Türkiye'nin Dış Borcu Arttı

Başlatan Anti-emperyalist, 04 Nisan 2011, 17:38:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı'na (OECD) göre Türkiye, OECD ülkeleri arasında en düşük istihdam oranına sahip ülke konumunda bulunuyor.

Rapora göre, OECD bölgesinde ortalama yoksul nüfus oranı yüzde 11,1 iken, Türkiye'de bu oran yüzde 17 oldu. Türkiye'ye oran olarak en yakın ülke yüzde 17,3 ile ABD olurken, bu alanda yüzde 21 ile Meksika ilk sırada yer aldı. Yoksulluk oranı en düşük ülkeler ise yüzde 5,4 ile Çek Cumhuriyeti, yüzde 6,1 ile Danimarka ve yüzde 6,4 ile Macaristan oldu.

En yüksek gelir eşitsizliğine sahip ülkeler Þili, Meksika ve Türkiye olarak sıralandı. 
Gelir eşitsizliğinin ölçümünde kullanılan Gini Katsayısı'na göre, Þili'de katsayı 0,50, Meksika'da 0,48 ve Türkiye'de 0,41 olarak hesap edildi. Gini katsayısının ortalama 0,31 olduğu OECD bölgesinde gelir eşitsizliğinin en düşük olduğu ülkelerin ise 0,24 ile Slovenya, 0,25 ile Slovakya Cumhuriyeti ve Danimarka olduğu görüldü. Gini katsayısının büyük olması gelir dağılımının bozuk, küçük olması gelir dağılımının bozuluyor.

Daha bir üsrü saptama var. aşağıda ki linkte görülebilir.

http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/620780-oecd-raporunda-sinifta-kaldik Mesajı Paylaş

Farklı ekonomi türleri onlar farklı ama gelirleri de fazla ama Amerikanın okadar borcu yok 6 trilyon borcu var 8 9 da geliri var toplam GYSMH 14 15 trilyon dolar zaten ingilterenin okadar gelir gideri bile yok ama ingiltere de borçlanma oranı yüzde 60 üzerinde Avrupada tutunacak tekdevlet almanya su anda ama diger ülkeler pek degil italyanında baya borcu var hakeza portekiz yunanistan ispanya sınırda  fransa onu takip ediyor.
2001 krizinden sonra dünyada patlak veren 2009 krizinden sonra bu seviyede durması normal diger ülkelere göre büyüme yapıyoruz.Görmeyen görmek istemeyenler olsada çin sadece bu yıl kasasına önceki zamana göre bu geçtigimiz zamana kadar 580 milyar dolar para soktu onun arkasından bizim büyümemizle biz geliyoruz.
Kıyaslama oranı bizde borçlanma kaldıraç oranı yüzde 24 bu devletlerde yüzde 60  üzeri veya yüzde 50 üzeri oldugundan bizim borçlanmamıza oranla fazla borçlular bu kaldıraç oranı GYSMH oranına göre Vugar. Mesajı Paylaş

aciklama icin tesekkur ederim Falcon Mesajı Paylaş

OECD devletlerine baktıgımızda hep Avrupa ve ikinci dünya savaşından sonra kalıntıları temizleme planı olan Marshall planıyla kurulmuş bir platform.
Þu ülkeleri degerlendirmek gerekirse
Çek cumhuriyeti  gelir 253.536  nufus 10 milyon ben Finlandiyayı neden seçmediler orada daha az yoksulluk var yada Norveçte (?)
Belkide daha fazla GYSMH oldugundandır.
Danimarka Macarista daha küçük ülkeler  zaten nufus yok para çok ne yoksullugu olcak.
ABD normal New yorkun hep biz Manhattan kısmını görüyoruz diger taraflarda 2 milyon aç ve evsiz yaşıyorlar.Ülke geneline vurun artık.Meksika normal nüfus var terörizm var ayrılık var birçok şey var .İşte OECD de kurucu üyeyiz. Mesajı Paylaş

Geliselim silaha yatiralim ucaklar ,gemiler ,tanklar ,füzeler ,yollar, limanlar, okullar, hastaneler, uzay üssü,süperligde oynayalim borcumuz olsun ne fark eder abd dis borc 14.........................katrilyon dolar eeee sonuc adamlar her yerde at oynatiyor yerinde saymakla hic bir sey olmuyor . Mesajı Paylaş
Ya sevecek ya gideceksiniz baska yolu yok.

gsmh  oranına göre değerlendirmek lazım birde cari açık enflasyon ile birlikte artırsa tehlikelidir suanda enflasyon gayet iyi birde ülkemizin borçlanma faizi %7-8 civarında buda bize hamle sansı sağlıyor Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz