F-16 Modernizasyonu

Başlatan Þahinbey, 11 Ağustos 2009, 08:37:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: serkan1976 - 19 Ağustos 2024, 23:39:53
Yahu Baykar'ın kendi motorumuzu yapacağız dediği şey Ukrayna motoru...Hangi alt yapıyla motor geliştirecek Baykar?

Tei'nin GE bağımlılığının Tei'yi kısıtladığını düşünmüş olabilir Baykar....Veya başka bir nedeni olabilir?
Kulis bilgilerini takip etmek lazım....

Bence esas neden maliyet. Baykar çok iyi bir ürünü çok uygun fiyata verebildiği için rakipsiz. TEİ'nin motoru Kızılelma için süper, ama maliyeti fazla ve birim fiyatı yukarı çekecektir. Baykar bunu istemiyor. TB2'de olduğu gibi peynir ekmek gibi satmak istiyor, o nedenle TEİ'nin motoru biraz lüks kaçıyor. O yüzden isteyene TEİ motoruyla verecektir ama ucuz alternatifi de mutlaka oluşturacaktır. Mesajı Paylaş

Ukrayna pilot eğitimiyle fighter lojistiğiyle uğraşmak istemiyor olabilir. Kızılelmayı bir an önce istiyor olabilir. Mesajı Paylaş

http://youtu.be/nwSoy70e41U?si=a6FZfBYZTxnrI_7y

Bakalım F16 lar burda mı üretilecek Mesajı Paylaş

Savunma bakanı 79 adet modernizasyon kitinden vazgeçildiğini, 40 blok70 yeni uçak için ilk ödemenin yapıldığını açıklamış.

Buna göre eurofighter alınacağı kesinleşmiş oluyor bence. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Mehmet75 - 26 Kasım 2024, 20:47:39Savunma bakanı 79 adet modernizasyon kitinden vazgeçildiğini, 40 blok70 yeni uçak için ilk ödemenin yapıldığını açıklamış.

Buna göre eurofighter alınacağı kesinleşmiş oluyor bence.
öyleyse modernize edilmeyen f16 lar ne olacak?
A-emekliye ayrılacak
B-özgür modernizasyonuna tabi olacak
C- ukraynaya verilecek

A şıkkı pek olası değil. B şıkkı ağır bassada C şıkkınıda dışlamamalı. Belki Almanya böyle ikna edilmiş olabilir Mesajı Paylaş

Rusya ile ilişkilerimiz goz onune alındığında F16lari Ukraynaya verme ihtimalini düşük görüyorum..

Ayiptir söylemesi fıldır fıldır uçak ararken eldeki uçaklarıda (en son model olsun olmasin) , kim ne derse desin gelme ihtimali düşük olan başka bir uçak için elden çıkarmak da bana mantıklı gelmiyor...

ABD onay verirse imkan dahilinde elden geçiririz, vermezse kullanabileceğimiz kadar kullanırız gibime geliyor... Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Modernizasyon kitlerinin iptal edildiği nerede geçiyor? Ben hiç bir yerde göremedim. 40 uçak için $1.4 milyar ödendiğini açıklamış.

F-35 için hala heves olması çok önemli. En az 60-70 arası almak gerek.

Alıntı yapılan: Efes - 26 Kasım 2024, 20:57:18öyleyse modernize edilmeyen f16 lar ne olacak?
A-emekliye ayrılacak
C- ukraynaya verilecek

A şıkkı pek olası değil. B şıkkı ağır bassada C şıkkınıda dışlamamalı. Belki Almanya böyle ikna edilmiş olabilir

Özgür modernizasyonu olacaksa block 40'lar için gövde ömrü modernizasyonu başlaması lazım. Eğer böyle bir haber gelmez ise demek ki, emekli edilecekler. Mesajı Paylaş

Rusya'ya karşı alenî bir taaruz silahı vermeyiz biz. "Duruşumuza" aykırı.

Ben Murad radarı ile ve özgür kiti ile kendi modernizasyonumuzu yapacağımızı sanıyorum.

*bu da blok 40'ların tüm haklarını almışız/alacağız demek oluyor.

Ef2000'ler ile f-4'şerin ölmesine izin veririz. 2030 sonrası da  Kaan+Anka-3+kızılelma ile f-16'lar mod edilmeden bile elden çıkmaya başlayabilir.

Şu işleri takip etmeye başlayalı 30 sene oluyor. Öğrendiğim şudur ; bir araç/gereç/malzeme/mühimmat envantere kesin kabulü yapılıp alınmadan konu sadece muhabbet ve dedikodudan ibaret kalıyor. Her an her şey değişebilir veya iptal olabilir veya artırılabilir. Girecek denen girmeyebilir, çıkacak diyen çıkmayabilir.

Konu gelir her zaman Mehmetçiğin kanına subay astsubayın fedakarlığına dayanır. Gerisi Fasa fiso. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: kabardey - 26 Kasım 2024, 21:29:53Modernizasyon kitlerinin iptal edildiği nerede geçiyor? Ben hiç bir yerde göremedim. 40 uçak için $1.4 milyar ödendiğini açıklamış.

F-35 için hala heves olması çok önemli. En az 60-70 arası almak gerek.

Alıntı yapılan: Efes - 26 Kasım 2024, 20:57:18öyleyse modernize edilmeyen f16 lar ne olacak?
A-emekliye ayrılacak
C- ukraynaya verilecek

A şıkkı pek olası değil. B şıkkı ağır bassada C şıkkınıda dışlamamalı. Belki Almanya böyle ikna edilmiş olabilir

Özgür modernizasyonu olacaksa block 40'lar için gövde ömrü modernizasyonu başlaması lazım. Eğer böyle bir haber gelmez ise demek ki, emekli edilecekler.

Bakan açıklamış F-16'ların modernizasyonlarını TUSAŞ yapacakmış. Muhtemelen ABD izin verdi. Eldekiler Özgür modernizasyonuyla güncellenecek ABD'den kitler alınmayacak. Mesajı Paylaş

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler:

79 adetlik F-16 modernizasyon kitinden vazgeçtik.

Bu modernizasyonu TUSAŞ yapabilecek durumda, bu işi ona devrettik. Daha önce 21 milyar dolar olarak hesaplanan toplam fatura 6,5 - 7 milyar dolara inecek.

Neredeyse 14 Milyar dolar tasarruf edilecekmiş. Bu parayı direkt KAAN, HÜRJET ve yerli motorlar için kullanmak lazım. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz