Su-57 (T-50) PAKFA

Başlatan AVCI, 29 Ocak 2010, 11:55:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Reddit'te gördüm. Rus hava kuvvetlerine bugün 4 SU-57 katılmış.

Mesajı Paylaş

Kalitesini kanıtlamak istiyorlarsa hodri meydan Ukrayna hava sahasına...

Batının HSSleri vs SU57...gerçek dünyada kabul testi :)

Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Su-57 savaş uçağının, kendisinin 5. nesil sınıfına girmesini sağlayacak yeni nesil AL-51F1 turbofan motoruna bu yıl içerisinde kavuşması planlanıyor.

Bir süredir geliştirme faaliyetleri devam eden Su-57, mevcut motorunun teknoloji seviyesinden ötürü 5 yerine 4.5 nesil olarak sınıflandırılıyor. TASS haber ajansına göre; Su-57, kendisinin 5. nesil olarak sınıflandırılmasını sağlayacak ikinci kademe Izdelia-30/AL-51F1 motorunu bu yıl kuşanacak.

Su-57, yeni motoru sayesinde art yakıcıları devreye sokmadan Mach 2'nin üzerindeki hızlara çıkabilecek. Bu da uçağın kızılötesi izini oldukça etkileyecek. Uçağın art yakıcı olmadan süpersonik hızlara çıkamaması, stealth kabiliyetini ciddi miktarda etkiliyor.

Rusya, yeni motoru 2017'den bu yana Su-57'de uçağında test ediyor. Yeni motor, Su-35'de de kullanılan AL-41F1'in yerine alacak. Öte yandan Rusya'nın geliştirme faaliyetlerini sürdürdüğü ikinci beşinci nesil uçak olan Su-75'nin de ikinci kademe Izdelie-30'a sahip olması bekleniyor. Su-75, Su-57'den farklı olarak tek motora sahip.

Su-75'in ilk uçuşunu 2025 yılı ortalarında yapması planlanıyor.

Ayrıca TASS, Rusya'nın 2023'te 10'dan fazla uçağı teslim aldıktan sonra Ukrayna'da ilk kademe Izdelie-30 motorlarını kullanan Su-57'leri konuşlandırdığını belirtti.

https://www.savunmasanayist.com/rusya-su-57nin-besinci-nesil-motoru-icin-tarih-verdi/ Mesajı Paylaş

Su57 nin sadece motor değil radar yönündende 5.nesil karekteristiğinde olmadığını duymuştum. Pesa radarı varmış aesa yerine Mesajı Paylaş

Rusların 10 sözünden 9 tanesi yalan , 1 tanesi şüphelidir...

Þimdi F-16'lar cepheye gidince görelim bakalım SU-57 uçakları 5.nesil mi 4. nesil mi belli olur... Mesajı Paylaş

Ruslar mühimmat konusunda da geridedir. Zortlama ihtimalleri yüksek. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 09 Şubat 2024, 11:46:10
Rusların 10 sözünden 9 tanesi yalan , 1 tanesi şüphelidir...

Þimdi F-16'lar cepheye gidince görelim bakalım SU-57 uçakları 5.nesil mi 4. nesil mi belli olur...

https://x.com/SavunmaSanayiST/status/1854493759964164313

Sayın Marmara sözlerimi geri aldım...Bu nasıl kısa mesafe kalkışıdır harika ... Ben de artık sizin gibi Rusçuyum... :D :D :D Mesajı Paylaş

Gariplik göremiyorum ben açıkçası, AL-41F buna musait motor.
4.prototip kalkış yapıyor, gelecek seneden itibaren AL-51F motorlu olunca bundan da kısa kalkış yapabilir.

Yakın çekim olduğu için pek farkedilmemiş ama Su-35 de kısa kalkış yapıyor.
https://youtu.be/4EmHoRGm4_w?si=2sGcSCc9av_pk0eh&t=4 Mesajı Paylaş

İlk defa kanat altı silah istasyonu görüntülenmiş, R-74 RVV-MD taşıyacak.
Gövde altı istasyonunda ise uzun menzilli hava-hava füzesi 300km R-37M, R-77-1 RVV-SD veya Kh-59MK seyir füzesi taşıyabilir. Dünyanın gövde içinde en çok silah taşıyabilen jet savaş uçağıdır.

Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz