(ANKA)-Türk İnsansız Hava Aracı Projesi

Başlatan SKYWOLF, 25 Ekim 2009, 11:08:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ANKA-S'den ilk uçuş

TAI'nin ANKA İHA'sının seri üretim versiyonu olarak tasarlanan ANKA-S projesinde önemli bir aşama 5 Aralık 2015 tarihinde geçildi. Türkiye'nin uydudan kontrol yeteneğine sahip ilk insansız hava aracı olacak ANKA-S sisteminin yeni eklenen özellikler ile ortaya çıkan gövde tasarımının ilk uçuşu başarı ile tamamlandı. Toplam sekiz sorti yapılırken uydu entegrasyonu kaynaklı olarak uçağın değişen aerodinamik özellikleri, otopilot sistemi ve otomatik iniş kalkış sistemi test edildi. ANKA-S sistemine birçok yeni özellikle kazandıracak olan aviyonik birimlerin üretimlerinin devam ederken test platformu olarak 14-006 kuyruk numaralı uçak kullanılıyor. Test programına 2016 yılında da devam edilecek.
ANKA'nın S versiyonunda uydu haberleşmesi ile aynı anda 6 hava aracının merkez bir istasyondan kontrol edilmesi, telsiz rölesi, arama kurtarma görevi, yüksek çözünürlüklü kamera ile keşif gözetleme ve kriptolu haberleşme gibi birçok önemli harekât kabiliyeti kazanılmış olacak. Bu kapsamda yapılan yazılım çalışmalarına da tüm hızı ile devam edildiği öğrenildi. 
http://www.c4defence.com/YaziDetay.aspx?ID=153&KID=1
Hayirli olsun. Guzel haberler pespese gelmeye basladi. Vestel karayelinde silahli versiyonunun da mayis haziran gibi hazir olacagini okudum biyerlerde. Bayraktar in silahli ihasi bi hareketlilik getirmis... Mesajı Paylaş

ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Silahli olan ANKA-S(2) degilmi Skywolf
Birinci asama Anka-s te silah olmayacak diye okumustum Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: sephiroturk - 26 Aralık 2015, 20:17:23
Silahli olan ANKA-S(2) degilmi Skywolf
Birinci asama Anka-s te silah olmayacak diye okumustum

Öyleydi galiba. ANKA SATCOM uydu haberleşme sistemi ile donatılacak. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Soyle bir fotografa rastladim. Buyuk ihtimal photoshop ama insallah gercegini gormek nasip olur.
WoWTurkey den alintidir.

Japon 2010 da bunu yapmis. Bu konularda birliktelik varmi acaba diye dusunmeden edemiyor insan. Mesajı Paylaş

Mesajı Paylaş

http://www.tei.com.tr/sayfalar/modul/params/tip-urun/id-7/OPERAT%C4%B0F%20%C4%B0HA%20MOTORU%20PROJES%C4%B0.html
Modifiye Edilmiş Motorun Teknik Özellikleri

Maksimum Sürekli Güç:155 hp

Kuru Ağırlık:165 kg

Özgül Yakıt Tüketimi:<215 gr/kWh

Elektrik Güç Üretim Kapasitesi:9 kW (2 x 4.5kW)

Kritik İrtifa (Tam Gücün Sağlandığı İrtifa):11.500 ft 

Maksimum İrtifa:30.000 ft

Pervane  Devir Kontrolü:Değişken hatve, Tek levye kontrolü, Hidromekanik

Dişli Kutusu:İtici Konfigürasyon

Motor Kontrolü:Yedekli elektronik motor kontrol sistemi (FADEC)

Motor Kontrol Yazılımı: DO178-C  DAL-C uyumlu

EGÜS Kontrol Yazılımı:: DO178C, DAL-C uyumlu

Yakıt:JP8, Jet A1, Dizel

Uçak Arayüzü:ANKA ile uyumlu mekanik, elektronik ve sinyal arayüzü

Mesajı Paylaş

Tei den hocam onunda pervaneli kismi vardi onu alamadim. Tei sanirim sayfalari yenilemis. Motor Alman motorundan daha kullanisli sanki.
http://www.tei.com.tr/sayfalar/modul/params/anamenuid-/altmenuid-8/tip-urun/id-8/dizel-motor-modifikasyon-projesi.html Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz