Su-57 (T-50) PAKFA

Başlatan AVCI, 29 Ocak 2010, 11:55:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Selamlar,

Yorumları okuyorum gülme krizine girdim. Bu kadar boş muhabbet var ama malesef elle tutulur veri sunan yok ilginç :)

Bir tanesi ise cahillikte sınırı aşmış, F-22 ye 2004 üretimi mercedes demiş daha öncesinde keşke şu konularda şu güzel beyninizi kullansanız ne güzel olacak.

En son üretim F-22 2011 senesinde fabrikadan çıktığı bilmeden birde 2024 Mercedes ile bir olurmu demiş ne güzel şey cahil olmak bende istiyorum bundan.

O yüzden zaten Amerika kendi hava sahasını en kritik hava-hava görevleri için 2004 model Mercedes ile koruyup kimseye satmayıp, daha üst model 2024 model bmw (F-35) satıyor.

Bir taneside bana taktı demiş tabi taktım ben sana hayranınım cahilliğine o yüzden taktım diyelim.

Yazın güzel güzel eğleniyorum ama yola geliceksiniz eninde sonunda rahat olun ;D

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: TRMKurt - 13 Aralık 2024, 19:14:35Selamlar,

Yorumları okuyorum gülme krizine girdim. Bu kadar boş muhabbet var ama malesef elle tutulur veri sunan yok ilginç :)

Bir tanesi ise cahillikte sınırı aşmış, F-22 ye 2004 üretimi mercedes demiş daha öncesinde keşke şu konularda şu güzel beyninizi kullansanız ne güzel olacak.

En son üretim F-22 2011 senesinde fabrikadan çıktığı bilmeden birde 2024 Mercedes ile bir olurmu demiş ne güzel şey cahil olmak bende istiyorum bundan.

Bakın, birisine itham ederken "bir tanesi" diyemezsiniz, sanırım @serkan1976 gönderme yapıyorsunuz.
F-22 projesi 1980'lerde başladı, prototip uçuşları genelde 1990'larda yapıldı ve o zamanın teknolojisi ile geliştirildi. Mercedes W140 kasalı modeli 1980'lerde projesi başladı, 1991-1998 arası seri üretimi yapıldı. Zamanın en iyi arabalarından idi, yıldızlar, baronlar, devlet iş adamları bu arabayı kullandılar. Günümüz arabaları ile kıyaslandığında artık eski modeldir. F-22 2024 üretim olsa bile damarı ve teknolojisi 1990'lara aittir. @serkan1976 bu kiyaslamasi ve yaklaşımı gayet doğru ve yerindedir.

Alıntı yapılan: TRMKurt - 13 Aralık 2024, 19:14:35O yüzden zaten Amerika kendi hava sahasını en kritik hava-hava görevleri için 2004 model Mercedes ile koruyup kimseye satmayıp, daha üst model 2024 model bmw (F-35) satıyor.

Bir taneside bana taktı demiş tabi taktım ben sana hayranınım cahilliğine o yüzden taktım diyelim.

Yazın güzel güzel eğleniyorum ama yola geliceksiniz eninde sonunda rahat olun ;D

Ben de bir tanesi olduğuma göre bana da atıfta bulundunuz. ABD F-22 kimseye satmadığına göre bu uçağı özel yapmaz. A-10 Thunderbolt II ABD hariç kullanıcısı olmadı ama bu uçağı özel yapmaz/yapamaz.

Yaptığınız saygısızlık diz boyuna ulaştı. Şahsen ben forumda kimseyi kişisel olarak tanımıyorum ama forumdaki herkese forumdaş olarak saygım var. Herkesin fikri farklı olabilir, sizin firkirlerinize karşı çıkana cahil olarak yaklaşmanız sizin insanlık seviyenizin göstergesidir. Forumda kalıcı olmak istiyorsanız diğer üyelere saygılı olmak zorundasınız, aksi halde buralarda boğulursunuz... Mesajı Paylaş

Selamlar,

F-22'yi ya da A-10'u ABD dışına satmadılar diye bu uçakları "özel yapmaz" demişsin. Yani bana argüman diye sunduğun şey, konuya olan yüzeysel yaklaşımını gözler önüne seriyor. Bu kadar basit bir konuyu bile anlayamıyorsan, teknik detaylar yerine gereksiz duyar kasmayı bırakman lazım.

Ayrıca, "forumda boğulursun" tarzı tehditlerle konuşacağını sanıyorsan yanılıyorsun. Tartışmaya teknik bir açıdan bakıp, argüman sunmayı denesen belki seviyeli bir şey konuşuruz. Ama anladığım kadarıyla olayları dramatize etmek ve laf cambazlığı yapmak senin uzmanlık alanın.

Burada kimsenin kişisel olarak seni umursadığını sanma, fikirlerin kadar varsın. O fikirlerin de ancak bu seviyede olunca, doğal olarak tartışmaya değer görmüyoruz. Sana tavsiyem, önce teknik konuları anlamaya çalış, sonra saygıdan ve fikirlerden bahset.

Forumda kalıcı olmak istiyorsan, önce kendine bir şey katman lazım. Yoksa burada kimse seni ciddiye almaz.

Hadi kolay gelsin.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: TRMKurt - 13 Aralık 2024, 20:00:44Selamlar,

F-22'yi ya da A-10'u ABD dışına satmadılar diye bu uçakları "özel yapmaz" demişsin. Yani bana argüman diye sunduğun şey, konuya olan yüzeysel yaklaşımını gözler önüne seriyor. Bu kadar basit bir konuyu bile anlayamıyorsan, teknik detaylar yerine gereksiz duyar kasmayı bırakman lazım.

Tamam, F-22 özel yapan nedir? 2 gündür aslı astarı olmayan Vikipedisiz bir gram bile teknik detayları sunamadınız ki. Oradaki bilgileri herkes biliyor zaten.
Bu kadar pahalı jetin 20 senedir maliyet etkinlik açısından performansı sıfır. Havada balon vumuş ve teröristleri bombaladı, başka bilinen özel olanı nesi var?

F-35 Baltik ve Kutuplarda Rus jetlerine karşı devamlı önleme yapıyor, ben görünmezim veya özelim demiyor, paşalar gibi görevini yapıyor. Stealth derseniz F-35 yüzey kaplaması 18 yaşındaki genç kızın bedeni gibisi ise, F-22 yüzey kaplaması 80 yaşındaki dayımın vucüdü gibi. Havada Rus jetlerinden kaçmanın anlamı nedir ?

Mesajı Paylaş

Yanlışkılka gönderildi, silinebilir. Mesajı Paylaş

Abd jetlerini kaçıran Rusları, Ukrayna savasinda hava kuvvetlerini etkin kullanmaktan alıkoyan nedir, bende en basindan beri bunu anlamadım gitti. Ukrayna daha bugün rus eskisi ucaklariyla rus askeri vuruyordu. Nasil hala o ucaklar yaşıyor ? O havaalanlari, radarlar, hava savunma sistemleri hala nasil aktif bunca zaman geçti? Bunlar büyük sabit hedefler. Karada yürüyemeyişleri anlaşılabilir, orası sürprize açık bir alan fakat bu kısım muallak.
 Rusya silah envanterinin hakkını hala vermedi ya da veremedi Ukrayna'da. Nato oturdugu yerden elektronik gucuyle Rus hava kuvvetlerini felç ediyorsa, hic milleti gaza getirmesinler rus tehdidi diye gece gunduz.. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 13 Aralık 2024, 21:15:54
Alıntı yapılan: TRMKurt - 13 Aralık 2024, 20:00:44Selamlar,

Tamam, F-22 özel yapan nedir? 2 gündür aslı astarı olmayan Vikipedisiz bir gram bile teknik detayları sunamadınız ki. Oradaki bilgileri herkes biliyor zaten.
Bu kadar pahalı jetin 20 senedir maliyet etkinlik açısından performansı sıfır. Havada balon vumuş ve teröristleri bombaladı, başka bilinen özel olanı nesi var?

F-35 Baltik ve Kutuplarda Rus jetlerine karşı devamlı önleme yapıyor, ben görünmezim veya özelim demiyor, paşalar gibi görevini yapıyor. Stealth derseniz F-35 yüzey kaplaması 18 yaşındaki genç kızın bedeni gibisi ise, F-22 yüzey kaplaması 80 yaşındaki dayımın vucüdü gibi. Havada Rus jetlerinden kaçmanın anlamı nedir ?

Selam Tekrardan,

F-22'nin neden özel olduğunu anlaman için belki biraz Vikipedi'ye, biraz da teknik analizlere göz atman gerekebilir. Ancak "80 yaşındaki dayı" gibi benzetmelerle teknik bir tartışmayı kara mizah kulvarına çekmeye çalıştığın için sana basitçe anlatayım: F-22'yi özel yapan şey, Rus veya Çin uçaklarının hâlâ rüyalarında bile göremediği radar iziyle, üstün aviyonik sistemleri ve havada "paşalar gibi" değil, gölgeler gibi hareket edebilmesidir.

Şimdi, F-22'nin "balon vurdu" diyorsun ya, bu biraz şu anki argümanlarının hava boşluğuna düşmesiyle aynı hissiyatı veriyor. Asıl mesele, o balonları vurmak değil; o balonları radar izi bile bırakmadan vurabilen teknolojiyi geliştirmek. Sen buna "özel değil" diyorsan, sanırım stealth konseptini sokak lambalarının ardına saklanmak zannediyorsun.

F-35'e gelince: Baltik ve Kutup görevlerini yapıyor olması güzel, tebrik ederiz. Ama F-22'yi F-35 ile kıyaslamak, Formula 1 aracını günlük işe gidip gelen bir sedan ile kıyaslamak gibi olur. İkisinin misyonları farklı. F-35 çok amaçlı bir iş yükü canavarıdır; F-22 ise hava üstünlüğü konusunda çıtayı o kadar yükseğe koymuştur ki, diğer uçaklar o çıtayı sadece dürbünle görebilir.

"Rus jetlerinden kaçmanın anlamı nedir?" diye sormuşsun. Asıl soru şu olmalı: Rus jetlerinin neden F-22'ye yaklaşmaya bile cesaret edemediği. O mesafeyi F-22 değil, diğerlerinin güvenli bir mesafede kalmak için çizdiği kırmızı çizgi belirliyor.

Sonuç olarak, teknik bir tartışma yapmak istiyorsan önce argümanlarını biraz daha radar izi bırakmadan düzenlemelisin. Yoksa burada da, F-22 gibi değil, radarda sürekli beliren bir kargo uçağı gibi görülürsün. Mesajı Paylaş

Afganistan'da 20 sene boyunca dünyanın en güçlü hava kuvvetleri olarak bilinen ABD dağın tepesindeki Taliban karşısında neden aciz kaldı? Sonrasında pılını pırtını toplayarak madara olarak kaçmanın alemi nedir.

Onu geçtim neredeyse tüm NATO deniz donanması Kızıl Denizde ayakkabısı bile olmayan terlikli Husiler karşısında ezilmesinin nedenini bilen var mı. Kızıl Denizde ticretin bu kadar sekteye uğramasının açıklayabilecek var mı.  ABD-Britanya hava kuvvetleri terlikli ordusu karşısında neden ezildi, bıkmadan İHA uçuruyor ama devamlı vuruyorlar, adam gibi jet uçaklarla bombalayamıyor? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: TRMKurt - 13 Aralık 2024, 21:45:48Sonuç olarak, teknik bir tartışma yapmak istiyorsan önce argümanlarını biraz daha radar izi bırakmadan düzenlemelisin. Yoksa burada da, F-22 gibi değil, radarda sürekli beliren bir kargo uçağı gibi görülürsün.

Bu kadar uzun yazmanızı hala anlayamıyrum, bir yerde sekreter olarak mı çalışıyorsunuz?

Konuyu teknik konulara çekmek istiyorum ve hala F-22'nin resmi ağızdan teknik özelliklerini 2 gündür bekliyorum.
Kısa ve net teknik bilginiz var ise paylaşın. Argumanlarınız nedir bu özel uçağın? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 13 Aralık 2024, 21:47:15Afganistan'da 20 sene boyunca dünyanın en güçlü hava kuvvetleri olarak bilinen ABD dağın tepesindeki Taliban karşısında neden aciz kaldı? Sonrasında pılını pırtını toplayarak madara olarak kaçmanın alemi nedir.

Onu geçtim neredeyse tüm NATO deniz donanması Kızıl Denizde ayakkabısı bile olmayan terlikli Husiler karşısında ezilmesinin nedenini bilen var mı. Kızıl Denizde ticretin bu kadar sekteye uğramasının açıklayabilecek var mı.  ABD-Britanya hava kuvvetleri terlikli ordusu karşısında neden ezildi, bıkmadan İHA uçuruyor ama devamlı vuruyorlar, adam gibi jet uçaklarla bombalayamıyor?

Selamlar,

Afganistan meselesine giriş yapmışsın ama uçak teknolojisi ile yerel savaş stratejilerini karıştırarak teknik bir tartışmayı yine yanlış bir bağlama çekmişsin. F-22 gibi stratejik hava üstünlüğü sağlayan bir uçağı Taliban karşısında kullanmayı önermek, Formula 1 arabasını toprak yolda kullanmayı önermek kadar saçma olur. Kaldı ki Afganistan'daki başarısızlığın sebebi teknolojik değil tamamen stratejik ve politik bir meseleydi. Konuyla bu kadar alakasız bir örnek getirince tartışmayı balistik bir şekilde yanlış hedefe yönlendirmiş oldun.

Kızıldeniz meselesine gelelim ABD ve İngiltere'nin deniz ticaretinde Husiler gibi asimetrik tehditlerle karşılaşması onların "terlikli ordu" olmasıyla değil düşük maliyetli ve etkili hibrit savaş stratejileri geliştirmiş olmalarıyla alakalı. Eğer Husiler'in terliklerinin altına radar izi bırakmayan bir teknoloji sakladığını düşünüyorsan, bu başka bir tartışma konusu. Ancak konvansiyonel bir donanmanın asimetrik tehditlerle karşılaştığında zorluk yaşaması, askeri literatürde oldukça bilinen bir durumdur. Sen bunu "terlikli ordu" yaftasıyla küçümseyerek anlatıyorsun ama modern savaşların asimetrik doğasını anlamamış gibi duruyorsun.

ABD'nin sürekli İHA uçurmasını "ağır bombardıman uçağı kullanamamak" gibi görmek de ayrı bir yanlış algı. İHA'lar, modern savaşın en etkili unsurlarından biri haline gelmiştir. Maliyet etkinliği, hassas vuruş kapasitesi ve insan kaybı riskini sıfıra indirmesi gibi avantajları göz önünde bulundurursak, ABD'nin neden bu teknolojiyi tercih ettiğini anlamak çok da zor değil. Eğer hâlâ "ağır bombardıman nerede" diye soruyorsan, sanırım savaş teknolojisi 70'lerden bu yana pek ilgi alanına girmemiş.

Sonuç olarak, terlik metaforlarıyla süslenmiş ve teknik detaydan yoksun bu yorumlarını biraz daha radar izi bırakmayan bir şekilde geliştirmeni öneririm. Yoksa burada tartışmanın ana hattında değil, sadece radarın köşesinde bir noktada kalırsın. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz