Ankara'ya uzay üssü

Başlatan SKYWOLF, 12 Haziran 2011, 11:47:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ankara'ya uzay üssü

Türkiye'de üretilecek uydular, 9 yıllık çalışmanın sonunda Türk roketleri tarafından yörüngesine taşınacak.
12 Haziran 2011 Pazar, 10:27:28
Ankara'ya uzay üssü!

Türkiye,yerli haberleşme ve gözlem uydusunun ardından fırlatma yeteneğine sahip olmak için de çalışma başlattı. Türkiye'de üretilecek uydular, 9 yıllık çalışmanın sonunda Türk roketleri tarafından yörüngesine taşınacak. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Þ. (TAI), Türksat, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, TÜBİTAK gibi çok sayıda kurumun ortak çalışmasıyla kurulacak, fırlatma üssünün yeriyle ilgili kesin karar verilmedi. Ekvator'a yakın bölgelerdeki fırlatmalarda roketler daha az enerji ile yüksek noktalara ulaşabiliyor. Bu nedenle üs, Türkiye'de güney illerinden birine kurulacak. Ancak üssün yurtdışında kurulması da gündemde. Bunun için KKTC veya Afrika ülkelerinden birinin de tercih edilebileceği öğrenildi. Afrika ülkeleri arasında ise Sudan ilk sırada geliyor.

ORTAK ARANIYOR
Sabah'tan Hamdi Ateş'in haberine göre, Türkiye fırlatma yeteneğini elde etmek uluslararası işbirliği yapmayı planlıyor. İşbirliği yapılacak ülkelerin başında haberleşme uydularını yapan Japonya ile gözlem uydusu Göktürk'ün yapımı ile TAİ tesislerinde Uydu Montaj, Entegrasyon ve Test (UMET) tesislerinin yapımını üslenen İtalya geliyor. İşbirliği yapılabilecek bir başka ülke ise Rusya. Rusya dünyanın en gelişmiş ve menzili en fazla olan Proton uydularının üretimini yapıyor. Ayrıca Çin'le de işbirliği yapılabileceği belirtiliyor.

ÇALIÞMALAR 9 YILDA TAMAMLANACAK
Fırlatma üssü ve roket teknolojisinin geliştirilmesi için çalışmalar en az 9 yıl sürecek. Çalışmalar tamamlandıktan sonra TAI tesislerine kurulan Uydu Yapım Merkezi'nde üretilecek gözlem uyduları ile haberleşme uyduları Türk roketleri tarafından uzaya gönderilecek. Alçak yörünge uydusu olan gözlem uydularının Türk roketleriyle uzaya gönderilmesi çok daha kolay olacak. Gözlem uyduları yeryüzünden 160 ile 2000 kilometre mesafede yer alıyor. Haberleşme uyduları ise yaklaşık 35 bin kilometre mesafede görev yapıyor.

2020'YE KADAR TÜRKİYE 3 UYDU ÜRETECEK
Türksat 1B,1C, 2A ve 3A uydularına ek olarak Japonya'da imal edilecek Türksat 4A ve 4B uydularını 2013 ve 2014 yıllarında uzaya gönderilecek. Öte yandan TAİ Uydu Montaj, Entegrasyon ve Test (UMET) tesislerinde üretilecek Türkiye'nin ilk yerli haberleşme uydusu Türksat 5A 2015'de, Türksat 5B 2017'de Türksat 5C 2019'da uzaya gönderilecek. Türksat, böylece, 2020 yılına gelindiğinde, Orta ve Batı Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Rusya ve Orta Asya ile birlikte Sahra altı Afrika, Türksat'ın kapsama alanına dâhil olacak. 2020'de Türk uyduları dünya coğrafyasının yüzde 71'ini, dünya nüfusunun ise yüzde 91'ini kapsamış olacak.

http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/639039-ankaraya-uzay-ussu Mesajı Paylaş
  • Gösterim 5,005 
  • Sivil Havacılık ve Uzay
  • 5 Yanıtlar


ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Özellikle üssün,yurtdışında kurulması uluslararası arenada daha prestijli bir izlenim bırakır gibi geldi bana. Mesajı Paylaş

guzel gelisme ,firlatma teknolojisinede sahip olursak artik kim tutar bizi :) Mesajı Paylaş
Özgürlük için Pardus...

Uydu Fırlatma Merkezi Kurulumu Yapılabilirlik Etüdü Projesi.

Uydu Fırlatma Merkezi Kurulumu Projesi Yapılabilirlik Etüdü kapsamında aşağıdaki çalışmalar yapılarak, iki rapor halinde SSM'ye sunulmuştur:

Uydu, uydu fırlatma sistemleri ve teknolojileri, uydu fırlatma merkezleri ve dünyadaki uydu fırlatma sistemi geliştirme projelerinin incelenmesi
Önümüzdeki 10 yılda uydu fırlatma hizmetlerine yönelik pazar araştırması
Konuya ilişkin uluslar arası hukuk ve sigortalama konularını da içerecek şekilde idari hususların tespiti
Türkiye'de uydu fırlatma merkezi kurulabilecek olası yerlerin tespiti
Belirlenmiş olan uydu fırlatma merkezi yerlerinden farklı konfigürasyonlarda, farklı yörüngelere farklı tipte faydalı yükleri taşıyacak araçların temel özelliklerinin belirlenmesi
Bu araçların geliştirilmesi, üretilmesi ve test edilmesi açısından Türkiye'deki mevcut yeteneklerin incelenmesi
Kritik, eksik, yurtdışına bağımlı teknolojilerin belirlenmesi
Tesis ve altyapı ihtiyaçlarının belirlenmesi
Farklı araç konfigürasyonları ve farklı tedarik yöntemlerine göre takvim ve maliyet ön görüleri
Tedarik modeli analizi.
http://www.stm.com.tr/projeler_danismanlik.html Mesajı Paylaş

2023  Türkiyenin bu hükümettemi tabusu  Mesajı Paylaş

]


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz