Tank Modernizasyonu

Başlatan levo, 08 Eylül 2009, 14:42:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 12 Eylül 2024, 16:55:18
Alıntı yapılan: Denizci16 - 12 Eylül 2024, 14:28:57
Sn.Marmara Tankların felsefesinde hasım tankları ile karşı karşıya gelmek var...

Hangi zamanda yaşıyoruz, ne felsefesi? Yemişim felsefesini.

Tank, diğer tankla güreşmek için evvela ATGM'lerden, dronlardan, süzülen bombalardan, topçunun serptiği mayınlardan, güdümlü topçu roketlerinden, ve hatta güdümlü kısa menzilli balistik füzelerden canını kurtarsın hele. Daha bunun helikopteri var, uçağı var, var oğlu var.

Eskiden tankın bu kadar düşmanı yoktu ve tank sahada bir diğer tankla karşılaşabiliyordu. Þimdilerde tanklar birbirlerine, Hasretinden prangalar eskittim!, diyorlar.

Asıl değerini, hem saldırı ve hem de savunma anlamında yitirmiş ve sadece ateş destek vasıtasına indiragandi edilmiş "moderen tankı", yeniden ele almak şart oldu. Böylesine sınırlı işlevi olan bir araca, 10-15 milyon dolar yatırmak bence çok saçma.

Buyrun Merzifonlu hocam bu Almanın ki

http://youtu.be/Piamt2V-j6s?si=4ZcUSxXfHbMq10G_

Buyrunuz Amerikanın ki
http://youtu.be/QKHhrZQHs2E?si=AKkKGZ71k4Opc9pL

Buyrun Rusun ki

http://youtu.be/cXbr4aaLQbU?si=62IyBQtIMGFfk0io

Rus vakuum1 ve Vakuum 2 sabotu bulamadım

Buyrun g.Kore K279 sabot

http://commons.m.wikimedia.org/wiki/File:K279_APFSDS-T_and_K277_HEAT-MP-T_of_Poongsan_Corporation.jpg

Hadi Amerika,Rusya yada Almanya eski tank kafasında

Peki G.Kore'nin tankı yeni sayılır onlar neden sabotlu mühimmat üretmeye gerek duydular?

Ve bu ülkeler dışında da sabot üreten var

Tank tanka savaş devri bittiyse neden sabot üretme ve geliştirme derdinler

Bakın dikkatinizi çekerim namlu ve kalibresi geliştirme çalışmalarına deyinmedim bile

Sorunun birinci muhatabı sizsiniz sn Merzifonlu hocam bu adamlar bitmiş felsefe için neden geliştirme maliyetinde bulunuyor.kastım sabotlar

Sabot deyip geçmeyin batı tank verdi ama kaliteli sabot vermedi Ukrayna'ya bilginiz olsun
Mesajı Paylaş

Ukraynanın kalite sabot mermisine ihtiyacı yoktu ki T serisi tankların taretine taş değse tank infilak ediyor Mesajı Paylaş

Peki Arkadaşlar iş başka boyuta geliyor cımbızladığınız yada göz ardı ettiğiniz konulardan dolayı

Sorum şu

Bir ülkeyi işgal edeceksiniz ve tamamen kontrol altına alacaksınız...

Yani her kışlasına girecek,her tersanesini zapt edecek,her mühimmat fabrikasını,cephaneliği,hava sahalarını ,her meclisini,belediyesini,başkentini,mağaralarını heryerini zaptedeceksiniz

Yani size fpv drone, balistik füze,seyir füzesi, güdümlü roket, topçu roketi vesaire kullanamayacak

Elindeki cephanelik tükenene kadar ancak piyade tüfeği makinalı tüfek ve antitank kullanabilecek..

Sizde

Tank,Zma,Mrap, Zpt gibi hiçbir kara unsuru olmuyacak

Buyrun nasıl işgal edeceksiniz yukarda bahsettiğim gibi sizden dinlemek istiyorum...

Eminim bu sorumun cevabı çok eylenceli olacak😁

Yani herşeye çöp muamelisi fayda eşiği konusunu söylüyorsunuz ,çıkarımda bulunuyorsunuz ya..

Buyrun cevabınızı bekliyorum

Bakalım sadece piyade ile ne yapacaksınız cevapları bekliyelim görelim Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 13 Eylül 2024, 00:45:52
Peki Arkadaşlar iş başka boyuta geliyor cımbızladığınız yada göz ardı ettiğiniz konulardan dolayı

Sorum şu

Yani her kışlasına girecek,her tersanesini zapt edecek,her mühimmat fabrikasını,cephaneliği,hava sahalarını ,her meclisini,belediyesini,başkentini,mağaralarını heryerini zaptedeceksiniz

Yani size fpv drone, balistik füze,seyir füzesi, güdümlü roket, topçu roketi vesaire kullanamayacak

Elindeki cephanelik tükenene kadar ancak piyade tüfeği makinalı tüfek ve antitank kullanabilecek..

Sizde

Buyrun nasıl işgal edeceksiniz yukarda bahsettiğim gibi sizden dinlemek istiyorum...

Yani herşeye çöp muamelisi fayda eşiği konusunu söylüyorsunuz ,çıkarımda bulunuyorsunuz ya..

Bakalım sadece piyade ile ne yapacaksınız cevapları bekliyelim görelim

Ben tanka çöp diyorum, ZPT'ye değil. Ama olsun, yine de bu şartlar kabulümdür.

Bu çok basit bir işgal olur Sayın Denizci16.

İlk önce ülkeyi baldırı çıplak askerlerimle işgale başlarım. İşgale uğrayanlar, onlara 300 metre kadar yaklaşmak zorundalar ki ellerindeki tüfekleri kullanabilsinler. Baldırı çıplak askerlerimin 300 metre mesafedeki etrafını dronlarla sürekli olarak gözetim altında tutarım ve işgale uğrayanlar daha yaklaşamadan TRLG-122/300'lerle, dronlarla, toplarla vs vs onları biçerim.

Cephe hattında bunlar olurken, cephe gerisindeki bütün gıda üretim tesislerini ve içme suyu tesislerini ve köprülerini, süzülen bombalarda dümdüz ederim. Sivillere tek kurşun sıkmadım, dikkat buyurunuz.

İşgalcileri cephede durduramayan ve gıda üretim alt yapısı çöken düşman, bir noktadan sonra pes edecektir. Çünkü aksi takdirde açlık nedeniyle kitlesel sivil ölümleri başlayacak. İsyan da olamaz çünkü üretemedikleri o gıdayı benden temin etmek zorundalar!

Kara aracı kullanmadan ve sizin şartlarınızda, işgal ile mutlak kontrol mümkündür. Yeter ki Moğollar kadar merhametsiz olun! Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 13 Eylül 2024, 11:07:16
Alıntı yapılan: Denizci16 - 13 Eylül 2024, 00:45:52

Sorum şu

Sizde

Bakalım sadece piyade ile ne yapacaksınız cevapları bekliyelim görelim

Ben tanka çöp diyorum, ZPT'ye değil. Ama olsun, yine de bu şartlar kabulümdür.

Bu çok basit bir işgal olur Sayın Denizci16.

İlk önce ülkeyi baldırı çıplak askerlerimle işgale başlarım. İşgale uğrayanlar, onlara 300 metre kadar yaklaşmak zorundalar ki ellerindeki tüfekleri kullanabilsinler. Baldırı çıplak askerlerimin 300 metre mesafedeki etrafını dronlarla sürekli olarak gözetim altında tutarım ve işgale uğrayanlar daha yaklaşamadan TRLG-122/300'lerle, dronlarla, toplarla vs vs onları biçerim.

Cephe hattında bunlar olurken, cephe gerisindeki bütün gıda üretim tesislerini ve içme suyu tesislerini ve köprülerini, süzülen bombalarda dümdüz ederim. Sivillere tek kurşun sıkmadım, dikkat buyurunuz.

İşgalcileri cephede durduramayan ve gıda üretim alt yapısı çöken düşman, bir noktadan sonra pes edecektir. Çünkü aksi takdirde açlık nedeniyle kitlesel sivil ölümleri başlayacak. İsyan da olamaz çünkü üretemedikleri o gıdayı benden temin etmek zorundalar!

Kara aracı kullanmadan ve sizin şartlarınızda, işgal ile mutlak kontrol mümkündür. Yeter ki Moğollar kadar merhametsiz olun!

Peki sn Merzifonlu hocam bu bizim baldırı çıplak askerler aynı şekil şarapnel etkili taktik balistik füze,topçu roketi,kargo tipi obüs mermisi ve düşman fpv drone'larına yem olmuyacak mı?

Aynı şekilde sizin gözetleme ve koruma için bir arada tuttuğunuz drone'lar düşman spaag ve manpads ve lazerli hava savunma sistemi ,paranalabilir mühimmatlara yem olmuyacak mı?

Sn. Merzifonlu hocam sanki bir mantık hatası var gibi

Size eylenceli olcağını söylemiştim

Tank,zma,zpt demek düşman balistik füze topçu roketi havan mermisi gibi saldırılardan hız ile kaçmak demek,isabetli atış gelirse de zırhı ile koruması demek yada kolay lokma olmama demek Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 13 Eylül 2024, 12:00:13
Peki sn Merzifonlu hocam bu bizim baldırı çıplak askerler aynı şekil şarapnel etkili taktik balistik füze,topçu roketi,kargo tipi obüs mermisi ve düşman fpv drone'larına yem olmuyacak mı?

Aynı şekilde sizin gözetleme ve koruma için bir arada tuttuğunuz drone'lar düşman spaag ve manpads ve lazerli hava savunma sistemi ,paranalabilir mühimmatlara yem olmuyacak mı?

"Yani size fpv drone, balistik füze,seyir füzesi, güdümlü roket, topçu roketi vesaire kullanamayacak

"

Önceden ilan ettiğiniz şartlarla şu anda çelişiyorsunuz. Sadece tüfek ve ATGM kullanabilirler, unutmayın bunu!!

Ha, dediğiniz dronlara vs vs sahipseler, bende ister tank olsun isterse olmasın, o ülkeyi işgal edemem. Modern savaşta tanklar neredeyse etkisiz elemandır, yani çöptür. ZPT öyle değil ama, o hala gerekli. Mesajı Paylaş

Denizci iflah olmaz muhaliftir onu konuşarak ikna edemezsiniz sizinle hiç yorulmadan bin yıl tartışabilir ya dediklerini kabul edin yada sessiz kalın asla ikna edemezsiniz o her şeyi bilir her şeyi görür onun altın gibi bir kalbi vardır. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Sene olmuş 2024 ve DefenceTurk.com'da tanka karşı tank kullanılması gerekeceğini düşünenler var. Bakıyorum bu kadar gürültüyü kimler yapıyor diye. Aaaa yine bizim Denizci'ymiş, açıklama yapmaya bile gerek yok diyor ve konuyu kapatıyorum.  ;D ;D ;D Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 13 Eylül 2024, 12:28:38
Alıntı yapılan: Denizci16 - 13 Eylül 2024, 12:00:13

"Yani size fpv drone, balistik füze,seyir füzesi, güdümlü roket, topçu roketi vesaire kullanamayacak

"

Önceden ilan ettiğiniz şartlarla şu anda çelişiyorsunuz. Sadece tüfek ve ATGM kullanabilirler, unutmayın bunu!!

Ha, dediğiniz dronlara vs vs sahipseler, bende ister tank olsun isterse olmasın, o ülkeyi işgal edemem. Modern savaşta tanklar neredeyse etkisiz elemandır, yani çöptür. ZPT öyle değil ama, o hala gerekli.

Sn Merzifonlu hocam obüs de kullanır , balistik füzede kullanır, topçu roketi de kullanır

Fakat

Benim dediğim birlikte Tank,zma,zpt,mrap gibi süratli araçlar var iken sizin atacağınız balistik füze, topçu roketi ve havan topundan çıkan kargo tipi mühimmatlar bir işe yaramıyacak çünkü bu araçlara sahip birlikler sadece sürati ile bile bu dediğim vuruş vasıtalarından kaçabilirler

Peki sizin baldırı çıplak piyadeniz bu balistik füze, topçu roketi ve havan topu mermisinden nasıl kaçacak 4-6 km intikal hızı ile

Kendi düşen ağlamaz sn Merzifonlu hocam kara unsur araçları için ve karada hareket eden çok kolay hedef iddasında bulunan sizsiniz

Aynı şekil kara araçları için maliyet etkin olmadığını fiyat fayda eşiğini aştığını da söyleyen sizdiniz şimdi bu senaryoyu verince mi zpt,zma,Tank ,mrap benzeri araçların kıymeti anlaşıldı.

Demek ki işin içinden çıkamadığınıza göre her kara aracı gerekli imiş

Kolay gelsin Merzifonlu hocam bidaki sefere hızlı intikal için Toyota Hilux yada Mercedes Unimoc istemeyi deneyebilirsiniz,bu sayede topçu ve topçu roketi ve havan radarlarından gelen bilgilere göre birliklerinizi kaçırma şansınız olur

Fpv drone'ların hakkından gelebilecek paralanabilir mühimmat ve lazer silahları var spaag'lar var manpadsler var fpv drone ne yapsın bunlar karşısında
😛

Demek ki bidaki sefere düz piyade ile biryeri işgal etmeye kalkışmazsınız😉

Ayrıca benim birliklerde fpv drone yok sizin piyade birliklerinde onu kollayan ve eşlik eden drone'lar olduğunu söylemediniz mi?  Moğollar gibi içinden geçerim dediniz yazdığınızı unutuyorsunuz

Ben de diyorum ki sizin söylediğiniz tüm drone'ların panzehiri var, her türlü önlemi çıktı,tanıtılıyor,gösteriliyor,envanterlere girmeye başladı.

İhtar antidrone sistemi ,şahin antidrone sistemi ,alka drone sistemi,korkut,gürz ailesi bizim çözümümüz benzer çözümler başka ülkelerce geliştiriliyor ,envantere giriyor

Sahi bizim tarih yazan bayraktar tb2 dronelarımız neden ortalıkta gözükmüyor hiçbir fikriniz var mı?

Ben burda sadece biraz yorum almaya geliyorum zihni sinir şeklinde tartışalım beyin fırtınası ortaya çıksın diye uğraşıyorum neredeyse trollükle suçlanıyorum halbuki böyle suçlama yerine yine argümanlarınızı sunabilirsiniz biz burda birbirimizin sırtını mindere getirme yarışması oynamıyoruz ki bizede altın madalya takacak halleri yok...

Ama ben israil-filistin,lübnan mücadelesi yada Ukrayna ve Rusya mücadelesine bakınca aynı şekil husiler ile Amerikanın başını çektiği koalisyon ile savaşına bakınca farklı şeyler görüyorum farklı çıkarımlarda farklı stratejik gereklilikler görüyorum

Siz Mühendissiniz ben ise eski asker bana verilip size verilmeyen eğitimler var ,benim bildiğim mukayeseli kuvvetler formülüzasyonu var iken size bu formülüsazyonun uygulanmasından bile muhafsınız Ve bu şekilde mukayese etmiyorsunuz.

Ve şunu düşündünüz mü? Forumda hiç kimse düz piyade ile ister antitank ister piyade tüfeği ister makinalı tüfek ile donatılsın....Neden bir ülkeyi bunlarla sizin gibi işgal edebilceğini düşünmediler yada kalkışmadılar yada bu forumdaki diğer üyeler buna kalkışmazken siz sadece piyade ile bir ülkeyi işgale nasıl kalkışabildiniz gerçekten sorulması gereken soru

Neyse tankın çöp olduğunu iddaa ettiniz yerde tank aktif koruma sistemleri gelişiyor yine tanka ait çeşitli namlu geliştirmeleri var 130-140 mm vb aynı şekil tanklara dolanan mühimmat ve antitank sistemleri entegre ediliyor,insansız kuleler geliştiriliyor,sabotlar geliştiriliyor ,siparişleri veriliyor, daha yeni İtalya Almanya dan tank alıyor bu İtalyan askeri makamları geri zekalı mı ellerinde centruo2 gibi ateş destek aracı var iken daha pahalı ve sizin deyiminiz ile çöp olan tank siparişi veriyor,üstelik faturası kabarık rakamlara

Velhasıl herkez herkez gibi düşünmek zorunda değil herkez herkezi iknada etmek zorunda değil ama kimse kimseyi kendisi gibi düşünmediği için yaftalamasına gerek yok Mesajı Paylaş

Sayın Denizci16

Bundan sonra, size karşı ben de @putty ve @kabardey gibi davranacağım. Argümanlarınız çürütüldüğü durumda dahi geri çekilmiyorsunuz.

Böyle davranmakta ısrar etmeyin, aksi takdirde troll muamelesi göreceksiniz.

Mantıklı sorularınıza bile konuyu bilenlerden cevap alamayacaksınız. Çünkü ikna edilemeyen birisi ile tartışmaya girmekten çekinecekler. Sizi görmezden gelecekler.

Benden uyarması... Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz