S 400 Hava Savunma Sistemi

Başlatan Þahinbey, 26 Ağustos 2009, 11:51:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Adamlar hindistana yaranmak için Biden'ın yardımcısını hint kökenli yaptı Mesajı Paylaş

Hindistan Hava Kuvvetleri mensubu uzmanlar, S-400 Hava Savunma Füze Sistemi (HSFS) eğitimi için 2021 yılının Ocak ayı içerisinde Rusya Federasyonu'na intikal etti.

Hindistan, 2015 yılı içerisinde Rusya'dan S-400 Hava Savunma Füze Sistemi tedarik etme niyetini açıklamış ve Eylül 2018 tarihinde ise resmen anlaşma imzalamıştı. Hindistan ile Rusya Federasyonu arasında imzalanan anlaşma, 5.43 milyar ABD Doları bedel ile 5 filo S-400 HSFS tedarikini kapsıyordu.



İlk S-400 sistemini bu yıl içerisinde teslim almayı planlayan Hindistan Hava Kuvvetleri (IAF)'ne bağlı uzman personel, 2021 yılının Ocak ayı içerisinde eğitim faaliyetleri için Rusya Federasyonu'na intikal etti. Edinilen bilgiye göre; ilk etapta giden yaklaşık 100 personelin eğitim faaliyetleri, üç ila altı ay boyunca devam edecek.

Rusya Federasyonu Askeri-Teknik İşbirliği Federal Servisi Müdür Yardımcısı Vladimir Drozhzhov tarafından TASS'a yapılan açıklamada, Hindistan'a yönelik S-400 sevkiyatının planlamalara uygun şekilde ilerlediği ve ilk filonun ise bu yılın sonundan önce teslim edilmesinin beklendiğini açıkladı.

Rusya Federasyonu tarafından 2007 yılında aktif kullanıma alınan S-400 HSFS'nin ilk ihracat müşterisi, Çin Halk Cumhuriyeti olmuştu. Çin'in ardından Türkiye ve Türkiye'nin ardından ise Hindistan S-400'ü tercih etmişti.

https://www.savunmasanayist.com/hint-uzmanlar-s-400-egitimine-basladi/ Mesajı Paylaş

Bir de araplar S 400 alırsa Abd nin küresel hegomanyasına büyük bir darbe vurulmuş olur. Artık tüm ülkeler abd nin yıkılmaz etkisinin bittiğini anlar ve bu tip alımların devamı gelir. Bu durum artık bir platform üreticisi olan ülkemizin de platform bazında satış yapmasına da faydasına olur diye düşünüyürum.



Mesajı Paylaş

#303
pakistan bu alim karsizinda bir seyler yapmak zorunda

hindistan topraklari büyük 5 filo yetmiye bilir

S400 egitimini alsa bile  kullana bileceklerini sanmiyorum

rusyadan ucak aldilar  ucaklar düsmeye basladi Mesajı Paylaş

Hindistan 2 li çalışıyor. Bir yandan s 400 alıyor, diğer taraftan da israilden Barak sistemleri alıyor. Yani hem doğu hem de batı bloğu ile çalışıyor. En güzelini yapıyor. Kimseye bağlı kalmıyor. Abd israil in hatrına s 400 almalarına ses çıkarmayabilir.

Pakistan a siper hss satabiliriz. Mmu bitince de mmu da satabiliriz denge için.

Aslında hem pakistan hemde hindistan a aynı sistemlerimizden almaya ikna etsek aralarında ki gerilimi azaltıp sosyal ve ekonomik olarak gelişmelerini sağlayıp 2 dost ülke edinmiş oluruz.

Bizde yunanla aramızda olan durum pakistan ile hindistan arasında yaşanıyor. Sürekli dengeler ile oynayıp sömürülüyorlar. Mesajı Paylaş

ABD'den Türkiye'ye: S-400'leri elinizde tutmayın

ABD Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı hava savunma sistemine ilişkin olarak Washington'ın siyasetinde bir değişiklik olmadığını vurgulayarak, Türkiye S-400'leri "elinde tutmama" çağrısı yaptı.

ABD, Türkiye'ye Rusya'dan satın aldığı hava savunma sistemi S-400'leri elinde tutmama konusundaki çağrısını yineledi.

Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Salı günü Washington'da düzenlenen basın toplantısında konuyla ilgili bir soruya yanıt verirken, Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400'ler ve F-35 projesinden çıkartılmasına yönelik siyasette bir değişiklik olmadığını vurguladı.

Pentagon Sözcüsü Kirby, "Türkiye'ye S-400'lerin teslimat sürecini devam ettirmeme çağrımızı yineliyoruz. Bunların F-35'ler ile uyumlu olmadığını düşünüyoruz ve programdan çıkartılan Türkiye'nin bu durumu devam edecek. Bunları elinde tutmama çağrısını yineliyoruz" şeklinde konuştu.

Kirby sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Türkiye'nin son 10 yıl içinde ABD'den Patriot savunma sistemi almak için çok sayıda fırsatı olmasına rağmen, bunun yerine Rusya'ya gelir, erişim ve nüfuz sağlayan S-400'ü tercih ettiğini hatırlatmak isterim."

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü, Þubat ayı başında da Türkiye'ye S-400'leri elinde tutmama çağrısı yapmıştı. Kirby, S-400 hava savunma sistemi satın alma kararının Türkiye'nin "ABD ve NATO müttefiki olarak taahhütleri ile uyuşmadığını" söylemişti.

NE OLMUÞTU?
Türkiye eski Başkan Barack Obama döneminde Patriot alımı konusunda Washington ile uzlaşma sağlamaması üzerine Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi almaya karar vermişti. NATO sistemleri ile uyumlu olmadığı ve Rusya'nın S-400'ler üzerinden NATO uçaklarıyla ilgili önemli bilgileri elde edilebileceği endişeleri ile Batılı müttefiklerinin itirazlarına rağmen, Türkiye 2,5 milyar dolara S-400'leri satın almıştı.

S-400'ler nedeniyle yaptırım kararı alan Washington, Türkiye Savunma Sanayi Başkanlığı'na ABD'den ihracatı yasaklamıştı. Ayrıca Türkiye, F-35 savaş uçakları programından çıkartılmıştı. Geçen hafta Türkiye'nin F-35 programına geri dönebilmek için ABD'li lobi şirketi Arnold & Porter Kaye Scholer LLP ile anlaştığı ortaya çıkmıştı. Türkiye ABD'li firmaya altı ay sürecek işbirliği için hizmetleri karşılığında 750 bin dolar ödeyecek.

https://www.mynet.com/abdden-turkiyeye-s-400leri-elinizde-tutmayin-110106737172?utm_source=partner&utm_medium=gazetekeyfi

baska emirleriniz varmi  abd Mesajı Paylaş

Kirby cim geçti Bor un pazarı sür merkebi şey patriot u suudi arabistan a anca onlar alır ;D Mesajı Paylaş

S-500 lütfen.

Üzerine bir filo SU-57 rica etsem.


Mesajı Paylaş

abd  eski Türkiye var saniyor  gecti bolunun pazari Mesajı Paylaş

Su 35 in aviyonik ve görev bilgisayarını biz yapabilirsek aslında F15 ayarında uçağımız olur hem de yerli mühimmatlarla doldururuz Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz