Mistral Sınıfı Gemiler

Başlatan Þahinbey, 31 Ağustos 2009, 10:51:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mısır devlet televizyonuna göre  Mısır'ın Fransa'dan satın aldığı Mistral sınıfı  Helikopter (LHD) savaş gemisi Cemal Abdülnasır,  14-gün yolculuktan sonra Perşembe günü İskenderiye'ye geldi. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Bu gemilerin 5-10 yıl içinde mısırın elinde patlayacağını düşünüyorum. nerede hangi amaç için kullanacaklar! akdenizdemi,kızıl denizde mi! kullansalar ne yapacaklar nereye asker çıkaracaklar! mısır için amaçsız ve gereksiz gemiler.

Kullanım maliyetleri artıkça, bu gemiler limandan bile çıkamaz.

Mesajı Paylaş

Polonya, Kahire yönetiminin Fransız yapımı iki Mistral tipi helikopter gemisini sembolik bir fiyatla Moskova'ya verdiğini duyurdu. Kırım'ın işgali üzerine Fransa tarafından Rusya'ya satışı iptal edilen gemiler, böylece dolaylı olarak Moskova'nın eline geçmiş oldu.

Polonya Savunma Bakanı Antoni Macierewicz, Mısır'ın Rusya'ya bir dolara iki savaş gemisi sattığını iddia etti.

Polonya parlamentosunda konuşan Macierewicz, Kahire yönetiminin Fransız yapımı iki Mistral tipi helikopter gemisini 1 dolar karşılığında Rusya'ya sattığını söyledi.

Parlamento çıkışında da bu bilgiyi güvenilir kaynaklardan edindiğini  belirten Macierewicz, Mısır'ın bu hamlesinden geri adım atmasının, dünya barışı için bir kazanım ve Rusya'ya iyi bir ders olacağını ifade etti.

Rusya ile Fransa, 2011'de 1,2 milyar euro karşılığında Rus donanması için iki Mistral tipi helikopter gemisinin yapımı için anlaşma imzalamıştı.

Fransa, Kırım'ın işgali ve Ukrayna'ya saldırısının ardından ABD ve diğer Batılı ülkelerin baskısıyla Rusya'ya Mistral gemilerinin teslimatından vazgeçmişti.

Rusya ve Fransa, Ağustos 2015'te Mistral tipi iki savaş gemisiyle ilgili sözleşmenin feshi konusunda anlaşmıştı. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, daha sonra gemilerin satışı konusunda Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi ile anlaşmaya varmıştı. Gemilerden ilki haziranda, ikincisi eylül ayında Mısır'a teslim edilmişti.

http://www.milliyet.com.tr/misir-1-dolara-rusya-ya-2-savas-dunya-2331383/ Mesajı Paylaş

amerikan çocuğu sisi nasıl olurda böyle bir hareket yapar :o karşılığında ne aldılar acaba ayrıca 1 dolar nedir yahu Mesajı Paylaş
Tanrı Türkü korusun

Alıntı yapılan: fırtına06 - 21 Ekim 2016, 20:12:24
Polonya, Kahire yönetiminin Fransız yapımı iki Mistral tipi helikopter gemisini sembolik bir fiyatla Moskova'ya verdiğini duyurdu. Kırım'ın işgali üzerine Fransa tarafından Rusya'ya satışı iptal edilen gemiler, böylece dolaylı olarak Moskova'nın eline geçmiş oldu.

Polonya Savunma Bakanı Antoni Macierewicz, Mısır'ın Rusya'ya bir dolara iki savaş gemisi sattığını iddia etti.

Polonya parlamentosunda konuşan Macierewicz, Kahire yönetiminin Fransız yapımı iki Mistral tipi helikopter gemisini 1 dolar karşılığında Rusya'ya sattığını söyledi.

Parlamento çıkışında da bu bilgiyi güvenilir kaynaklardan edindiğini  belirten Macierewicz, Mısır'ın bu hamlesinden geri adım atmasının, dünya barışı için bir kazanım ve Rusya'ya iyi bir ders olacağını ifade etti.

Rusya ile Fransa, 2011'de 1,2 milyar euro karşılığında Rus donanması için iki Mistral tipi helikopter gemisinin yapımı için anlaşma imzalamıştı.

Fransa, Kırım'ın işgali ve Ukrayna'ya saldırısının ardından ABD ve diğer Batılı ülkelerin baskısıyla Rusya'ya Mistral gemilerinin teslimatından vazgeçmişti.

Rusya ve Fransa, Ağustos 2015'te Mistral tipi iki savaş gemisiyle ilgili sözleşmenin feshi konusunda anlaşmıştı. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, daha sonra gemilerin satışı konusunda Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi ile anlaşmaya varmıştı. Gemilerden ilki haziranda, ikincisi eylül ayında Mısır'a teslim edilmişti.

http://www.milliyet.com.tr/misir-1-dolara-rusya-ya-2-savas-dunya-2331383/

Eğer bu iddia gerçekse ilginç olacak,ambargonun etrafından dolaşacaklar... Mesajı Paylaş

Ben işin matematiğini çözemedim anlayan biri anlatabilirmi
Mısır parayı verdi milyarlarca euro ya iki gemi aldı ve onu 1 dolara Rusya ya nasıl sattı
Mısır ın zararı ne olacak bu hesapta onun izahı nedir. Fransaya ben sana 1.2 milyar doları vermiyorum şaka yaptım mı diyecek yani.
Mesajı Paylaş
beğen

İddia gerçek mi değil mi nasıl olsa ortaya çıkar. Eğer gerçekse; 1 dolar sembolik rakam dense de aslında Mısır'ın Rusya'ya olan borcundan düşülür veya Rusya el altıdan Mısır'a gerçek değerini öder. Bunu açıklamaz, Fransa'ya ve batıya ders vermek için. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Rusya bu gemiler icin tazminat almamismiydi Fransadan. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: мคяครℓเ - 22 Ekim 2016, 11:32:38
Rusya bu gemiler icin tazminat almamismiydi Fransadan.

Hayır. Ama Fransa'ya bu gemiler için o zamana kadar ödediği 950 milyon doları geri almıştı. Mesajı Paylaş

Mısır parayla aldığı gemiyi niye bedavaya veriyor ben onu anlamadım. Mesajı Paylaş
beğen

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz