S 400 Hava Savunma Sistemi

Başlatan Þahinbey, 26 Ağustos 2009, 11:51:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

S- 400  Putin' in Roketi , Amerikanın Hayalet uçaklarını indirecek.
ABD uzun zamandır dünya çapındaki hava sahasına hâkim oldu, ancak S-400 de görünmeyen tehlikeli jetler. Kremlin'e göre, sistem NATO için bir kabus olarak en çok satanlardan biri.
Rus S-400, dünyanın en güçlü hava savunma sistemlerinden biri olarak kabul edilir. Hem hedef edinmeden hem de ürün yelpazesinden, performans verileri etkileyicidir. S-400 tek bir roket değil, birkaç araca yayılmış bütün bir sistemdir. İşte radar, komando ünitesi ve roketatarın bir araca yerleştirildiği kısa menzilli hava savunma silahlarının S-400'ü.

Türkiye iki pil aldı, Türkiye'de iki tane daha olacak. Her bir batarya roketatar, hedef toplama radarı, uzun menzilli gözetleme radarı ve komuta araçlarından oluşur. Dört fırlatma borusu her biri bir kamyonette. Bir akü radarı on iki başlangıç ​​aracını kontrol etmek için kullanabilir.
Tüm hava savunma sistemlerinde olduğu gibi, S-400 de bir alanı tamamen parçalamak için görevini yerine getiremez. Hava savunma mimarisinde sadece bir yapı taşı. Ancak, güçlü bir yapı taşı. S-400 uçak ve füzeler için geniş alanı kilitler. Düşük uçuşta hareket eden seyir füzeleri gibi silahlara karşı, S-400 daha az uygundur.
40N6 füzelerinin 400 kilometre menzili var. Etkili çalışma aralığı - tüm bu sistemlerde olduğu gibi - iyi şartlar altında bile daha düşüktür.
S-400'ün kesin performansı Batı'da bilinmiyor. Ancak Moskova tarafından tesisin radarının ABD'nin "görünmez" gizli jetlerini tespit edip vurabildiğine inanılıyor ve iddia ediliyor. En azından Batı şu ana kadar şüpheci davrandı. Bununla birlikte, S-400'ün Türkiye ve diğer ülkeler tarafından satın alınması, Rusya'nın alıcıları ikna edebileceğinin açık bir göstergesidir. Bu becerilerin gerçekten var olduğunu söyleyecek çok şey var.
Suriye'de yalnızca bir Rus pilinin varlığı, Batı jetlerinin artık hava sahasını kontrol edemediği veya misyonların hesaplanamayacağı anlamına geliyordu. S-400'ün dört pili ile, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki etkisi büyük ölçüde artacaktır. Türkiye'nin jeostratejik durumu, sistemin menzili ve ateş gücü ile büyük ölçüde artmaktadır. Ankara'nın iradesine karşı kimse bu alanda havada faaliyet gösteremez.
ABD uzun süredir müttefik Türkiye'ye bu silahı vermeyi reddetti. Suriye savaşı sırasında diğer NATO ülkelerinin yurtsever bataryaları Türkiye topraklarını güvenceye alıyordu. Ankara, Türkiye'nin yalnızca ikinci sınıf bir müttefik olduğunu öğrendi.
Türkiye, Rus sistemi ile daha fazla bağımsızlık ve daha az bağımlılık yolu seçiyor. Rus sistemleri tüm fonksiyonlara sahiptir. Roketler ne alan kısıtlamaları hakkında ne bilmeli ne de yerleşik düşman algılaması yapmalı. S-400, ABD varlıklarının aksine, herhangi bir rakibe karşı kullanılabilir. Prensip olarak, hem Rus jetleri hem de ABD savaşçılarını gökten alabilirler.
S-400, Patriot sisteminden çok daha gelişmiş ve bunun yaklaşık yarısı kadar. Ayrıca, Kremlin daha iyi bir anlaşma sunuyor. Türkiye, tüm silah alımlarında teknoloji transferiyle ilgileniyor, kendi silah sanayiinin en son teknolojiye erişimi olmalı. İlk adımda, aküler yalnızca monte edilir, ancak Türkiye'nin kendi sistemlerini geliştirmeye başlaması beklenir. Tıpkı Ankara'nın bağımsız olarak gemi karşıtı füze Atmaca'yı geliştirdiği gibi ve bu alanda artık müttefikleri nezaketine bağlı değil.
NATO'nun çok büyük bir sorunu var: S-400 diğer NATO hava savunma sistemleri ile uyumlu değil. Yalnız bırakarak NATO, stratejik olarak önemli olan Türk hava sahasındaki etkisini kaybediyor. Eğer biri S-400'ü Awacs'ın gözetleme uçağıyla birleştirmenin yollarını bulursa, Rusya NATO teknolojisine dair derinlemesine bilgi edinecek. Çünkü Rus teknisyenleri S-400'ü koruyacak ve güncelleyecektir. Uzun vadede S-400 ile kalmaz. Hava savunması farklı sistemlerle birlikte çalışır. Tek başına, S-400 gibi etkileyici bir silah bile çok az anlam ifade ediyor. Ankara'nın harika roketini kısa mesafeli savunma sistemleri ve diğer radar sistemleri ile tamamlaması mümkün.

KAYNAK: 13 .nisan. 2019,https://mobil.stern.de/digital/technik/s400--putins-rakete--die-auch-stealth-jets-vom-himmel-holt-8662672.html

Hep başkalarımı ortalığı karıştıracak  birazda ben yapayım.  Bu haber Alman gazetesi Sternden. Mesajı Paylaş

ABD, elindeki S-300'lerle S-400 kodlarını çözmeye çalışıyor

ABD'de bir askeri poligonda görüntülenen S-300 füze savunma sistemi ile ilgili haberi değerlendiren Rus askeri uzman, 'Sovyetlerden kalma sistemlerle S-400'lerin güncel verileri çözülemez' dedi.



Rusya Dünya Silah Ticareti Analiz Merkezi Müdürü, Natsionalnaya Oborona Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İgor Korotçenko, daha önce Defence Blog dergisinin Internet'te yayınlanan bir uydu fotoğrafına atıfta bulunarak aktardığı, ABD'de bir askeri poligonda Sovyet yapımı S-300PT füze savunma sistemlerinin görüntülendiği yönündeki haber ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"ESKİ SOVYET FÜZELERİNİ UKRAYNA VERMİÞTİR"

Amerikan poligonunda görüntülenen, ancak bir S-300 sistemine ait orijinal unsurların olduğu pek anlaşılmayan kontrol sistemleri ve 2 adet fırlatma rampası hakkında konuşan Korotçenko, söz konusu sistemlerin oraya Ukrayna'dan gelmiş olabileceği tahmininde bulundu.



Ukrayna ordusuna ait bir S-300 bataryası.

Korotçenko, "S-300'lerin ABD'ye Ukrayna'dan geldiğini tahmin ediyorum. (Pyotr) Poroşenko'nun başkanlık döneminde Ukrayna tarafının, iki ülkenin savunma bakanlıkları arasına imzalanan gizli işbirliği programı çerçevesinde Amerikan askerlerine Sovyet askeri araçlarına erişim imkânı sağladığı biliniyor, bu silahların arasında S-300'ler de yer alıyor. Belki de bu anlaşma kapsamında, eski Sovyet hava savunma sistemi S-300'ün ABD Hava Kuvvetleri personeli tarafından incelenmesi ve bu sistemlere karşı koyma yöntemlerinin geliştirilmesi için ABD'ye teslim edilmesi ile ilgili kontrat imzalanmış olabilir" diye konuştu.

"ABD, S-300'LERLE GÜNCEL VERİLERE ULAÞAMAZ"

Eski S-300 sistemlerinin 1980'li yıllarda Sovyetler Birliği tarafından üretildiklerine dikkat çeken Korotçenko, Amerikalıların 2019 yılına ait güncel gizli verilere ulaşmasının söz konusu olmadığını vurguladı:

"S-400 tipindeki modern Rus silahların o eski Sovyet yapımı 'üçyüzlerle' ortak herhangi bir yönü yok, bu nedenle 30 yıl önceki S-300 sistemleri hakkında bilgi elde etmiş olmaları bile, bizim (S-400) Triumf sistemlerine karşı koymalarına izin vermeyecek."

https://www.ensonhaber.com/abd-elindeki-s-300lerle-yeni-kodlari-cozmeye-calisiyor.html Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Cözünmeyen hic bir sistem yoktur her sistem cözülür  bunu dünya bilir

cag  bilgisayar cagi Mesajı Paylaş

Hindistan S-400 alımında geri adım attı

Yaptırım tehdidiyle karşı karşıya kalan Hindistan, S-400 yerine Patriot almak için görüşmelere başladı.



Geçen yıl Rusya ve Hindistan, ABD'nin Yeni Delhi'ye yönelik yaptırım tehditlerine karşın S-400 anlaşması imzaladı.

5 MİLYAR DOLARDAN FAZLA PARA VERECEKTİ
5.4 milyar dolar değerinde olduğu söylenen anlaşma, Hindistan'a 5 adet S-400 bataryası gönderilmesini öngörüyordu.

ABD, Rusya yapımı bir hava savunma sistemi alması halinde Hindistan'ı, ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası (CAATSA) üzerinden cezalandırmakla tehdit ediyordu.



Bu tehditler işe yaradı. Hindistan geri adım atarak S400'lerden vazgeçti.

HİNDİSTAN PATRİOT ALACAK
Dün Hintli yetkililer Patriot ve THAAD füzeleri için ABD ile ciddi ilerleme kaydettiklerini açıkladılar.

https://www.ensonhaber.com/hindistan-s-400-aliminda-geri-adim-atti.html Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Irak S-400 almak istiyor
Irak'ın Moskova Büyükelçisi Aydar Mansur Hadi, "Irak hükümeti kararını verdi. S-400'leri almak istiyorlar ancak bu konuda henüz bir yol haritası yok" dedi.


https://www.gaste24.com/dunya/irak-s-400-almak-istiyor-h76185.html?utm_source=f5haber&utm_medium=f5haber&utm_campaign=f5haber Mesajı Paylaş

Irak'ın Moskova Büyükelçisi Aydar Mansur Hadi, Irak hükümetinin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri alınması yönünde karar aldığını açıkladı.



Hadi, başkent Moskova'da düzenlenen basın toplantısında, Rus şirketlerin Irak'a yönelik yatırımlarının artmasını arzu ettiklerini söyledi.

Rus şirketleriyle özellikle petrol ve doğal gaz sektöründe başarılı iş birliği yürütüldüğünü anlatan Hadi, "Irak'ta Lukoil, Başneft, Rosneft ve Gazprom'un yatırımları var. Lukoil'in Irak'ta yatırımları 9 milyon dolardan fazla. Bu yatırımların 30 milyon dolara kadar çıkarılmasına yönelik bir istek var" dedi.

Irak ile Rusya arasında yapılan S-400 alımına ilişkin görüşmelere de değinen Hadi, "Irak hükümeti kararını verdi. S-400'leri almak istiyorlar ancak bu konuda henüz bir yol haritası yok" diye konuştu.

ABD'nin Irak'ın S-400 alımını engellemesinin mümkün olup olmadığına yönelik bir soruyu yanıtlayan Hadi, "Bu konuda gerekli diplomatik kanallar mevcut" ifadesini kullandı.

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkanı Viktor Bondarev, bir süre önce yaptığı açıklamada, Irak'ın S-400 alabilecek potansiyel ülkeler arasında bulunduğunu söylemişti.

http://www.haber7.com/dunya/haber/2860802-abdnin-tepkisi-merak-konusu-resmen-aciklandi-biz-de-s-400-alacagiz Mesajı Paylaş

 ;D, Amerika da sana aldırır o silah sistemini Mesajı Paylaş

ABD'den Hindistan'a Türkiye göndermeli tehdit: Onlardan örnek alın

Hint haber ajansına açıklamalarda bulunan üst düzey bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi "Hindistan'ın Rusya'dan S-400 alımı yapmasının ABD-Hindistan ilişkilerine ciddi etkileri olacaktır. Bu konuda NATO müttefikimiz Türkiye'yle yaşadığımız sorunlara bakın" dedi. Söz konusu yetkili, Hindistan'ın S-400 alması durumunda ABD'den savaş uçağı alamayacağı imasında bulundu.



Rusya'nın ürettiği hava savunma sistemi S-400 ABD'nin en önemli gündem maddelerinden birisi olmaya devam ediyor. Beyaz Saray ve Pentagon, sadece Türkiye'ye değil müttefiki olarak gördüğü tüm ülkelere S-400 almaması konusunda baskı uyguluyor. ABD, son olarak geçtiğimiz ekim ayında Rusya ile S-400 alımı için anlaşma imzalayan Hindistan'a medya aracılığıyla sert uyarılarda bulundu. Hint haber ajansı Press Trust'ın haberine göre Washington'da isminin yayımlanmaması koşuluyla açıklamalarda bulunan üst düzey bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Hindistan'ın S-400 sistemini alması durumunda iki ülke arasındaki ilişkilerin "ciddi olarak etkileneceğini" belirtti.

"TÜRKİYE'YE BAKIN"

Habertürk'te yer alan habere göre söz konusu yetkili, Hindistan'ın Rusya'dan S-400 alması durumunda ABD'den yaptığı savunma alımlarının bir önemi olmayacağını vurguladı. S-400 alan ülkelere yaptırım uygulanabileceğini sözlerine ekledi. S-400 konusunda endişelerinin çok yüksek olduğunu vurgulayan yetkili "Hindistan'da S-400 alımının ciddi bir sorun olmadığını düşünenler var. Bu kesinlikle doğru değil. NATO müttefikimiz Türkiye ile yaşadığımız ciddi sorunlara bakın. S-400 alımını tamamlarsa Hindistan'la da aynı endişelerimizi paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

"UÇAK SATMAYIZ" İMASI

Bunun yanında S-400 alması durumunda Türkiye'yi F-35 programından çıkartma tehdidinde bulunan ABD benzer bir taktiği Hindistan'a karşı da uyguluyor. ABD ile Hindistan arasında savaş uçağı alımı konusunda görüşmelerin devam ettiğini hatırlatan yetkili "Uçak ve yüksek teknolojili sistem satışı konusunda görüşmeler devam ederken, Hindistan S-400 almaya karar verirse, görüşmelerin yönü değişir. Dünyada en çok ortak tatbikat yaptığımız ülke Hindistan. Ortak çıkarlarımızın artması askeri  ekipmanlarımız arası uyumun artmasını beraberinde getirmeli" dedi.

EN DERİN İLİÞKİYİ KURMAK İSTİYORUZ

Press Trust ajansı muhabirinin söz konusu yetkiliye Hindistan'ın S-400 almaya karar vermesinin nedeninin, ABD'nin benzer sistemdeki teknolojileri Hindistan'la paylaşmaya yanaşmaması olduğunu hatırlatması üzerine yetkili "Çok etkin sistemlerimiz ve platfortmlarımız var. Gelin konuşalım. Bugün, 5 yıl önce satamayacağımız veya paylaşamayacağımız sistemleri paylaşacak noktadayız. Bugün alınacak kararlar gelecekteki ilişkilerin çerçevesini belirleyecektir. Biz Hindistan'la askeri alanda mümkün olan en derin, en yoğun ilişkiyi kurmak istiyoruz" açıklamasında bulundu.

İLK TESLİMAT GELECEK YIL

Hindistan ile Rusya arasında yapılan anlaşmaya göre, Hindistan S-400 sistemi için Rusya'ya 5.4 milyar dolar ödeyecek. Ekim 2020'de ilk teslimat yapılacak ve Nisan 2023'te son teslimat tamamlanmış olacak. ABD ise Hindistan'ın S-400 yerine kendi geliştirdiği Patriot füze sistemini kullanmasını istiyor. ABD geçtiğimiz yıl Rusya ve Hindistan arasında imzlanan anlaşma sonrası Hindistan'a bu mayıs ayında kadar kararından vazgeçmesi için süre tanımıştı. Bu sürenin dolmasıyla yaptırım uygulanması bekleniyordu. Ancak mayısın son günü itibarıyla Hindistan'a S-400 sebebiyle herhangi bir yaptırım uygulanmıyor. Bunun yanında bir başka ABD müttefiki ve Hindistan'la kurulduğundan beri gerilim yaşayan Pakistan da bu ülkenin S-400 almasına karşı çıkıyor. Pakistan hükümeti Hindistan'ın S-400 almasının bölgenin istikrarını bozacağını iddia ediyor.

http://www.haber7.com/dunya/haber/2865487-abdden-hindistana-turkiye-gondermeli-tehdit-onlardan-ornek-alin Mesajı Paylaş

"RUSYA İRAN'IN S-400 TALEBİNİ REDDETTİ"

Öte yandan Bloomberg'in bir diğer iddiası ise İran ile ilgili... Rus yetkililere dayandırılan haberde, İran, Rusya'dan yeni S-400 savunma sistemi talep etti. Ancak Rusların, bölgedeki gerilimi daha da arttıracağı için bu talebi reddettiği iddia edildi.

http://www.haber7.com/dunya/haber/2865435-bloombergden-hem-turkiye-hem-de-iran-icin-bomba-s-400-iddiasi/?detay=1 Mesajı Paylaş

Çin Ordusu, Rusya Federasyonundan satın alınan ancak 2017 yılı sonunda teslimat esnasında hasar gören S-400 Hava Savunma Sistemine ait füzelerin yerine tedarik edilen yeni füzeleri test etmeye hazırlanıyor. Bu kapsamda Çin Ordusu, Haziran ayı içerisinde yeni füzeler ile birlikte S-400 Triumf Hava Savunma Füze Sistemini test edecek. Testler kapsamında, geçen sene yapılan testlerde olduğu gibi yine balistik ve aerodinamik hedeflere karşı angajman atışı gerçekleştirilecek.



Ne Olmuştu?

Çin tarafından verilen siparişe istinaden Rusya Federasyonu tarafından üretilen S-400 Hava Savunma Füze Sistemi, 2017 yılı sonunda üç gemiyle birlikte teslimat için Çin'e gönderilmiş ancak füzeler ülkeye ulaşmadan şiddetli fırtına sebebiyle hasar görmüştü.

https://savunmasanayist.com/2019/06/05/cin-s-400-testine-hazirlaniyor/ Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz