F-16 Modernizasyonu

Başlatan Þahinbey, 11 Ağustos 2009, 08:37:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 27 Ocak 2024, 22:11:51
Alıntı yapılan: Denizci16 - 27 Ocak 2024, 09:43:07
Eeee şimdi ne olcak ABD bize küllahını vermez diyordunuz adamlar senatoya paket içeriği ile birlikte gönderdi...

Birde konu F16 modernizasyonu ama bu satış şu anlama geliyor biz size f404 ve f110 da verebiliriz.

İkisinde de şüpheliyim hala...

1- O uçaklar bizim piste konmadan inanmam, size de tavsiye ederim bunu.
2- O motorları verecek olsaydılar, pakete dahil ederlerdi.
-------------------------------------------------------------------------------------
Satış falan yapmadılar, şu an için. "Mış gibi" yaptılar. Başta Murad AESA radarı ve yerli turbofan motorlar olmak üzere, çalışmaya ara vermeden devam etmek zorundayız.

Twitter da ABD nin sartli verdigini soylenler var.anlasmaya gore her an amerikanin isine gelmedigi bir durumda( egede gaz-petrol aramada veya suriyede istemedikleri bir operasyona bahane ile) siparisleri durdurabilecekleri ni yazdigi soyleniyor.yani olasi bir durumda parani ustune tekrardan yatar bunlar o zaman..hic bir zaman onceden odeme yapilmamali.. sizin dusunceniz nedir bu konuda Mesajı Paylaş

#1201
Alıntı yapılan: SATURN - 27 Ocak 2024, 22:18:33hic bir zaman onceden odeme yapilmamali.. sizin dusunceniz nedir bu konuda

Aynı fikirdeyim, hem de tamamen. Uçağı teslim aldığım an parayı yollarım, öncesinde değil!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hava-Hava mühimmatlarını üretmeye devam etmekten başka, çok acilen yapmamız gereken iki ek şey var:

a) Murad AESA radarını en kısa zamanda seri üretime almalıyız.

b) Hürjet'ten 3-5 adet, artık neyse, envantere girer girmez, "dron yönetebilen ve Murad radarlı Hürjet+Murad radarlı KE+Murad radarlı Anka-3" konseptini çalışacak bir test filosunu kurmalıyız. Bu aşamada Hürjet'in silahlı olmasına dahi gerek yok.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Turbofan motorları seri üretime almak bunlardan hemen sonra geliyor. O da öncelikli elbette. Mesajı Paylaş

Beyaz Peynirden tost, Beyaz Saray'dan dost olmaz.

ABD bu satışa çok sayıda madde koymuş. Yani F-16 veriyorum ama şunları şunları şunları yapmayacaksın. Yaparsan siparişleri iptal ederim, teslimat yapıldıysa da kalanları vermem gibi vs. dolu madde söz konusu.

Bu arada hala onaylanan bir şey yok. Kongre onayı vermedi. Kongre onayı olmadan F-16 işi bitti de diyemeyiz.

Ben bu F-16'ları almama taraftarıyım. Typhoon işini halledip yerli mühimmatları da entegre edip yoluma bakardım.

ABD'ye bağımlılığımız sürdükçe talepleri Demokles'in kılıcı gibi tepemizde durmaya devam edecek.

O nedenle bu habere ne sevindim ne üzüldüm. Yunanistan'ın F-35'lerine karşı tüm odağımızı KAAN'a yönlendirmek lazım.

Kendi göbeğimizi kendimiz kesemezsek daima başkalarının ağzına bakıp onların ağız kokusunu çekmeye devam ederiz. Mesajı Paylaş

Suriye, Irak ve Doğu Akdeniz ile ilgili doğrudan şartlar var mı acaba yoksa daha genel ABD politikaları ve çıkarlarına aykırı hareket etmemek vs mi şartları. Eğer şartları çok katı ise bu uçak ve malzemeleri almak Kaan ve Hürjet motorlarını da sıkıntıya sokabilir. Mesajı Paylaş

Bence bizimkiler lobi faaliyetleri ile Yunanistan'a yapılan F-35 satışına itiraz edecek. Diyeceksiniz ki e o zaman bizim F-16 satışına da onlar itiraz eder, evet.

F-35'ler erkenden ellerine geçmesin diye bizimkiler öyle bir feda yapar mı, yapar. Sonuçta Özgür'ümüz var, KAAN'ımız var. onlarda ne var?

Maksat vakit kazanmak.

Mesajı Paylaş

#1205
Alıntı yapılan: Ocak - 27 Ocak 2024, 21:01:08
Alıntı yapılan: Merzifonlu - 27 Ocak 2024, 17:13:04
Alıntı yapılan: fırtına06 - 27 Ocak 2024, 16:59:22Yerli motor gelene kadar muharip Hürjet işi zor. Çünkü G.E. ile yapılan anlaşma elimizi kolumuzu bağlıyor. Amerikalılar Hürjet'in silahlı olmasını istemiyorlar hele ki uçtuğunu gördükten sonra.

Biliyorum ama bir noktayı atlıyorsunuz bence. Bir veya iki Hürjet'i silahsız olarak test filosuna atayacağız. Önce "dron yöneten Hürjet+KE+Anka-3" konseptini oluşturmalıyız. O konu çok ama çok önemli.

"Muharip" kısmı yerli motorlardan sonra ele alınacak bir şey. Hatta bence, "Muharip Hürjet" mevcut Hürjet'ten bile türetilmeyecek. Başka bir uçak olacak o. Mevcut Hürjet her zaman eğitim uçağı olarak kalacak.

Alıntı yapılan: ocelot - 27 Ocak 2024, 17:30:25
Savunma sanayiini takip eden amatörlerin silah şehvetiyle gözü karararak sürekli kaçırdıkları bir nokta var:

Abd için uslu çocuk olursanız f 35 iniz olur. Onu da zaten Rusya ve İranla gireceğiniz ve canınızı çok ama çok yakacak savaşlar hariç kullanamazsınız. Abd size f 35 lerin yanında rusya ve iranla soğuk/sıcak savaş, pydpkk ile barış süreci, yunan kardeşliği ve 12 milin kabulünü de paketler koltuğunuzun altına verir onlarla gezerziniz

Abd ile kötüyseniz elinizdeki imkanlara bakacaksınız. Ya da yukarıdaki formülü kabul edeceksiniz. Uğraştığımız adamlar embesil değil ve süper güç.

F 35 sizlik konusuna gelirsek. Fransada da yok. Niye acaba? Yukarıya tekrar bakın cevap için.

Türkiye kimseyle savaşmamak için savunmaya para harcar. Yunanistan gibi bir ülke eline 40 f 35 geçti diye Türkiyeye saldıracaksa buyursun. Buna inanan arkadaşlara silahlar dışında ekonomi, uluslararası ilişkiler, jeopolitik, tarih vb alanlarla da ilgilenmelerini şiddetle tavsiye ederim. Bir de son yıllarda yapılan savaşlara bakmalarını. Değil 40 400 f 35 le de teslim olacak ülke değiliz biz.

Sayın Merzifonlu

Size katılıyorum, "bence" Hüjet2 çift tf10000 motorlu ve aynı zamanda "Navalize" olan modeli olarak tekrar tasarlanacaktır tabi bunun adına Hürjet2 mi denir bilemiyorum.

Hatta belki çift tf6000 motorlu eğitim modeli bile olabilir.

Böylece hem tek motorlu uçaklar için hem de çift motorlu uçaklarımız için birer eğitim modeli de ortaya çıkabilir.

Ben artık Tusaş olarak kısa zamanda bir uçak tasarlayabilecek yeteneğe ulaştığımızı düşünüyorum, eğer Tei motor işini kısa zamanda çözebilirse, 2030 yılına kadar ihracat için mini bir Kaan'ımız olacaktır ve ayrıca TCG-Anadolu ve gelecek diğer uçak gemilerine konuşlandırılır.

Çünkü mantıken Anka3 ve Kızılelma TCG-Anadolu gemisine konuşlandırılacaksa ve bunlar için tf6000 motoru bekleniyor ise dolayısıyla tf6000-10000 motorları aynı zamanda Navalize olarak tasarlanacak demektir.

Kısacası bizim daha güçlü muharip tek motorlu Hürjet yapmak için, güçlü bir ikinci motor projesi için uğraşacak zaman yerine, daha kısa zamanda bahsettiğim gibi çift motorlu bir Hüjet2 yapmak daha olası gibi duruyor.

________________

Sayın ocelot

Size katılıyorum, buradaki bazı arkadaşlar bizi ısrarla Yunanistan ile karşılaştırıyorlar ama onlar bize denk değil ve olamazlar da, hasbelkader bir savaş durumu olsa ve abilerinden 40 değil 400 tane f35 alsalar bile yine bizi teslim alamazlar.

Bizi işgal edebilecek tek durum 1. Dünya savaşı gibi bir durum ortaya çıkması ve 7 düvel olarak üzerimize çullanmaları gerek ve bu bile yeterli olmaz.

Artık Avrupa'nın hasta adamı olan Osmanlı değiliz, o yılların şartlarını görece olarak karşılaştırma yaparsak Osmanlı'dan 100 kat daha avantajlı durumdayız.

___________

Konuya dönecek olursak

Ben baştan beri bu kadar yüklü bir siparişin Amerika ile arayı düzeltmek için verilen bir siyasi rüşvet olarak görüyorum.

Yoksa bu paraya Kaan ve daha nice projeler sonuçlandırılırdı.

Yapacak bir şey yok, erken öten horozun kelle gidermiş misali, sayın yöneticilerimiz erkenden konuştular ve başımıza bunlar geldi, inşaallah bu kadar da kalır.

Başımızdaki sayın büyüklerimize, başta yanındaki çapsızlara ve sonra bürokrat ve teknokratların yaparız, hallederiz gibi gazlamalarına inanmamayı salık veririz.

Yoksa bu U dönüşleri çokça görmeye devam ederiz.

Maalesef erkenden konuşmak yerine iş yapsaydık şimdi başımızda ne Suriye ne Irak sorunu olurdu, maalesef çok kötü bir durumda yakalandık, en basitinden Afrika ülkelerini bile teker teker Rusya'ya kaptırıyoruz.

Kısacası bizim biraz daha Batı ile iyi geçinip bu projelerin bitmesini sağlamamız gerekiyordu ama arkasına güvenen kabadayı misali Eyyyyy, heyytt, höytt söylemleri nedeniyle  başımıza karlar yağdı ve bu günlere geldik.

Uzatmadan tekrar toparlamak gerekirse inşaallah bu ödediğimiz haraç devam etmekte olan projelerimizi engellemez.

Bizim önümüzdeki 5 yıl içinde motor, sensör, yazılım gibi tüm stratejik işleri halletmemiz gerekiyor çünkü konjonktür bizi bir seçim yapmaya itiyor ve çok ciddi bir şekilde 3. Dünya savaşı gibi olmasa da bir paylaşım savaşı tehlikesi var, bu paylaşımdan memnun olmayan bir tek biz değiliz ama tüm olayların bir şekilde tam ortasında kalıyoruz ve bu paylaşım savaşına hazırlıklı ve enazından caydırıcı olmamız gerekiyor.

F16'lar gelmez diyen arkadaşlar ile farklı düşünüyorum, bu paraya istediklerimizi verirler ama sürekli bir sürüncemede bırakırlar.

Dolayısıyla rehavete kapılmadan bir seferberlik edasıyla milli projeleri devam ettirmemiz gerekiyor, umarım -san'larımız da bu duruma kendilerini uydurabilirler.

Dostum harac veya rusvet veren yok. 23 milyar dolar tavan fiyatmis. Bu rakamin hepsi kullanilmayabilirmis. Misal 15 milyar dolarlik alim yapildi. Geriye kalan 8 milyar dolar tekrar tekrar kongre gibi meselelerle ugrasmamak icin sonradan yedek parca muhimmat icin alimi icin olabilir. Birde sadece bu alim ucak,motor,radar vs..değil. Fırsat varken en çabuk sürede depoyu ağzına kadar yedek parca ile doldurmak içinde yapılıyor. Bir çok uçağın acil yedek parçaya ihtiyaci varmis. Yedek parca ve ileriki zamanlarda extra muhimmat talebide var içinde paketin.

Senatodan onay alma olasılığı çok yüksekmiş..

Birde benim bir sorum var. 
F35 narin, harbe hazırlığı f16 dan daha düşük,parça tedarigi sıkıntılı ve çok pahali uçan,çok beğendiğim güzel bir ucak. Bu uçağı abd,ingilizler,israil limitlerine kadar kullanabilir. Ama yunan ve biz alsak  limitlerine kadar kullanabilir mi/kullanabilirmiyiz? Mesajı Paylaş

#1206
Alıntı yapılan: M.B.T - 28 Ocak 2024, 00:51:33
Birde benim bir sorum var. 
F35 narin, harbe hazırlığı f16 dan daha düşük,parça tedarigi sıkıntılı ve çok pahali uçan,çok beğendiğim güzel bir ucak. Bu uçağı abd,ingilizler,israil limitlerine kadar kullanabilir. Ama yunan ve biz alsak  limitlerine kadar kullanabilir mi/kullanabilirmiyiz?

"Limitlerine kadar kullanmak" ile ne kast edildiğine göre değişir o.

Eğer, tüm potansiyel yeteneklerini değerlendirmek ise kasıt, hayır kullanamazdık. Çünkü uçağın tüm yetenekleri bize zaten açılmayacaktı.

Eğer, üstün harbe hazırlık oranı ve yenilikçi taktikler geliştirmek ise kasıt, o zaman kullanırdık. Çünkü uçağın üreticilerinden biri olacaktık ve ayrıca dronlar eşliğinde neler yapabileceğini herkesten önce keşfedecektik. Pardon, FETÖ'nün pilotları keşfedecekti!
-----------------------------------------------------------------------------------

Neyse, artık kendi uçaklarımızla ve FETÖ'süz keşfederiz bu taktikleri. Mesajı Paylaş

Amerika eski Türkiye yi istedi uğraştı etti ama artık gelmeyeceğini anladığı için yeni Türkiye ile yeni bir ilişki modeli geliştirmeye karar verdi. Türkiye de bu çabaya bir yanıt veriyor. Benim gözlemimle iyi bir sürece giriyoruz eskisinden emin olun daha çok iyi olacak bu yeni dönem. Azınlığın çoğunluğu yönettiği ülkelerin sömürülebilir zayıflıkları vardır örneğin Esad yönetimi gibi. Çok mevzu varda anlatsam incilirsiniz Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.


Sayın M.B.T

Amerika ile toplam silah ticaretimiz kadar bir meblağ ilişkilerin kötüye gittiği bir dönemde gerçekleşiyor ise buna üstü kapalı haraç denir.

Bence bu siparişin içeriğinden daha önemli olan hava savunma sistemi için 9 milyar dolar bize çok gelmişti ve üstelik o günlerde hem ilişkilerimiz iyi hem de ekonomimiz bu güne göre cennet gibiydi.

Hatta nerdeyse toplam f35 bütçesi kadar bir parayı f16'lar için ödeyeceğiz.

Kısacası sizin gibi iyimser düşünemiyorum, "bence" bu para bal gibi haraç, enazından Arap ülkeleri gibi tamamen ihtiyaç dışı bir şey almıyoruz yani görece biraz insaflı bir ticaret.

Bu siparişin arkasından F404 , f129, ltech motorları lisans altı üretimi anlaşması gelirse, sözümü geri alacağım.

_______

Sayın Putty

Amerika, Rusya veya Çin ile olası bir sıcak çatışmada yanında savaşabilecek bir askeri güç olarak bizi görüyor olabilir, onlar da Avrupa ordularının içler acısı halinin farkında ve ayrıca hem Rusya hem Çin hem İran hem Pakistan hem Hindistan hem Avrupa ülkelerindeki Türk ve Müslüman azınlığın farkındalar.

Biz, bizim vazgeçilemez bir ortak olduğumuzu hatırlatıcı işler yapmıyoruz, bu kadar avantajımız varken birkaç yüz bin kişilik mayın eşeklerine tercih edilmemiz tamamen bizim çapsız siyasetimiz.

Bush, Irak'a beraber girelim dedi, biz bataklık olur dedik ve girmedik, sonuç karşımıza bir özerk bölge ve terör belası çıktı, Obama, Suriye'ye girin dedi biz bataklık olur dedik girmedik ve sonuç karşımıza Kantonlar çıktı.

Kısacası biz Amerika'yı kullanamıyoruz ama kıçı kırık Yunan bile kullanıyor.

Konuya dönecek olursak, bu anlaşmanın arkasında umarım offset üretim vardır. Mesajı Paylaş

#1209
Aşağıdaki uçaklar Aesa'lı Viper olacak değil mi?
50 F-16B40V
29 F-16B50+V
40 F-16B70V

Biz yerli milli sistemleri ABD ürünü sistemler gibi uçağın elektronik aviyonik sistemine fake tanıtıp lançer-kokpit arayüzünü aldatıp uçaktan atıyorduk ama bu yeni Aesa'lı uçaklarda durum ne olacak...?
Mesela SOM , Gökdoğan vs


Yani Aesa radarı bize extra zorluk yaşatacak mı?
Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz