Tank Modernizasyonu

Başlatan levo, 08 Eylül 2009, 14:42:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

m-48 ler motor gücü yeterli gelirse ERA zırhlarla donatılıp elektronik destek sistemleri ile desteklendiği takdirde bence geçici olarak iş görür lakin tankçıya sorduğumda sanırım 2-2.5km menzili varmış abramsların menzili 4-5 km menzile sahipmişler buna göre TUFAN manyetik topun ilk versiyonunu m-48'e yüklesen hani o küçük namlulu olan prototip sistemi yüklesen nasıl olur menzili nerden baksanız en az 4-5 km olur herhalde zira tufan 50+km menzile sahip.... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 10 Eylül 2024, 00:50:39
Benim merak ettiğim M48A1T1 ve T2 lerin ordudaki şu anda durumu nedir. Yaygın kanı hakda verilebilir şekilde bunların artık çöp olduğu şeklinde ama benim kişisel görüşüm 90 larda ciddi modernizasyon ile motoru namlusu aktarma organları yani tüm yürüyeni silahları değişmiş olduğu için belkide eldeki M60 lardan daha diri durumdalar.  Ben 105 mm topu olan motoru yürüyeni 90 larda değişmiş olan bir silahın çöp olabileceğine ikna olamıyorum. 90 larda motoru değişti deyince çok geliyor ama tank dediğin yılda bazıları 1 km bile yol gitmiyordur. Benim kişisel hissiyatım M48A1T1-T2 lerin Leo2A4 ler ne zaman envanterden çıkartılır ise o zamana kadar orduda kalması şeklinde.

Bence tankların zırh koruması 30 mm topa dayanacak geleneksel zırh ile zırhlanması ve aktif koruma ile desteklenmesi şeklinde olmalı M48 lerinde bu çerçevede basit bir kule iyileştirmesi ile modernize edilmesi ve ilerleyen zamanda tüm tankların aktif koruma paketi ile ek koruma ile güçlendirilmesi şeklinde kullanılması gerek

Genelde M48'lerin G.doğuda karakollarda sabit olduğunu varsayarsak hiç yol gider gözü ile bakmamak lazım,sabit bir şekilde mevzi korur o ona yeter Mesajı Paylaş

Ben şunu anlayamıyorum. M-60'a mzk tareti takalım onla birlikte atış kontrol sistemi değişsin, motor 1200 bg olsun, zaten modernizenin kuralıdır paletler vs hep elden geçer, aktif koruma sistemi takılsın vs.vs.

E ne kaldı geriye? Eski teknoloji metalurujiye sahip gövde şasisi?  105mm taret?

105 mm taret en iyi kondisyonda Dm-63 serisi sabotla 530mm delebilmekte olduğu testlerde görülmüştür dostlar.
Yani öyle veya böyle baş üstü tankların hiçbirini ön zırhtan delemiyor.

Modernize anlamında bir tanka bu kadar para yatıracaksak bu modernizede kullanılacak sistemleri yeni bir gövde de 120mm bir topla kullanmak daha kazançlı bence. Mesajı Paylaş
Savaş Var Denildiğinde Biz;

http://youtu.be/tjR7NRmaxUM?si=1ZOcwv0pa2ZkF0yW

Tanklarımız eyer burdaki 88 flak gibi elle kontrol ediliyorsa vay halimize ki tanklarımız eski olduğu için m60 ve M48 lerde ikinci bir motor yok yani tank çalışmadığı zaman bozuk olan stabilizasyon bile çalışmıyor yani mecburen flak 88 gibi elle kontrol ediliyor Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 09 Eylül 2024, 23:54:31
Tanklar hakkında soru sorucam bilgisi olanlar yazarsa sevinirim

Soru 1- M48A1T1-T2 tanklarındaki 105 mm namlu ile M60 lardaki 105 mm namlu aynı kalibremi
Soru 2- M60 105 mm namlusu yivli setli namlu 120 mm namlular hepsi yivsiz setsiz namlular mı

Gelen itibarı ile tankları 105 mm den 120 mm ye çıkartmanın gereği önemli derecede varmıdır.

105 mm de sabot ile 530 mm en fazla delersin o yüzden heat mühimmatı şart ,yivli olduğundan isabet oranı yüksek,namlu çıkış hızı düşük

120 mm l55 kaibrede 1000-1100 mm delebilirsin sabotun kalitesine göre ,namlu hızı yüksek,isabet oranı düşüyor densede şunu unutmamak gerekli mühimmatlarda bulunan Fin stabilizasyonu sayesinde artık namlularda yiv-set olmasa da olur yani mühimmatlarda Fin stabilize denilen mühimmatı döndürmeye yarayan kanatçıklar var bu sayede yiv ve setli mühimmatlar gibi isabetli atışlar yapılabilir

105 mm daha az geri tepme demek yani daha hafif tanklar yapabilirsiniz

120 mm de namlu basıncı daha arttığı için daha ağır taret ve tank gerekli demek

105 mm mühimmat daha çok depolanabilir

120 mm mühimmat daha az sayıda depolanabilir Mesajı Paylaş

Kafan çok karışmış Denizci. Takat sisteminin doğrudan stablizasyonla ilişkisi yoktur. Aküler dolu oldukça takat sistemi çalışır. M-48 ve M-60larda elektrik sistemi için yardımcı motor da vardır. Leopard-1lerde yardımcı motor yoktur.

Tankçıların eser atışlarında görev içeriklerinin bir kısmı da el çarkı ile nişan alıp ateş etmektir. Elektrikli güç alan takat sistemi ile görev başarı oranı %90 varsayarsak, el çarkı ile %70'dir.  Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: mehmet05 - 10 Eylül 2024, 11:42:37
Kafan çok karışmış Denizci. Takat sisteminin doğrudan stablizasyonla ilişkisi yoktur. Aküler dolu oldukça takat sistemi çalışır. M-48 ve M-60larda elektrik sistemi için yardımcı motor da vardır. Leopard-1lerde yardımcı motor yoktur.

Tankçıların eser atışlarında görev içeriklerinin bir kısmı da el çarkı ile nişan alıp ateş etmektir. Elektrikli güç alan takat sistemi ile görev başarı oranı %90 varsayarsak, el çarkı ile %70'dir.

İşte aynı şeyden bahsediyoruz elle çark çevirerek düşmanı vurmaya çalışacaksak vay halimize....

Benim bildiğim m48 ve m60 larda da yedek motor yok elektrikli sistemleri ve termali çalıştıran,belkide yanlış hatırlıyorum,elektrik olmayınca o hidrolik motorlar nasıl çalışıp kuleyi döndürecek?

Bu arada tankı mevzide hayal edin

Stabilizasyon hedef üzerinde namluyu sabit tutmaya yarayan sistem yani engebeli arazide hareket ederken bile namluyu hedef üzerinde tutan sistem

Gerek takat sistemi gerek Stab sistemi enerjiye ihtiyaç duymuyor mu?

Þunu anlatmaya çalıştım tank çalışmadığı zaman m88 flack'dan hiçbir farkı yok

Yada en doğru şekilde anlatmaya çalışırsam elektrik sistem olmadan  hem taret takatı hem stabilze çalışmıyor demek istedim Mesajı Paylaş

Aynı şeyi söylemediğimiz yeterince açık değil mi,
1- M-48 ve 60larda ikinci motor var, yedek motor da değil o. İki zamanlı gürültülü bir benzinli elektrik istemlerine güç kaynağı olarak kullanılan basit bir motor. 
2- Takat sistemi motor kapalı olduğunda akülerden güç alır. Bu bakımdan motor çalışmadan sessiz olarak  bir süre pusu da atabilirsin.
3-  %70 isabet oranı da çok kötü değildir. El çarkı senaryosu tankın vurulması, sistemlerinin ciddi bir şekilde devre dışı kalması senaryosu dahilinde verilen bir eğitimdir. Savaş zamanı sıkça görülebilecek bir durumdur. Hidrolik sistemlerde hidrolik kaybı, elektrikli sistemlerde kısa devre gibi sebeplerle ciddi oranda başa gelebilecek bir durumdur.    Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz