(ANKA)-Türk İnsansız Hava Aracı Projesi

Başlatan SKYWOLF, 25 Ekim 2009, 11:08:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yaaaaaaaa su heron´lari göstermeyin beee.........acayip uyuz oluyorum. Zaten Haberlerde "Türkiye yerli Heronlarini üretiyor" mansetini okudum, cilgina döndüm... Mesajı Paylaş

Kapat gözlerini görmezsin beee...  :D

Þaka bir yana ben de "yerli Heron" sözüne acayip kızıyorum.

Görmemişin İHA'sı olmuş tutmuş yerli heron demiş gibi birşey. Yerli otomobil yapınca yerli Mercedes, yerli Toyota gibi isimler mi olacak? Bizim bu medya ne zaman adam gibi işini yapacak? Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 24 Haziran 2010, 01:58:27
Kapat gözlerini görmezsin beee...  :D

Þaka bir yana ben de "yerli Heron" sözüne acayip kızıyorum.

Görmemişin İHA'sı olmuş tutmuş yerli heron demiş gibi birşey. Yerli otomobil yapınca yerli Mercedes, yerli Toyota gibi isimler mi olacak? Bizim bu medya ne zaman adam gibi işini yapacak?

Ben neler duymadımki bu medyadan...Bir kaç tanesini sıralayayım:

"Skorskyler terör örgütünü bombalıyor."

"Cobra helikopterleriyle komandolar teröristlerin kaçtıkları bölgelere indirildiler."

"%100 yerli Fırtına Tankı (!) seri üretime geçti."

"Yunanistanın bile beğenmediği denizaltıları Almanya bize kakalamaya çalışıyor."(AIP 214 lerden bahsediyorlar)

"Modası geçmiş denizaltıları neden alıp dünyanın parasını bu modası geçmiş savaş araçlarına harcıyoruz." (Yiğit Bulut'un yazısı... Denizaltılar (AIP 214ler) modası geçmiş savaş araçlarıymış...)

"Yerli F-35 ilk uçuşunu yaptı" (En ilginci budur. Bir kaç tane parçasını TAI yaptıya hemen yerli oldu.)

Bilgisiz basın daha çok saçmalayacak emin olun...



Mesajı Paylaş

tihadan ses soluk çıkmadı testlere başlamış olması gerekmiyormu ? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: skywalker - 24 Haziran 2010, 19:11:52
tihadan ses soluk çıkmadı testlere başlamış olması gerekmiyormu ?

TUSAÞ yönetim kurulu başkanının yaptığı bilgilendirme toplantısında Ağustos ortası gibi ilk uçuşunu yapabilecek duruma geleceğini söylemişti... Bu demektirki testleri başlamış ve devam ediyordur... Ancak Savunma Bakanı Vecdi Gönül ilk uçuşun Sonbaharda yapılma olsalığı üzerindede durmuştu... Ayrıca Test uçuşlarında TİHA nın düşmesi olasılığına karşı  yeni bir prototipin yapılacağınıda Savunma ve Havacılık dergisinde okumuştum... Yani testler yolunda gider herhangi bir sıkıntı olmazsa eylül-ekim gibi ilk uçuşunu yapar gibime geliyor... (Tabi bunlar benim fikirlerim) Mesajı Paylaş

testleri kazasız belasız atlatsında gerisi önemli değil. heron denilen garabeti kaç sene bekledik tihamızı da birkaç ay daha bekleriz Mesajı Paylaş

Habertürk büyük bir gaf yapmış... İnsansız Hava araçlarını tanıttığı haberde Bayraktarın menziline 1500 km yazmış... Eğer forum kurallarına aykırı değilse " YUHHHH ARTIK" demek istiyorum...

http://ekonomi.haberturk.com/teknoloji/haber/526574-turk-yapimi-insansiz-ucak-galeri Mesajı Paylaş

#47
Haber aslında tam bir karmaşa bayraktar diye telaffuz edilen sistem aslında baykarın sitesinde bayraktar mini iha olarak geçiyor.

Alıntı YapTeknik Özellikler:

Menzil     15 km

Seyir Hızı     55 km/saat

Operasyonel İrtifa    3000 ft

İrtifa Tava   12000 ft

Uçuş Süresi     60 Dk.

Güç Kaynağı   Batarya

Motor Tipi    Elektrik Motoru

Kanat Açıklığı    2 m

Boy    1.2 m

Kalkış   Elden Atış

niş   Paraşüt / Gövde Üzerine Otomatik İniş

Faydalı Yükler     Termal Kamera Sistemi, Gündüz Kamerası Sistemi

ancak özellikleri verilen sistemde baykarın taktik ihası

Alıntı YapTeknik Özellikler:

Kanat Açıklığı: 9 m

Boy: 5.5 m

Seyir Hızı: 70 Knot

Uçuş Süresi: 10 Saat

Haberleşme Menzili: 150 Km

mq-1 predator'ün yaklaşık 650 km'lik bir görev alanı varken haber türk baya bir sallamış yada bir sıfır fazla yazmış.
Çünkü baykarın sitesinde taktik iha için 150 km haberleşme menzili veriyor.

http://www.baykarmakina.com/taktikiha Mesajı Paylaş

Haberin konu olduğu sitede başlık farklı ancak heron kelimesi miğde bulandırmaya başladığı için ben başlığı değiştirdim :)


Tümgeneral Kır: 24 saat süreyle görev yapacak milli İHA`ların ilk test uçuşunun eylül 2010 ayında gerçekleştirilmesi, teslimatının ise temmuz 2011 ayında yapılması planlanmaktadır 

Tümgeneral Fahri Kır, Genelkurmay Başkanlığı basın bilgilendirme toplantısında, özellikle Þemdinli Gediktepe bölgesinde güvenlik güçlerine yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırının ardından TSK`nın terörle mücadele konseptinin basın ve yayın organlarında sıkça tartışıldığını belirterek, bu tartışmalarda ele alınan hususlar hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Hukuki çerçeve içerisinde yürütülen "terörle mücadele"nin ana hedefinin, halkın güvenliğinin sağlanması, terör örgütü ve destekleyicilerinin ise başarı umutlarının yok edilmesi ve terörle bir yere varılamayacağının gösterilmesi olduğunu kaydeden Orgeneral Kır, bu mücadelenin, güvenlik, sosyo-kültürel, ekonomik, propaganda ve uluslararası boyutları olan topyekün bir mücadele olduğunu söyledi.


Bölücü terör örgütüyle mücadelenin, esas itibariyle bölgede yaşamakta olan halkın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak, güvenlik kuvvetlerine verilen bir vazife olduğuna işaret eden Tümgeneral Kır, şunları kaydetti:

"Bu vazifeyi yerine getirmek için yürütülen, bölücü terör örgütü ile mücadelenin ana hedefi; terörist faaliyetlerini kabul edilebilir en düşük, yani minimum seviyeye indirmektir. Bu hedefe ulaşmak amacıyla yürütülen mücadele; sınır güvenliğinin tesis edilmesi, alan kontrolünün sağlanması, terör örgütünün dağ kadrosunun aranıp bulunup etkisiz hale getirilmesi esaslarını içeren bir konsepte dayanmaktadır. Bu konsept, uzun yıllar sürdürülen bölücü terör örgütü ile mücadele faaliyetlerinin sonucu elde edilen tecrübelerle ortaya konmuştur."


Bu konseptin esaslarıyla ilgili de bilgi veren Tümgeneral Kır, şöyle konuştu:


"Sınır güvenliğinin tesis edilerek terörist geçişlerine engel olunması, bu konseptin ilk ve en önemli esasıdır. Bu esas terör örgütünün sınır ötesindeki faaliyetlerini tehdit etmeyi ve teröristleri etkisiz hale getirmeyi de içermektedir. Bölgenin coğrafi özellikleriyle iklim farklılıkları, her mevsim farklı tertiplenme ve farklı araç, gereç ve teçhizatın kullanılmasını gerektirmektedir. Bu kapsamda, genel olarak sınır hattında hudut karakolları ve seyyar birliklerle tertiplenilmekte, sınır hattının hemen gerisindeki kritik bölgeler, hareket kabiliyeti yüksek birliklerle kontrol edilmekte, bu tertiplenmede birlikler, termal ve gece görüş sistemleri de dahil her türlü teknik imkanlarla desteklenmektedir. Alınan tüm tertip ve tedbirlere rağmen, ülkemizin bu zor coğrafyasında, sınırların kontrolünün sağlanması, tam olarak mümkün olamamaktadır."

Tümgeneral Kır, sınırda alınan bu tedbirlerin yanı sıra teröristlerin yurt içindeki barınma alanlarını rahatça kullanmalarını engellemek ve hareketlerini kısıtlamak amacıyla, alan kontrolü esasının uygulandığını da bildirdi. Bu esasın vazgeçilmez unsurlarının, jandarma karakolları ve tesis edilen üs bölgeleri olduğunu ifade eden Tümgeneral Kır, "Bu karakolların temel amacı, yerleşim yerlerinin güvenliğini sağlamaktır. Üs bölgeleri ise; teröristlerin barınmalarına imkan sağlayan, ulaşılması güç, sarp ve kayalık bölgelerde, operasyonel birlikler tarafından tesis edilmektedir. Üs bölgesi tesis eden bu birlikler, sorumluluk alanlarında devamlı operasyonlar icra etmek suretiyle, teröristlerin serbestçe hareket etmelerini kısıtlayarak, alanın kontrolünü sağlamaktadır" dedi.


Tümgeneral Kır, konseptin üçüncü esasının ise, diğer bölgelerde, daha ziyade çevik ve vurucu gücü yüksek komando ve Özel Harekat Birlikleri ile istihbarata dayalı nokta operasyonları yaparak, teröristlerin aranıp bulunup etkisiz hale getirilmesi olduğunu belirtti.

TERÖRLE MÜCADELEDE İSTİHBARAT


Terörle mücadelede başarının temel unsurunun; doğru ve zamanında elde edilen istihbarat olduğunu vurgulayan Tümgeneral Kır, mevcut yasalar ve düzenlemeler dikkate alındığında, Türkiye`de istihbarat faaliyetlerinin, Milli Güvenlik İstihbaratı, Adli İstihbarat ve Önleyici İstihbarat olarak sınıflandırıldığını söyledi.


Tümgeneral Kır, yurt içinde ve yurt dışında, Milli Güvenlik İstihbaratını toplamaktan Milli İstihbarat Teşkilatı`nın, şehir merkezlerinde, adli ve önleyici istihbaratı toplamaktan Emniyet Genel Müdürlüğü`nün, jandarma sorumluluğundaki kırsal alan ve bölgelerde ise Jandarma Genel Komutanlığı`nın sorumlu ve yetkili olduğunu bildirdi. Bu çerçevede, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, bölücü terör örgütü ile mücadelede kullanılan teknik istihbarat vasıtalarından de söz eden Tümgeneral Kır, şunları kaydetti:


"Bildiğiniz gibi HERON olarak bilinen GÖZCÜ-1 İHA (insansız hava aracı) projesi kapsamında; 3 sistem, 10 adet operatif İHA`nın tedariki hedeflenmiş, şu ana kadar, 2 sistem ve 6 adet İHA`nın teslimi gerçekleşmiştir. Birinci paketin 23 Mart- 1 Haziran 2010 tarihleri arasında, Batman`da test ve eğitim uçuşları icra edilmiş, 01 Haziran 2010 tarihinden itibaren Irak`ın Kuzeyinde görev yapmaya başlamıştır. Kalan 4 adet İHA`yı içeren ikinci paketin ilk test ve kabul faaliyetlerine, 22 Haziran 2010 tarihinde başlanmış olup ilk test uçuşu 23 Haziran 2010 tarihinde yapılmıştır."
Bir diğer İHA projesi olan GÖZCÜ-2 projesi hakkında bilgi veren Tümgeneral Kır, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile ana yüklenici TUSAÞ arasında, İHA platformu geliştirmeyi kapsayan sözleşmenin, 24 Aralık 2004 tarihinde imzalandığını, proje bedelinin 80,9 milyon dolar olduğunu bildirdi. Proje kapsamında TUSAÞ tarafından üç adet operatif İHA platformu geliştirileceğini belirten Tümgeneral Kır, "24 saat süreyle görev yapacak milli İHA`ların ilk test uçuşunun Eylül 2010 ayında gerçekleştirilmesi, teslimatının ise Temmuz 2011 ayında yapılması planlanmaktadır. Yine bildiğiniz gibi, 2008 yılından itibaren, iç güvenlik harekatı icra eden birliklerimiz tarafından, mini İHA`lar da kullanılmaktadır" dedi.


"ABD İLE İSTİHBARAT PAYLAÞIMI SAĞLIKLI SÜRÜYOR"


Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri`nin, PKK terör örgütünü ortak düşman olarak ilan ettiklerini belirten Tümgeneral Kır, terörle ortak mücadele kapsamında, Kasım 2007`de başlayan ve üç yıldır devam eden Türkiye-ABD istihbarat paylaşımının, sağlıklı şekilde sürdürüldüğünü kaydetti.


İstihbarat paylaşımı kapsamında kullanılan sistemlerle ilgili olarak, esas istihbarat vasıtasının Predatör İnsansız Hava Aracı olduğunu belirten Tümgeneral Kır, "Predatör, belirlenen uçuş planlamasına göre, Türk personelinin kontrolünde kullanılmakta ve günde ortalama 15-16 saat görev yapmaktadır. Predatör gözetleme yaparken, ekranda görülen alanın genişliği ortalama 130x130 metre, bir seviye yaklaştırma yapıldığında ise ortalama 60x60 metredir. Predatörden alınan görüntüler gerçek zamanlı olarak tarafımızdan da izlenmekte, analiz edilmekte, değerlendirilmekte ve gerekli operasyonel faaliyetler icra edilmektedir" diye konuştu.
Kamuoyunda, tüm bu modern sistemlerin, güvenlik güçlerinin mücadele ettiği o zor coğrafyada sürekli faaliyette bulunduğu, gözetleme anlamında hiçbir boşluk kalmadığı şeklinde bir algı oluştuğuna işaret eden Tümgeneral Kır, "Halbuki, gerçekte bu modern cihazların da bazı kısıtlamaları vardır. Bunlardan en önemlisi, kötü hava koşullarıdır" dedi.

İHA

http://www.tumgazeteler.com/?a=6198097 Mesajı Paylaş

Bu arada son 4 Heron'un testleri için İsraile giden heyet dönmüş.Testlerde bir sorun yok gibi,yakında teslimatlar tamamlanacak anlaşılan.

Alıntı YapHeron'ların teslimatında mutlu son 


Türkiye ve İsrail arasında yılan hikâyesine dönen istihbarat uçakları Heron'ların teslimatında nihayet mutlu sona ulaşıldı.

Art arda gelen şehit cenazeleri ve terörle mücadelede istihbarat zafiyeti tartışmaları arasında kalan 4 Heron'un teslim alınması için İsrail'e giden sivil ve askerî bürokratlardan oluşan Türk heyeti yurda döndü. Zaman'ın savunma çevrelerinden edindiği bilgiye göre, kabul testleri sırasında herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Bazı testler ise Heron'lar Türkiye'ye geldikten sonra yapılacak. Son parti Heron'ların ağustosta Batman'da konuşlanması bekleniyor. Krize dönüşen Heron projesinde, 2004 yılında çıkılan ihale sürecinde İsrail'den 183 milyon dolar bedelle 10 adet insansız hava aracı (İHA) alınacaktı. Fakat İsrail'in Heron'ları istenilen yüksekliğe çıkamadı ve şartnamede yer alan havada kalma süresini gerçekleştiremedi. Heron'lara Aselsan'ın ASELFLİR-300 adı verilen kamera ve hedefleme sistemi de entegre edildi. İsrailli firma bu sistemin ağırlığından dolayı uçağın yükselme ve havada kalma süresini olumsuz etkilediğini öne sürdü. Karşılıklı suçlamalar devam ederken, 6 adet Heron şubat ayında Türkiye'ye geldi. İsrail'le yaşanan Mavi Marmara krizinin ardından Türk subaylarına eğitim veren Heron operatörleri de ülkelerine geri döndü. Bütün bu tartışmaların arasında, Genelkurmay Başkanlığı ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nda görevli asker ve sivillerden oluşan bir heyet iki hafta önce İsrail'e gitmişti. Edinilen bilgiye göre, yapılan testlerde önemli bir sorunla karşılaşılmadı ve Türk heyeti Ankara'ya geri döndü. Daha önce 6 Heron'u teslim alan Türkiye, geri kalan 4 Heron'u da ağustosta TSK envanterine dahil etmiş olacak.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1003939&title=heronlarin-teslimatinda-mutlu-son Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz