Su-57 (T-50) PAKFA

Başlatan AVCI, 29 Ocak 2010, 11:55:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cezayir devlet TV kanalında Su-57'nin ilk müşterisi oldukları hakkında yayın yapılmış.
3 gün önce Rus birleşik uçak şirketi CEO'su Hindistan fuarında 2025 yılında Su-57 yabancı ülkeye tesilmatına başlayacağını açıklamıştı. Geçen sene Çin fuarında ismi açıklanmaya ülke ülke bu jetin satışı için sözleşme imzalanmıştı, işte o ülke Cezayir imiş.
Hindistan ve Cezayir CAATSA falan tanımam diyor. Asıl düşmanı Fas nasıl cevap verecek henüz belli değil ama F-35 almaktan başka çaresi yok. F-16'lar ile havada kaybedeceği bugünden belli.

Batı Akdeniz bölgesinde İtalya'dan sonra Cezayir 5.nesil jet sahibi olacak. Bu sene AL-51F(İzdelie 30) motorlu Su-57M'ler seri üretim hattına girmişti, bu motorlu jet mi teslim edilecek henüz bilinmiyor.

https://x.com/theglobalmonit/status/1889595636363747397

https://www.twz.com/air/algeria-says-its-the-su-57-felons-first-export-customer Mesajı Paylaş

054 gövde numaralı 4.prototip PAK FA T-50 ve karşısında seri üretim F-35 Hindistan hava fuarında karşı karşıya gelmiş.
Su-57 değil bu jet, Aralık 2011 üretim 1. aşama prototip ve yanılmıyorsam ucunda radarı bile yok. Havada gövde dayanım testleri için üretilmiş eski katır. Onun için fuarlarda takla atarak show yapıyor, eşek gibi çalışıyor ve gövde yorgunluğundan dolayı ömrünün sonuna yaklaşıyor. Dış görünüşünden belli zaten az kalsa dağılacak.
2. aşama PAK FA projesi 5.prototipten başlamıştır ve ilk defa radar takılmıştır. 11. prototipe kadar devam ediyor.
Su-57 ise seri üretilen jetler için verilen isim.

Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz