F-16 Modernizasyonu

Başlatan Þahinbey, 11 Ağustos 2009, 08:37:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: Archangel99 - 26 Kasım 2024, 21:42:13Bakan açıklamış F-16'ların modernizasyonlarını TUSAŞ yapacakmış. Muhtemelen ABD izin verdi. Eldekiler Özgür modernizasyonuyla güncellenecek ABD'den kitler alınmayacak.

Çok büyük hata. Eldeki F-16V sayısını yüksek tutmak gerekli. İleride kafamızı taşlara vurma adetimizi tekrar uygularız.

Tabi sıradan insanlar bilmediği için bakan bey de güzel ortaya çıkmış. $21 milyar gerçek rakam değildi. Oluşabilecek en üst tavandan girilen rakamdı. Umarım bu modernizasyon kitleri işi tekrar düşünülür. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: kabardey - 26 Kasım 2024, 22:31:42
Alıntı yapılan: Archangel99 - 26 Kasım 2024, 21:42:13Bakan açıklamış F-16'ların modernizasyonlarını TUSAŞ yapacakmış. Muhtemelen ABD izin verdi. Eldekiler Özgür modernizasyonuyla güncellenecek ABD'den kitler alınmayacak.

Çok büyük hata. Eldeki F-16V sayısını yüksek tutmak gerekli. İleride kafamızı taşlara vurma adetimizi tekrar uygularız.

Tabi sıradan insanlar bilmediği için bakan bey de güzel ortaya çıkmış. $21 milyar gerçek rakam değildi. Oluşabilecek en üst tavandan girilen rakamdı. Umarım bu modernizasyon kitleri işi tekrar düşünülür.

F-35 işi olacaksa gerek var mı? Muhtemelen ABD modernizasyon için onay verdi biz kendimiz modernize edeceğiz. 40 F-16 ve 40 Typhoon yine alınacak üstüne F-35 tekrardan gündeme girdi.

Tabii bekleyip görelim F-35 işi o kadar kolay olmayacaktır. Mesajı Paylaş

Modernizasyonu biz yapacakmışız...

Benim anladığım şu:

Murad Aesa radarı beklenen performansı göstermiş... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: kabardey - 26 Kasım 2024, 22:31:42

Tabi sıradan insanlar bilmediği için bakan bey de güzel ortaya çıkmış. $21 milyar gerçek rakam değildi. Oluşabilecek en üst tavandan girilen rakamdı. Umarım bu modernizasyon kitleri işi tekrar düşünülür.

Niye hata olsun eğer MURAD AESA radarı F-16'lar için hazır duruma geldiyse zaten F-16'lar blok 70 seviyesine gelecek demek AESA radarı dışındaki modernizasyonu TUSAŞ zaten kendisi yapabilecek durumda. Mesajı Paylaş

Anıl Şahin
@anilsahinST

ÖZGÜR Blok 70 mi?

15 milyar dolar bizde kalacak. Bu bütçe, Türk savunma sanayiine aktarılacak.

Bu bütçeyle; AESA Radarı'ndan elektronik-harp suitine, hava-hava füzesinden kokpitteki ekranlara kadar birçok yerli sistemin geliştirilmesi fonlanacak.

Düşük görünürülükte (RF+IR / Stealth) ve hava-hava füzelerinde sürprize de hazır olmak gerek.

https://x.com/anilsahinST/status/1861496066333344023 Mesajı Paylaş

Tusaş ta F16 modernizasyonu yapılacakmış diye bir haber çıktı bu döndü dolandı Özgür projesine çevrildi. Oysa bahsedilen şey gündemdeki ABD kitleri ile modernizasyonun ABD de değil TUSAŞ da olacağı bilgisiydi. Kardeş forumda çıktı bu hata buraya da yansıdı.

Ben artık Özgür projesinden umudu kesmedim ama takibi bıraktım kredim bitti bu projeye gönlümde. Bir proje 15 yıl konuşulmaz. Bir gün radarı ile aviyoniği ile layığı ile yaparlar karşımıza çıkarlarsa tekrar ilgilenirim yoksa bir ömre kaç tane Özgür projesi sığar ben takibi bıraktım. Özgür projesi yıllanmışken uçak yapmaya karar verildi uçaklar uçtu özgür hala layığı ile yok. Yoksa yok ben takip etmiycem artık bu projeyi Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: putty - 26 Kasım 2024, 23:13:33Tusaş ta F16 modernizasyonu yapılacakmış diye bir haber çıktı bu döndü dolandı Özgür projesine çevrildi. Oysa bahsedilen şey gündemdeki ABD kitleri ile modernizasyonun ABD de değil TUSAŞ da olacağı bilgisiydi. Kardeş forumda çıktı bu hata buraya da yansıdı.

Hocam sayın bakan modernizasyon kitlerinin alımından vazgeçtik demiş siz hala ABD kitleri ile TUSAŞ'ta olacağını yazıyorsunuz? Nasıl bir hata bu o zaman? Mesajı Paylaş

Tamam tamam demiş.
İyi okumadan yazdım kusura bakmayın oldu bir kere Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Bu şimdi blok50 ve blok50+ lar için modernizasyon izni aldığımız anlamınamı geliyor? Mesajı Paylaş

Vay canına çeşitli başlıklarda istediklerimizin çoğu oluyor gibi.

1- F-16 lara yerli aviyoniklerle modernizasyon,
2- Gap filler F-16 Blk 70,
3- Gap filler, teknolojiye ve askeri eğitim ortaklığı için iki filo F-35 A. (Umarım Deniz Havacılık için de bir filo F-35 B temin edilir)
4- Gap filler Eurofighter.

Buna karşın Trumph şahin bir silahlı kuvvetler danışman kadrosu kuruyor. PKK/YPG desteğine devam edecekler mi ?Kıbrıs Nato'ya üye olmak isterse biz ne yapacağız, onlar da KKTC'yi tanıyacak mı? Doğu Akdeniz politikası ne olacak ? Ermenistan politikaları ne olacak?

Ambargolar kalkıyorsa, bunun bize siyasi, güvenlik politikası bir maliyeti var mı?
Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz