın Ryazan bölgesinde bulunan Listvyanka köyünde kırıma uğrayıp düşmüştü. Mart 2021'de ise Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'da bir dizi testlere tabi tutulmuştu.

Orion'dan ateşlenen Rus mühimmatının ise Kornet (9M133FM-3) ATGM'nin yeni bir varyantına benziyor zira mühimmata farklı bir başlığın kullanıldığı görülebiliyor. Inokhodets, Forpost ve Altius gibi Rus SİHA'larından kullanılabilecek olan Kornet mühimmatı, 10 km menzile sahip Kornet-D mühimmatı üzerinden geliştirildi. Kornet'in 4+ km menzile sahip olduğu tahmin ediliyor.

https://www.savunmasanayist.com/rus-sihasi-orion-eden-fuze-atisi/ Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz