UMTAS PROJESİ

Başlatan AVCI, 05 Aralık 2009, 15:24:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Umtas atış lançerinin erken tasarım dönemine ait olabilecek çizimleri barındıran 2011 tarihli Odtü kaynaklı tez.





Mesajı Paylaş

Alıntı YapUmtas füzesi hazır

Roketsan'ın geliştirdiği UMTAS tanksavar sistemi Türk Silahlı Kuvvetlerine ne zaman teslim edilecek? Pazarlama faaliyetlerinde son durum nedir? İşte cevabı...

Umtas füzesi hazır

Muhammet METİN/Kokpit.aero

ROKETSAN tarafından geliştirilen Umtas tanksavar sistemi atış testlerine devam ediyor. Umtas füzesi IIR arayıcı başlık takılı olarak gerçekleştirdiği testleri 2014 yılının ilk yarısında bitirilmesi planlanıyor.

Roketsan'ın ihracat faaliyetleri kapsamında önümüzdeki günlerde Pakistan Silahlı Kuvvetleri yetkilileri tarafından Türkiye'ye yapılması planlanan ziyarette Umtas tanksavar sisteminin yetenekleri yetkililere yapılması planlanan atış testi ile canlı olarak gösterilmesi öngörülüyor.

Kokpit.aero'ya verilen bilgide, "Pakistan Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda, Pakistanlı yetkililer ile bir çok kez görüşmeler gerçekleştirildi. Ürünlerimize aşırı bir ilgi mevcut, görüşmeler esnasında yaşanılan en büyük problem Pakistan'ın içinde bulunduğu ekonomik dar boğaz. Bu konuda Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın bir çalışması var. Yakın bir zamanda olumlu bir şekilde bu sorunun çözülmesini bekliyoruz."

DENİZ KUVVETLERİ İLGİ GÖSTERİYOR

Umtas tanksavar sisteminin 2014 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edilmesi planlanıyor. Kara Kuvvetleri'nin, Taktik tekerlekli zırhlı araç tedarik projesi kapsamında testlerine devam edilen Otokar firmasına ait Arma zırhlı araç üzerine entegre edilmiş Umtas sistemi atış testlerine devam ediyor. Askeri yetkililerden edinilen bilgide, " Kara ve Hava araçlarında entegrasyonu gerçekleştirilen Umtas füzesi testleri başarılı bir şekilde sürüyor. Konya/Karapınar atış sahasında süren denemelerde istenilen performans fazlasıyla elde edildi. Deniz Kuvvetleri yetkilileri tarafındanda takip edilen atış testleri sonrasında, DzKK ve Roketsan yetkilileri arasında Umtas sistemi konusunda görüşmeler yapılıyor".

MENZİLİ 8 KM

8 km azami menzil ve 500 m asgari menzile sahip UMTAS, gündüz-gece ve tüm hava koşullarında görev yapabilme özelliğine sahip. At-Unut ve At-Güncelle kullanım modlarına sahip UMTAS, hedef güncelleme yeteneğinin sunduğu esneklik ile sutre arkasından atış, sutre arkasında gizlenmiş hedeflere atış, hassas vuruş noktası ayarlayabilme ve vuruş etkinliği değerlendirme imkanı sağlamakta olup sabit ve hareketli hedeflere karşı kullanılabiliyor.

Halen geliştirilmekte olan Milli Atak Helikopteri'nin (T-129) resmi tanksavar sistemi olarak tanımlanan UMTAS çeşitli platformlara (Helikopter, İHA, Kara Aracı, Sabit Platform, Hafif Saldırı Uçağı, Deniz Platformu) entegre edilebiliyor.

http://kokpit.aero/index.php?route=article%2Farticle&article_id=5505 Mesajı Paylaş

MSI Dergisi: Okuyucularıma güncel bilgi sunulabilmemiz amacıyla OMTAS ve UMTAS projelerinin mevcut durumu hakkında bilgi verir misiniz?

Dinçer BATIRBEK:Öncelikle tanksavar füze sistemi projeleriyle ilgili bir gelişmeyi sizinle paylaşayım: UMTAS ve OMTAS projelerini, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile birlikte, sırasıyla MIZRAK-U ve MIZRAK-O olarak isimlendirdik. MIZRAK-U Projesi kapsamında, halen lançer ve füzenin alt sistem seviyesi tasarım doğrulama faaliyetleri devam ediyor. 2013 yılında, Karapınar Atış Poligonu'nda, yerden "Güdümlü Test Füzesi" atış testlerini gerçekleştirdik; 2014 yılı başlarında ise AH-1S helikopterlerinden atışlara başlayacağız. Beklenmeyen bir durum ortaya çıkmazsa 2015 yılında kalifikasyon faaliyetlerini tamamlayarak, MIZRAK-U füzesini teslimata hazır hale getirmeyi planlıyoruz. MIZRAK-O'da da fırlatma birimi ve füze için alt sistem seviyesi tasarım doğrulama süreci devam ediyor. 2013 yılında "Kontrollü Test Füzesi" ve "Güdümlü Test Füzesi" atışlarından oluşan bir seri test kampanyası gerçekleştirdik. 2014'te bu testleri tamamlayarak, ürün kalifikasyon aşamasına geçeceğiz.
kaynak:http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=98836&start=5820

Not:Omtas ve umtas füzelerinin adı mızrak -u ve mızrak-o olarak değiştirildiği için konu başlığının değiştirilmesi rica olunur. Mesajı Paylaş
ZOR HEMEN İMKANSIZ ZAMAN ALIR
             --------MAROON BERETS--------

Mızrak tanksavar füzeleri Azerbaycan'da test edildi

Türkiye'nin roket ve füze merkezi ROKETSAN tarafından geliştirilen ve ihracat çalışmaları kapsamında uluslararası fuarlarda tanıtımı yapılan Mızrak-U ve Mızrak-O tanksavar füze sistemleri ile Azerbaycan'da deneme atışları yapıldı.
Mızrak tanksavar füzeleri Azerbaycan'da test edildi
Video için lütfen tıklayın.

Muhammet METİN/Kokpit.aero

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin tanksavar ihtiyacının karşılanması amacıyla başlatılan proje kapsamında geçtiğimiz aylarda Türkiye'yi ziyaret eden Azerbaycan Savunma Bakanı ve beraberindeki heyete Mızrak-U ve O füze sistemi hakkında sunum yapıldı. İki ülke heyetleri arasında gerçekleştirilen görüşmeler sonrasında füze sistemlerinin Azerbaycan'da test edilmesine karar verildi. Bu karar doğrultusunda geçtiğimiz günlerde Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri uzmanları gözetiminde Mızrak-U ve O füze sistemleri ile test atışları gerçekleştirildi.

Test atışları, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri envanterindeki Otokar firmasına ait Cobra 4X4 araçlarına üzerine entegre edilmiş olan lançer ve füzelere ait yer sistemiyle yapıldı. Atışlarda her iki füze sistemi de hedeflerini başarıyla imha etti ve Azerbaycanlı uzmanlar tarafından tam puan aldı. Deneme atışlarının önümüzdeki aylarda hem Azerbaycan hem de Türkiye'de devam edilmesi planlanıyor.

KARA KUVVETLERİ 2015 YILINDA TESLİM ALACAK

Mızrak-U tanksavar sisteminin mevcut  çalışmaların tamamlanmasının ardından 2015 tarihinde Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmesi öngörülüyor. 8 km azami menzil ve 500 m asgari menzile ulaşabilen Mızrak-U, gündüz-gece ve tüm hava koşullarında görev yapabiliyor. At-Unut ve At-Güncelle kullanım modlarına sahip Mızrak-U, hedef güncelleme yeteneğinin sunduğu esneklik ile sutre arkasından atış, sutre arkasında gizlenmiş hedeflere atış, hassas vuruş noktası ayarlayabilme ve vuruş etkinliği değerlendirme imkanı sağlamakta olup sabit ve hareketli hedeflere karşı kullanılabiliyor.

ETKİLİ MENZİL 4 KM

Piyade birlikleri için Karadan Karaya kullanım için geliştirilen Mızrak-O tanksavar füze sistemi üzerinde barındırdığı yüksek teknoloji ile modern savaş alanındaki tüm zırhlı tehditlere karşı etkili. 4 km azami menzil ve 200 m asgari menzile sahip olan sistem, gündüz-gece ve tüm hava koşullarında görev yapabiliyor.
kaynak:kokpit

Yav şimdi cobra mı dandik yoksa umtas mı etkin insanın kafası karışıyor 8) Mesajı Paylaş
ZOR HEMEN İMKANSIZ ZAMAN ALIR
             --------MAROON BERETS--------

Hakikaten karışmış. Mızrak, Cobrayı vurmamış. Cobradan atılmış. Ben böyle anladım. Mesajı Paylaş

SeaHawk helikopterleri Roketsan füzesi ile donatılacak.Deniz Kuvvetleri elindeki Seahawk helikopterlerinde kullanmak üzere Umtas-ER füzesinin geliştirilerek SeaHawk helikopterlerine entegre edilmesi üzerine bir projede Kara kuvvetleri ve Roketsan ile işbirliği yapıyor.

Sn.Harzemşah'ın SSF'deki konuyla ilgili bilgi notu:
Alıntı YapPlanlanan menzil 16 km. Güdüm IIR. KKK/Atak ve DnzKK su üstü/uçar platform konuçlu.
ArGe bütçesi KKK/DnzKK tarafından paylaşılıyor. Proje, forumda daha önce paylaştığım UMTAS-ER programı...[/color]

Dnz.KK için temel amaç Stinger ve Hellfire menziline girmeden saldırı ve savunma yeteneğine sahip olmak...

Kokpit aero haberi:

ROKETSAN mühendisleri tarafından geliştirilen ve geçtiğimiz günlerde Azerbaycan da test atışları gerçekleştirilen Mızrak-U füzesi Deniz Kuvvetleri Komutanlığında başarıyla hizmet veren SEAHAWK helikopterlerinde kullanılması için çalışma başlatıldı.

SeaHawk helikopterleri Roketsan füzesi ile donatılacak
Türk Deniz Hava Komutanlığının kuruluşunun 100ncü yılı nedeniyle Cengiz Topel Üssü'nde gerçekleştirilen tanıtım gezisinde Kokpit.aero'nun sorularını yanıtlayan askeri yetkililer Deniz Hava Komutanlığının üzerinde çalıştığı projeler hakkında detaylı bilgiler paylaştılar.

SEAHAWK HELİKOPTERLERİNE ROKETSAN FÜZESİ

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girdiği 2002 yılından itibaren başarıyla görev yapan ve donanma havacılığına büyük güç katan SEAHAWK helikopterleri Türkiye'nin füze ve roket üretimi alanında merkezi olan ROKETSAN tarafından geliştirilen ve 2015 yılında Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmesi planlanan Mızrak-U füzesi, Deniz Kuvvetlerinin ihtiyaçları çerçevesinde SEAHAWK helikopterlerinde kullanılması amacıyla çalışma başlatıldı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan ABD ürünü Hellfire füzesine benzer özellikte olması beklenen füzenin çalışmaları ARMERKOM, Cengiz Topel Deniz Hava Komutanlığı ve ROKETSAN tarafından gerçekleştiriliyor. Kokpit.aero'ya bilgi veren üst düzey askeri yetkili," ROKETSAN mühendisleri ile Deniz Hava Komutanlığında görüşmeler yapıldı. Mühendisler SEAHAWK helikopterleri üzerinde incelemeler de bulundu. Proje kapsamında ilk füzelerin 2016 yılında SEAHAWK helikopterlerine entegre edilmesi ve Mızrak-D olarak adlandırılması planlanıyor".


İLK TESLİMAT 2015 YILINDA

Mızrak-U tanksavar sisteminin mevcut  çalışmaların tamamlanmasının ardından 2015 tarihinde Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmesi öngörülüyor. 8 km azami menzil ve 500 m asgari menzile ulaşabilen Mızrak-U, gündüz-gece ve tüm hava koşullarında görev yapabiliyor. At-Unut ve At-Güncelle kullanım modlarına sahip Mızrak-U, hedef güncelleme yeteneğinin sunduğu esneklik ile sutre arkasından atış, sutre arkasında gizlenmiş hedeflere atış, hassas vuruş noktası ayarlayabilme ve vuruş etkinliği değerlendirme imkanı sağlamakta olup sabit ve hareketli hedeflere karşı kullanılabiliyor.

http://kokpit.aero/seahawk-helikopterleri-mizrak-fuzesi-kullanacak Mesajı Paylaş

Bu arada ilk helikopterden güdümlü füze atışı da AH-1S helikopterinden başarıyla yapılmış.



Alıntı YapUzun Menzilli Tanksavar Füzesi MIZRAK-U, Helikopterden yapılan ilk güdümlü atış testini başarıyla gerçekleştirmiştir.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan AH-1S Helikopterinden 3500 metre menzile yapılan atışta, hedef başarı ile vurulmuş ve proje çalışmalarında önemli bir aşama tamamlanmıştır.

ATAK helikopterinden kullanıma yönelik olarak geliştirilen MIZRAK-U füzesi ROKETSAN tarafından yurt içi altyapı kullanılarak tasarlanmıştır. Rakiplerine karşı önemli teknik üstünlüklere sahip olan füzenin içerisinde bulunduğumuz yıl içerisinde kalifiye edilmesi hedeflenmiştir.

Ana muharebe tanklarına karşı kullanılacak olan MIZRAK-U füzesinin azami menzili 8 km olup yüksek vuruş hassasiyeti ve etkin zırh delme yeteneğine sahiptir.

2015 yılında seri üretime geçecek sistem uluslararası pazarda da büyük bir ilgi ile karşılanmaktadır.

Atış Testine ilişkin videoya aşağıda yer alan bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=rA1IeCvyCiY&feature=youtu.be 

http://www.ssm.gov.tr/anasayfa/hizli/duyurular/etkinlikler/torenler/Sayfalar/20140303_MIZRAKU.aspx Mesajı Paylaş


Top attack yapmış süper görüntü ve kabiliyet tabiki.. :) Mesajı Paylaş

Mızrak Füze Ailesi Kuruluyor.

Milli imkanlar ile geliştirilen mızrak tanksavar füzesi, sadece bir tanksavar füzesi olmaktan çıkıp,artık bir füze ailesine dönüşüyor.

Füze mühimmatların da tamamen millileşerek dışa bağımlılıktan kurtulmak isteyen Türkiye yeni mızrak füzelerini kamuoyuna duyurmaya başladı.

Yapımı devam eden füzelerin ise listesi şu şekilde.

Kara/Hava

Lazer Arayıcı Başlıklı Mızrak 8 km
Mızrak U 8 km
Mızrak O 4 km
Mızrak Tek Er 2-4 km
Mızrak Manpads (Eşşek arısı) 6 km
Mızrak U Tranche 1 12 km
Mızrak U Tranche 2 30 km
Mızrak U Tranche 3 50 km

Deniz

Mızrak D block 1 15 km
Mızrak D block 2 30 km
Mızrak D block 3 50 km

kaynak:https://www.facebook.com/turk.savunma.sanayi/photos/a.609451645736700.149548.247966471885221/889061824442346/?type=1

Artık umtas mızrak-u ooduğuna göre konu ismi değiştirilebilir.

Mesajı Paylaş
ZOR HEMEN İMKANSIZ ZAMAN ALIR
             --------MAROON BERETS--------


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz