F-16 Modernizasyonu

Başlatan Þahinbey, 11 Ağustos 2009, 08:37:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kuzey doğu anadolu bölgesinde sınır boyunca topçular yerleştirilmeye başlanmış.
Türkiye suriye ve ıraka bir operasyon başladığı anda ermenistanın azerbeycana saldırma riski %90 artacaktır.
Ermenistana hintli asker ve silahlar geldiği gibi fransızlarda silah desteği vermektedir.
Sanırım türkiye bu riski gördüğü için saldırı olursa hazırlıksız yakalanmamak için sınıra topçu birliği sevkiyatı yapmışta olabilir.... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: aydındurmus - 12 Mart 2024, 12:19:30
kuzey doğu anadolu bölgesinde sınır boyunca topçular yerleştirilmeye başlanmış.
Türkiye suriye ve ıraka bir operasyon başladığı anda ermenistanın azerbeycana saldırma riski %90 artacaktır.
Ermenistana hintli asker ve silahlar geldiği gibi fransızlarda silah desteği vermektedir.
Sanırım türkiye bu riski gördüğü için saldırı olursa hazırlıksız yakalanmamak için sınıra topçu birliği sevkiyatı yapmışta olabilir....

Kaynak? ( kuzey doğu anadolu bölgesinde sınır boyunca topçular yerleştirilmeye başlanmış.) Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Ocak - 12 Mart 2024, 02:34:15

Yükseltili Kuzey Irak coğrafyası ve iklim gereği en erken Mayıs sonrasında bir operasyon olabilir ve ayrıca böyle büyük çaplı bir operasyon hazırlığı seçim sonrasına yetişmez.

  F-16 modernizasyon konusuna dönersek;

  Özgür projesi ile yenilenmiş bir filo oluşunca, hava-yer mühimmatlarımızın gerçek performanslarını deneyeceğimizi düşünüyorum, şimdilik teslim edilen 3 adet.

Aynı şekilde Akıncılar için de güzel bir testbed sahası olacaktır.

Konuyu biraz dağıtmak gibi olmasın ama üstadlara bir sorum olacak.

S-400'leri Pakistan'a versek, karşılığında ellerindeki F-16'lara talep olsak.

Hindistan'da S-400 var, böylelikle herkesin çıkarına bir iş olur, bence Rusya ve ABD buna hayır demez ve böylece bu denklemdeki pek çok sorun çözülür.

1- Pakistan elindeki F-16'ları verir mi?

2- İmran han sonrası Þahbaz şerif ile Amerika-Pakistan arası düzelir mi? Dolayısıyla F-16'lara parça desteği geri gelir mi?

3- F-16 veya başka bir şey karşılığı S-400'leri Pakistan'a versek, Abd ile aramız düzelir mi?

4- Veya S-400 her halükarda elimizde tutmamız gerekir mi?

5- Bir ihtimal daha var?

Pakistani bilmem ama yanılmıyorsam Rusya ile yapılan anlaşmalarda 3. Ülkeye veremiyoruz S400u...

Onların F16lari içinde ABD tarafından aynı kısıtlama olabilir...

En iyi ihtimal izin gerekir...

Işin icinde Hindistan da girer doğrudan...Hintli lobisi kuvvetli hem Rusyaya hem ABDye izin vermeyin diyebilir...

Karşımıza bir Hint-Ermenistan-Iran-Yunanistan işbirliği cikmaya başladı zaten... Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

ABD'nin Türkiye'ye F-16 savaş uçaklarının modernizasyonu için gerekli kitlerin satışına onay vermesinin ardından, iki ülke yetkilileri modernizasyonun nasıl yapılacağı konusunda görüşmelerini tamamladı.

TUSAÞ TESİSİLERİNDE MODERNİZE EDİLECEK
Buna göre, F-16 Blok 40 ve 50'ler, Milli Savunma Bakanlığı'nın Eskişehir 1. Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü'nde modernize edilecek. F-16 Blok 50+ uçakları ise TUSAÞ tesislerinde modernize edilecek. 30 adet F-16 Blok 50+ uçağının TUSAÞ'ta modernize edilmesi, kalan 49 adet F-16'nın ise Eskişehir'e gönderilmesi planlanıyor.

ABD Savunma Güvenlik ve İşbirliği Ajansı (DSCA) Ocak 2024'te Kongre'ye Türkiye'nin F-16 modernizasyon talebini içeren bir liste sunmuştu. Listede, Otomatik Yer Çarpışma Önleme Sistemi (AGCAS) kabiliyetine sahip Operasyonel Uçuş Programı (OFP) aviyoniklerinin yazılım modernizasyonu; ayrı olarak tedarik edilen Çok Fonksiyonlu Bilgi Dağıtım Sistemi Blok Yükseltme II'nin (MIDS BU II) entegrasyonunu sağlamak için donanım değişiklikleri yer alıyor. Listede ayrıca, F-16'ların ana modifikasyonunu içerecek donanım ve yazılım yükseltmeleri; entegrasyon ve test desteği; destek ekipmanı; eğitim ve eğitim ekipmanı ve onarım parçaları yer alıyor. Tüm bunların tahmini toplam maliyeti ise 259 milyon dolar.

YENİ ELEKTRONİK HARP SİSTEMİ
Öte yandan Türkiye, F-16 savaş uçağı filosunu ABD'li dev savunma şirketi Northrop Grumman'ın en yeni elektronik harp sistemi ile modernize edecek. Northrop Grumman Navigasyon Başkan Yardımcısı James Conroy, Türkiye'ye 150'den fazla sistem teslim edileceğini açıklamıştı. Yıllık 30 milyar dolarlık geliri ile savunma devleri arasından yer alan ve Fotuna 500'de dünyanın en değerli şirketleri arasında gösterilen Northrop Grumman Başkan Yardımcısı James Conroy, Türkiye'nin F-16'larını en yeni elektronik harp sistemi olan AN/ALQ-257 Entegre Viper Elektronik Harp Sistemi (IVEWS) ile modernize edeceklerini belirtmişti. AN/ALQ-257 Entegre Viper Elektronik Harp Sistemi veya IVEWS olarak adlandırılan sistem, F-16'nın modern radyo frekanslarını kullanarak tehditlere karşı koymasına ve daha gelişmiş sensörler ile silahları bulup imha etmesine olanak sağlıyor.



Modernizasyon KİT' leri Türkiye'de monte edilecekmiş...İşler biran önce biter inşallah...Hükümete İsrail politikası üstünden yükleniyor herkes...Hükümet gaza gelip İsrail vs ters bir eylemde bulunmadan şu işi halletsek....
Mesajı Paylaş

Tabi yüklencez Otur poponun üstüne Filistin bizim meselemiz değil ki

Adamlar g. Kıbrıs Rum yönetimini tutsun
Suriye'deki operasyonlardan çıkın desin

Ben gidip filistin'i savunayım

Oooh ne ala memleket Mesajı Paylaş

F-16 yapay zekayla uçtu: İnsanlı savaş uçağıyla it dalaşına girdi...

ABD, X-62A olarak bilinen ve tamamen otonom modda uçmak için modifiye edilen F-16 test uçağının, mürettebatlı bir F-16'ya karşı türünün ilk örneği olan bir it dalaşına katıldığını duyurdu.

ABD Hava Kuvvetleri, geçen yıl duyurduğu insansız savaş uçağı programı kapsamında bir ilke imza attı. X-62A olarak bilinen ve tamamen otonom modda uçmak için modifiye edililen F-16 test uçağı, mürettebatlı bir F-16'yla it dalaşına katıldı.

Bir pilotun arıza emniyeti olarak X-62A'nın kokpitinde bulunduğu it dalaşında yapay zekanın kullandığı F-16, mürettebatlı F-16 savaş uçağını yenmeyi başardı.

Değişken Stabiliteli Uçuş Simülatörü Test Uçağı (VISTA) olarak bilinen yapay zekalı F-16, bu alanda atılacak adımlara örnek teşkil edecek.

"Tüm simülatör laboratuvarını F-16'ya sığdırdık"
Yapay zekalı F-16, Kaliforniya'daki Edwards Hava Kuvvetleri Üssü'nden Aralık 2022 ile Eylül 2023 arasında 21 test uçuşu gerçekleştirdi.

Uçuşa ilişkin bilgi veren ABD Hava Kuvvetlerinden Yarbay Maryann Karlen, "Önce savunma, sonra saldırı, daha sonra da saatte 1200 mil hızla 2,000 feet'e kadar yaklaştığımız yüksek açılı burun buruna angajman manevraları ile F-16'ya it dalaşı yaptırdık. İt dalaşı, otonom yapay zeka sistemlerini havada test etmeye başlayabilmemiz için çözmemiz gereken bir sorundu. Yaptığımız her test otonom sisteme verebileceğimiz görevler için başlangıç. Burada Tüm yapay zeka simülatör labaratuvarı F-16'ya sığdırıldı" dedi.


Abd aynı denemeleri F-18 ile de yıllar önce yapmış ama proje ilerlememişti galiba o yıllardaki yapay zeka teknolojisi henüz olgunlaşmamıştı...

Biz de Block-30'larımızın birinde  böyle yapay zeka denemeleri yapmalıyız diye düşünüyorum... Mesajı Paylaş

Kızılelma zaten o iş için gelistirilmiyor mu?  ai çalısma grubu genisletilebilir belki. Baykar ekibi ile kısıtlı kalmadan ; havelsan ve benzeri kuruluslar destek veremez mi? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Mehmet75 - 20 Nisan 2024, 10:29:49
Kızılelma zaten o iş için gelistirilmiyor mu?  ai çalısma grubu genisletilebilir belki. Baykar ekibi ile kısıtlı kalmadan ; havelsan ve benzeri kuruluslar destek veremez mi?

Kızılelmayı beklemeye gerek yok. Uçabilecek herhangi bir jet motorlu platform işimizi görecektir. F4 Fantomlar bile olur yani. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Mehmet75 - 20 Nisan 2024, 10:29:49
Kızılelma zaten o iş için gelistirilmiyor mu?  ai çalısma grubu genisletilebilir belki. Baykar ekibi ile kısıtlı kalmadan ; havelsan ve benzeri kuruluslar destek veremez mi?

Adamlar 1200 mil hızla it dalaşı yaptırmış ses hızının üzeri... KE bu hıza ulaşamaz.... Mesajı Paylaş

#1549
Alıntı yapılan: serkan1976 - 20 Nisan 2024, 18:25:02
Alıntı yapılan: Mehmet75 - 20 Nisan 2024, 10:29:49
Kızılelma zaten o iş için gelistirilmiyor mu?  ai çalısma grubu genisletilebilir belki. Baykar ekibi ile kısıtlı kalmadan ; havelsan ve benzeri kuruluslar destek veremez mi?

Adamlar 1200 mil hızla it dalaşı yaptırmış ses hızının üzeri... KE bu hıza ulaşamaz....

Ulaşır. Ama 2 adet TF-10000 motoru olursa ulaşır. Kahrolası motor mevzusu burada bile bize ayak bağı oluyor. ;D

Allahtan, bu defa envanterden düşmek üzere olan F4 Fantomlardan birisi bile işimizi görecek. Biz F4'leri bombardıman uçağı olarak kullanıyor olsak da bunlar aslen önleme uçağıdır. Yani it dalaşını pekala becerebilirler.

ABD için F-16 gözden çıkarılabilirken, bizim için pek öyle değildir. O nedenle F-16 yerine F4 öneriyorum. Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz