STM A.Þ

Başlatan RekarnO, 28 Ocak 2010, 23:15:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

STM A.Þ. Hakkında 
Genel Bilgi

STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Þ., sistem mühendisliği, teknik destek, proje yönetimi, teknoloji transferi, lojistik destek hizmetleri sağlamak, sivil ve askeri sistemler için yazılım teknolojilerini kazandırmak , yazılım geliştirme ve bakım/idame amaçlı bilgisayar merkezleri kurmak ve işletmek üzere kurulmuştur. 1991 yılında kurulan ve sektörün önde gelen firmalarından TAI, HAVELSAN ve SAVRONİK'in hissedar olduğu STM, bugüne kadar edindiği ileri seviyedeki bilgi birikimi ve deneyimini, ulusal ve uluslararası platformlarda kamu ve özel sektörün hizmetine sunmak ve bunu geniş bir bakış açısıyla bir hizmet ağına dönüştürmek üzere çalışmalarını sürdürmektedir.

İlk 500 Bilişim Þirketi Türkiye Araştırması sonuçlarına göre danışmanlık kategorisinde liderliğini son dört yıldır sürdüren STM, Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye 2009 Programı'nda %1365 büyüme oranıyla 9. sırada yerini almıştır. STM, söz konusu programda, sıralamadaki firmalar arasında son üç yıldır yer alması nedeni ile Türk Telekom Teknoloji Özel Ödülü'ne iki yıldır sahiptir.

Misyon

Sistem mühendisliği, teknik destek, proje yönetimi, yazılım mühendisliği, lojistik destek hizmetleri sağlamak,
Savunma alanındaki kritik teknolojileri ülkemize kazandırmak. 
Vizyon

Askeri ve sivil alanlarda müşterilerine teknoloji odaklı danışmanlık ve mühendislik çözümleri üreten uluslararası düzeyde saygın bir hizmet kuruluşu haline gelmektir.


Personel Profili

STM'nin bünyesinde 300'den fazla çalışanı bulunmaktadır. STM personelinin %80'i mühendislerden ve destek uzmanlarından oluşmaktadır. Söz konusu mühendisler ve uzmanlar, yoğun bilgi birikimi ve yıllardır edindikleri deneyimler neticesinde kendi uzmanlık alanlarında birer lider olarak kabul edilmektedir. Çalışanlar, yüksek seviyede teknik ve operasyonel bilgi ile alan bilgisi gerektiren yüzlerce değişik projede görev almaktadırlar ve kendi uzmanlık alanlarına yönelik eğitimlere katılmaları teşvik edilmektedir.

Tesisler

Merkez

STM, 2500 m2 kapalı alanda Ankara'da Beştepe semtinde çalışmalarını sürdürmektedir.  STM'ye ait olan söz konusu alan, NATO & MİLLİ GİZLİ" Tesis Güvenlik belgelidir.

Bilkent Cyberpark Yerleşkesi

Ankara Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde yazılım geliştirme faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için 1600 m2 kapalı alanda hizmet veren Yazılım Geliştirme Laboratuvarı bulunmaktadır.

İstanbul Tersanesi Komutanlığı Yerleşkesi

Deniz Programları Yöneticiliği, Pendik-İSTANBUL'da, 650 metrekare kullanım alanına sahip bir ofis binasında, 19'u Gemi İnşa, Makine ve Elektrik Mühendisi, 24 kişilik ve halen geliştirilmekte olan bir kadro ile sürdürmektedir.


Kalite Sistemi



STM, Danışmanlık, Yazılım Ağırlıklı Sistem Tasarımı, Geliştirilmesi, Kurulumu ve Bakımı kapsamında belgelendirmesi yapılan ISO 9001:2008, NATO AQAP 160 ve TS ISO/IEC 27001 belgeli bir kalite yönetim sistemine sahiptir. Mevcut belgelerin yanısıra, STM'nin kalite yönetim sisteminin, ABD Yazılım Mühendisliği Enstitüsü "Yetenek Olgunluk Modeli Entegrasyon " (SEI CMMI) Seviye 3 modeline uygun olarak çalıştığı belge ile tescillidir. 


Faaliyet Alanları
Þirketimizin geniş kapsamlı mühendislik ve teknoloji geçmişi, hizmetlerimizin büyük bir kısmının temelini oluşturmaktadır. Hizmetlerimiz üç ana faaliyet alanı altında toplanmaktadır:


Mühendislik ve Danışmanlık Hizmetleri
Mühendislik ve danışmanlık hizmetleri kapsamında, askeri ve sivil ileri teknoloji içeren projelerde sistem mühendisliği ve proje yönetimi hizmetleri, tedarik projeleri danışmanlığı, askeri sertifikasyon hizmetleri, ARGE projeleri danışmanlığı, kalite güvence hizmetleri, yazılım merkezleri kurma ve işletme hizmetleri, bilişim teknolojileri altyapı hizmetleri sağlanmaktadır.

Ürün Geliştirme Projeleri
Ürün geliştirme faaliyetlerimiz kapsamında görev destek sistemleri, aviyonik sistem yazılımları, komuta kontrol sistemi uygulamaları, görüntü istihbarat ve görüntü kıymetlendirme sistemleri, elektronik harp sistem yazılımları, mesaj formatlama uygulamaları ve yönetim bilgi sistemleri bulunmaktadır.

Tedarik Hizmetleri

Tedarik hizmetlerimiz kapsamında, malzeme, hizmet, sistem, yedek parça tedariki, tedarik süreci yönetimi, tedarik veri tabanlarının oluşturulması, tedarik alt yapısı kurulması ve işletilmesi ve uzun vadeli ihtiyaçlara yönelik tedarik organizasyonlarının kurulması ve yönetilmesi faaliyetleri sürdürülmektedir.


Mesajı Paylaş
  • Gösterim 15,218 
  • Türk Savunma Sanayi Firmaları
  • 16 Yanıtlar



Genel Bakış 
1991 yılından bu yana, özellikle savunma sistemleri ve projeleri alanında mühendislik destek hizmetleri veren, yazılım / sistem geliştirme alanında özgün kavram ve çözümler geliştiren STM, bugüne kadar edindiği ileri seviyedeki bilgi birikimi ve deneyimini, kamu ve özel sektörün de hizmetine sunma ve bunu geniş bir bakış açısıyla bir hizmet ağına dönüştürme hedefine yönelmiştir. Bu alanda, özellikle ileri teknoloji içeren tedarik projelerinde danışmanlık hizmetleri, konsept araştırması ve demonstrasyonu, fizibilite analizleri, teknik ve teknolojik değerlendirmeler, sivil havacılık uygulamaları ve özel uzmanlık gerektiren mühendislik çözümleri konuları ağırlık kazanmış olup, çalışmalar, aşamalı olarak başlatılan projelerle somut hale getirilmektedir.

Savunma Sanayi İcra Kurulu'nun kararı ile kurulmuş olan STM'nin kuruluş amacı, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı'na (SSM), sistem mühendisliği, teknik destek, proje yönetimi, teknoloji transferi, lojistik konularında destek hizmetleri sağlamak ve savunma sistemleri için yazılım teknolojilerini kazandırmak, yazılım geliştirme, bakım/idame amaçlı milli bilgisayar merkezleri kurmak ve işletmektir.

Savunma alanındaki kritik teknolojileri ülkemize kazandırmayı hedefleyen misyonu ile STM, askeri ve sivil alanlarda teknoloji odaklı danışmanlık ve mühendislik çözümleri üreten uluslararası düzeyde saygın bir hizmet kuruluşu olmayı yeni vizyonu olarak belirlemiştir. Buna göre, ulusal savunmamızın ihtiyaç duyduğu alanlarda sağlanmakta olan hizmetlerin, kalitesini ve kapsamını arttırarak sürdürmek ve kritik alanlardaki bilgi ve teknoloji altyapısını, yerli işgücü ve bilgi birikimine dayalı olarak kurmak, kurumsallaştırmak ve geliştirmek şirketin öncelikli stratejik hedefleri arasında yer almaktadır. Söz konusu stratejik hedeflerin global ölçeğe yayılarak, uluslararası pazarlarda, ileri teknoloji alanlarında rekabet edebilecek düzeyde ürün ve hizmet ihracını gerçekleştirilmesi STM'nin gelecek için çizmiş olduğu vizyonun çok önemli bir boyutunu oluşturmaktadır.

Yıllar itibarı ile kendini geliştiren bir sektör içerisinde yer alan STM, mühendislik ve danışmanlık hizmetleri, geliştirme projeleri ve tedarik hizmetleri gibi faaliyet alanlarında güvenilir çalışmalar yapmaktadır.

Danışmanlık hizmetleri kapsamında tedarik projeleri danışmanlığı, konsept araştırması ve demonstrasyonu, fizibilite analizleri, askeri/sivil havacılık sertifikasyon hizmetleri, ARGE projeleri danışmanlığı, kalite güvence hizmetleri, test / yazılım / destek merkezleri kurma ve işletme hizmetleri ve bilişim teknolojileri kurumsal altyapı danışmanlık hizmetleri yer almaktadır.

Geliştirme projeleri kapsamında Komuta Kontrol sistemleri, Bilişim Sistemleri, Görev Destek Sistemleri, Elektronik Harp Yazılımları, Aviyonik / Vetronik Sistem Yazılımları, Görüntü İstihbarat / Kıymetlendirme Sistemleri geliştirilmektedir.

Tedarik hizmetlerinde ise malzeme-hizmet-sistem-yedek parça tedariği, tedarik süreci yönetimi, tedarik veri tabanlarının oluşturulması, tedarik altyapısı kurulması ve işletilmesi, uzun vadeli ihtiyaçlara yönelik tedarik organizasyonlarının kurulması / yönetilmesi çalışmaları sürdürülmektedir.

Mesajı Paylaş

Projeler, Ürünler & Hizmetler 
STM, uzun yıllardır Savunma Sanayii Müsteşarlığına uzun süreli sözleşmeler kapsamında Mühendislik Danışmanlık Hizmeti vermektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçlarının SSM tarafından gerek yurt içi gerekse de yurt dışı kaynaklardan tedarik edilmesi süreci içerisinde STM mühendisleri önemli bir rol almaktadırlar.

Sözleşme kapsamında güncel olarak mühendislik desteği sağlanan projeler aşağıda yer almaktadır.

Kara Projeleri 
M60 Tank Modernizasyonu
Leopard 1 A1/A1A4 Tank İyileştirme
Türk Ana Muharebe Tankı
Orta ve Uzun Menzilli Tanksavar Füze
NBC Elbise
Kaideye Monteli Stinger
Seyyar Yüzücü Hücum Köprüsü
30 Yataklı Seyyar Cerrahi Hastanesi ve Mobil İlkyardım İstasyonu

Deniz Projeleri
MİLGEM
Mayın Avlama Gemisi
Gümrük Muhafaza Motorbotu
Hudut ve Sahiller-Sağlık Hizmet Motorbotu
90 Tonluk Sahil Güvenlik Motorbotu

Hava Projeleri
Deniz Gözetleme Kabiliyetli Deniz Karakol Uçağı (Meltem-3)
MARTI Helikopter Tedariği
A400M Ulaştırma Uçağı
Barış Kartalı-Havadan Erken İhbar ve Kontrol Uçağı (HİK)
Genel Maksat Helikopteri
S-70A Blackhawk Depo Seviyesi Bakım Kabiliyeti (DSB)
Taarruz Taktik Keşif Helikopteri (ATAK)
Müşterek Taarruz Uçağı (JSF)
YARASA Aviyonik Entegrasyon

Elektronik, Haberleşme ve Bilgi Sistemleri Projeleri
Füze İkaz Sistemi (MWS)
Chaff-Flare Fırlatma Sistemi (CMDS)
Radar İkaz/RF Karıştırma/Sinyal Merkezi İşleme Birimi/Lazer İkaz Sistemi (RWR/RFJ/SCPU/LWR)
Radar-Muhabere Karıştırma Sistemi (RAKAS-MUKAS)
LR-100 Elektronik Harp Destek Merkezi
F-16 Elektronik Harp Sistemi (SPEWS-II)
RF Karıştırıcı Köreltici Sistemi (RF KAR-KÖR)
Müşterek Elektronik Harp Simülasyon Merkezi (MEHSİM)
RADAR Elektronik Destek Sistemleri
AKSAZ
Keşif-Gözetleme Uydu Sistemi (GÖKTÜRK)
Hedefleme Podu
Deniz Araçları Elektronik Sistemleri Projeleri
Sinyal Analiz Projeleri
Radar Uzaktan Karıştırma Sistemi Projesi

Diğer Hizmetler
İleri Teknoloji Endüstri Parkı (ITEP) Danışmanlık Hizmetleri
SSM ARGE Projeleri Danışmanlık Hizmetleri
Sabiha Gökçen Havalimanı Kurumsal Altyapı Danışmanlık Hizmetleri
Savunma Sanayii Müsteşarlığı Kalite Güvence Hizmetleri
Askeri Havacılık Sertifikasyon Hizmetle
Mesajı Paylaş

SSM nin sitesindeki birçok Sistemin tedariğini bu firma yapıyormuş. Bende yeni fırsat buldum incelemeye. Bilindik firmalardan ziyade bu tür firmalara da destek vermemiz lazım.


http://www.stm.com.tr/default.aspx Mesajı Paylaş

Vay be! Ne kadar çok projede imzası varmış, işte böyle şirketlere para yatıracaksın ki ülke gelişsin. Mesajı Paylaş

STM'den yerli nükleer sanayi atağı

Savunma Teknolojileri ve Mühendislik ve Ticaret A.Þ. (STM), savunma sanayisindeki tecrübe ve kapasitesini yerli nükleer sanayinin gelişimi için kullanıyor.

Alınan bilgiye göre, Savunma Sanayi İcra Komitesi kararı ile kritik teknolojileri Türkiye'ye kazandırma rolünü üstlenen STM, nükleer sanayinin yerlileşmesi için çalışmalar yürütüyor.

STM, savunma sanayisinde proje yönetimi, sanayi koordinasyonu, yerlileştirme, teknoloji transferi, standardizasyon, sertifikasyon konu başlıklarında edindiği metodolojik tecrübeyi, başta Akkuyu ve Sinop Nükleer Güç Santrali projeleri olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında gerçekleşecek nükleer güç santrali projelerine tedarikçi olmak isteyen sanayi kuruluşlarına aktarıyor.

İstanbul'da düzenlenen 3. Nükleer Santraller Zirvesi'nde sahip olduğu tecrübe ve yetenekleri katılımcı kişi ve kurumlarla paylaşan STM, Türkiye'de yeni gelişmekte olan nükleer sanayi için rol model olarak gösterilen savunma sanayisinin geçirdiği dönüşüm sürecinde üstlendiği öncü rol ile yerlileştirme, teknoloji transferi, standardizasyon, sertifikasyon konuları başta olmak üzere bu alanlarda sahip olduğu yetenekleri nükleer güç santralleri tedarik zincirine dahil olmayı hedefleyen firmalarla paylaşmaya devam edecek.

Saha çalışması yapıldı
STM tarafından Ankara Kalkınma Ajansı desteğiyle gerçekleştirilen Nükleer Enerji Sektörüne Yönelik Ankara'da Alt Yapının Tespiti İçin Saha Çalışması Projesi kapsamında başkentin imalat sanayisinin nükleer enerji sektöründe tedarikçi/alt yüklenici olabilmesi için mevcut durumunun tespitine yönelik gerekli saha çalışması ve kaynak taraması yapıldı.

http://aa.com.tr/tr/turkiye/stmden-yerli-nukleer-sanayi-atagi/544139
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: azarax - 13 Nisan 2016, 21:56:02
STM'den yerli nükleer sanayi atağı

Ukrayna'nın Türkiye ile Nükleer sanayii tecrübesini paylaşmasını da ekleyelim (üniversiteler arası işbirliği alanında)

http://www.dunyabulteni.net/manset/354514/ukraynadan-turkiyeye-nukleer-teklif

Pek cok konuda oldugu gibi bu konudada Ukrayna ile yuruyecegiz galiba.
http://www.defenceturk.com/index.php?topic=1896.20 Mesajı Paylaş

Ukrayna ve nükleer deyince aklıma Cernobil geliyor.Allah öyle olaylardan korusun bizi Mesajı Paylaş

STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AÞ'nin Teknolojik Düşünce Merkezi (STM Thinktech) tarafından düzenlenen "Terörle Mücadelede Yeni Oyuncu: Yapay Zeka" paneli, Ankara Sheraton Otel'de düzenledi.



STM ThinkTech, 25 Aralık 2018 tarihinde "Terörle Mücadelede Yeni Oyuncu: Yapay Zekâ" başlığı altında gerçekleştireceği üçüncü paneliyle, tüm dünyanın tartıştığı ve yatırım yaptığı konuyu gündeme taşıdı.

Açılış konuşmalarını STM Genel Müdürü  Murat İkinci'nin yaptığı, modeatörlüğünü gazeteci Hakan Çelik'in üstlendiği etkinliğin panelistleri arasında T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Genelkurmay Genel Plan Prensipler Bşk. Hava Tümgeneral Reha Ufuk Er, T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, TÜBİTAK Bilgem Başkanı Prof. Dr. Hacı Ali Mantar ile Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersel Aydınlı yer aldı.

STM Genel Müdürü Murat İkinci panelin açılış konuşmasında, terörle mücadelenin karmaşık ve zor bir hale geldiğini belirterek, bu alanda kullanılmak üzere yapay zeka uygulamalarının teknolojik olarak öne çıktığını belirtti.

Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmelerin sonucu olarak yapay zeka alanında özellikle son 20 yılda ciddi gelişmeler yaşandığını dile getiren İkinci, "Hızlı karar alabilme, kendini iyileştirme, öngörü yapabilme, özerklik, yenilenme, başarım, eğitim, keşif ve istihbarat gibi konularda öne çıkan yapay zekanın, askeri, sivil ve ticari uygulamalarda karar destek, planlama ve operasyon süreçlerinde kullanımı artmaktadır ve bunlar gelecekte de çok ciddi bir aşamaya ulaşacaktır. Dünyadaki uygulamaların hızla artması bu konuya yapılan yatırımın gelecekte ciddi bir şekilde sonuç vereceğinin göstergesidir." dedi.

Türk savunma sanayii küresel ölçekte bir güç

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir panelde yaptığı konuşmada, askeri kabiliyetlerin ve ülke güvenliğine dair stratejilerin gelişiminin teknolojiyle doğrudan bağlantılı olduğunu belirterek, "Stratejik, ekonomik ve teknolojik öngörü yetisi bir arada kullanıldığı zaman modern ihtiyaçlara yanıt verebilen bir savunma kapasitesinin inşası da mümkün olur." dedi.

Demir, Türkiye'nin hem bölgesel hem de küresel ölçekte, savunma sanayisi alanında önemli bir güç olduğunu söyledi.

Yapay zekanın, artan ilgi ve giderek genişleyen uygulama alanlarıyla yalnızca bilim adamlarının konuştuğu bir konu olmaktan çıktığını, ülkeleri ve dolayısıyla tüm insanlığı ilgilendiren bir tartışma konusuna dönüştüğünü ifade eden Demir, şöyle konuştu:

"Askeri kabiliyetlerin ve ülke güvenliğine dair stratejilerin gelişimi teknolojiyle doğrudan bağlantılıdır. Stratejik, ekonomik ve teknolojik öngörü yetisi bir arada kullanıldığı zaman modern ihtiyaçlara yanıt verebilen bir savunma kapasitesinin inşası da mümkün olur. Bu açıdan bakıldığında STM, ThinkTech Düşünce Merkezi ile Türkiye'nin savunma gücüne ve ülke güvenliğine yönelik öngörülere önemli bir katkı sunacaktır."

Demir, yapay zekanın başlıca özelliklerinin, hızlı karar alabilmek, kendini iyileştirme, öngörü yapabilme, özerklik, yenilenme, başarım, eğitim, keşif ve istihbarat olduğuna işaret ederek, bu konudaki çalışmaların önem taşıdığını dile getirdi.

Yapay zekada ulusal stratejinin belirlenmesi noktasında altyapı çalışmaları yapma sürecinde olduklarını anlatan Demir, şöyle devam etti:

"Büyük veriyi alıp, simülasyon programları geliştirildiğinde olaylar gerçekleşmeden önce yüzlerce, binlerce benzer olay çeşitli parametreleri değiştirilerek görülebiliyor. Bu konuda Havelsan ve STM'nin çalışmaları var. Büyük veri de bu konuda çok önemli. Yapay zekada büyük verinin nasıl analiz edileceği, hangi yöntemlerle harekete geçirileceğiyle ilgili yüzlerce yöntem oluşturulabiliyor. Donanım kısmının da gözden kaçırılmaması gerektiğini düşünüyorum."

Demir, yapay zekada eğitim, insan kaynağı, simülasyon ortamlarının oluşturulması, donanım, yazılım birlikteliğinin iyi analiz edilmesi konularının önemine dikkati çekerek, bunların gündemlerinde yer aldığını bildirdi.

İstihbarat alanında klasik yöntemler geride kaldı

Genelkurmay Plan ve Prensipler Başkanı Tümgeneral Reha Ufuk Er panelde yaptığı konuşmada, yapay zeka konusunda harcanan enerjilerin birleştirilmesi gerektiğini söyledi.

"Herkes bu konuya yönelmişken bizim acele etmemiz lazım, durmak gibi bir lüksümüz yok." diyen Er, yarının tehditlerinin karşısına hazırlıklı çıkılması gerektiğini vurguladı.

Er, teknolojinin çok hızlı değiştiğine işaret ederek, insan aklının kısıtlı kaldığı her yerde yapay zekadan yararlanılmasının önem taşıdığını dile getirdi.

Klasik terörle mücadele harekatı ve yaklaşımının evrilmeye başladığına dikkati çeken Er, teröristin de teknolojiyi takip edip, taktikler geliştirdiğini belirtti.

Er, yeni dönemin ihtiyaçlarına değinerek, "Makine hızında harekat, makine hızında savaş. Klasik yöntemlerle başarı sağlamayı beklememeliyiz." diye konuştu.

İstihbarat konusunda da klasik yöntemlerin aşıldığını ifade eden Er, "Sahada o kadar çok bilgi var ki devasa boyuttaki bu bilgiyi analiz etmeliyiz. Sahaya her şey anlık yansımalı, çözüme ulaşmak için zaman kaybetmemeliyiz. Bu da devamlı olmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Er, teknolojinin geldiği noktada klasik yöntemlerle analiz yapmanın da neredeyse imkansız hale geldiğini söyledi. Gelen bilgilerin dakikalar ve saniyeler içinde analiz edilip kullanıcıya iletilmesinin önemine dikkati çeken Er, "Geniş alan gözetleme, insansız hava araçları (İHA) ve diğer kaynaklardan gelen bilgiler harmanlanıp sahaya yansıtılmalı. Bu alanda bir an önce, hiç durmadan yazılımları geliştirmemiz lazım." ifadesini kullandı.

TSK'nın hizmetine robot katırlar, arı "drone"lar verilmeli
Statik bir düzenin artık mevcut harekat ihtiyaçlarını karşılayamayacağını vurgulayan Er, şöyle devam etti:

"Yazılımlarla, robotlarla, yük taşıyıcı katırlarla destekli lojistik sistemlere ihtiyaç var. Yapay zekayla öğrenen taşıyıcı katır sahaya iniyor, yaralıyı alıyor, sahanın dışına çıkıyor. Bunlara yönelmemiz lazım. Akıllı mühimmatlar, mağara tespiti, yer altı şehirlerinin açığa çıkarılması bizim için gerekli olan sistemler. Sensörlerle donatılmış patlayıcı yüklü arılar, iskelet sistemleri... Geç kalmayalım. Belden aşağı bir iskelet sistemiyle 4 kat daha hızlı koşmak ve yük taşımak mümkün. Bu çok büyük bir kapasite ve kuvvet çarpanı."

Reha Ufuk Er, kararların anlık olmasının önemine işaret ederek, personele de tüm bu süreçlere uygun eğitimler verilmesine ihtiyaç bulunduğunu anlattı.

Er, "Akademisyen, asker, savunma sanayisi birlikte çalışmalıyız ancak mükemmeli ararken mümkünü kaybetmeyelim. Biz savaşan bir orduyuz, her gün savaş, harekat var. Dolayısıyla robot katır, yazılımlar, arı 'drone'lar, mikro boyutta karıncalar neyse mümkün olan en kısa sürede kullanımımıza verilmeli. Mükemmeli aramıyoruz, çünkü mümkünü kaçırıyoruz." dedi.

İHA, SİHA gibi sürpriz etki yaratan teknolojilerin terörle mücadeleye önemli katkılar verdiğini ifade eden Er, sahada elde edilen bilgi ve deneyimlerin yeni avantajlar sağlayacak kazanımlara, yeni sürpriz etkisi sağlayacak teknolojilere dönüştürülmesi gerektiğini bildirdi.

http://defenceandtechnology.com/2018/12/25/savas-alanlarinda-yapay-zeka-donemi/ Mesajı Paylaş

STM, STM ThinkTech ile küresel şokların etkilerine toplumsal uyum için çözüm arıyor.

Türkiye'nin ilk teknolojik düşünce merkezi "STM ThinkTech", pandemi gibi küresel şokların ülke sistemlerinde yarattığı değişimler ve bu değişimlere hızla uyum sağlamada çözüm yollarını ilk defa dijital platformlarda gerçekleştireceği odak toplantısıyla gündeme taşıyor.

STM ThinkTech ev sahipliğindeki "COVID-19 Þoku ve Elastikiyet: Toplumsal Adaptasyon Nasıl Sağlanabilir?" başlıklı ThinkTechOnline|Focus toplantısında, alanlarında önemli isimler görüşlerini ve öngörülerini paylaşacak.

ThinkTechOnline | Focus toplantısı; STM ThinkTech web sitesinden https://thinktech.stm.com.tr/etkinlikformu.aspx?id=11 kayıt yapılarak ve STM TT sosyal medya hesaplarından canlı olarak izlenebilecek.

Tarih: 22 Nisan 2020 Çarşamba

Saat: 17:00- 18:30

Yayın linki: https://www.youtube.com/channel/UCVUwH_LNTkb5lipr2f6GVVQ

STM ThinkTech Twitter hesabı: https://twitter.com/STMThinkTech Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz