FALCO İnsansız Hava Aracı

Başlatan SKYWOLF, 19 Temmuz 2016, 10:13:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

FALCO İnsansız Hava Aracı



Leonardo-FINMECCANICA; başarılı Falco insansız hava sisteminin en uzun dayanıklılık versiyonu olan FALCO EVO insansız hava aracının Ortadoğu ve Körfez bölgesinde iki ülke tarafından tercih edildiğini duyurdu.

Bir gözetleme ve istihbarat toplama platformu olan  Falco EVO kadar 100 kg yük taşıyabilir ve  en fazla 20 saat uçabilir. Yeni Leonardo Osprey radar gibi gelişmiş sensörlere sahip olan Falco EVO ile; kullanıcıların stand-off hedef tespiti, sınıflandırılması, tanımlanması ve gölgeleme gibi kalıcı görevleri yürütmesi mümkün olacak.

Þu an uluslararası 5 müşteri tarafından 50'den fazla FALCO insansız hava aracı kullanılmaktadır. Bunlardan biri de Birleşmiş Milletlerdir. Birleşmiş Milletler'in Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki  insani MONUSCO görevinde FALCO insansız hava araçları hizmet vermektedir.

Leonardo'nun FALCO ve FALCO EVO için geliştirdiği sensör paketi son nesil sistemleri içermektedir. Gabbiano 20 multi-mode gözetim radarı, PicoSAR AESA (E-Scan) radar veya yeni Osprey multi-mode AESA radarı bu sistemin seçenekleri arasındadır. Bu insansız hava araçları ayrıca, potansiyel düşman yer tabanlı radarlarını coğrafi konumlandırma yeteneği sağlayan SAGE elektronik harp sistemini de taşıyabilir.

Mevcut FALCO araçları, uzatılmış kanatlar ve kuyruk dikmesi eklenerek 6000 metre yükseklikte ve 200 kilometre mesafeye uçabilen FALCO EVO modeline dönüştürülebilir.

DefenceTurk.com Mesajı Paylaş
  • Gösterim 2,812 
  • Yabancı Hava Sistemleri ile İlgili Haberler
  • 1 Yanıtlar


ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

İtalyan Leonardo firması tarafından geliştirilen Falco Xplorer Orta İrtifa – Uzun Dayanım (MALE) sınıfı insansız hava aracı (İHA), ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi.



15 Ocak 2020 tarihinde Trapani Hava Kuvvetleri üssünden kalkış yapan Falco Xplorer İHA, ilk uçuşu esnasında 60 dakika boyunca havada kaldı ve güvenli şekilde tekrar üsse iniş yaptı. İlk uçuşunu başarıyla tamamlayan Falco Xplorer İHA; 24 saat havada kalış süresinin, 350 kilogram faydalı yük taşıma kapasitesinin ve entegre sensör sisteminin doğrulanacağı bir dizi teste tabi tutulacak. Ayrıca Falco Xplorer, testler sonucunda NATO'nun İHA uçuşa elverişlilik standardı olan STANAG 4671'e de entegre edilecek.

Falco Xplorer

İlk kez geçtiğimiz yıl düzenlenen Paris Air Show'da tanıtılan Falco Xplorer İnsansız Hava Aracı; askeri ve sivil kullanıcılara, çok sensörlü stratejik gözlem yeteneği sağlamak üzere tasarlanmıştır. Azami 1.3 ton kalkış ağırlığına, 24.000+ feet servis irtifasına, 24 saat havada kalış süresine ve 350 kilogram faydalı yük taşıma kapasitesine sahip olan İHA, İstihbarat Gözetleme ve Keşif (ISR) yeteneğine sahiptir.

Falco Xplorer; Gabbiano T-80 Çok Modlu Gözetim Radarı, SAGE Elektronik İstihbarat Sistemi, deniz görevleri için Otomatik Tanımlama Sistemi ve Elektro-Optik (EO) Gözetleme Sistemini içeren bir sensör paketi ile donatılmıştır. İHA, ITAR ve MTCR kısıtlamalarına tabi değildir.

https://www.savunmasanayist.com/leonardo-falco-xplorer-ilk-ucusunu-gerceklestirdi/ Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz