(ANKA)-Türk İnsansız Hava Aracı Projesi

Başlatan SKYWOLF, 25 Ekim 2009, 11:08:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Neden olmasın bu uydu üzerinde askeri amaçla kullanılacak bir transponder olacak idi.Eğer sadece ses haberlerşmesi için değilse data ve görüntü aktarımına izin veren bir yapıdaysa tabiki olur. Mesajı Paylaş

TAİ'yi tebrik etmek gerek.Gerçekten büyük iş başardılar.Promosyonel amaçlı olarak izlediğim en güzel videolardan ikisi diyebilirim.Özellikle üretim aşamasından itibaren filme alınmış olması ve tüm personelin gözlerindeki ışıltıyı görmek gerçekten mutluluk verici.Darısı diğer projelerin başına diyelim... Mesajı Paylaş

İkinci videoda ortalarda FLIR ile çekilmiş sabit ve hareketli görüntüler var, koordinatlara bakılırsa Kayseri civarlarında. Bilindiği gibi ASELFLIR 300 bir CN-235 üzerinde test edimişti. Kayseri HİBM de nakliye uçakları bakım entegrasonu konusunda tek merkez.

Bildiğim kadarıyla bu, ASELFLIR 300'ün açık kaynaklara düşmüş ilk ekran görüntüsü. Mesajı Paylaş

Aselsan ve SDT'nin üzerinde çalıştığı ve bir CN-235 üzerinde testlerde olduğu belirtilen Sar radarının aşağıdaki görüntüdeki gibi bir tasarımı olup olmadığını merak ettim açıkcası.Dikkat ettiyseniz,radar yuvarlak bir gimbalin altına monte edilmiş şekilde ve belli açılarda yeryüzünü taramak üzere dönüşler yapıyor.Daha önce bu pozisyona sahip bir İHA sar radarı gördüğümü hatırlamıyorum.Bu pozisyon gerçekte de böylemi olacak,yoksa sadece filmde mi bu şekilde yapıldı esas önemli olan bu.

Mesajı Paylaş

Anka ile ilgili araştırma yaparken projenin 1/3 ölçekli modeline ait bir çalışmaya rastladım.

BİR İNSANSIZ HAVA ARACININ GELİÞTİRME SÜRECİNDE ÖLÇEKLİ UÇAR MODEL KULLANIMI

Günay Kahyaoğlu
TUSAÞ, Ankara
Gürkan Çetin

ÖZET
Bir insansız hava aracının aerodinamik başarımı ve kontrol sisteminin tasarımı için deney platformu olarak
ölçekli bir uçar model geliştirilmiştir. Ölçekli modelin boyutlandırılmasında ve temel gereksinimlerinin
belirlenmesinde dinamik benzerlik kuralları uygulanmıştır. Uygun motor ve aviyonik donanım belirlenmiş ve
bileşenler hazır alım yoluyla tedarik edilmiştir. Ölçekli modelin düşük maliyetli bir geliştirme platformu
olarak Özgün TİHA Geliştirme Programı'nda ve diğer geliştirme çalışmalarında kullanılması
hedeflenmektedir.

http://www.uhuk.org.tr/db/serv.php?Paper=UHUK-2008-066

Mesajı Paylaş

Tamda ben bu 1/3 ölçekli hava aracı olayını irdeliyecektim, Barış abi önce davrandı :)

TAİ nin sitesinde yer alan belgeselde Ölçekli uçak uçuş testi videosu var. anladığım kadarıyla sadece motor testi için bir uçuş olmuş sanırsam.
küçük bir kamerada uçağa eşlik etmiş.

Yani ANKAcık uçmuş  :D

bu konuda daha somut bir bilgi var mı? sadece ANKA ya odaklandığımız için küçük ölçekli uçak la pek uğraşamadık. ama TAİ Anka dan önce uçan birşey yapmış. bence bu bile başarı.. Mesajı Paylaş

Eylül de yapacaktı Anka ilk uçuşunu ama son gelişmelerle ilgili bilgisi olan var mı? Mesajı Paylaş
Güçlü Ekonomi , Güçlü Ordu , Güçlü Türkiye

Henüz uçuş testlerine başlanmadı ama yakındır. Mesajı Paylaş

(ANKA)-Türk İnsansız Hava Aracı´nin ilk ucusu gizli mi olacak? Bir bilginiz varmi acaba?  ??? Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz