(ANKA)-Türk İnsansız Hava Aracı Projesi

Başlatan SKYWOLF, 25 Ekim 2009, 11:08:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ANKA'lar (belki ilerde Bayraktar....?) için geliştirilen, tabiri caizse ''Mini-Mızrak'' bunlar olsa gerek...
Bu arada ROKETSAN kendisi ''Smart Micro Munition'' ismini tercih etmiş, Mini veya Micro-Mızrak gibi bir isim seçmemiş. ''Akıllı micro muhimmat''

Sizce ne derecede bir Tank'ı '''yok edebilir'''? Doğrusu biraz fazla küçük gibi geliyor bana.

Mesajı Paylaş

ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Bayraktarin simdilik sanirim silahli iha projesi yok. Bu Iha buyuk ihtimal Anka nin Silah ailesinin bir ferdi sanirim. Mesajı Paylaş

Teşekkürler SKYWOLF, onu görmemiştim.

Ozaman aklıma şu geliyor; Cirit gibi hafif (zırhlı) hedefler için ise, Cirit'ten ne farkı oluyor acaba. Menzil yönünden de aynılar; 8 km.
Farklılık olsun diye belkide..

@Maraşlı, biryerde okuduğuma göre, Bayraktar ailesinin ilerdeki planlarının Bayraktar'ın bir silahlı versiyonunu üretmek, olduğunu yazıyordu. Kim bilir... Mesajı Paylaş

ANKA BLOK-B İLK UÇUÞUNU BAÞARIYLA GERÇEKLEÞTİRDİ

30 Ocak 2015 17:44 (Son güncelleme 30 Ocak 2015 18:08)
TUSAÞ'ın geliştirdiği yeni nesil yüksek performans "ANKA Blok B" ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi.

ANKARA

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AÞ'nin (TUSAÞ), geliştirdiği yeni nesil yüksek performans "ANKA Blok B",  ilk uçuşunu başarıyla tamamladı.

TUSAÞ'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2013 yılında Blok A konfigürasyonuna yönelik kabulleri tamamlanan ANKA İnsansız Hava Aracı Sisteminde elde edilen deneyimlerle geliştirilen yeni nesil yüksek performans "ANKA Blok B", bugün ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi.

Otomatik kalkış ve inişle yapılan ilk uçuşta, farklı otopilot ve iniş modlarının testleri eksiksiz tamamladı.

Blok A uçağında taşınan EO/IR kameraya ek olarak, SAR/ISAR/GMTI radarı da taşıyabilen sistem, faydalı yük taşıma kapasitesiyle yeni nesil entegrasyon projeleri için önemli bir altyapı sağlıyor.

Muhabir: Mehtap Yılmaz

http://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/458553--yeni-nesil-anka-goklerde Mesajı Paylaş

Bu uçan Anka-B modelinin burun kısmı normal olacak. Anka-S ler uydu kontrollü olacağı için burnu estetikli model olacak  ;D ;D
Yani iki ayrı model var. Mesajı Paylaş

Alıntı Yapİkinci Paket İnsansız Hava Aracı Geliştirme Projesi (ANKA)
Elde Edilen/Edilecek Üstünlükler: Proje ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin, operatif seviyedeki keşif,
gözetleme, hedef tespit, teşhis ve tanımlama ihtiyaçlarının, maliyet-etkin ve yerli sanayi imkânlarını
azami derecede kullanmak suretiyle karşılanması hedeflenmiştir.
Değerlendirme: Projede geliştirme kapsamında üretilmiş olan ANKA Blok-B İHA'sının muayene ve
kabul faaliyetleri ile test süreci halen devam etmektedir. Seri üretim kapsamında tedarik edilecek
olan ANKA İHA'ların 2016-2018 yılları arasında envantere alınması planlanmaktadır.
Mesajı Paylaş

Proje 2004 de başladıysa tam tamına 12 yıl geçmiş,

Acaba bu sürenin böyle uzamasında diğer ithal ürünler mi sebep oldu ? Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz