Savaş alanlarına yeni nefer: “Gölge Süvari”

Başlatan fırtına06, 27 Nisan 2019, 16:24:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

FNSS, Gölge Süvari'yi IDEF19 Savunma Sanayii Fuarı'nda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin beğenisine sunacak.



Son dönemde insansız kara araçları uygulamalarının ülkemizde ve uluslararası alanda kazandığı öneme paralel olarak, FNSS, Gölge Süvari konseptini IDEF 2019'da sergileyecek. Her türlü kara platformuna uygulanabilen Gölge Süvari, IDEF 2019'da M113 aracı ile fuar katılımcılarına tanıtılacak.

FNSS'nin Gölge Süvari konsepti:

Entegrasyona hazır modüler birimler ile esnek çözümler
İnsanlı ve insansız kullanım
Farklı mesafeler için haberleşme ve uzaktan kontrol çözüm alternatifleri
Araç içi ve dışı çoklu gündüz/gece görüntü aktarımı
Çok katmanlı veri iletimi güvenlik önlemleri
İleri gözetleme, lojistik, mayın arama ve imha fonksiyonları

Gölge Süvari konsepti ile, kara platformunun uzaktan komutalı bir şekilde kullanımı hedeflenirken, gerektiğinde aracın sürücü tarafından kullanımı opsiyonu da bulunuyor. Gölge Süvari konseptinin, harekat alanında lojistik destek, istihkam, mayın temizleme, silah platformu gibi kritik görevler üstlenmesi bekleniyor. Platform üreticisi ve KOBİ ortaklığının çok başarılı bir uygulaması olan Gölge Süvari'nin gelecek yıllarda FNSS'nin tüm kara platformları için temel teşkil etmesi hedefleniyor.



FNSS Genel Müdürü ve CEO'su K. Nail Kurt, FNSS'nin insansız kara araçları geliştirme çalışmalarına şöyle vurgu yapıyor: "FNSS, faaliyet alanında araştırma ve geliştirme çalışmalarına ciddi bir kaynak ayırmaktadır. Bunu yaparken de temel hedefimiz teknolojinin tabana yayılmasını sağlamaktır. Gölge Süvari bu stratejinin önemli bir göstergesi olup, M113 ile Türk Silahlı Kuvvetleri ile dost ve müttefik orduların beğenisine sunduğumuz Gölge Süvari, insansız kara araçları uygulamamızın sadece kavramsal kanıtıdır (proof of concept). Orta vadede insansız kara araçları alanında çok farklı araçları geliştirmeye ve tanıtmaya hazırlanıyoruz, bu konuda önemli çalışmalarımız bulunuyor."

http://defenceandtechnology.com/2019/04/26/savas-alanlarina-yeni-nefer-golge-suvari/

Mesajı Paylaş
  • Gösterim 4,170 
  • Yerli Kara Sistemleri ile İlgili Gelişmeler
  • 4 Yanıtlar



FNSS Genel Müdürü ve CEO'su Nail Kurt, savunma medyasının önde gelen isimleriyle canlı yayında buluştu. Kurt, Gölge Süvari ve insansız kara araçları çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.



Gölge Süvari Projesi'nin basit ama amacına uygun, büyük gövdeli araçların basit bir işlemle insansızlaştırılabileceğinin gösterimini amaçlayan bir proje olduğu belirtildi. Son dönemlerde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin İKA ve İHA kullanımı alanında farklı konseptler ve entegrasyon hususunda çalışmalar yürüttüğünü belirten Kurt, sistemin basit bir uzaktan kumandalı araçtan farklarının olması gerekliliğini vurguladı. Bunun için durumsal farkındalığı artıracak, personeli riske atmayacak görüntüleme donanımı, ikaz sistemi gibi bileşenler için entegrasyon çalışmaları yürütüldüğünü açıklayan Kurt, ayrıca SSB'nin girişimlerinin de yakından takip edildiğini sözlerine ekledi. Direkt ve endirekt kumandanın sağlanması için haberleşme sistemi kurgulanması, dost unsurlara zarar vermeyecek yapının kurgulanması gibi süreçlerin yürütüldüğünün de altını çizen Nail Kurt, lojistik konuda platformların büyük avantaj sağlayacağını belirtti. Ayrıca silah kulesi entegrasyonu ve mayınlı alanlardaki kullanıma da değinilirken FNSS'nin STM ile İHA'ları bir noktadan diğerine aktarabilecek, veriyi merkeze transfer edebilecek ve görev bitiminde uçucu sistemi üsse geri getirebilecek bir konsept üzerine ciddi çalışmalar yürütüldüğü de açıklamalar arasında yer aldı.

Hâlihazırda FNSS'nin çalışır haldeki 30 M113 ZPT'yi tedarik ettiğini belirten Nail Kurt, SSB'nin onay vermesi hâlinde platformlaırn hızla ve üretilebilir bir maliyetle Gölge Süvari'ye dönüştürülebileceğini açıkladı.

https://c4defence.com/Gundem/maliyet-etken-cozum-golge-suvari/10185/1 Mesajı Paylaş

Alıntı YapFNSS İnsansız Kara Araçları Teknik Lideri Cankat AYKURT: "Savunma Sanayi Başkanlığı önderliğinde İnsansız Kara Araçları (İKA) 3 kategoride ele alınıyor; Hafif Sınıf, Orta Sınıf ve Ağır Sınıf."

Hafif Sınıf İKA
"Hafif Sınıf araçlarda meskun mahalde askerlerin kolaylıkla taşıyabileceği ve binaların içinde ulaşamayacakları yerlere atıp oradaki görüntüyü gerideki askerlere ulaştırarak ileri görüş kabiliyetini arttıracak sistemler değerlendiriliyor. Aynı zamanda bomba imha araçları da bu kategoride yer alıyor."

Orta Sınıf İKA
"Orta Sınıf araçlar iki aşamada değerlendiriliyor; birinci seviye ve ikinci seviye. Þu anda dört yerli firmamız bu konuda araçlarını geliştirdiler ve yarışıyorlar. İkinci seviyede de bir sistem geliştirildi ve geliştirilmeye devam edilmekte."

Ağır Sınıf İKA
"2018 yılında Ağır Sınıf İnsansız Kara Araçları da birinci seviye ve ikinci seviye olarak tanımlandı. Birinci seviyede envanterde bulunan insanlı araçların insansızlaştırılarak tekrar kullanıma kazandırılması tanımlandı. İkinci seviyede de sıfırdan, ağır sınıfta bir İKA'nın tasarlanması bekleniyor.

"FNSS olarak Ağır Sınıf İnsansız Kara Araçları'nın birinci seviyesinde envanterdeki bir aracın insansızlaştırılması konusunda "Gölge Süvari" isminde bir AR-GE çalışması başlattık. Bu çalışma ile elimizde bulunan bir M113 aracını insansızlaştırmak için bir faaliyet gerçekleştirdik. Bu konsept dahilinde aracımıza kameralar yerleştirdik ve sensörler sayesinde de bu aracın uzaktan komuta edilebilirliğine dahil konsepti sahada test ettik. Faaliyet sonunda bu çalışmadan elde ettiğimiz verilerle halen çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

İnsansız Kara Araçları'nın Farklı Sistemlerle Entegrasyonu
"Gölge Süvari Projesi çalışması sırasında farklı konseptlerde de İnsansız Hava Araçları (İHA) ile entegrasyon, İnsansız Kara Araçları ile entegrasyon gibi teorik çalışmalarımız, sahada pratik denemelerimiz oldu. Farklı firmalarla İKA-İHA ve Ağır Sınıf-Orta Sınıf İKA entegrasyon çalışmalarını bir arada deneme fırsatı bulduk." ifadelerini kullandı.
https://www.savunmasanayist.com/fnss-insansiz-kara-araci-sunumu/
Mesajı Paylaş
]

#3
]

]


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz