(ANKA)-Türk İnsansız Hava Aracı Projesi

Başlatan SKYWOLF, 25 Ekim 2009, 11:08:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: Yatağan
(ANKA)-Türk İnsansız Hava Aracı´nin ilk ucusu gizli mi olacak? Bir bilginiz varmi acaba?  ???

Taktik sistemlerin Karadeniz'deki testlerinde yaşanan kazaların gereğinden çok basında görünmesi sebebiyle, Anka'nın ilk uçuşunun biraz gözden ırak yapılacak olmasını beklemek tuhaf olmaz..
Muhtemelen uçuşunun sağlaması yapıldıktan sonra benzer bir törenle uçurulur.. Yakında.. Mesajı Paylaş

HDS basına yansıyan fotografları bulamadım varsa link veya fotograf paylasırmısın.Þimdiden tesekkurler Mesajı Paylaş

Arkadaşlar dün gece trt haber'de alt yazı olarak ANKA'nın test uçuşlarına başladığı geçiyordu.trt'deki haberleri bekledim fakat rastlayamadım.Trt'nin internet sitesine girince "çok seyredilen haberler" bölümünde görüntüyü buldum.Savunma sanayi müsteşarı sayın Murat BAYAR, 2.TSK Malzeme Sergisi'nde trt'ye yaptığı açıklamada ANKA'nın test uçuşlarına başladığını, Barış KArtalı'nın da test uçuşlarına başlama seviyesine geldiğini belirtti.Fakat ANKA ile ilgili görüntüler daha önce TAİ sitesinde yayınlanan görüntüler.En kısa zamanda gerçek uçuş görüntülerini görmek dileğiyle, hayırlı olsun, Allah kolaylık versin, diyelim. Mesajı Paylaş

Bende izledim haberi. Haberlerin sonlarına doğru verdiler nedense bu önemli olayı. Haberde sadece Murat bayarın konuşması ankanın görücüye çıktığındaki videoları ve animasyonlar yer alıyordu.Haberde veri aktarımı ve link iletişimi test edilecek gibi bir cümle duydym sanırsam. Anlaşılan ilk haberleşme ve iletişim testi yapılmış uçakta. Birde Barış kartalına daha fazla yer verdiler nedense haberde..!

TAİ nin başarısını anlatan bir haber gibiydi. Bizim beklediğimiz biligiler ve görüntüler yoktu maalesef..

Hayırlısı olsun diyelim ve en yakın zamanda videolarını seyretmeyi hatta canlısını görmeyi umalım. Mesajı Paylaş

Bu haberle ilgili neredeyse bütün gazetelere baktım sadece zamanda anka nın ekim ayı sonunda uçacağı bilgisi verilmiş. Mesajı Paylaş
Güçlü Ekonomi , Güçlü Ordu , Güçlü Türkiye

İnsansız uçak ANKA gün sayıyor

Türk mühendislerinin emeği 'ANKA' adlı İnsansız Hava Aracı (İHA) ilk test uçuşunu Ekim ayı sonunda yapacak. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAÞ) Strateji Planlama ve Endüstriyel İş Birliği Başkanı Yılmaz Güldoğan, şimdilik askeri savunma amacına hizmet eden insansız hava aracının gelecekte orman yangınlarını takip gibi sivil alanlar için de kullanılacağını söyledi. Güldoğan, uzun süre havada kalabilen ANKA'yı tamamen özgün olarak üretmenin gururunu yaşadıklarını kaydetti. Güldoğan, şöyle konuştu: "İnsansız hava araçlarını; ABD (Predator) İsrail (Heron), Türkiye (ANKA) gibi şu anda sadece birkaç ülke özgün olarak üretilebiliyor. ANKA çok üstün özelliklere sahip. 24 saat havada kalabiliyor.

Her türlü hava koşullarında gece-gündüz uçabiliyor. Ayrıca 30 bin feet'e kadar çıkabiliyor. Bundan iki ay önce fabrika çıkışını gerçekleştirdik. Þu anda da yer testleri devam ediyor. Ekim ayı sonunda ilk test uçuşunu planlıyoruz."

Ortalama 30 bin feete tırmanabilen ANKA'nın boyu 8, kanat genişliği 17.3, yüksekliği 3.4 metre. Maksimum kalkış ağırlığı bin 600 kilo olan araç, 24 saat havada kalabiliyor. ANKA'nın haberleşme menzili 200 kilometre, saatteki seyir hızı ise 110 kilometre.

Bugün Mesajı Paylaş

KAYNAK: http://www.ebmhaber.com.tr/detay/38685/ilk-turk-ucagi-hangardan-cikiyor.htm

İLK TÜRK UÇAĞI HANGARDAN ÇIKIYOR

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, insansız hava aracı ANKA'nın deneme uçuşlarını yaptığını, projeleri yurt içinde yapılan ilk Türk uçağının da hangardan çıkmak üzere olduğunu söyledi.


EKONOMİ / GENEL - 7 Ekim 2010 Perşembe - 17:20


Ege Serbest Bölgesi'nde düzenlenen 2. Küresel Havacılık, Uzay ve Offset Konferansı'nın ikinci gün oturumlarına katılan Gönül, yaptığı konuşmada Türk savunma sanayinin son yıllardaki gelişimine dikkati çekti.
     
2009 yılı sonunda Savunma Sanayi Müsteşarlığı rakamlarına göre, toplam 12 milyar doların üzerinde offset taahhüdü alınarak bunun 4,5 milyar dolarlık kısmının gerçekleştiğini, 10 yılda yaklaşık 8 milyar dolar tutarındaki offset taahhüdünden faydalanılacağını kaydetti.
     
Savunma sanayi cirosunun 2,3 milyar dolar, ihracatın 800 milyon dolara ulaştığını, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarının karşılanma oranının yüzde 45'e ulaştığını, bunun 2011'de yüzde 50'ye ulaşacağını söyleyen Bakan Gönül, hazır araç ve silah ithalatının yüzde 10'a düştüğünü kaydetti.

Türkiye'nin havacılığa çok önce girdiğini, 1. Dünya Savaşı'nda uçak kullanan bir ülke olduğunu kaydeden Gönül, cumhuriyet sonrası kurulan uçak fabrikasının sipariş alamadığı için kapatıldığını, sonraki girişimlerin de çeşitli nedenlerle başarılı olamadığını ifade etti.

Bakan Gönül, şunları söyledi:
''Ben göreve geldiğimde hangarlar bomboştu. Bakan olarak bu nasıl oluyor diye oraya heyet gönderdim. Heyeti içeri almadılar, 'Biz özel sektörüz' diye. Halbuki savunma bakanları TSK vakfının mütevelli heyeti başkanıdır. Bu fabrikalarda TSK vakfının fabrikalarıdır. Sonradan teftiş edildi, çekincelerinin nedeni anlaşıldı ve kadro değiştirildi. Sonra diğer kadro da başarılı olmayınca bugünkü kadro geldi. Çok başarılılar, şu anda uçak sanayimizde yalnızca dışardan gönderilen F16 montajı değil, Awacs uçağının tamamı yapılıyor. ilki ABD'de yapıldı, gerisi burada yapılıyor. Yeni F16 plusların üretimi ve motoru TEİ'de (Tusaş Motor Sanayi AÞ) yapılacak. TEİ İki yıl evvel jet motoru yaptı. Belki teknik olarak yaptığımız en iyi şey TUSAÞ ve Aselsan'ın birleşerek helikopterlerin ve uçakların kullandığı bilgisayarları yapmasıdır.
     
İlk Türk uçağı bugünlerde hangardan çıkmak üzeredir. Tüm projeleriyle. Daha önce yapılanların projeleri dışarıdan alınmıştır. En büyük stratejik insansız uçak hangardan çıkmıştır. ANKA uçuş denemelerine başlamıştır. Eğitim uçaklarının modernizasyonu, F16 uçağımızın modernizasyonu savunma sanayisinde yapılıyor.''
     
Savunma sanayisinde verilen mücadelenin kadrolara bağlı kalmadan müesseseleşmesi gerektiğini, bunun yolunun bu sektörü, bu sanayinin benimsenmesinden, sahip çıkılmasından geçtiğini dile getiren Gönül, bu teknolojinin kitlelere mal olması gerektiğini ifade etti.
     
Gönül, ABD'de yasalar gereği yurt dışında tamamlanmış hiçbir malın alınmasının mümkün olmadığını, savunma sanayisi daha emekleme döneminde olan Türkiye'nin de offsette sadece savunmada değil, tüm alanlarda aynı şekilde bakması gerektiğini sözlerine ekledi.
     
MEKSİKA MODELİ
Savunma Sanayi Müsteşarı Murat Bayar da offset konusunda önceki yıllarda yabancı ortakların bazı eleştirileri olduğunu, ancak gelinen noktada Türk savunma sanayisinde elde edilen başarıların bu kaygıları giderdiğini söyledi.
     
Meksika'nın savunma sanayisinde son 10 yılda kaydettiği gelişime dikkati çeken Bayar, bunun Türkiye için bir örnek olabileceğini belirtti. Bayar, Meksika'da 600'e yakın havacılık şirketi bulunduğunu ve bu şirketlerin bugün gelinen noktada 10 milyar dolarlık bir ciroya ulaştığını kaydederek, bunun Türkiye'de de aynı kümelenme modeliyle yapılabileceğini ifade etti.
     
Bayar, Türkiye'de de kümelenmede başarı sağlandığını ve bu açıdan İzmir veya Eskişehir'in birbirine rakip olmadığını belirterek, amaçlarının Meksika örneğini dikkate alarak, Türk savunma sanayisini 5-6 milyar dolarlara ulaştıracak bir strateji belgesi ortaya koymak olduğunu ifade etti.
     
Toplantı sonunda Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türk havacılık ve savunma sanayisine yaptığı katkılardan dolayı Boeing Türkiye Genel Müdürü Greg Pepin'e bir plaket verdi.
     
''VECİHİ HÜRKUÞ'' ADINI TAÞIYACAK
Bakan Gönül, toplantı salonundan ayrılışında gazetecilerin ilk Türk uçağı ve milli tank projesiyle ilgili sorularını yanıtladı. İlk Türk uçağının dizaynının tamamen Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AÞ (TUSAÞ) tarafından yapıldığını ve uçağın da ilk Türk şehit pilotlarından Vecihi Hürkuş'un ismini taşıyacağını kaydeden Bakan Gönül, ''Uçak hangardan çıkmak üzere. Bu bir eğitim uçağı, ama önemli olan bu teknolojinin Türkiye'ye kazandırılmış olması. Değişik yerlerde de kullanılması mümkün'' dedi.
     
Bakan Gönül, milli tank projesinde de Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile bu konuda açılan ihaleyi kazanan OTOKAR firmasının ortak çalıştığını, tüm çabanın yeni tip ve nesil milli bir tank ortaya çıkarılmasına dönük olduğunu ifade ederek, bu projede de prototip yapılması safhasında olunduğunu bildirdi. Mesajı Paylaş

yeni ihalarımızın silah taşıma özelligi olacak mı acaba?preadator gibi  Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: kagan2727271 - 08 Ekim 2010, 19:48:04
yeni ihalarımızın silah taşıma özelligi olacak mı acaba?preadator gibi 

Hayır olmayacak Mesajı Paylaş
Ne Mutlu Türküm Diyene. Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Galiba düşünülüyor ilersi için cirit falan Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz