SAVTAG Program Çağrıları

Başlatan AVCI, 22 Haziran 2013, 17:57:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Savunma sanayii Ar-Ge proje duyurularının daha şeffaf bir hale gelmesi için yayınlanmasına ve projeler için yerli geliştirici firma aranmasına başlandı. Mayıs ayında başlayan uygulamadan güncel olan birkaç ilanı ekliyorum,takibini yapmakta fayda var.

Alıntı YapSahte Hedef Elektronik Harp Teçhizatı Geliştirilmesi Projesi Çağrısı Açıldı

Müşteri Kurum olarak MSB Ar-Ge Dairesinin ve İhtiyaç Makamı olarak Hava Kuvvetleri Komutanlığının yer aldığı proje kapsamında geliştirilecek sahte hedef, RF güdümlü tehditlere karşı elektronik karıştırıcı olarak ve muharip platformlar üzerine halihazırda bulunan karşı tedbir atıcı sistemlerde kullanılacaktır. Proje kapsamında en geç 36. ay sonunda sahte hedef prototiplerinin İhtiyaç Makamı'na teslim edilmesi beklenmektedir.

Çağrı dokümanı
Mesajı Paylaş
  • Gösterim 6,205 
  • Türk Savunma Sanayinden Genel Haberler
  • 3 Yanıtlar



Alıntı YapTeknoloji Yol Haritası Hazırlıkları Duyurusu (Ekran Teknolojileri)

Ulusal Bilim, Teknoloji ve Yenilik Stratejisi 2011-2016 kapsamında güçlü olduğumuz ve ivme kazanmamız gereken alanlara hizmet eden kilit teknolojilerden biri olan "Ekran Teknolojileri (OLED dahil)" konusunda Teknoloji Yol Haritası hazırlanması planlanmaktadır.

Teknoloji Yol Haritası,  belirlenen konularda somut Ar-Ge ve yenilik hedefleri ile bu hedeflerin gerçekleşmesi için gerekli kilometre taşlarını içerecektir. Bu sayede, bu alanda hedef ve ihtiyaç odaklı, izlenebilir sonuçları olan projelerin desteklenmesi sürecine katkı sağlanacaktır.

Hedef önerilerinin basit, somut, ölçülebilir, ulaşılabilir, zamanlı olması çalışmanın etkinliği açısından önem taşımaktadır. Hedef ifadeleri ile ilgili daha detaylı açıklamaları aşağıdaki bağlantıdan bulabilirsiniz:

Hedef İfadesi Nasıl Olmalı?
Sonraki aşamada ise elde edilecek hedef önerileri konsolide edilecek, ardından hedef ifadeleri yapılabilirlik ve önem düzeylerine göre Delfi anketi ve oluşturulacak odak uzman grubu aracılığıyla sorgulanacaktır. Daha detaylı bilgiyi aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz:

Teknoloji Yol Haritası Oluşturma Sürecindeki Temel Adımlar
Ekran teknolojileri (OLED dahil) alanındaki uzmanlığınıza dayanarak, hedef önerilerinizi ve görüşlerinizi 1 Temmuz 2013 Pazartesi mesai bitimine kadar çevirimiçi katkı formumuzu aşağıdaki bağlantıdan doldurarak iletmenizden mutluluk duyacağız.

Ekran Teknolojileri Katkı Anketi
Katkılarınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,

TÜBİTAK

Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Daire Başkanlığı

politikalar@tubitak.gov.tr ,  Tel: 0 312 467 36 59

http://www.tubitak.gov.tr/tr/duyuru/teknoloji-yol-haritasi-hazirliklari-duyurusu-ekran-teknolojileri Mesajı Paylaş

Alıntı YapYerli Güneş Enerjisi Santral Teknolojilerinin Geliştirilmesi (MİLGES) Çağrısı Açıldı

TÜBİTAK Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı (1007 Programı) kapsamında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün ortak müşteri kurum olarak yer aldığı "Elektrik Enerjisi Üretimi Amaçlı Yerli Güneş Enerjisi Santral Teknolojilerinin Geliştirilmesi (MİLGES)" ihtiyaç başlığına yönelik, Kamu Araştırmaları Destek Grubu (KAMAG) tarafından çağrı duyurusu 19.06.2013 itibari ile açılmıştır.

Çağrı başlığına yönelik hazırlanacak proje önerileri 20.09.2013 tarihine kadar TÜBİTAK'a iletilmelidir.

Çağrılara ilişkin detaylı bilgilere ve başvuru dokümanlarına 1007 Çağrıları bağlantısından ulaşabilirsiniz.


http://www.tubitak.gov.tr/tr/duyuru/yerli-gunes-enerjisi-santral-teknolojilerinin-gelistirilmesi-milges-cagrisi-acildi Mesajı Paylaş

TÜBİTAK'tan Güncel İki Proje Çağrısı Açıldı !

Değerli Akdeniz Üniversitesi Mensupları,



Güncel proje çağrılarını bilginize sunarız.

İyi günler dileriz.

AKİÞMER TEKNOLOJİ TRANSFER MERKEZİ



TÜBİTAK ile BMBF (Almanya) Arasında 2+2 Programı Ortak Proje Çağrısı Açıldı!!

TÜBİTAK ile Federal Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanlığı, Uluslararası Ofisi (BMBF-IB) arasındaki işbirliği çerçevesinde "2+2 Programı" çağrısı açılmıştır. Söz konusu program çerçevesinde; Türkiye'den en az bir üniversite/araştırma kuruluşu ile bir sanayi kuruluşu; Almanya'dan da en az bir üniversite/araştırma kuruluşu ile bir sanayi kuruluşu tarafından sunulan Ar-Ge projelerinden uygun bulunanlar TÜBİTAK ve BMBF-IB tarafından desteklenecektir. Türk tarafı üniversite/araştırma kuruluşu ortağı için TÜBİTAK 1001 kodlu programı, Türk tarafı sanayi ortağı için TÜBİTAK 1509 kodlu programı esasları uygulanacaktır.

Önerilecek ortak projelerin mutlaka aşağıdaki tematik alanlar çerçevesinde önerilmesi gerekmekte olup, farklı alanlardan gelen projeler değerlendirmeye alınmayacaktır:

Bilgi ve İletişim Teknolojileri ve Üretim Teknolojileri
Ulaşım
Çevre Teknolojileri
Sağlık Araştırmaları (Biyoteknolojiyi içerecek şekilde) - Yenilenebilir Enerji
Beslenme ve Tarım
Programın son başvuru tarihi 2 Mart 2015'tir. Söz konusu ortak proje başvuru çağrısı ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz: :http://tubitak.gov.tr/tr/duyuru/tubitak-ile-bmbf-almanya-arasinda-22-programi-ortak-proje-cagrisi-acildi



TÜBİTAK'tan Savunma ve Güvenlik Teknolojileri Alanında Yeni Çağrı



TÜBİTAK Savunma ve Güvenlik Teknolojileri Araştırma Destek Grubu (SAVTAG) tarafından yürütülecek olan proje kapsamında "Kızılötesi Tabanlı Füze İkaz Sistemi" geliştirilmesi planlıyor.

Proje kapsamında, uçak platformlarının hava savunma unsurlarına karşı kendini koruyabilmesi hedefleniyor. Geliştirilecek sistem ile uçakların kendisine doğru gelen tehdide yönelik karşı tedbir uygulayabilmesi için "Kızılötesi Tabanlı Füze İkaz Sistemi" geliştirilecek. Projenin aşamaları kızılötesi dedektör geliştirilmesi, prototipinin üretilmesi ve uçak entegrasyonu olarak belirlendi.

İki aşamalı olarak alınacak proje önerileri için birinci aşama çağrı başvuruları başladı. Proje teklifleri 13 Þubat 2015 tarihine kadar kabul edilecek. Proje başvurusu yapacak kuruluşların "1. Aşama Proje Öneri Formu"nu doldurarak projelerini TÜBİTAK'a elden teslim etmeleri gerekiyor. İlk defa proje başvurusu yapacak kuruluşların "Ar-Ge Yeteneği Öz Değerlendirme Formu"nu da doldurarak projelerini proje öneri formu ile birlikte teslim etmeleri gerekiyor.

"Hizmete Özel" gizlilik derecesinde yürütülecek olan proje, yürütücü kuruluşta çalışan ve projede görev alacak personelin "Þahıs Güvenlik Belgesi"ne de sahip olması gerekiyor. Detaylar için tıklayınız: http://www.tubitak.gov.tr/tr/duyuru/tubitaktan-savunma-ve-guvenlik-teknolojileri-alaninda-yeni-cagri Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz