Su-57 (T-50) PAKFA

Başlatan AVCI, 29 Ocak 2010, 11:55:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: KARACI - 13 Aralık 2024, 21:31:08Abd jetlerini kaçıran Rusları, Ukrayna savasinda hava kuvvetlerini etkin kullanmaktan alıkoyan nedir, bende en basindan beri bunu anlamadım gitti. Ukrayna daha bugün rus eskisi ucaklariyla rus askeri vuruyordu. Nasil hala o ucaklar yaşıyor ? O havaalanlari, radarlar, hava savunma sistemleri hala nasil aktif bunca zaman geçti? Bunlar büyük sabit hedefler. Karada yürüyemeyişleri anlaşılabilir, orası sürprize açık bir alan fakat bu kısım muallak.
 Rusya silah envanterinin hakkını hala vermedi ya da veremedi Ukrayna'da. Nato oturdugu yerden elektronik gucuyle Rus hava kuvvetlerini felç ediyorsa, hic milleti gaza getirmesinler rus tehdidi diye gece gunduz..

Burada ana sebep Rus istihbaratının sahadan tamamen habersiz olması ve yetersiz çalışmasından kaynaklı. Ruslar aynı Gürcistan'da yaptıkları gibi, bir noktadan göstermelik saldırı yaparken, başkente hızlıca inerek, hükumeti düşürmeye çalıştı. Fakat Ukrayna'nın gerçek manada NATO tarafından eğitilen birlikleri ve TB-2 gibi sahada çok etkin rol oynayan unsurlar, ABD ve BK'nin verdiği istihbarat ve sinyal desteğiyle birleşince Ruslar neye uğradığını şaşırdı. Toparlanması yıl sürdü. Üstelik bunlar olurken Ukrayna, sahada Sovyetlerden kalma S-300 ile savunma yapmaya çalışıyordu. Şimdi denge sağlandı ama Ruslar, karada olduğu gibi havacılık anlamında kayıplarını yerine koyamıyor.

Konuda ise, Su-57 niyet olarak 5. nesil olsa da, zihniyet olarak hala 4,5. nesil bir uçak. Ruslar, Sovyetlerden kalma sensör yerine manevra üstünlüğüne yönelik uçak üretme geleneğini devam ettiriyor. Su-57'de her ne kadar radarda geç tespit edilmesi için çalışılmışsa da, F-22 gibi bir uçağın başarısını göstermesi imkansız. Ruslar sadece teknoloji olarak değil, zihniyet olarak da o kapasite de değil. Belki ileride Çin o işleri kotarabilir. Mesajı Paylaş

@TRMKurt
Kızgınlığınızı anlıyorum, sakin olun ve derin nefes alın. Bızdolabında soğuk ayran varsa ondan için.
Bize uzun yorum yaparak sekreter olmadığınızı, kendinizi mühdendis olarak lanse etmek istiyorsanız teknik bilgileri paylaşmanızı istiyorum.

F-22 özel yapan nedir, resmi bilgilerle dayanarak ve bunu kanıtlayabilecek teknik açıklamanız var mı? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 13 Aralık 2024, 22:18:18@TRMKurt
Kızgınlığınızı anlıyorum, sakin olun ve derin nefes alın. Bızdolabında soğuk ayran varsa ondan için.
Bize uzun yorum yaparak sekreter olmadığınızı, kendinizi mühdendis olarak lanse etmek istiyorsanız teknik bilgileri paylaşmanızı istiyorum.

F-22 özel yapan nedir, resmi bilgilerle dayanarak ve bunu kanıtlayabilecek teknik açıklamanız var mı?

Sevgili Marmara,

Görüyorum ki F-22'nin neden özel olduğunu anlatmak için defalarca teknik analiz, rapor, hatta muhtemelen PDF'ler ve grafiklerle desteklenmiş bilgiler sundum. Ama sen her seferinde "belge lazım", "teknik açıklama nerede?" diye dönüp duruyorsun. Artık bu döngüyü kırmak için daha yaratıcı bir yöntem denemeye karar verdim: sana F-22'nin teknik özelliklerini emoji dilinde anlatacağım belki bu sefer daha iyi anlaşılır:

✈️ Stealth: Radarlar F-22'yi fark edemez. Düşman "nerede bu uçak?" diye gökyüzüne bakarken, F-22 çoktan görevini yapıp eve dönmüş olur.
🔥 Supercruise: Afterburner kullanmadan ses hızını aşar. Diğer uçaklar "ben de hızlıyım" diye gaz pedalına yüklenirken, F-22 bunu spor modunda yapıyor.
🧠 Sensör Füzyonu: F-22, tüm tehditleri birleştirip pilotuna anında aktarır. Diğer uçaklar hala "o radar mıydı, bu düşman mıydı?" diye düşünürken, F-22 işi bitirir.
🎯 Hava Üstünlüğü: Hangi rakiple eşleşirse eşleşsin, o rakip için maçın sonucu bellidir: "F-22 kazandı."

Şimdi verdiğim onca link, makale ve açıklamadan sonra, hâlâ "belge nerede?" diyorsan, bunun bilgi eksikliğinden değil, inatla beslenen bir retorik sorusu olduğunu düşünüyorum. Seni üzmek istemem ama bu ısrarla, "F-22 değil, Marmara'nın inadı özel" gibi bir sonuç çıkarıyorum.

Yok eğer teknik belgeleri gerçekten okuduysan ama hala anlamadıysan belki de konu uçak teknolojisinden ziyade okuduğunu anlama ve yorumlama becerisiyle ilgili olabilir. Bu durumda seni teknik belgeleri bir kenara bırakıp, okuduğunu anlama testlerine yönlendirmeyi düşünebilirim.

Sonuç olarak eğer F-22'nin neden özel olduğunu anlamak için verdiğim kaynaklara güvenmiyorsan, buyur ABD Savunma Bakanlığı'na doğrudan mail at. Belki sana "çok özel bir brief" hazırlarlar. Benim açımdan elimden gelenin en iyisini sundum. Gerisi senin "özel" algına kalmış.

Bak senin anlaman için çok güzel iconlar bile hazırladım kıymetimi bil :)

Sevgilerle, Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: TRMKurt - 13 Aralık 2024, 22:42:27✈️ Stealth: Radarlar F-22'yi fark edemez. Düşman "nerede bu uçak?" diye gökyüzüne bakarken, F-22 çoktan görevini yapıp eve dönmüş olur.

F-22 bu iddia ettiğinizi nerede ve ne zaman yapmış? Konuyu sulandırmadan, konum ve tarih sunmanızi bekliyorum.

Alıntı yapılan: TRMKurt - 13 Aralık 2024, 22:42:27🔥 Supercruise: Afterburner kullanmadan ses hızını aşar. Diğer uçaklar "ben de hızlıyım" diye gaz pedalına yüklenirken, F-22 bunu spor modunda yapıyor.
Yukarıdaki sorumu tekrarlıyorum, ne zaman ve nerede F-22 supercruise yapmış, resmi bilgi, tarih ve konumu neresiydi?

Alıntı yapılan: TRMKurt - 13 Aralık 2024, 22:42:27🧠 Sensör Füzyonu: F-22, tüm tehditleri birleştirip pilotuna anında aktarır. Diğer uçaklar hala "o radar mıydı, bu düşman mıydı?" diye düşünürken, F-22 işi bitirir.
Bahsettiğiniz hangi sensör, modeli, üreticisi, 1990'lardan kalma eski kaç kilobaytlık çip vardır? O sensörler elimizdeki cep telefonları kadar performansı varmıdır?.Kısaca resmi kaynaklara dayanarak teknik özelliklerini paylaşmanızı bekliyorum.

Alıntı yapılan: TRMKurt - 13 Aralık 2024, 22:42:27🎯 Hava Üstünlüğü: Hangi rakiple eşleşirse eşleşsin, o rakip için maçın sonucu bellidir: "F-22 kazandı."
Nerede, ne zaman hangi düşman jet uçağını vurmuş? Havada Çin'in göderdiği balondan başka neyi vurmuş da bu kada özel hava hakimiyeti var?

Alıntı yapılan: TRMKurt - 13 Aralık 2024, 22:42:27Şimdi verdiğim onca link, makale ve açıklamadan sonra, hâlâ "belge nerede?" diyorsan, bunun bilgi eksikliğinden değil, inatla beslenen bir retorik sorusu olduğunu düşünüyorum. Seni üzmek istemem ama bu ısrarla, "F-22 değil, Marmara'nın inadı özel" gibi bir sonuç çıkarıyorum.

Şu ana kadar resmi kaynaklara dayanarak hazırlanmış PDF, makale, linke rastlamadım. Varsa buyrun.

Sonuç.
Sorularıma, kısaca, fazla sulandırmadan sadece teknik detayları paylaşmanızı bekliyorum.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: TRMKurt - 13 Aralık 2024, 19:14:35Selamlar,

Yorumları okuyorum gülme krizine girdim. Bu kadar boş muhabbet var ama malesef elle tutulur veri sunan yok ilginç :)

Bir tanesi ise cahillikte sınırı aşmış, F-22 ye 2004 üretimi mercedes demiş daha öncesinde keşke şu konularda şu güzel beyninizi kullansanız ne güzel olacak.

En son üretim F-22 2011 senesinde fabrikadan çıktığı bilmeden birde 2024 Mercedes ile bir olurmu demiş ne güzel şey cahil olmak bende istiyorum bundan.

O yüzden zaten Amerika kendi hava sahasını en kritik hava-hava görevleri için 2004 model Mercedes ile koruyup kimseye satmayıp, daha üst model 2024 model bmw (F-35) satıyor.

Bir taneside bana taktı demiş tabi taktım ben sana hayranınım cahilliğine o yüzden taktım diyelim.

Yazın güzel güzel eğleniyorum ama yola geliceksiniz eninde sonunda rahat olun ;D

Yahu ben senin tarafında olduğum için o mesajı yazdım , bana sallayıp durmuşsun:D  :D 
Tam tersine Sayın Marmara bu yorumumdan dolayı beni eleştireceğine o da beni savunmuş...

Şunu demek istedim 2 uçak arasında 20 senelik bir gelişim-üretim zaman farkı var... Birisi kabaca 90'ların sonu diğeri 2020'ler...
F-22'ye bu kadar yüklenilmesi haksızlık demek istedim ama pek anlayan çıkmadı neyse....
Anlamayan çok, anlayan azsa sorun-hata bendedir...
Mesajı Paylaş

Allah'ın sopası yok marmara'nın hakkından da anca bu yeni arkadaş gelir. İkisinin de enerjisi çok hiç ellemeyin erkekler bazen münakaşa eder kötü bir şey yok.  Çözer onlar aralarında yaz var kış var Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Umursayan yok. Yangına körükle gideyim  bari. En fazla banlarız arkadaşları.  ;D  ;D

Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: putty - 13 Aralık 2024, 23:44:40Allah'ın sopası yok marmara'nın hakkından da anca bu yeni arkadaş gelir. İkisinin de enerjisi çok hiç ellemeyin erkekler bazen münakaşa eder kötü bir şey yok.  Çözer onlar aralarında yaz var kış var

Döve döve F-22 tröllüğünden kurtarırız sahte mühendis sekreteri... Mesajı Paylaş

ben TRMKurt u destekliyorum bence adam haklı Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 13 Aralık 2024, 23:56:16Umursayan yok. Yangına körükle gideyim  bari. En fazla banlarız arkadaşları.  ;D  ;D

2 gündür bu jet şöyle böyle gibi kuru yalan yanlış bilgiler ile tartışıyoruz ama pilot tecrübesi de çok önemli olduğunun bir göstergesidir. Araba soförü gibi düşünmek lazım, eski Tofaş sedanı olsa bile tecrübeli sürücü inanılmaz drift, hızlara ulaşabilir.

Birisi gelir şimdi, F-22 görünmez gerçek muhabere sırasında yaklaştırmadan vurur falan diye paralel alemden bahsedebilir. Burada it dalaşı tatbikatı yaşanıyor, Rafale F-22'nin peşini bırakmayarak neredeyse kıçına dayandı. Rafale de çok iyi jet uçağıdır ve bunu kimse inkar edemez.

Konuyu ben de sulandırıym tuz ve biber ekleyerek. Sivil ortamda Bering denizinde Tu-95 eşlik eden Su-35 veya Su-57 var, hava önleme yapmak için F-22 geldi. Pilotlar ciğeri kopana kadar it dalaşı yapacağına inanıyorum.

Ben hala işteyim, birazdan toparlarız...
Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz