F-16 Modernizasyonu

Başlatan Þahinbey, 11 Ağustos 2009, 08:37:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Blok-30 larımız uzun süre ocu filosu olarak görev yaptığından ömürlerini diğerlerinden daha kısa sürede doldurmaları normaldir. Diğerleri de sırası gelince şeedilir. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: kabardey - 03 Aralık 2024, 23:42:56Arkadaşlar artık F-16 ile Hürjet karşılaştırmasını bitirsek mi. Bu uçaklar birbirinin yerini alacak uçaklar değil. İkisinin de farklı görevleri ve bu görevlerine göre tasarımları var. Hürjet, F-16'nin yaptığını veyahut F-16V'nin yaptığını hiç yapamaz. F-16V sadece bir radar işi değil. 4,5+++ artık kaç "+" daha koyuyorsanız koyun öyle nesil bir uçak. Klasik 4,5 nesil uçaklar gibi bir sürü sistemin bir araya gelip çalıştığı değil, tek merkezden kontrol edilen sistemler bütünlüğü içeriyor, F-16V. F-35'in temel üstünlük sebeplerinden biri bu. Özgür henüz o yapıda çalışacak mı bilemiyoruz.

Öte yandan Özgür-II hala test aşamasında bir iş. Hala uzayabilir, istenilen alınamayabilir, iptal olabilir. Bu sebeplerden, ben 79 adet modernizasyon kitinin iptalini çok rahat kabul edemiyorum. Hele ki block 50+'ların, block 70 seviyesine çıkarılmaması çok büyük hata olur.

Murad AESA  radarının testleri olumlu bir şekilde ilerlemeseydi 79 adet kit iptal edilmezdi. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: fırtına06 - 04 Aralık 2024, 18:43:23Murad AESA  radarının testleri olumlu bir şekilde ilerlemeseydi 79 adet kit iptal edilmezdi.

Artık hemen hemen eminim, 79 kit iptali tamamen ekonomik sebeplerden dolayı. Sağda solda açık kaynaklara düşen bilgiler olmaya başladı. Yakında hepimiz duyarız gibi. EF konusu da olumlu ilerlerken, bir de üstüne F-35 görününce, bütçe darmaduman oldu. F-35 ihtimaline karşı kitler iptal edilip, Özgür projesine ağırlık verildi. FMS teklifinin içinde block 40'lar için slep modernizasyonu da vardı. En azından ondan vazgeçilmez diye umut ediyorum. Mesajı Paylaş

Tolga Özbek'in videosunda F-16 kitlerinin Block 70 F-16'lardan bile geç gelecek olması iptal edilmesine neden olduğunu söylemiş. Kitlerin gelmesi 2028'den sonraya kalıyormuş. Bizde motor hazır olsa biz KAAN'ı seri üretime alırdık o tarihe kadar. Adamlar kitleri 4 yıl sonrasında gönderebiliyor. Bu sebeple bizimkiler de kendimiz hallederiz deyip kit işini tamamen rafa kaldırmış.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Archangel99 - 04 Aralık 2024, 19:04:16Tolga Özbek'in videosunda F-16 kitlerinin Block 70 F-16'lardan bile geç gelecek olması iptal edilmesine neden olduğunu söylemiş. Kitlerin gelmesi 2028'den sonraya kalıyormuş. Bizde motor hazır olsa biz KAAN'ı seri üretime alırdık o tarihe kadar. Adamlar kitleri 4 yıl sonrasında gönderebiliyor. Bu sebeple bizimkiler de kendimiz hallederiz deyip kit işini tamamen rafa kaldırmış.

Hocam videolarda , kulislerde farklı iddialar var...

1-KİT tesliminin sarkacak olması 
2-KİT'lere çok para istenmesi( F-16'nın 3'te 1'i fiyat istenmiş deniliyor) 2 dedikodu var...

Benim teorim ise bizim Eurofighter'a yöneleceğimiz  yönünde... Ya F-16 +++++ modernizasyonuyla KAAN'ı yedekleyeceklerdi ya da Eurofighter ile KAAN'ı yedekleyeceklerdi...

Eurofighter özellikle Captor-E Mk 1 AESA radarıyla F-16'ya daha ağır basınca Modernize edilecek 30 senelik artık modernizasyon kapasitesinin sonuna gelmiş F-16'lar yerine çift motorlu EF tercih edilmiş de olabilir... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 04 Aralık 2024, 19:21:20
Alıntı yapılan: Archangel99 - 04 Aralık 2024, 19:04:16Tolga Özbek'in videosunda F-16 kitlerinin Block 70 F-16'lardan bile geç gelecek olması iptal edilmesine neden olduğunu söylemiş. Kitlerin gelmesi 2028'den sonraya kalıyormuş. Bizde motor hazır olsa biz KAAN'ı seri üretime alırdık o tarihe kadar. Adamlar kitleri 4 yıl sonrasında gönderebiliyor. Bu sebeple bizimkiler de kendimiz hallederiz deyip kit işini tamamen rafa kaldırmış.

Hocam videolarda , kulislerde farklı iddialar var...

1-KİT tesliminin sarkacak olması 
2-KİT'lere çok para istenmesi( F-16'nın 3'te 1'i fiyat istenmiş deniliyor) 2 dedikodu var...

Benim teorim ise bizim Eurofighter'a yöneleceğimiz  yönünde... Ya F-16 +++++ modernizasyonuyla KAAN'ı yedekleyeceklerdi ya da Eurofighter ile KAAN'ı yedekleyeceklerdi...

Eurofighter özellikle Captor-E Mk 1 AESA radarıyla F-16'ya daha ağır basınca Modernize edilecek 30 senelik artık modernizasyon kapasitesinin sonuna gelmiş F-16'lar yerine çift motorlu EF tercih edilmiş de olabilir...

En mantıklısı EF2000 işi olur. Hatta ben olsam 40 adet F-16 yerine 40 adet daha EF alırdım. Toplam 80 adetlik EF ve F-16 ÖZGÜR, ÖZGÜR 2 modernizasyonuyla konuyu kapatıp KAAN'a odaklanırım. Mesajı Paylaş

Arkadaşlar daha önce yazmıştım gene belirteyim şayet murad radarı 135 km'den 1M2'lik hedefleri tespit edebiliyorsa çeşitli ülkelerden tranche 1 ve tranche 2 leri toplayıp ve tabi bunu yaparken konsorsiyum ile anlaşıp murad radarını bu uçaklara takacak modernize edecek şekilde anlaşırsak neden eski blok ef2000 almayalım ki..

Yada ef2000 pahalı ise

Blok70 viper yanında Eski blok F16 alıp yaklaşık 280-360 F16 ve murad radarı entegrasyonu bizi idare eder.

Yani ikisinden birini yapsak Kaan,kızılelma ve Anka3 ciddi sayılarda envantere girene kadar bizi idare eder Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 04 Aralık 2024, 20:11:49Arkadaşlar daha önce yazmıştım gene belirteyim şayet murad radarı 135 km'den 1M2'lik hedefleri tespit edebiliyorsa çeşitli ülkelerden tranche 1 ve tranche 2 leri toplayıp ve tabi bunu yaparken konsorsiyum ile anlaşıp murad radarını bu uçaklara takacak modernize edecek şekilde anlaşırsak neden eski blok ef2000 almayalım ki..

Yada ef2000 pahalı ise

Blok70 viper yanında Eski blok F16 alıp yaklaşık 280-360 F16 ve murad radarı entegrasyonu bizi idare eder.

Yani ikisinden birini yapsak Kaan,kızılelma ve Anka3 ciddi sayılarda envantere girene kadar bizi idare eder

Tranch-1-2 problemleri ne bilmiyoruz. Aviyonikleri değişince çözülebilir mi? Yoksa kablaj, lru ötesinde yapısal engeller de var mı? Yoksa EF 2000 burnuna sığacak modül sayısı F-16dan çok daha fazladır. Ancak Kaan'ın 2030 gibi geleceğine inanıyorsak eş zamanlı üretim bantlarını ıvır zıvır ile doldurmanın anlamı da yok.

Diğer taraftan modernizasyon kiti gerçekten çok pahalıya gelmiş olmalı. Blok 70ler mühimmatları ile 6-7 milyar dolar ise, 24 milyar dolarlık paket pazarlıklar ile 14-15e düşse bile bakiye rakam 79 kit ve mühimmat için çok fazla Mesajı Paylaş

Benden size bir beğeni gelir sn Mehmet05

Benim aslında anlatmak istediğim Murad konusunda bu kabiliyete ulaştıysak(135 km den 1M2 hedef tespiti) o zaman minimum F16 maks ef2000 gibi taşıyıcı platform bize geçiş süreci için yeter.

Kasteddiğim şey buydu,ASELSAN Murad ile gayet iyi iş çıkarmış ben bunu anladım.Üstelik daha olgunlaşmasına 2 yıl var.

Hürjet var yada hürjetide kullanabiliriz diyenler var ve gene olabilir ama şunu düşünmüyorlar yada unutuyorlar;
Ge404 motoru f110 ge 129 gibi muradı besleyemez,o zamanda murad tam kapasite ile beslenemez,halbuki bir f110 yada iki ej200 ile bu iş rahatlıkla yapılabilir. Mesajı Paylaş

http://youtu.be/r8jZUkpD4wI?si=sFiIxBxEmgVVMcrA

4 uçakla yola devam etme olasılığımız batınında dikkatini çekmiş Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz