F-16 Modernizasyonu

Başlatan Þahinbey, 11 Ağustos 2009, 08:37:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#380
"Bakın biz uçak istedik ABD vermedi" taktiğini savuşturmak ABD açısından çok kolay... Uzattıkça uzatır süreci olur biter... S-400'de de "Patriot istedik vermediler" dedik de ne geçti elimize aynı taktiği yapıyoruz hala...

Asıl hesabı vermesi gereken 2500 yıllık bir milletin ordusunu tek kaynağa mahkum eden kurmay zekasıdır...
Bütün yumurtaları aynı sepete koymuş Hava kuvvetleri , sepet altı patlayınca kafası kopmuş tavuk gibi ne yapacağımızı şaşırdık saçma sapan çerçici pazarlığı - kurnazlığı yapmaya çalışıyoruz koca ABD'ye...

Bir hata yapmak normal birşey ama biz hatayı kapatmak için daha büyük hataları sürekli yapar hale geldik...

Sanki Arçelik bulaşık makinasıdan vazgeçip Bosch bulaşık makinası kullanmaya başlamak gibi basit birşey zannediyor bazı arkadaşlar uçak değiştirmeyi...O hangarları bile değiştirmek ayrı bir mesele...


Herkes biliyor ki MMU yapacak seviyeye gelecek Türkiye bir daha asla ABD uçağı almayacaktır bence de zaten almamalıdır...

Ne mi yapmalıyız? Bilemiyorum çünkü sağlıklı karar verebilecek bilgiye sahip değilim , kapalı kapılar ardında ne oldu da ipler koptu onu bilmeden şunu-bunu yapalım diyemem... Sizlerin de bildiğini zannetmiyorum , sağda solda söylenen , gözümüzün içine bilerek sokulan sebeplere fazla inanmayın derim.... Mesajı Paylaş

Rusya meselesinde olduğu gibi bu da politik bir adım. F-35 vermediniz anladık, o zaman sar şuradan bi Block 70 Viper durumu. Eğer yine reddedilirse ABD ile ipler tümden kopacaktır. Bakın yine istedik yine vermediniz artık Rusya'dan yahut başka bir yerden uçak alacağım benden günah gitti durumu.

ABD'deki Kürtçü, Ermeni ve Yunancı lobiler şimdiden Türkiye'ye uçak verilmemesi için kampanya başlatmışlar. Senatodaki bu lobilerin köpeği olmuş senatörlerde boş durmayacak. G20 toplantısında Erdoğan-Biden görüşmesi var. Bu konu orada konuşulur.

ABD için gerçek bir samimiyet testi. Bu testi geçemezlerse Türkiye-ABD ilişkiler kopar. Mesajı Paylaş

#382
beyler,  öncelikle  özgür modernizasyonu başka,  yapısal ömür uzatma modernizasyonu başka  değil miydi?

https://www.savunmasanayist.com/f-16-blok-30-modernizasyonu-ozgur-projesi/


metin bey, emin olun ABD de  gerçekçilikten epeyi uzak hareket ediyor uzun süredir.
eğer gerçekçilik ilkesinden kopmasalar aynen dediğiniz gibi  Türkiye pazarını da, Türk ordusunu da kaybetmeyi göze alamazlar ve bırakın f16'yı,  kodlarıyla birlikte f15 dahi verirlerdi NATO'nun en büyük ve en zinde ordularından biri olan  müttefiklerine.
TSK'nin yerine koymayı düşündükleri adamlara bak,  artık Yunan ordusuyla ve  suriyeli başı bozuk takımla  dalarlar İran'a bilmem nereye.
benim tek ümidim eski küreselcilerin yeni küreselcilere birkaç tokat atıp "lan siz ne halt ediyorsunuz"  demesi.

Yaşar bey,  o motorlarla Hürjet ve MMU nasıl olacak?
siz benden iyi biliyorsunuz, Hürjet artık parça imalatına başlamış haberlere göre.
   yeniden tasarlamak gerekmez mi?

Su-35  kokuları geliyor burnuma;  ama ben yine de  tüm yumurtaları aynı sepete koymama adına, hiç olmazsa uçağın başka bir ülkeden alınmasını daha doğru buluyorum.

aklıma şu da geliyor, ilk etapta bir filo jf17 ııı  hazır olarak alsak ve sonrasında da  jf17 motorunu Rus lisansıyla burda üretsek ve iki filo da  boş kabuk olarak jf17 alsak mesela.
jf17 özünde f16  temelli geliştirilmiş bir uçak olduğuna göre,  f16 blok 30 uçaklarına uygulayabileceğimiz özgür modernizasyonunu da  bünyesine alabilir mi?
diye düşünüyorum.

tabi teknolojisi felan biraz eski kalıyor etrafımıza göre;  ama valla SU-35 sipariş bile etsek,  teslimat zamanı geldiğinde teslim edileceklerinin bir garantisi yok.
hatırlamak gerek, Rusya epeyi uzun süre İran'ın sipariş ettiği hava savunma sistemlerini teslim etmemişti.
yıllar sonra aynı şeyin bizim de başımıza gelmeyeceğinin garantisi yok. .

bize garantili bir çözüm gerekiyor.
benim anladığım, bunlar zamana oynuyorlar, anlaşmalı bir maç bu, Türkiye'de iktidarın değişmesini felan bekleme durumu değil  bu iş.
işin aslı, Türk ordusunu dişleri  dökülmüş bir kaplana dönüştürmek için  top çeviriyorlar.

anlaştıkları başlıklardan birisi  Suriye mesela.

bakın şu haber 2020 Eylül tarihli, 
Rusya'nın Suriye  çizgisini anlamaya yardımcı olur.

"Ülkenin diplomasi, savunma ve ticaret gibi yabancı ülkelerle iletişimde olması gereken politikalarının dışında yerinden yönetileceği bir sistem öngören metinde, SDK'nin halihazırda kontrol ettiği bölgelerle ilgili de şu ifadeler yer alıyor:
"Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, hedeflenen bir gerekliliktir. Aynı zamanda ülkenin durumu ve bölgenin ihtiyaçları düşünüldüğünde, sosyal bir ihtiyaçtır. Özerk Yönetim'in deneyiminden, ulusal çapta geliştirilmesi gereken 'halkların bölgesel otoritesi' sisteminin avantajları ve dezavantajlarından faydalanmak kritik önemdedir. Suriyeliler arasında fikir birliğiyle sağlanabilecek olan bu sistem, Suriye'nin farklı bölgeleri arasındaki birliği, devletin egemenliğini ve genel yönetim sistemini güçlendirecektir.
"Suriye ordusu silah taşıma izni verilen tek genel ulusal kurum olmalıdır ve siyasete karışmamalıdır. Suriye'deki savaşa büyük destek vermiş olan ve hâlâ bir arada yaşamı desteklemek için çalışan Suriye Demokratik Güçleri, Suriye ordusunun bir parçası olarak var olmalıdır. Bunun işleyiş formülü ve mekanizması üzerinde daha sonra karar verilecektir."
İlham Ahmed ve Kadri Cemil, Mutabakat Metni'ni 31 Ağustos'ta Moskova'da imzaladı"


https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-54076311#end-of-recommendations

iki ülkede mevcut rejim konusunda,
Türkiye'nin çekilmesi konusunda,
özerklik konusunda
aynı çizgideler.

yıllar sonra THK'yi uçaksız bırakmak amacıyla da aynı çizgiye gelirlerse ne olacak?

ABD de  şimdilik Akdeniz'e  inmiş bağımsız bir yapıdan vaz geçmiş görünüyor, günü gelene kadar  özerkliğe razılar.
bu gün için anlaşmışlar,  yarın  birbirlerine kazık atabilecekleri bir fırsat çıkana kadar sorun yok.


ha,  ben yine de eski küreselcilerden biraz ümitliyim,  yeni f16 alma ihtimalimizi %51  olarak görüyorum.


Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: korsan - 09 Ekim 2021, 00:21:50
bize garantili bir çözüm gerekiyor.
benim anladığım, bunlar zamana oynuyorlar, anlaşmalı bir maç bu, Türkiye'de iktidarın değişmesini felan bekleme durumu değil  bu iş.
işin aslı, Türk ordusunu dişleri  dökülmüş bir kaplana dönüştürmek için  top çeviriyorlar.

Kesinlikle katılıyorum. Politikalarının Türkiye'deki iktidarla ilgisi yok, o işin kılıfı. Türkiye'nin duruşuyla ilgisi var.

O yüzden her iki akrebe de güvenmeyecek ve ırmağı geçerken sırtımızda akrep taşımayacağız. Mesajı Paylaş

ABD bize F-16 vermez çünkü şu anki duruşunda bizi gözden çıkarmış gibi bir hava var. Zaten ipler koptu kopacak bu da Türk- Amerikan ilişkilerinin üzerine vurulacak son darbe olacak. Bizde "benden günah gitti bak sen bana uçak vermedin bende istediğim yerden alırım bu saatten sonra'' bahanesiyle Rusya, Pakistan, hatta Çin'den seçeneklerle ilglenmeye başlayacağız. En büyük iki aday bence J-31 ve JF-17. Ruslardan uçak alınacağına pek ihtimal vermiyorum. Mesajı Paylaş

F-16V 'ye 10 üzerinden 7 puan versek ; JF-17 kaç puan alır? Mesajı Paylaş

Sanirim bir onceki yorumumda ,yanlis anlasildim veya kendimi iyi ifade edemedim .
Yukarda belirtmek istedigim husus su idi. Ulkemizin bulundugu cografya itibari,ulkemizin cikarlari ve bolgenin surekli kaynayan bir kazan olusu nedeni ile su anda ABD ile derin farkliliklarimiz mevcut . " Ancak bu durumlarin bircogu degisken kimisi kisa kimisi ise daha uzun vadede degisebilir" Bunu derken de Turkiyedeki ic siyasi durumu veya ikdidar degisikligini kast etmemistim"  Bu gun siyasi iliskilerimiz kesik olan bir ulke ile yarin yollarimiz bir yerde cakisabilir. Bu gun Rusya ile daha yakin daha iyi anlasir gorunuyoruz yarin kontrolumuz haricinde bir olusumdan dolayi Rusya ile ipler gerilebilir. ABD ile aramiz son derece bozuk yarin bakarsiniz bazi konularda isbirligi yapmak tercihimiz olur." Bu ulkeleri sadece ornek olarak verdim"

Artik dunyamiz degisti ulkeler arasi ortakliklar ,mutefiklikler, ilelebet dostluklar diye birsey pek kalmadi. Sadece ulkelerin cikarlari gecerli. Cikarimiz  ortusuyorsa belirli alanlarda belirli bir yere kadar ayni kompartmani paylasiriz sonra o kompartmandan cikip bir digerine gireriz ancak bunu yaparken de ciktigimiz kompartmandaki yol arkadisimiz ile ipleri tamami ile koparmamaya calisiriz ki ilerisi icin bir kapi olsun.
Su anda ABD ile durumumuz bu bence soz konusu ABD olunca hali ile NATO da diyebiliriz. ABD Kore, Vietnam,Irak,Afganistan girdi ve neticede cikmak zounda kaldi bu nedenle ABD elbet bir gun Suriyeden den de gerisinde enkaz birakarak ayrilmak zorunda kalacak . Bu gun cok siki fiki oldugu Yunanistan ile ilskileri de bir gun bu gunku gibi olmayacak elbette bir yerde yunanistan ile de anlasmazlik olacak.

Netice itibari ile bulundugumuz cografyada bizim gucumuzdeki bir ulkenin zorunluluk olmadigi sekilde keskin politika degisikliklerine gidisinin dogru olmayacagini dusunuyorum. Yani ne tamami ile Ruscu ne ABD ci veya AB ci ulkemizin cikari icin dogrusu neresi ise onun kompartmanina binmek ama ciktigimiz kompartmandaki ile de tamami ile bozusmamak benim icin su an icin en dogru politikadir ulkemiz icin.

Ne ise konuyu dagittim pardon ;)

Mesajı Paylaş

Alıntı YapYaşar bey,  o motorlarla Hürjet ve MMU nasıl olacak?
siz benden iyi biliyorsunuz, Hürjet artık parça imalatına başlamış haberlere göre.
   yeniden tasarlamak gerekmez mi?

Güney Kore nasıl KAI-T50 Golden Eagle uçağını hem f404GE-102 ile, hem Ej-200 ile, hem de f414GE-400 ile müşterilerine teklif ediyorsa, Hürjet'te belli değişikliklerle klimov-rd93 ile uçabilecek hale getirilebilir. Biliyorsunuz Hürjet başlangıçta EJ-200 ile uçacak diye düşünülmüştü.
Mutlaka, sınırlıda olsa, yeniden tasarım gerekir tabiiki. HAL-Tejas uçağı da önce f404geIN20 motoru ile yapıldı. Þimdi CAS versiyonu f414geINS6 kullanacak. Bu motorlar ebat, ağırlık ve performans olarak birbirlerine yakın motorlar. Bazı modifikasyonlarla ve tasarımda oynamayla başka motor kullanımı mümkün. Mesajı Paylaş

#388
Allah Allah ilk defa duydum... Yani ben T50 uçağım ej-200'lü olsun veya f404 kullansın dersem olabiliyormuymuş?

Bir de internette Türkiye'nin F-18/F-15 alımı için de istek bildirdiği haberleri dolaşıyor...Asparagas olduğu kesin olsa bile sorayım dedim Mesajı Paylaş

#389
Alıntı yapılan: serkan1976 - 09 Ekim 2021, 14:01:27
Allah Allah ilk defa duydum... Yani ben T50 uçağım ej-200'lü olsun veya f404 kullansın dersem olabiliyormuymuş?

Bir de internette Türkiye'nin F-18/F-15 alımı için de istek bildirdiği haberleri dolaşıyor...Asparagas olduğu kesin olsa bile sorayım dedim
KAI-T50FA versiyonu en gelişmiş şekli. Bu uçak istenirse f414 ya da EJ-200 motoru takılabiliyor. Ama benim f404 motorumu beğenmedim çıkarın yerine f414 takın olmaz. Baştan uçağın takılacak motora göre tasarlanmış olması gerekir.

Quote:
The FA-50 is the most advanced version of the T-50, possessing more internal fuel capacity, enhanced avionics, a longer radome and a tactical datalink. It is equipped with a modified Israeli EL/M-2032 pulse-Doppler radar with Korean-specific modification. The engine could be either Eurojet EJ200 or General Electric F414 with thrust of 89 to 98 kN (20,000 to 22,000 lbf), roughly 12–25% higher than the F404's thrust.
Unquote.

F15 ve F18 için;
Bir rivayete göre, bizimkiler istekte bulunmuş. ABD doğrudan reddetmiş. F16'lara ise henüz cevap vermemiş. Ama rivayet. Kaynak yok. Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz