Tank Modernizasyonu

Başlatan levo, 08 Eylül 2009, 14:42:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

O zaman şöyle söyleyeyim saddam'ın T72 leri ile Amerika'nın M1 leri easting muharebesinde karşı karşıya geldiklerinde;

Ezici bir abrahms üstünlüğü vardı bunun en büyük sebebi M1 lerde termal t72 lerde gece görüşü olduğu söylenir.

Ama asıl sebeb saddamın T72 leri Rus T72 lerinden farklı olarak elle takata sahib olduğu için bir tane bile M1 e isabetli atışı olmamıştır,bunun birinci sebebi saddamın T72 lerinin elle çark çevirerek nişan almaya çalışmasıdır

Kısaca Yunan leo2a6 ve hibe edilen tankları karşısında m48 ve m60 ları gönderip çarkla nişan almaya kalkarsak bizimde başımıza gelecek olan şey saddamın T72 lerinin başına gelen easting muharebesinin aynısıdır...

Mesajı Paylaş

Þu haber videosuna göre Roketsan Modernizeli Leopard 2a4T1'lerin 1. Ordu bölgesindeki 5. Kolordudaki 1. Zırhlı Tugaya verildiği görülüyor. Hem Woodland hemde çöl kamuflajlı mevcut gibi. Mesajı Paylaş
Savaş Var Denildiğinde Biz;

Benim bildigim:

1. Leopar 2 lerin 40 tanesine ek zırh takıldı

2. Leopar 2 lerin 84 tanesine "Zirh+" diyelim bir modernizasyon sözleşmesi yapıldı. 250 tanesi de sözleşmede opsiyon

3. Sabralar çeşitli şekilde elden geçiriliyor, yanılmıyorsam 150-170 arası. O kadar çok sefer elden geçiriliyor ki kaç tanesine ne yapılıyor unuttum.

4. M60A3 ler için de bir proje var ama bunda bir ara konuşulan yeni kule dahil mi değil mi (kule prototipten öteye geçti mi belli değil) bilmiyorum. Bir ara İngiltere'den motor alıp motorlarida değişecek gibi haberler de çıkmıştı..

Uzun lafin kisasi hangi tanka ne standartta modernizasyon yapılıyor anlamak zor. Adet olarak da az sayıda yapılıyor gibi..

Bize 100 kusur modernize Sabra yeter, Altayi bekleriz birşey olmaz gibi bir düşünce var izlenimi veriyor...

Tankların peynir ekmek gibi gittiği bir ortamda bence yanlış yaklaşım ama sonuçta asker değilim bir bildikleri vardır diye ümit ediyorum..

Bana kalsa ben piyasadan ikinci el m60 toplar modernize ederim, hücumbota bile atmaca takarım o ayri Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Yazdığım gibi bizim el çarkına muhtaç tankimiz yok. Ama Leopard-2lerin karşısına M-48, M-60 ile çıkmak el çarkı olsun olmasın sıkıntıdır. Açık atış menzil şartlarında sadece tanka karşı tankta M-48, M-60 maksimum vuruş mesafesinde bile L-55 için imha edilebilir hedeftir. Buna karşın bilinen zırh değerlerine göre cepheden 105liğin Leopar-2 A6/7yi delme imkanı yoktur. M-48, 60larla ancak Sherman tanklarının Tigera uyguladığı uygun arazide sayı çokluğu ile gerektiğinde kurbanlar vererek avlama, yanına, arkasına geçme taktiğini uygulayabilirsin. O yüzden bu tanklar tanka karşı tank muharebesinde artık yeni nesil tanklara karşı kullanılabilir değildir. Ancak özellikle Ukrayna sonrası tanka karşı tank devrimin kapandığını iddia eden sayısı da son derece fazla. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: mehmet05 - 10 Eylül 2024, 14:36:30
Yazdığım gibi bizim el çarkına muhtaç tankimiz yok. Ama Leopard-2lerin karşısına M-48, M-60 ile çıkmak el çarkı olsun olmasın sıkıntıdır. Açık atış menzil şartlarında sadece tanka karşı tankta M-48, M-60 maksimum vuruş mesafesinde bile L-55 için imha edilebilir hedeftir. Buna karşın bilinen zırh değerlerine göre cepheden 105liğin Leopar-2 A6/7yi delme imkanı yoktur. M-48, 60larla ancak Sherman tanklarının Tigera uyguladığı uygun arazide sayı çokluğu ile gerektiğinde kurbanlar vererek avlama, yanına, arkasına geçme taktiğini uygulayabilirsin. O yüzden bu tanklar tanka karşı tank muharebesinde artık yeni nesil tanklara karşı kullanılabilir değildir. Ancak özellikle Ukrayna sonrası tanka karşı tank devrimin kapandığını iddia eden sayısı da son derece fazla.

Malesef ben hiç emin olamıyorum,stabilizasyon çalışmadığı için;hareket halinde ateş ederken tarete nişan alınmasına rağmen taretin üstünde giden mermiler yada gövdeye nişan alınınca yere isabet eden mermiler aklıma geldikçe ,suratım düşüyor
Bizi 50-60 model Tankların eline muhtaç edenlere saygılarımı sunuyorum

Kısaca bizim tanklar kastım m48 ve m60lar stabilzasyon çalışmadığı için hareket halinde isabetli ateş edemez

Yoksa illa sabot atmamıza gerek yok düşman palet ve tank optiklerini isabetli vursak o bile fayda eder
Yani he mühimmatı bile iş yapar yerine göre Mesajı Paylaş

En modern tankın stabilizasyonu mükemmel olsa dahi gerçek muharebe sırasında tankı kısa süreliğine stop ederek ateş edilir. "Stop tank, fire!" seklinde gerçekleşir. Klasik gördüğümüz tanklar tatbkat sırasında düz şerit halinde dizilerek giderken ateş edebilir, hedef kısa mesafede olabilir veya isabet etmese bile kritik öneme sahip değildir.
Savaşlarda düşman saklanır, tank için uzun mesafe dediğimiz 3-4km uzaklıktaki hedefler vurulur veya tank pusuda bekler üzerini kamufle ederek, gece en fazla 1.5-2km mesafeden hedefi vuruyorsa mukemmel mürettebat demektir. En az 10-15saniye stop eder ve sonra ateş eder daha isabetli vurabilmesi için. Mürettebatın eğitimi, motivasyonu, uygulanan taktik önemlidir. Mesajı Paylaş

Tankları, 70-80km mesafeden hassas güdümlü 155mm topçu roketiyle vurun, en kötüsü komple devre dışı kalırlar. Anımsıyorum; Irak'ta M1Abrams'ın yanına düşen bir 155mm mermi, tankı tepe taklak etmişti.

BAESystems'in BONUS topçu roket sistemi hususi bu iş için imal edilmiş. Sadece menzili 35km ile sınırlı. Ama iki adet patlayıcıyı tek mermiyle gönderiyor, ve patlayıcı kendisi hedefi bulup imha ediyor. Batılı topçu birliklerince de kullanım halinde.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Yasar - 10 Eylül 2024, 18:17:12
Tankları, 70-80km mesafeden hassas güdümlü 155mm topçu roketiyle vurun, en kötüsü komple devre dışı kalırlar. Anımsıyorum; Irak'ta M1Abrams'ın yanına düşen bir 155mm mermi, tankı tepe taklak etmişti.

BAESystems'in BONUS topçu roket sistemi hususi bu iş için imal edilmiş. Sadece menzili 35km ile sınırlı. Ama iki adet patlayıcıyı tek mermiyle gönderiyor, ve patlayıcı kendisi hedefi bulup imha ediyor. Batılı topçu birliklerince de kullanım halinde.

Sn. Yaşar öyle konuya yaklaşırsak 60-120 km gibi menzili olan lancet gibi drone'lar var ister obüs avla ister tank

Öyle yaklaşırsak olaya hiçbir kara veya karadan giden araca ihtiyaç yok Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: BATTLESTAR - 10 Eylül 2024, 11:28:53
Ben şunu anlayamıyorum. M-60'a mzk tareti takalım onla birlikte atış kontrol sistemi değişsin, motor 1200 bg olsun, zaten modernizenin kuralıdır paletler vs hep elden geçer, aktif koruma sistemi takılsın vs.vs.

E ne kaldı geriye? Eski teknoloji metalurujiye sahip gövde şasisi?  105mm taret?

105 mm taret en iyi kondisyonda Dm-63 serisi sabotla 530mm delebilmekte olduğu testlerde görülmüştür dostlar.
Yani öyle veya böyle baş üstü tankların hiçbirini ön zırhtan delemiyor.

Modernize anlamında bir tanka bu kadar para yatıracaksak bu modernizede kullanılacak sistemleri yeni bir gövde de 120mm bir topla kullanmak daha kazançlı bence.

O zaman bizim M60T gibi bir modernizasyon yapmamız gerekli. Son vidaya kadar sökülecek, kesilecek, biçilecek. Bu durumda da neredeyse Altay parası verip, 80'lerden kalma bir tankı kullanmaya devam etmeyi kabul ediyorsun. Mecbursan yaparsın ama alternatifin varsa neden böyle ağır bir riske giresin ki?

M60A3 modernizasyonunun amacı, çok uygun fiyatlara eldeki tankları bir dönem daha kullanmaya devam edebilmek için. Olurda ileride başımız belaya girerse, depodaki tankların bir kısmını hızlıca elden geçirip kullanabileceğimiz bir tank kiti cebimizde dursun. Ağırlığı bile özellikle arttırılmadı ki, yürür aksam ve motora dokunulmasın.

Eğer para harcanacak tank lazımsa Leo2A4'ler daha iyi bir aday. Elimizde kaliteli bir zırh paketi var. Elektronik işini zaten Aselsan nirvanaya çıkardı. Temiz bir elden geçirip, gerekirse Altay parası verip, bütün tankları modernize etmek lazım. Fakat bunu bile beceremiyoruz. Mesajı Paylaş

Arkadaşlar çok kısa yazıcam uzun yazı olmasın diye
105 lik tank kulesi,tareti vesaire tasarladığımızı düşünelim ....

Bu taretlerin yanına veyahut mühimmat rafı içersine neden antitank füzesi yüklemiyoruz.

Yani M2 Bradley gibi taret yanına antitank

Veyahut

Kf51 gibi taret üstünde gömülü antitank füzesi

Kısaca düşmana illa sabot atacağız diye birşey yok,heat'ta atabiliriz,yada namludan atılan lahat benzeri lazer güdümlü antitankta atabiliriz yani opsiyonları geniş tutalım

Yani her tankımız 120 mm yada 120 mm l55 olacak şeklinde kendimizi şartlandırmayalım Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz