F-16 Modernizasyonu

Başlatan Þahinbey, 11 Ağustos 2009, 08:37:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bakan beyin kastettiği şey Özgür  gibi görünüyor.
79 adet hazır alınacak kitle beraber  toplamda 119 adet Viper   olacaktı,  bir bu kadar da Özgür;  ama  yeni durumda 40 adet Viper  ile 200  civarı  Özgür  olması muhtemeldir.
hazır alınacak kitlerle  Viper   modernizasyonunun çok daha kısa sürede yapılacağına dair  mantık yürütmeler   doğru çıkmamış;  çünkü  kit  üretimi de çeşitli nedenlerle  tahminimizden daha  geç  oluyor  muhtemelen.
bu  manzara  kesinleşince  ve     hazır kitlerin modernizasyonu umulduğu kadar hızlandıramayacağı anlaşılınca,  zaten muadili  olan Özgür modernizasyonu   genişletilmiş olmalı.
---
işin politik kısmına gelince,  ben  yıllardır  2028'e  kadar Türkiye ile ABD  arasındaki tansiyonun  10  üzerinden 8  seviyesinden 10  üzerinden 4 seviyesine ineceğini  yazıp durdum.
banka konusu,  papaz konusu,  Pensilvanya'daki  konusu  kapandı,  şimdi sıra  uçak konularına geliyor.
o F35  biz istersek  bir gün gelecek zaten.
sebebini de yazmıştım,  Ortadoğu'da  İran'ı  dengeleyebilecek bir  gücü  bu günden yarına kimse yaratamaz.
hele de İran'ın  nükleer deneme  yaptığına dair şüphelerin ayyuka çıktığı  bir zamanda  Türkiye'nin   değeri de artıyor el mecbur.

İran  ile ilgili  ciddiye alınması gereken bir süreç başlıyor olabilir.
bizim de  politikalarımızı  bu doğrultuda  güncellememiz  yararlı olur;  çünkü  nükleer güç haline gelmiş bir İran  güç dengelerini    yalnız İsrail'in değil,  bizim aleyhimize de bozacaktır.
haliyle  İran'ın  nükleer güç  haline gelmemesi için  küresel güçlerle  ortak politika geliştirmek gerekir.
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - Bugün, 10:01:03Biden giderayak sağa sola şeker mi dağıtıyor. Malum Türkiye F-35'den Trump döneminde atılmıştı, adam geldikten sonra vaat edilen Biden tatlısını verirmi. Türkiye de Trump gelmeden bazı şeyleri garanti altına almaya çalışıyor.

Beleş peynir sadece tuzakta olur derler, kimse hibe etmeyek ama bedeli olacak eğer olacaksa.
İsveç NATO'ya alınırken Türkiye karşı çıktı ve adamlar F-16V şekeriyle ikna ettiler. F-35 tamamen Trump dönemine kalmış karardır, eğer anlaşma sağlanırsa bedeli K.Kıbrıs bile olabilir malum Kıbrısı NATO'ya alma peşindeler. İsrail delegesi Ankara'ya geldiğinde çiçeklerle halıyla karşılanarak aranızı düzeltin bile diyebilir.

Bu bence biraz intikam kokuyor. Trump'a karşı tam destek verildiği için bir hesaplaşma var gibi.

Yeni yıla kadar bu ivmelenme sürerse emin olacağım. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SH - Bugün, 11:14:17
Alıntı yapılan: marmara - Bugün, 10:01:03Biden giderayak sağa sola şeker mi dağıtıyor. Malum Türkiye F-35'den Trump döneminde atılmıştı, adam geldikten sonra vaat edilen Biden tatlısını verirmi. Türkiye de Trump gelmeden bazı şeyleri garanti altına almaya çalışıyor.

Beleş peynir sadece tuzakta olur derler, kimse hibe etmeyek ama bedeli olacak eğer olacaksa.
İsveç NATO'ya alınırken Türkiye karşı çıktı ve adamlar F-16V şekeriyle ikna ettiler. F-35 tamamen Trump dönemine kalmış karardır, eğer anlaşma sağlanırsa bedeli K.Kıbrıs bile olabilir malum Kıbrısı NATO'ya alma peşindeler. İsrail delegesi Ankara'ya geldiğinde çiçeklerle halıyla karşılanarak aranızı düzeltin bile diyebilir.

Bu bence biraz intikam kokuyor. Trump'a karşı tam destek verildiği için bir hesaplaşma var gibi.

Yeni yıla kadar bu ivmelenme sürerse emin olacağım.

Ya da bize biçilen bir rol var yakınlarda... Mesajı Paylaş

Arkadaşlar Türkiyeyi asla ama asla kimse karşı kampta görmek istemez. Bakın Marmara'nın hemen morali bozuldu. Oradan anlayın :))

Karşı kampın ateşli savunucusu olmayacak kadar iyi tutmak ister herkes arayı. Bizim bundan sonraki dış politikamız bu. Beğenin beğenmeyin iktidara Chp geldiğinde de böyle olacak, Zafer geldiğinde de AKP MHP kaldığında da

Ha ABD ve ABnin kafasında farklı roller gömlekler biçilmiş olabilir. Bakalım da biz o gömleği tam olarak giyecek miyiz. Giymeyeceğiz tabii ki. Kurşun asker arayan başka kapıya Mesajı Paylaş

Türkiye Gazze olaylarını da görmezden gelerek İsrail in güvenini kazandı. Amarika Türkiyeyi kendi kampında en azından en asgari şartlarda bile olsa görmek isteyecektir. amarikanın batının kendini ikna etmesi hatta kandırması için bir kaç sebep lazım onlarıda Ukrayna da ve Gazze de sağladık. Kongredeki Yahudi lobisi filan deniyor ama onlar o kadar bize küskün değiller muhtemelen. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: ocelot - Bugün, 13:42:35Bakın Marmara'nın hemen morali bozuldu. Oradan anlayın :))

Benim neden moralim bozulsun, zaten NATO'nun elinde şu anda 1000 adet F-35 var iken.  ABD onay verirse, Trump'ın kafasına taş çarparsa, S-400 meselesi çözülürse 3-5 filo aldı diyelim bundan NATO çok mu kuvvetlenecek, zaten kuvvetli. Yunan olsaydım o zaman moralim bozulabilirdi, biz de alacağız karşımızdakiler de alacak yine dengelendik derdim. Kaan meselesi nasıl olacak bilmiyorum ama motor vermezse ve Türkiye olağanüstü taviz verdi mesela K.Kıbrıs konusunda, o zaman 100 adet F-35 alabilir, ABD Kaan işini bu şekilde de sonlandırabilir.

Sallama sırası size mi geldi bu sefer, beni Ahıskalı yaptınız, morali bozuldu dediniz. Bu gidişle uzaylı bile olurum )) Mesajı Paylaş

Tüm Batı Rusya'nın üstüne çullanacak...
F-35/F-16/Eurofighter ellerindeki herşeyi bize önerdiklerine göre her Nato ülkesine ihtiyaçları var...

Herkes vaziyet alsın... Mesajı Paylaş

İran olabilir. Rusya zaten finito. İran'ı da kaybederse baktıktan körfeze kadarki kuzey Güney şer ekseni dağılır. Ayrıca Çin'in batı ekseninde önüne set çekilmiş olur.

Bizi de Güney Azerbaycan vasıtası ile (ve dolayısıyla göç korkusu ile) işe koyabilirler.

Milliyetçiler Güney Azerbaycan bağımsız olsun ister.

İslamcılar Türkiye'ye Türk göçmesini istemezler. Hem mezhep farkı da var zaten.

Solcular İran islam cumhuriyeti yıkılsın ister.

Burada bir konsensüs görüyorum. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz