(ANKA)-Türk İnsansız Hava Aracı Projesi

Başlatan SKYWOLF, 25 Ekim 2009, 11:08:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İnsansız hava aracı ANKA'ya yeni ağabey geliyor

TUSAÞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, yeni çalışmalarında daha önce geliştirilen ANKA'nın ağabeyinin de ağabeyini üreteceklerini belirtti. Dörtkaşlı, adı henüz konulmadığı için ağabey olarak nitelendirdikleri insansız hava aracının artık sadece 200 kilometre yarı çapta görev yapmayacağını uydu haberleşme yöntemi ile bu kabiliyet menzilini uzattıklarını söyledi. Aynı zamanda yeni insansız hava aracı yüksek irtifada ve yakıtın durumuna göre daha uzun sürede hava kalma özelliğine sahip olduğunu açıkladı.

TUSAÞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, Abdullah Gül Üniversitesi'nde düzenlenen 1. Uluslararası Plazma Teknolojileri Kongresi'ne konuşmacı olarak katıldı. Burada ANKA hakkında bilgiler veren Dörtkaşlı, açtıkları stantta katılımcılara hayata geçirilen projeler hakkında bilgiler verildi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Muharrem Dörtkaşlı, insansız hava aracı olan ANKA'nın proje olarak ağabeyinin ağabeyini hazırladıklarını belirtti. "ANKA geliştirme projesi tamamlandı" diyen Dörtkaşlı, ilk üretilen ANKA ile ilgili olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) seri siparişleri aldıklarını ve bazı müttefik ülkelerinde büyük ilgi gösterdiğini hatırlattı. Þuan için "ANKA'nın ağabeysi var, ağabeyinin ağabeyi de var. Bu devam edecek" ifadesinde bulunan Dörtkaşlı, "ANKA'nın birinci ağabeyi kıtalar arası adlandırılan geliştirilmiş ANKA'nın anten görüş mesafesinde operasyon yapabilen, 200 kilometre yarıçapta vazife yapan kabiliyete sahip. Þimdi uydu haberleşme yöntemi ile kabiliyeti menzilini uzatıyoruz. Menzilin sınırı anten görüş mesafesi değil içerisine koyduğumuz yakıtın miktarı ile sınırlı olacak. Birde daha büyük boyutta stratejik seviyede görev yapabilecek. Böyle bir insansız hava aracı projesinden bahsediyoruz" dedi.

Yeni projedeki insansız hava aracının adını koymadıkları için ANKA'nın ağabeysinin ağabeysi olarak nitelendirdiklerini aktaran Genel Müdür Dörtkaşlı, şu bilgileri verdi; "Bu bir buçuk yıldır yapılan bir proje çalışmasıdır. Henüz sözleşme görüşmelerini tamamlamadık. İhale safhası devam ediyor. 6 ton ağırlığında. Yani kalkış ağırlığına sahip. Daha yüksek irtifada görev yapabilecek, daha değişik faydalı yükler taşıyabilecek. Stratejik bir insansız hava aracı diye şimdilik adlandırıyoruz. Bu proje dünyada çok fazla olan ürün değil."

YENİ İNSANSIZ HAVA ARACINDA SİLAH BULUNACAK

TUSAÞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, insansız hava aracında, stratejik seviyede görev yapabilecek olmasının daha uzun süre havada kalması, yüksek irtifada olması, üzerinde, hem sensörlerin bulunuyor olması, hem de silah sistemlerinin bulunması muhtemel olduğunu ifade etti. Dörtkaşlı, "Yeni araç sivil hava sahasında görev yapması için çalışma var. Sivil hava sahasında emniyetli uçabilecek sertifikasyon istemlerini karşılayabilecek. Proje uygunlaşıyor. ANKA'yı tasarlarken edinmiş olduğumuz tecrübe ve sıkıntıların giderilmesi adına yapılan çalışmalar insansız hava araçlarında daha iddialı olmamızı ve süreleri daha kısa tutarak üretimi gerçekleştiriyoruz. Bu bizi daha da cesaretlendiriyor" diye konuştu.

GEMİDENDE HAVALANABİLECEK İNSANSIZ HAVA ARACI HELİKOPTER ÜRETİLİYOR

TUSAÞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, İnsansız hava araçları konusunda TUSAÞ'ın yaptığı 8 yıllık yatırımlarla dünyada önemli bir oyuncu olmaya aday olduğunu dile getirdi. Dörtkaşlı, geliştirdikleri ürünlerin eğitimle gelişimini sağlayan kadroları yanlarında tutarak ve yenilerini kadroya dahil ederek devam ettiklerini söyledi ve yine proje hakkında şu bilgileri verdi; "İnsansız hava araçları ayrı bir iş kolu olarak artık kabul ediyoruz ve faaliyetlerimize devam ediyoruz. ANKA'nın ağabeyleri ile sınırlı kalmıyoruz. Döner kanatlı İHA çalışmalarımız var. Farklı sahada ve gemilerden kalkıp inebilecek. İnsansız helikopterimiz bu. Bu çalışmalarımız sürüyor. İhtiyaç makamlarına bu projeleri iletiyoruz. Nihai şartnameler oluşuyor. Bu doğrultuda tasarlayıp üretip önce TSK'ya ve Türkiye'deki diğer kurumlarımızın emrine vererek ihraç edeceğiz."


http://teknoloji.bugun.com.tr/ankaya-yeni-agabey-haberi/1080650 Mesajı Paylaş

5 ton+ ağırlıkta
40000ft+ irtifa
1.5ton faydalı yük taşıyacak.
          Gerisini siz düşünün yıllardır batıdan yediğimiz farkı yakın zamanda kapatacağız ve orta zamanda inşallah açacağız. Mesajı Paylaş
ZOR HEMEN İMKANSIZ ZAMAN ALIR
             --------MAROON BERETS--------

Haberin hangisine ait olduğunu bilmediğim için buraya yazıyorum.  Umarım Anka yada Heron gibi pahalı sistemlerden biri degildir.

İnsansız hava aracı düştü!


Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait İnsansız Hava Aracı (İHA), deneme uçuşu sırasında bilinmeyen nedenle Gaziantep'in Nizip İlçesi'nde fıstık bahçesine düştü.

TSK'ya ait İnsansız Hava Aracı, öğleden sonra deneme uçuşu sırasında ilçeye bağlı Sarıkoç Köyü'ndeki fıstık bahçesine düştü. Parçalara ayrılan İHA'nın düştüğü bahçede şans eseri kimse bulunmazken, köyde panik yaşandı. Köylülerin ihbarı üzerine bölgeye giden jandarma, yapılan incelemenin ardından topladıkları İHA'nın parçalarını yanlarında götürdü.

Köy Muhtarı Hasan Naim, köy üzerinde dolaşan ve ne olduğunu bilmedikleri aracın manevra yaparak düştüğünü söyledi. Naim, köyde panik yaşandığını belirterek, şöyle dedi: "Çok alçak uçuyordu, tam izlediğimiz sırada aracın düştüğünü fark ettik ve durumu jandarmaya bildirdik. Olay yerine gelen yetkililer yaptıkları incelemede hava uçuş yaptığı sırada düşen aracın İnsansız Hava Aracı olduğunu tespit ederek parçalarını toplayıp gittiler."

Kaynak: sozcu.com.tr/2014/gundem/insansiz-hava-araci-dustu-506116/
Mesajı Paylaş


Aselsan'a ait bir dönerkanat bir iha haberi vardı kokpitaero'da.

http://kokpit.aero/nizip-te-iha-dustu Mesajı Paylaş


ANKA-Block B ne zaman uçacak?

Türk İnsansız Hava Aracı geliştirme projesi kapsamında üretimi tamamlanan ANKA-B insansız Hava Aracı test uçuşuna hazırlanıyor.

TAI mühendisleri tarafından geliştirilen ve Aselsan tarafından geliştirilen milli SAR faydalı yükünün entegre edileceği ikinci nesil Anka Blok-B insansız hava aracı önümüzdeki günlerde ilk test uçuşunu yapacak.

Batman İnsansız Hava Araçları Üs Meydan Komutanlığı'nda test uçuşlarına devam eden Blok-A ya göre daha hafif bir gövdeye ve 30 bin ft irtifa tavanı ile 24 saat havada kalış süresine sahip olacak olan ANKA-B'ye  Milli SAR/MTI-ISAR radar entegrasyon çalışmaları ise devam ediyor. ANKA-B'nin SAR/MTI-ISAR radar faydalı yükü ile yapacağı ilk test uçuşunun ise 2014 yılının ikinci yarısında yapılması planlanıyor.

Deniz Kuvvetleri'ne uzun yıllar karakol uçağı olarak hizmet veren ve şimdilerde TAI tarafından test-bed olarak kullanılan piston motorlu S-2E Tracker uçağı üzerinde Milli SAR/MTI-ISAR radar sisteminin uçuş testlerine devam ediliyor.


http://kokpit.aero/anka-blok-b-insansiz-hava-araci-test-ucusu-yapacak
Mesajı Paylaş

Hala tam anlamıyla ankalardan faydalanıldığını düşünmüyorum. Faydalanılsa Suriye ve Iraktaki olaylara daha çok hakim olabilirdik. Daha önünde uzun yollar var bu projenin. Mesajı Paylaş




Aselsan yeni termal görüntüleme sistemi geliştirdi

ASELSAN geliştirdiği ASELFLIR 300T termal görüntüleme sisteminin entegre edildiği sistemlerde ağırlık sorunu yaşamasından sonra yeni bir termal görüntüleme sistemi üzerinde çalışmalara başladı.

Muhammet METİN/Kokpit.aero

ASELSAN'da Hava Elektro Optik Faydalı Yükler proje yöneticisi olan Haldun FİLDİÞ tarafından yapılan açıklamada," ASELSAN olarak geliştirdiğimiz ASELFLIR 300T sisteminin entegre edildiği sistemlerde ağırlık sorunu ile karşılaşılmasından sonra yeni bir sistem üzerinde çalışma başlattık.

Bu sistem mevcut ASELFLIR 300T termal görüntüleme sisteminin  yarı ağırlığında olmasına rağmen aynı özellikleri üzerinde barındıracak. CATS sistemi olarak adlandırılan sistemin ağırlığı 60 kg civarında üzerinde Renkli Tv Kamera, IR Kamera, LRF/LD,LP, Spotter gibi sistemler yer alacak. CATS termal görüntüleme sistemi  başta ANKA İHA olmak üzere diğer hava araçlarında da kullanılacak".





CATS Termal Görüntüleme Sistemi Özellikleri:

·         3. Nesil Kızılötesi Kamera (MWIR)

·         Gündüz Görüş Kamerası ( Full HD, 1920x1080p)

·         Düşük Işık Kamerası (EMCCD)

·         Lazer Hedef İşaretleyici ( LD, 1064nm)

·         Lazer Mesafe Ölçer ( LRF, 106nm)

·         Lazer Aydınlatıcı ( Illminator)

·         Lazer Noktalayıcı (Pointer, 850nm)

·         Ataletsel Ölçüm Birimi ( IMU, 3 eksen İÖ, 3 eksen Gyro)

Kaynak: www.kokpit.aero Mesajı Paylaş
ZOR HEMEN İMKANSIZ ZAMAN ALIR
             --------MAROON BERETS--------


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz