Tank Modernizasyonu

Başlatan levo, 08 Eylül 2009, 14:42:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

M-60T ve Leopard 2A4 tanklarının modernizasyon faaliyetleri devam ediyor



Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir ve Bakan Yardımcısı Muhsin Dere ile birlikte Kayseri'deki 2'nci Ana Bakım Fabrikası'nda inceleme ve denetlemelerde bulundu.



Milli Savunma Bakanı AKAR ve beraberindeki heyet tarafından 2'inci Ana Bakım Fabrikası'na yapılan ziyaret esnasında, modernizasyon faaliyetleri devam eden M-60T ve ilk defa modernizasyon halinde görüntülenen Leopard 2A4 Ana Muharebe Tankları (AMT) dikkat çekti.



Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekat'ları esnasında elde edilen tecrübelerin ardından, Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterindeki M-60T ve Leopard 2A4 tanklarının modernize edilmesi kararı alınmıştı. Bu kapsamda, M-60T tanklarının modernize edilmesini amaçlayan "FIRAT-M60T" projesi, Mayıs 2017 tarihinde Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile ASELSAN arasında imzalanmış ve teslimatlar da uzun zaman önce başlamıştı. Modernizasyonları BMC firmasına verilen Leopard 2A4 tankları ise Bakan AKAR'ın ziyareti esnasında ilk kez görüntülendi. Leopard 2A4 tanklarına, Anti-Tank Güdümlü Füzelere (ATGMs) karşı "reaktif zırh" entegre edildiği görüntülendi.



FIRAT-M60T Projesi

Kara Kuvvetleri Komutanlığı (K.K.K.lığı) envanterindeki M60T ana muharebe tanklarının tanksavar tehditlerine ve terör unsurlarına karşı daha etkin korunabilmesi ve mevcut sistemlere ilave yetenekler kazandırılmasına yönelik sözleşme, "FIRAT-M60T" adı altında 11.05.2017 tarihinde Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) ile ASELSAN arasında imzalanmıştır. FIRAT-M60T projesi kapsamında M-60T Ana Muharebe Tanklarına (AMT); PULAT Aktif Koruma Sistemi (AKS), Tank Lazer Uyarı Sistemi (TLUS), Uzaktan Komutalı Silah Sistemi (UKSS), Sürücü Görüş Sistemi (ADİS), Koruma Astarı, Yardımcı Güç Sistemi ve İklimlendirme Sistemi entegrasyonu yapılması kararlaştırılmıştır. Modernize edilen M-60T tankları, "M-60TM" olarak adlandırılmaktadır.



http://savunmasanayist.com/2019/03/22/m-60t-ve-leopard-2a4-tanklarinin-modernizasyon-faaliyetleri-devam-ediyor/ Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

#152
Sn Skywolf paylaşmış olduğunuz foto'da görülen pulat  ''tankın önunde ve yanında'' olduğu şekilde mi kalır yoksa bir şeyler daha yapılacakmı ? :)

Olduğu şekilde kalacaksa o zaman Tank'ın mevziye girerken , meskun mahallerde veya kırda bayırda çarpacağı manialarda hasar görme olasılığı yüksek.
Bir de pulat koruma sistemi kendisine karşın atılmış olan roketi önlemek için sistemin patlatacağı çoklu şrapnellerden dolayı etrafında ölü bölge oluşacak yani tankımızın etrafında piyade olmamalı .kanımca bu sistem özellikle meskun mahalde belirtmiş olduğum nedenlerden dolayı sıkıntı yaratacak. Mesajı Paylaş



Videonun 42, saniyesinde Pulat sisteminin nasıl hareket ettiğini görebilirsiniz. Yani normalde o silindirik çıkıntılar, çıkıntı şeklinde değiller. Araç üzerindeki haznelerine gömülüler. Tıpkı aşağıdaki ilk fotoğrafta öndeki modül gibi...



Tehlike anında bunlar harekete geçerek patlayıcıyı içeren silindirleri hedefi imha edebilmek için dışarı çıkartıyorlar.


Bu resimdeki, öndeki de açık pozisyonda.

Gerçekten öndeki modül kapalı haldeyken bile gövdenin en önünden daha ileri mesafede bir çıkıntı gibi duruyor. Bu sorun çıkartabilir. Oysa daha önce paylaşılan yerleşim şemalarında bu modül çamurluk üzerinde ve daha gerideydi. kapalı konumdayken gövdenin dışına taşmıyordu. Bu şekilde mi yoksa önceki resimlerdeki gibi mi kullanılacak bilemiyorum.





Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Pulat sistemini biz mi geliştirdik yoksa Ukrayna'dan mı aldık ? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: mavi1991 - 22 Mart 2019, 18:06:18
Pulat sistemini biz mi geliştirdik yoksa Ukrayna'dan mı aldık ?
Ukrayna'dan aldık. Mesajı Paylaş

Alıntı YapBatuhan Kula


@batuhannkulaa
Takip et @batuhannkulaa adlı kişiyi takip et
Daha fazla
Modernizasyonu devam eden Leopard 2A4'lerimizin yeni videosu olduğu söyleniyor.

https://twitter.com/batuhannkulaa/status/1111615063167852544
Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Tavuk kümesine gibi boydan boya kafesle  çevirmişler güzelim Alman tankını... Leopard mühendisleri görse ; LPG takmış Ferrari 'yi geri alan  İtalyanlar  gibi  bizim Leopard tanklarını da geri isterler bence ...

Pulat çok mu pahalı bir sistem ki Leopard tanklarına da uygulamıyorlar? Akkor dan da aylardır haber yok ; test videosu yok...

Þöyle geçmişe gidip tank ihalemize bir göz attım ... 2000 yılında TANK-2000 ihalesi açılmış... İhaleye ABD'den M1 abrams, Almanya'dan Leopard, Fransa'dan Leclerc Ukrayna'dan T-80D tanklarına test için Türkiye'ye getirilmiş, yapılan testler sonunda tankların performansından memnun kalınmayıp ihale iptal edilmiş.

2004 yılında ATAM isimli 1000 adet tank alımını kapsayan ihale tekrardan gündeme gelmiş, ihale kapsamında; Almanya'dan Leopard Fransa'dan Leclerc Ukrayna'dan T-80D tanklarından 1 adet Türkiye'ye getirilmiş, zorlu testler sonucu Leopard seçilse de Alman hükümeti tankın lisans altında üretilmesini kabul etmemiş. Bu sebeple ithal tank ihalesi hiç açılmamak üzere kapanmış.Ve sonra yerli tank ALTAY tank üretme fikri ortaya çıkmış... Yani ilk ihaleden bu yana aradan neredeyse 20 yıla yakın süreç geçmiş.

Sürekli yaşadığımız coğrafyamız berbat , beka beka beka diye söylenip duruyoruz ama  hala   20-30  yaşındaki tanklara yamalı bohça gibi kafesler takıp muharebe alanına sürüyoruz...

Size TSK resmi sitesinden bir alıntı sunayım ;

Tarihçe. Kara Kuvvetlerinin kuruluş tarihi olarak, Büyük Hun İmparatoru Mete Han'ın tahta çıkış tarihi olan M.Ö. 209 yılı esas alınmıştır.
Resmi videoları da var ... Kara kuvvetlerimiz 2227 yaşında

Bu yavaşlık-iş bilmemezlik karacı bir millet olan bize yakışmıyor... Þu ana kadar seri üretim başlayıp en az 100 ALTAY tankı hizmete girmeliydi...


Utanmasak neredeyse Þahin'in önüne ERA blokları ; etrafına da kafes takıp Münbiç'e göndereceğiz... Mesajı Paylaş

Lego + kafes korumalı , tüp gazlı  LeoA4T :o Mesajı Paylaş

Tank2000  ihalesi için Amerikan tarafı 200 M1A1 tankını hibe olarak bize öneriyordu. Almanlar ile yine ikinci el leopard 2 pazarlığı var idi. 1000 tank için o yıllar 8 milyar dolar bir fiyat belirlenmişti. Mesajı Paylaş
DÜNYADA BÜTÜN GERCEKLER 3 MERHALEDEN GECER.
1. iLK BAÞLARDA HAFİFE ALINIR ÖNEMSENMEZ
2. ARKASINDAN ÞİDDETLİ BİR DİRENİÞ VE BASKIYA UĞRAR.
3. EN SON TAM BİR DOĞRU OLARAK KABUL EDİLİR..


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz