Konya'da insani robot üretilecek

Başlatan Þahinbey, 26 Ağustos 2009, 10:46:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yazılım sektöründe faaliyet gösteren Akınsoft firması Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Akın, 2 ay önce insansı robot üretimi için Ar-Ge çalışmasına başladıklarını söyledi.

Özgür Akın, Konya'da bulunan Akınsoft Plaza'da, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, 14 yıl önce genç bir ekiple yola çıktıklarında büyük hedefler belirlediklerini, bu hedeflere bir bir ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Bugüne kadar 140'ı aşkın yazılım programıyla sektörde önemli bir noktaya geldiklerini anlatan Akın, "bugün plazamızda 50'yi aşkın kalifiye personel ile üretim yapıp 11 ülkeye ürün satıyoruz" dedi.

Firma olarak yenilikçi bir bakış açısına sahip olduklarını ve sadece Türkiye'de değil dünyadaki rakip firmalarla, özgün ve yaratıcı projeler ortaya koyarak rekabet ettiklerini belirten Akın, "İstanbul'daki plazamızı da kasım ayında açıyoruz. Bu plaza, Akınsoft'un İstanbul Bölge Müdürlüğü olacak, merkez yine Konya kalacak" diye konuştu.

2010 yılında robotiks teknolojiler alanında başlatmayı planladıkları Ar-Ge faaliyetlerine, belirledikleri tarihten bir yıl önce başladıklarını ifade eden Akın, şunları kaydetti: "2 ay önce insansı robot üretimi için Ar-Ge çalışmasına başladık. 2015 yılında da insansı robotların seri üretimine başlayacağız. Ar-Ge çalışmalarına 1 milyon lira, yatırım için ise 10 milyon lira harcamayı öngörüyoruz. Yazılım konusundaki çalışmalarımızı, insansı robot üretimine kaydırıyoruz. Çünkü, dünyada yazılımın gideceği yönün, insanlara daha iyi hayat şartları sağlamak için insansı robot üretimi olduğuna inanıyoruz." 2015 yılında seri üretime başlamayı planladıkları robotların kesinlikle hayal ürünü olmadığını anlatan Akın, dünyada robot üretim Ar-Ge çalışmalarına daha önce başlayan dev firmaların bulunduğunu, ancak bu işin beyin gücüne dayalı bir yaratıcılık işi olduğunu, bu nedenle aradaki farkı hızla kapatacaklarına inandıklarını vurguladı.

ROBOTLAR NE İÞ YAPACAK, KAÇ PARAYA SATILACAK

Robot üretim projesinde öncelikli hedeflerinin, insanların iş yükünü azaltmak ve kaba işler yerine fikir üretimine dayalı daha hafif işler yapmalarını sağlamak olduğunu aktaran Akın, şunları kaydetti: "Bu robotlarla, insanlar artık 8-12 saat yerine 6 ya da 4 saat çalışacak. Kendilerine daha fazla vakit ayıracaklar. Bu durum insanların işsiz kalmasına neden olmayacak. Çünkü biçerdöverler icat edildiğinde de 'insanlar işsiz kalacak' denmişti, fakat tam tersi oldu. Firmamızda yaratıcı genç beyinleri istihdam ediyoruz. 2015 vizyonumuz, insan hayatını kolaylaştırmak için yapay zeka yazılımlarıyla robotlar üretmektir. Yazılımdan ziyade mekatronik (elektrik-elektronik ve mekanik birleşimi) makineleri yazılım ile kontrol ederek robotiks teknolojiler alanında insansı robotlar üretmeyi planlıyoruz. İnsan hayatını kolaylaştıracak ve yapay zeka yazılımlarıyla çalışan bu robotlar, çeşitli kurum ve kuruluşlarda personel olarak çalışacak, restoranda garson olacak veya evinizin bahçesini düzenleyen bir bahçıvan, mutfağınızda çalışan bir yardımcı olacak. Seri üretim başladıktan bir süre sonra bu robotların tanesi 2-3 bin liraya alınabilecek." Akın, bu robotların hemen her işte kullanılabileceğini, sadece eğitimde kullanılmasının zor olduğunu, çünkü eğitimde öğretmenin yerini robotların almasının şu an için düşünülemeyeceğini sözlerine ekledi.

kaynak:http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1132305&Date=26.08.2009&Kategori=turkiye&b=Konyada%20insani%20robot%20uretimi%20calismalari
Mesajı Paylaş
  • Gösterim 4,379 
  • Genel Konular
  • 9 Yanıtlar



kaynak linkler çalışmıyor neden? Mesajı Paylaş

]

Robotu yer yatağındamı yatırdınız sırtı tutulmuş.  :) Mesajı Paylaş
Savaş Var Denildiğinde Biz;


''Başarının sırrı amaca sadakattir.''

Alıntı Yap





Yerlilik Unsurları :
- 0,5ms Çevrim Hızlarında Gerçek Zamanlı EtherCAT Haberleşmeli Robot Kontrolör (Robot Denetleyici),
- Robot Gömülü Yazılım,
- Dinamik Ve Kinematik Kaynak Kodları,
- Elektronik Veri Toplama Kartları,
- Operatör El Terminali Arayüz Yazılımları,
- Proses Yazılımları,
- Sıfır Boşluklu Hassas Dişliler,
- Boşluksuz redüksiyon Sistemleri
- 6DOF Robotik Manipülatör ve Mekanik Gövde
- Robot Elektrik/Elektronik Panosu
- Dokunmatik işlemcili Operatör El terminali
- Çeşitli Sensör ve Aktuatörler
- Özgün Tasarım ve Özgün Motifler

Özellik ve Ayrıcalıklar :
- Sınıfının en hafif robotlarından (150 kg)
- Sınıfının en uzun robotlarından (2020mm)
- Sınıfının en fazla yük taşıyan robotlarından (10kg)
- Yüksek tekrarlanabilirlik ve hassasiyet (0,05mm)
- Proseslerden en az etkilenecek yanmaz kaplama ve boya ile zırhlanmış.
- Mobil Tabanlı Dijital Platform
- Artırılmış Gerçeklik Destekli Hata Teşhisi ve Analiz kabiliyeti
- IoT Tabanlı Görev Yazılımı
- Raporlama ve İzleme Arayüz Yazılımı
- Yapay zeka destekli yapılandırma
- G Code ile çalışabilme.
- Dahili gerçek zamanlı hareket izleme ekranı
- Proses yazılımları (Kaynak, Kesme, Taşıma, Makina Besleme, Montaj)
- ISO standartlarına uyumluluk
- 64 Eksene kadar kontrol
- Harici eksen kombinasyonuna uygunluk
- Delikli bilek yapısı sayesinde proses ekipmanlarına tam uyum ve kolay programlama
- Çevrimdışı program ile (Offline) programlanabilirlik ve simülasyon
- CE uyumlu
HENÜZ YOLUN BAÞINDAYIZ.
HAZIRLANIYORUZ...http://metalgrobotics.com/
Mesajı Paylaş
]

#6
Güzel bir gelişme. Endüstri 4.0 için. 5.0 içinde hazırlanmalıyız. Yani robotu yapacak robotlar için.

İşde sırf bu teknolojiler için baykar ekibinin türkiye teknoloji vakfı çalışmalarını, standart kontrolcü işlemci yapmalarını, kodlama eğitimlerini, değerli buluyorum. Tabi başka yapanlar var ise aynı şekilde onlarda çok değerli katkılar ülkemiz için. Bu tür girişimlerin sayısı gittikçe artmalı.

Devletimizde donanım üretimini artırmalı ki burada dış bağımlılık kalmasın. En kısa yol olarak oyak grubunun vestel ile bu donanım işine girmesinin uygun olacağını düşünüyorum. Mesajı Paylaş

Akınsoft a helal olsun, hani varya o dünyada ilk 100 lere, ülkemizde ilk 500 lere giren şirketlerin içinden bu işi kotarıyor.  Bu girişimlerinin sonucu ne olursa olsun, takdire şayan olacaklar benim açımdan. Mesajı Paylaş

Alıntı YapAkın Robotics Arat V 4.1
Arat'ım  üzerinde çalışmalarına devam eden Akın Robotics, robotun yeni versiyonunu paylaştı.
Mesajı Paylaş
]

]


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz