GÖKTÜRK PROJESİ

Başlatan RekarnO, 20 Temmuz 2009, 14:47:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.


Göktürk-1 uydusu ne zaman fırlatılacak?

Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girecek olan Türkiye'nin ilk metre altı çözünürlüğe sahip Keşif-Gözetleme Uydusu Göktürk-1, fırlatma öncesi planlı testlerinin gerçekleştirilmesi için 07 Mayıs 2015 tarihinde Antonov AN-124 uçağıyla Ankara'ya geldi.

Uydunun geliştirilmesinden sorumlu alt yüklenici (Thales Alenia Space/Fransa) tarafından Cannes/Fransa tesislerinde üretim, montaj ve entegrasyonu gerçekleştirilen uydu, TAI'nin Akıncı yerleşkesi içerisinde yer alan Türkiye'nin ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test (USET) Merkezinde çevresel testlerinin yapılmasının ardından yörüngesine fırlatılmak üzere Fransız Guyanası'nda bulunan Koruou Fırlatma Merkezine gönderilecek.  Uydunun 2016 yılı ilk yarısında fırlatılması planlanıyor.

GÜNDE 14 DEFA TUR ATACAK

İtalya'nın Telespazio SPA firması ile SSM arasında 16 Temmuz 2009'da imzalanan ve 261.5 Milyon Euro değerindeki proje sözleşmesi 19 Temmuz 2010'da yürürlüğe girdi.

Göktürk-1 uydusu 0.5 metre çözünürlükte siyah beyaz, tüm renklere duyarlı 2 metre çözünürlükte görüntü çekebilecek kabiliyette olacak. Uydunun yüksek teknolojili optik sistemlerinin tasarım ve montajı için 10 milyon Euro harcandı.

Göktürk-1 uydusu, Vega Uydu Fırlatma Sistemi ile Fransız Guayanası'ndan uzaya fırlatılacak. Yılda 60 bin'den fazla görüntü çekmesi öngörülen uydunun görev süresi yedi yıl olarak planlandı. Dünya etrafında 98 dakikada bir tur olmak üzere günde 14 kez dolaşacak.


http://kokpit.aero//image/data/6491-20150518134533-7.jpg[/img]


http://kokpit.aero/gokturk-1-uydusu-ankarada


Türkiye'nin ilk uydu merkezi bugün açılıyor

Türkiye'nin ilk uydu test tesisi TAI Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test (USET) Merkezi bugün açılıyor.
Açılış Töreni, 21 Mayıs 2015 Perşembe günü saat 10:00'da TAI'nin Ankara/Kazan tesislerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN ve Başbakan  Ahmet DAVUTOĞLU'nun katılımlarıyla gerçekleştirilecek.

Yatırım maliyeti; Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile TÜRKSAT tarafından karşılanan USET Merkezi, GÖKTÜRK-1 Projesi kapsamında Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TAI) yerleşkesinde kuruldu.

USET Merkezi'nin temeli 29 Ekim 2011 tarihinde atıldı. 9,800 m2 kapalı alana ve 3.800 m2 100.000 sınıfı Temiz Odaya sahip olan merkezde, uyduların fırlatma esnasında ve uzayda görevi boyunca maruz kalacağı mekanik, ısıl, akustik ve elektromanyetik etkileşim ortamları yaratılabilecek ve uluslararası standartlarda kalifikasyon testleri gerçekleştirilebilecek.
http://kokpit.aero/tai-uydu-merkezi-aciliyor
Hayirli olsun... Mesajı Paylaş


Göktürk-1 göreve hazırlanıyorTSK'nın, hedef istihbaratına yönelik uydu görüntüsü ihtiyacını karşılayacak Göktürk-1 Uydusu bu yılın sonunda firlatılacak.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) hedef istihbaratına yönelik uydu görüntüsü ihtiyacını karşılayacak Göktürk-1 Uydusu, çevresel testler ile yer kesimine ilişkin yazılım ve donanım birimlerinin entegrasyon faaliyetleriyle göreve hazırlanıyor.

Savunma Sanayii Müsteşarlığından alınan bilgilere göre, Göktürk-1 Uydusu'na yönelik olarak Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AÞ Tesisleri'ndeki Türkiye'nin tam kapsamlı ilk ve tek Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi'nde yoğun bir çalışma yürütülüyor.

Gelinen aşamada uydunun "çevresel testlerine" devam ediliyor. Aynı zamanda, yer kesimine ilişkin yazılım ve donanım birimlerinin entegrasyon faaliyetleri sürdürülüyor.

"Çevresel test" sürecinde, uydu ve uydu bileşenlerinin fırlatıcı ve yörüngedeki çevresel koşullara dayanımı ve müşteri gereksinimlerine olan uygunluğunun gösterilmesi amaçlanıyor. Söz konusu testlerle, uydunun, fırlatılma anından yörüngeye oturtulmasına kadarki süreçte karşılaştığı ortam koşullarının, gerçeğe en yakın şekilde oluşturulması ve bu koşullara maruz kalan uydu ve uydu alt sistemlerinin sorunsuz çalışması için gerekli önlemler alınacak.

Ayrıca uydu fırlatma sahasındayken ve fırlatıcıya yerleştirildikten sonra oluşabilecek elektromanyetik etkileşimlerin saptanabilmesi ve uydu üzerindeki her bir ekipmanın elektromanyetik açıdan birbiriyle uyum içerisinde çalıştığının doğrulanması amacıyla tam yansımasız (dış ortamdan gelecek RF etkilerinden arındırılmış) alanda elektromanyetik girişim/uyumluluk testleri yapılıyor.

Yıl sonunda fırlatılacak

Göktürk-1 Uydusu'nun 2016 sonunda Fransız Guyanası'ndan fırlatılması ve yörüngede kabul faaliyetlerinin 2017 yılının ilk yarısında tamamlanması planlanıyor.

Uydu, 12 Mayıs 2015'te Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi'ne getirildi. Merkezin resmi açılışı da 21 Mayıs 2015'te yapıldı.

Görev ömrü 7 yıl olan Göktürk-1 Uydusu bir yörüngesini yaklaşık 90 dakikada tamamlıyor. Ankara'daki yer istasyonundan günde 4 defa uydu ile irtibat kuruluyor ve her bir temas yaklaşık 10 dakika sürüyor.

Uydu görüntü çözünürlüğü, görüntü genişliği, günlük görüntü çekim kapasitesi ve diğer teknik özellikleri dikkate alındığında dünyada sayılı ülkenin sahip olduğu bir yetenekleri Türkiye'ye kazandıracak.
Göktürk-1 Uydusu ile coğrafi kısıtlama olmaksızın dünya üzerinde herhangi bir bölgeden yüksek çözünürlüklü görüntü elde edilebilecek.

Projeyle, askeri kullanım yanında orman alanlarının kontrolü, kaçak yapılaşmanın takibi, doğal afet sonrası en kısa sürede hasar tespiti, ürün rekolte tespiti, coğrafi harita verilerinin üretilmesi gibi pek çok sivil faaliyet alanında da görüntü ihtiyacını karşılayacak bir uydu sistemi tedarik edilmiş olacak.
http://www.trthaber.com/haber/turkiye/gokturk-1-goreve-hazirlaniyor-235614.html

16. Dakikadan sonra niye geciktiginin ipucu var gibi.


Ayrica.
Arianespace de internet sitesindeki açıklamasında  yıl sonu tarihini vermiş.

Buda biraz eski ama Gökturk 3 le ilgili...
GÖKTÜRK-3 SAR Satellite System

GÖKTÜRK-3 SAR Satellite System



Objective   :   To provide high-resolution images from any location in the world in day/night and in any weather condition without territorial waters and aerial domain restrictions.

Scope   :   1 satellite with SAR payload, 1 fixed main ground terminal, 1 mobile backup ground station.

Project Model   :   Indigenous Development

Prime/Sub Contractor   :   TAI / ASELSAN A.Þ., TÜBİTAK

Contract Date   :   8 May 2013

Status   :   
Under the Contract dated 8 May 2013, the Kick-Off meeting was held on 26 November 2013. Mission Definition Review continue.

Last Updated : 08.04.2014 09:49 Mesajı Paylaş

Alıntı Yap
TF-X ve Akıncı İHA'nın GÖKTÜRK-1 uydu görüntüsü.

Mesajı Paylaş
]

Alıntı YapTürkiye'nin yüksek çözünürlüklü yerli keşif uydusu Tübitak ve Tusaş iş ortaklığı ile geliştirilen GÖKTÜRK-2, Tasarim ömrü 5 yil olan uydunun yörüngedeki 7'inci yılını tamamladı.

Mesajı Paylaş
]


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz