Türk Hava Yolları’ndan Dev Sipariş

Başlatan SKYWOLF, 18 Mart 2013, 15:30:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Türk Hava Yolları'ndan  Dev  Sipariş



Dünyanın en hızlı büyüyen ve Avrupa'da rakipsiz olan Türk Hava Yolları dünya havacılık sektöründeki pazar payını artırmaya devam ediyor. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu  117 adet yeni Airbus uçağı alacağını duyurdu. Yapılan açıklamada 25 adet A321, 4 adet A320 NEO, 53 adet A321 NEO ve opsiyon olarak da 35 adet A321 NEO alıncak. Uçakların teslimatının 2015 yılında tamamlanması bekleniyor.

Türk Hava Yolları'nın mevcut uçak sayısı şu anda 211 adettir ve bu yıl sonuna kadar uçak sayısı 235'e kadar artacak. Bu yeni uçak anlaşması ile Türk Hava Yolları'nın filosundaki uçak  sayısı, kargo uçakları da dahil olmak üzere toplam 375 adete ulaşacaktır. Þu anda mevcut 21,644 koltuk kapasitesi de bu 37.800 koltuk kapasitesine yükselmiş olacak.  Ortalama filo yaşı 2020 yılı sonuna kadar, mevcut olan  6.6 'dan 5'e düşecektir.

DefenceTurk.com Mesajı Paylaş
  • Gösterim 4,180 
  • Sivil Havacılık ve Uzay
  • 5 Yanıtlar


ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

THY Afrika'da 45 noktaya uçacak
Türk Hava Yolları, önümüzdeki yıl Afrika'da sefer yaptığı uçuş noktasını 30 ülkede 45 şehre çıkartmaya hazırlanıyor. Öncelikle plan, Batı Afrika!

THY Afrika'da 45 noktaya uçacak
Türk Hava Yolları için 2015 'Afrika' yılı olacak. Son üç yılda 25 yeni nokta açan THY, kara kıta Afrika'da halen Air France ve Emirates ile rekabet ediyor. İstanbul'u Afrika'nın aktarma noktası haline getiren THY özellikle Kuzey Afrika'da çok güçlü. Filosundaki Boeing 737-900ER'ler ile ağırlıklı yapılan operasyonlarda bazı hatların kapasitesinin büyümesi ile Airbus A330-200'lere geçiş yapılmaya başlandı.

THY Genel Müdürü Temel Kotil'in Yeni Delhi'de yapılan Star Alliance Toplantısında CAPA Aviation'a verdiği bilgiye göre, önümüzdeki yıl Mısır, Nijerya, Mali, Güney Sudan'da yeni uçuş noktaları açılması için imzalar atıldı. Afrika'da Abuja (Nijerya), Bamako (Mali), Conakry (Guinea), Juba (Güney Sudan) yeni noktalar olacak.


Halen THY, kıtada 27 ülkede 39 noktaya sefer gerçekleştiriyor. En güçlü olunan ülke ise Cezayir. THY Cezayir'de Algiers, Batna, Constantine, Oran ve Tlemcen'e uçuyor.

THY LİDER

Halen 39 noktayla THY Afrika'da en çok şehre uçan havayolu. THY'yi 34 nokta ile Air France izliyor.

Kaynak: CAPA Aviation
www.KokpitAero.com Mesajı Paylaş

THY Kenya'dan uçak alıyor.

Türk Hava Yolları, bir süre önce Kenya Havayolları tarafından filodan çıkartılan Boeing 777-300ER tipi uçakları kiralamak üzere anlaşma yaptı. THY, koltuk kapasitesi 400 olan uçakları yolcu kapasitesi yoğun hatlarda kullanacak.

THY Kenya'dan uçak alıyor.

Bir süre önce Kenya Havayolları filosundaki 3 Boeing 777-300ER tipi yolcu uçağı kapasite fazlası olduğu için envanterinden çıkarma kararı almıştı. Bu üç uçağı inceleyen THY, leasing şirketi ile masaya oturarak uçakları kiralamak üzere anlaşma yaptı.

Amsterdam'da KLM tesislerine gönderilen uçaklar burada bakım işlemlerinin ardından THY filosuna katılacak. Halen THY'nin filosunda toplam 23 adet Boeing 777-300ER tipi uçak bulunuyor. Kenya Havayolları'ndan gelecek uçaklarla birlikte THY yoğun talebin olduğu ancak uçuş izinleri alınmasında sıkıntı yaşanan başta Hindistan olmak üzere farklı noktalara uçmayı hedefliyor. İki sınıflı kabine sahip uçaklarda 28'i business 372'si de ekonomi toplam 400 koltuk yer alıyor. THY'nin filosundaki 777'lerin koltuk kapasiteleri ise 337 ila 349 arasında değişiyor.

SKYMARK'IN A330'LARI DA GELİYOR

THY ayrıca Japon Skymark Havayolları'nın kullandığı A330-300 uçaklarını da kiralıyor. Toplam 7 uçak THY filosuna katılacak. Bu uçakların kabinleri tamamen business class koltuklarından oluşurken alınan bilgiye göre kabin THY'nin business ve ekonomiden oluşan koltuk düzenine çevrilecek.
http://kokpit.aero/400-koltuklu-ucak?filter_name=Thy%20kenyadan%20ucak%20aliyor Mesajı Paylaş

THY'den dev hamle! Airbus ve Boeing siparişleri...

Türk Hava Yolları, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklama ile Eylül 2017 döneminde Boeing ve Ocak 2018 döneminde Airbus firmaları ile uçak satın alma konusunda imzalanan niyet anlaşmaları çerçevesinde siparişlerin kesinleştiğini duyurdu.



KAP'a yapılan Türk Hava Yolları özel durum açıklamasında; "Ortaklığımız Yönetim Kurulunca, geniş gövde uçak ihtiyacının temini kapsamında 2019 yılında 6 adet, 2020 yılında 14 adet, 2021 yılında 10 adet, 2022 yılında 12 adet, 2023 yılında 11 adet ve 2024 yılında 7 adet olmak üzere, 50 adedi kesin ve 10 adedi opsiyon olmak üzere toplamda 60 adet geniş gövde uçak satın alınmasına karar verilmiştir. Buna göre, Boeing firmasından 25 adet kesin, 5 adet opsiyon toplam 30 adet B787-9 tipi yolcu uçağı ve Airbus firmasından 25 adet kesin, 5 adet opsiyon toplam 30 adet A 350-900 tipi yolcu uçağı satın alınacaktır" denildi.

Airbus'ın en yeni geniş gövdeli uçağı olan A350-900'ler için imzalar, Ocak ayında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un huzurlarında düzenlenen törenle, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı ve Airbus CEO'su Tom Enders tarafından Paris'teki Élysée Sarayı'nda atılmıştı. 787-9 Dreamliner satın alma görüşmelerine ilişkin mutabakat zaptı ise, Boeing ve Türk Hava Yolları arasında, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Birleşmiş Milletler'in (BM) 72. Genel Kurul görüşmelerine katılmak üzere gerçekleştirdiği Amerika Birleşik Devletleri gezisi esnasında Eylül 2017'de imzalanmıştı.

FİLOMUZ DAHA DA GÜÇLENECEK

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, kesinleşen uçak siparişlerine ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz Eylül ayında Sayın Cumhurbaşkanımızın çok değerli destek ve katılımlarıyla New York'ta, dünyanın en modern teknolojiye sahip uçaklarından biri olan 787-9 Dreamliner'ı filomuza katmak için Boeing ile bir ön mutabakat zaptı imzalamıştık. Yine aynı şekilde bu yılın Ocak ayında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Fransa Cumhurbaşkanı Sayın Macron'un değerli iştirakleriyle, A350-900'ü filomuza katmak adına Airbus ile karşılıklı iyi niyetimizi beyan etmiştik. Bugün, bu niyet imzalarını resmiyete dökmüş bulunuyoruz.

İnşası tamamlandığında transfer merkezimiz olarak hizmet verecek olan Yeni Havalimanındaki geniş gövde ihtiyacımızı karşılamaya yönelik oldukça önemli bir girişim olarak addettiğimiz Boeing siparişi, Cumhuriyetimizin 100. yılında filomuzu daha da güçlendirecek ve yolcularımızın memnuniyet düzeyini çok daha üst seviyelere taşıyacak olan büyük bir adım.  Aynı şekilde Airbus firması ile kesinleştirdiğimiz siparişimiz, sadece Türk Hava Yolları'na değil, ülkemiz havacılık sektörüne de büyük kazanç sağlayacaktır.


Attığımız bu adımların, ülkemizin bayrak taşıyıcı havayolu şirketi, Türk Hava Yolları'nın istikrarlı yükselişine büyük bir ivme katmakla kalmayıp, aynı zamanda Türk Sivil Havacılığı için de oldukça önemli bir katma değer olacağına dair tam inancımızla, haklı bir mutluluk yaşıyoruz."

http://www.milliyet.com.tr/thy-duyurdu-airbus-ve-boeing-ekonomi-2624578/ Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

TEC'te şok gelişme... Çalışmalar durduruldu!

Türk Hava Yolları'nın yüzde 100 iştiraki Turkish Technic ile ABD'li ortağı Pratt & Whitney arasındaki ipler kopma noktasına geldi. Amerikalı ortak üretim kalitesini gerekçe göstererek İstanbul'daki tüm ekibinin çalışmasını durdurdu.Türk Hava Yolları'nın yüzde 100 iştiraki Turkish Technic ile ABD'li ortağı Pratt & Whitney arasındaki ipler kopma noktasına geldi. Amerikalı ortak üretim kalitesini gerekçe göstererek İstanbul'daki tüm ekibinin çalışmasını durdurdu.

Türk Hava Yolları ile motor bakım merkezi kuran ABD'li Pratt & Whitney Türkiye'deki ekibinin çalışmalarını flaş bir şekilde durdurma kararı aldı. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda faaliyet gösteren Turkish Engine Center'da (TEC - Türk Motor Merkezi) iki ortak arasında ipler gerildi. Bir süredir ABD'li ortağın TEC'deki kalite güvencesinden memnun olmadığı ve defalarca bu konuda uyarılarda bulunmasına rağmen önlem alınmaması üzerine Pratt & Whitney resti çekti.Yaşanan gelişmeler üzerine ABD'li tüm personelin Türkiye'deki çalışmaları durdurdu.

10 yıllık ortaklık sona mı eriyor?
Türk Motor Merkezi; Türk Hava Yolları Teknik A.Þ. ve dünyanın önde gelen uçak motoru üreticilerinden Pratt&Whitney'in ortak girişimi ile 2009 yılında kurulmuştu. Faaliyetlerine 2010 yılının Ocak ayında başlayan TEC, yıllık 300 motor bakım kapasitei ve 200'den fazla personeli ile Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki merkezde hizmet veriyor.Yaşanan gelişmeler nedeniyle 10 yıllık ortaklığın sona erip ermeyeceği ise sektörde merak konusu oldu.

** Bu konu ile ilgili yerel media da pek az bilgi mevcut olmakla birlikte ,konunun irdelenmesi gerektigi kanisindayim. Sorunun nedeni ABD ile yasanmakta olan siyasi cekismeler ile ilgili oldugunu var saysak da onemli cunku P&W ururnuleri sadece THY kullanilmiyor.

https://airporthaber.com/havacilik-haberleri/tecte-sok-gelisme-tum-personel-geri-cekildi.html Mesajı Paylaş

Amerikan uçak imalatçısı Boeing'in en büyük müşterilerinden olan ve yere indirilmiş 24 adet Boeing 737 MAX tipi uçağı bulunan Türk Hava Yolları, bu uçaklar ile ilgili belirsizliğin sürmesi ve süreç ile ilgili nitelikli açıklamanın yapılmaması nedeniyle üretici şirkete dava açmaya hazırlanıyor.



Boeing şirketi, Endonezya ve Etiyopya'da iki uçağın 5 ay arayla düşmesinin ardından 737 MAX serisi uçakları yere indirmiş, yaşanan kazalardan dolayı şirket büyük güven kaybı yaşamıştı. Türk Hava Yolları ise küresel ölçekte yaşanan bu sorundan en çok olumsuz etkilenen şirketler arasında yer alıyor.

Hâlihazırda 75 adet Boeing 737 MAX tipi uçak siparişi bulunan şirket, 2019 yılı itibarıyla teslim almış olması gereken 24 uçağı yaşanan sorun nedeniyle operasyonlarında değerlendiremiyor. Her gün 1200'ün üzerinde uçuş gerçekleştiren, 2019 yılında uçuş ağına 14 nokta ekleyen Türk Hava Yolları operasyon stratejisini bu uçaklarda yaşanan sorun nedeniyle yeniden planlamak zorunda kaldı.

İÇ HAT UÇUÞLARINI OLUMSUZ ETKİLEDİ, BİLET FİYATLARI

Küresel taşıyıcının Boeing 737 MAX tipi uçaklarının yere indirilmesi ve 24 uçağın operasyonlarda kullanılamaması yurt içi uçuş sayılarını ve bilet ücretlerini de olumsuz etkiledi. Türk Hava Yolları'nın KAP'a yaptığı açıklamaya göre yılın ilk 11 ayında geçen seneye göre arz edilen koltuk sayısında yüzde 6,7 azalma yaşandı. Uçak yetersizliğinden dolayı yaşanan bu azalmaya karşın havayolu seyahatine olan talebin artması bilet fiyatlarını geçtiğimiz yıla göre yukarıya çekti.

BOEING ÜRETİMİ DURDURMA KARARI ALDI

Geçtiğimiz hafta Boeing'den yapılan açıklamada, ABD dâhil birçok ülkede uçuş yasağı bulunan uçakların, havacılık otoritelerinden yeniden onay alana kadar, Ocak 2020'den itibaren üretime ara verileceği belirtilmişti. ABD Federal Havacılık Kurumu (FAA) ise açıklamasında, "737 Max'ların yeniden havalanmasına ne zaman izin verileceği konusunda gerçekçi olmayan beklentiler oluşturulmaması konusunda uyarmıştı.

http://www.kokpit.aero/boeing-e-dava-acacak Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz