Türk Hava Kuvvetlerinin F-35 gelene kadar olan durumu?

Başlatan Ahmt, 27 Ocak 2010, 15:13:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Forumu araştırdım fakat böyle bir konu göremedim ve aklıma çok takıldığı için sizlerinde görüşlerinide almak istedim.
Türkiye'nin 2011 den sonra 240 F-16 50 kadarda F-4 terminatörü olacak bunların dışındaki F-4 lerde yavaş yavaş emekli edilecek ve F-35 e(muhtemel 2016  1,2 filo)  kadar uçak sayısında çok sıkıntı çekicez sizce ne gibi alımlar yapılmalı 2.el F-16 ,F-15 veya EF2000  alımların yapılma ihtimali varmı? Mesajı Paylaş
  • Gösterim 18,992 
  • Türk Silahlı Kuvvetleri
  • 41 Yanıtlar

Emekliye ayrılacak olan F4ler modernize edilebilinir.Ancak böyle bir modernizasyonun yetişmesi isteniyorsa şimdiden başlanmalı.Bir diğer seçenek ise 40+ Block 50+ F16 alımı olcaktır.40dan fazla F16 ikinci el olarak alınabilinir.Ama bunun içinde şimdiden alıma başlanmalı.Ya da 4-5 sene az uçağımız olsun ne olacak tarzında bir düşünce sistemi de uygulanabilinir.
Benim şahsi görüşüm elimizdeki mevcut F4 leri modernize ederek daha uzun ömürlü olmalarını sağlamaktır.Sonuçta yabancı uçağa ne kadar az para verirsek o kadar iyi.F35 in Türk ordusu için son yabancı alım olmasını istiyorum.F35 in yaklaşık 30 senelik bir miladı olacaktır.Mevcut F16 larımızında bir 15 sene miladı olacaktır.Bu 15 senelik süre zarfı içerisinde Korelilerin KFX i tarzı bir uçağı yerli yapmalıyız.Yerli savaş uçağımızı da yaptıktan sonra eminim ki süper güç olmak için önümüzde ki en büyük engellerden birini atlamış olacağız.Kendi silah sanayisine sahip olmayan bir ülke süper güç olmaz sonuçta değil mi? :) Mesajı Paylaş

Þu yeni model uçak alma fikrini kafanızdan silin. Bizim alacağımız tek sistem F-35. Başka bir uçak modeli almıyacağız. EF2000 di F-15 di bu tür alımlar asla olmayacak. .. Mesajı Paylaş

Amerikanın emekli ettiği F-16 block 40 lardanda şöyle 30,40 adet alıp modernize edemezmiyiz ??? Mesajı Paylaş

bu ay çıkan savunma ve havacılık dergisinde ef 'nin sorumlusuyla röportaj yapılmış bu yıl içerisinde türk yetkililere sunum yapacaklarmış. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: fırtına86 - 27 Ocak 2010, 19:49:04
bu ay çıkan savunma ve havacılık dergisinde ef 'nin sorumlusuyla röportaj yapılmış bu yıl içerisinde türk yetkililere sunum yapacaklarmış.

İnşallah öyle birşey olurda  ve 40 kadar EF alırız.Bundan sonra zaten yerli uçak hayal şimdilik bunlarla idere edelim ilerde İHA larımızı kendimiz yaparız. :D Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: fırtına86 - 27 Ocak 2010, 19:49:04
bu ay çıkan savunma ve havacılık dergisinde ef 'nin sorumlusuyla röportaj yapılmış bu yıl içerisinde türk yetkililere sunum yapacaklarmış.

Hocam adamlar daha piyade tüfeğini karara bağlayamadılar, yeni uçak almak bunların yapabileceği şey değil. Ayrıca almazlarda zaten. Kimse memnun değil bu uçaklardan. Hem bakım, idame, giderleri yüksek. Ayrıca fiyatlarını saymıyorum bile. Mesajı Paylaş

EF yalan olur gibi.Çünkü o sistem çok farklı ve doğal olarak çok farklı gereksinimleri olacaktır.Bu yüzden seçim olasılığı çok zayıf. Mesajı Paylaş

Hocam adamlar daha piyade tüfeğini karara bağlayamadılar, yeni uçak almak bunların yapabileceği şey değil. Ayrıca almazlarda zaten. Kimse memnun değil bu uçaklardan. Hem bakım, idame, giderleri yüksek. Ayrıca fiyatlarını saymıyorum bile.
[/quote]
adamlara haksızlık etme barış kartalı,atak helikopteri(10 sene sürdü),ana muharebe tankı,ek f-16 alımı bunlar azmı Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz