(ANKA)-Türk İnsansız Hava Aracı Projesi

Başlatan SKYWOLF, 25 Ekim 2009, 11:08:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Öncelikle herkese selamlar. Ben de merak etmiştim uçağın sağa çekmesini bilgisayar mühendisiyim bu nedenle az çok konunun uzmanı sayılırız... :) Tahmin ettiğim gibi uçak autopilotta değilmiş bir pilot tarafından joystickle idare ediliyormuş. Bu nedenle bir daha ki testte uçağın sola çektiğini de görebilirisiniz tamamen rüzgardan kaynaklanan bir durum ve normal. Yoksa auto pilotta böyle birşey zaten mümkün değil. F-117'yi hatırlayın hizmet dışına çıktı ama bilgisayarlar sayesinde o şekille bile düz uçabiliyordu. Mesajı Paylaş

İniş takımları buzlanmadan açılmamış olabilir mi? Genelde uçaklardaki oynar-sabit sistemlerde bu tür arızalar (Buzlanma) olabiliyor diye biliyorum. Mesajı Paylaş
Ne Mutlu Türküm Diyene. Gazi Mustafa Kemal Atatürk

İşte bu görüntüden bahsediyodum. Mesajı Paylaş

Ankanın son durumu nedir bilgisi olan var mı aselpod takılı değilken 2 kez iniş problemi yaşadı galiba bu proje epey uzayacak. Mesajı Paylaş

En son inis takimlarinda bi problem cikmisti oda giderildi diye biliyorum ve ucus testleri git gide articakti diye biliyorum yani gonlunu ferah tut proje sorunsuz isliyor. Mesajı Paylaş
Adaletin hakim olduğu yerde silahın yeri yoktur.

Alıntı yapılan: kapitalist - 21 Haziran 2011, 17:14:36
Ankanın son durumu nedir bilgisi olan var mı aselpod takılı değilken 2 kez iniş problemi yaşadı galiba bu proje epey uzayacak.

Aselpod'dan kastınız Aselflir 300 sanırım.Aselflir'in takılmasını uçakta negatif bir etkiye neden olmayacak,zira uçak Aselflir'in ağırlığını simüle eden bir ağırlıkla başladı uçuş testlerine,bu şekilde uçağın trim'i ayarlandı.

Endişeye mahal yok,TAI'ye güvenmeliyiz bence."yaptıkları yapacaklarının teminatıdır." cümlesi TAI için uygun diye düşünüyorum... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Tuco - 21 Haziran 2011, 17:21:29
Alıntı yapılan: kapitalist - 21 Haziran 2011, 17:14:36
Ankanın son durumu nedir bilgisi olan var mı aselpod takılı değilken 2 kez iniş problemi yaşadı galiba bu proje epey uzayacak.

Aselpod'dan kastınız Aselflir 300 sanırım.Aselflir'in takılmasını uçakta negatif bir etkiye neden olmayacak,zira uçak Aselflir'in ağırlığını simüle eden bir ağırlıkla başladı uçuş testlerine,bu şekilde uçağın trim'i ayarlandı.

Endişeye mahal yok,TAI'ye güvenmeliyiz bence."yaptıkları yapacaklarının teminatıdır." cümlesi TAI için uygun diye düşünüyorum...
Evet yanlış yazmışım inşallah yazdıklarınız gibi olur. Mesajı Paylaş

ANKA'nın deneme seferleri devam edecek diye biliyorum. 2011 Haziran-Temmuz aylarında yapıldığını düşündüğüm deneme seferlerinin göğsümüzü kabartacak görüntülerini, ilgili arkadaşlardan heyecan ile bekliyoruz. Mesajı Paylaş

TİHA' larda sorunmu var ? Tusaş genel müdürü 2011 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerine  teslim edilecegini söylemişti.
İsrail'in Haaretz gazetesinde çıkan habere görede,artan Pkk saldırıları karşısındaTürkiye'nin İsrail İhalarına ihtiyaç duydugu ve acil alım yapmak istediği yazıyor. Okuyunca çok canım sıkıldı.

http://www.haaretz.com/print-edition/features/turkey-s-need-for-israel-s-uavs-may-unite-once-close-allies-1.381663 Mesajı Paylaş
Düşmanını ve kendini çok iyi tanırsan, her zaman kazanırsın. Eğer kendini çok iyi tanır düşmanını tanımazsan, bazen kazanır bazen kaybedersin. Ancak hem  düşmanını hem de kendini tanımazsan, sonuç daima yenilgi olacaktır...

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz