“ORKA” yerli ve milli hafif sınıf torpido programı baslatıldı.

Başlatan カメせ, 27 Aralık 2020, 13:04:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı YapYeni yerli ve milli hafif sınıf torpido "ORKA" projesi başlatıldı.

ROKETSAN'ın önümüzdeki yıl teslim edilmesi hedeflenen AKYA Ağır Sınıf Torpido Projesinde edindiği tecrübe ORKA Projesine de aktarılacak.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı öncülüğünde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın hafif sınıf torpido ihtiyacını karşılamak için "324 mm Torpido Geliştirilmesi Projesi" başlatıldı. ROKETSAN ana yükleniciliğinde geliştirilecek ORKA ile bu alandaki dışa bağımlılık sona erecek.

2020 yılında salgına rağmen çalışmalarını ara vermeden sürdüren Türk savunma sanayiinden, yılın son günlerinde yerli ve milli bir projeye daha başlamanın müjdesi geldi. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) öncülüğünde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın hafif sınıf torpido ihtiyacını karşılamak için "324 mm Torpido Geliştirilmesi (ORKA) Projesi" başlatıldı. SSB'de düzenlenen protokol imza törenine Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Milli Savunma Bakanlığı, SSB, ROKETSAN ve ASELSAN temsilcileri katıldı.

Projeyle, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının envanterinde bulunan ve envanterine alınabilecek su üstü platformlar ile deniz hava araçlarından denizaltılara karşı kullanılacak ORKA torpido silah sistemi yerli ve milli olarak geliştirilecek. Hassas güdüm, navigasyon, gelişmiş arama ve hücum kabiliyetlerine sahip olacak ORKA, aldatma ve karıştırmaya karşı direnciyle hedef üstünde yüksek etkinlik sağlayacak.

ROKETSAN'ın önümüzdeki yıl teslim edilmesi hedeflenen AKYA Ağır Sınıf Torpido Projesinde edindiği tecrübe ORKA Projesine de aktarılacak. ORKA Projesinde ise ana yüklenici ROKETSAN'ın yanı sıra ASELSAN da ana alt yüklenici olarak yer alacak. ORKA, Mavi Vatan'ın korunmasında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gücüne milli bir unsur olarak güç katacak.

ORKA hafif torpido konsepti ASELSAN tarafından 13. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF'17) ilk defa sergilenmişti. Hafif torpidonun hedef denizaltıya ilerleme ve hedef arama aşamalarında HIZIR-LFAS sistemleri üzerinden hedefe ait verileri akustik haberleşme kanalıyla alabilmesi de hedefleniyordu.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanımızın savunma sanayiinde iki misli daha hızlı çalışacağız sözünü esas alarak çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Artık durmak zamanı değil, geçen her gün değerli. Güvenlik güçlerimizin bir ihtiyacı olduğunda onu dışarıdan almak yerine, bizim kendimizin temin etmesi gerekiyor. Onun için her projede olduğu gibi, bunda da projeyi yürütecek firmalarımız süreyi hızlandıracaklardır. ORKA, bizi bu alanda dışarı bağımlı olmaktan da kurtaracaktır. Projede çalışacak bütün ekibe muvaffakiyetler diliyor, gayretlerinin artarak devam etmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

AKYA
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın 533mm ağır torpido ihtiyacının milli imkanlar ile karşılanması için ARMERKOM bünyesinde başlatılan çalışmalar 2009'da Genelkurmay Başkanlığı'nın onayı ile somut bir aşmaya geçmiş ve Milli Ağır Torpido Geliştirme Projesi (AKYA) sözleşmesi SSB ile ARMERKOM-TÜBİTAK ve ROKETSAN arasında imzalanmıştı. 2013'te ilk atış testi yapılan AKYA'nın 2020-2021 gibi seri üretime geçmesi bekleniyor. Envanterimizdeki tüm denizaltılarda kullanılabilecek olan ürünün öncelikle yeni envantere katılacak Reis sınıfı denizaltılara entegre edilmesi planlanıyor.https://www.defenceturk.net/yeni-yerli-ve-milli-hafif-sinif-torpido-orka-projesi-baslatildi
Mesajı Paylaş
  • Gösterim 2,853 
  • Yerli Roket, Füze, Mühimmat Sistemleri ile İlgili Gelişmeler
  • 2 Yanıtlar


]

Alıntı YapRoketsan'dan insansız platformlara 'Çok Hafif Sınıf Torpido'


Roketsan, insansız hava ve deniz platformlarına yönelik olarak 'Çok Hafif Torpido' sistemlerinin geliştirilmesini bir gereklilik olarak görüyor.

"İHA/SİHA'lar ile insansız deniz araçları (İDA)'nın, denizaltı savunma harbi (DSH) faaliyetlerine de entegre olacağı öngörülmektedir. İnsansız muharebe araçlarının yetenek zarfından daha üst seviyede istifade edebilmek için 'Çok Hafif Torpido' sistemlerinin kullanılmasına ihtiyaç duyulacağı öngörülmektedir.

Atış platformlarının Çok Hafif Sınıf Torpidolardan fazla sayıda taşıyabilecek olması, bu sistemlerin hedef angajmanında çoklu olarak kullanılabilmesini mümkün kılmaktadır.

Çok Hafif Sınıf Torpidolar, sürü halinde ve eşgüdümlü saldırı yapabilme özelliğine sahip ve daha akıllı silah sistemleri olarak geliştirilebilirler. Bu sayede birden fazla tipte hedefin operasyonel olarak baskılanabilmesi ve görev yapamaz duruma getirilmesi mümkün olacaktır.

'Çoklu hedeflere, çoklu silah sistemleri'

Gelişmekte olan otonom ve insansız platform teknolojileri sayesinde gelecekte denizaltı filolarının çok sayıda, sürü halinde hareket edebilen, ucuz ve sessiz insansız denizaltı platformlarından oluşması beklenmektedir. Buna karşılık su altında kullanılan silah sistemlerinin; çoklu, eşgüdümlü ve uzun süre görev yapabilen nitelikte olmalarına ihtiyaç duyulacaktır. Bu doğrultuda; bu platformlara yönelik saldırı için daha küçük ve az maliyetli Çok Hafif Sınıf Torpido sistemlerinin kullanılması, DSH operasyonlarının maliyet verimi açısından önemlidir.
https://www.savunmasanayist.com/roketsandan-insansiz-platformlara-cok-hafif-sinif-torpido/
Mesajı Paylaş
]

]


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz