Su-57 (T-50) PAKFA

Başlatan AVCI, 29 Ocak 2010, 11:55:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Bu tip kalkışlarda yakıt tankları yüzde kaç dolu acaba. İran'ın uçak ihalesinde F-15 ile F-14 gösteri uçuşları düzenlemişler. F-15 normal gösterisini yapıp sonuçtan eminken, F-14  tanklarındaki yakıtları iyice azalttıktan sonra tam ard yakıcı ile dikey tırmanışa geçince şahın kalbini çalmış. Mesajı Paylaş

AL-51F1 motorunun ilk resmi, diğer prototip adıyla İzdelie 30.
Seri üretime geçince izdelie(ürün) ismi kullanılmıyor, T-50------>Su-57 veya Izdelie 20------>AL-41F gibi.

Kuru itki 107.9=24250lb, art yakıcı itki 166.8kn=37500lb güç üretiyor. Su-57 süper seyir hızı 1.6 mach, yani F-35 art yakıcı ile ancak bu hıza ulaşabilir. Stealthlik böyledir, seyir hızı yolcu uçağı hızıyla uçmak değildir.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 08 Kasım 2024, 16:12:01
Seri üretime geçince izdelie(ürün) ismi kullanılmıyor, T-50------>Su-57 veya Izdelie 20------>AL-41F gibi.

Kuru itki 107.9=24250lb, art yakıcı itki 166.8kn=37500lb güç üretiyor. Su-57 süper seyir hızı 1.6 mach, yani F-35 art yakıcı ile ancak bu hıza ulaşabilir. Stealthlik böyledir, seyir hızı yolcu uçağı hızıyla uçmak değildir.

Ömrü ne kadar? Bir de arkasından karaduman atıyor mu? :D :D :D Mesajı Paylaş

Bu motorları gözünüzde büyütmeyin. Bir kaç ülke sayıcam çok daha fazlasıda sayılabilir bu ülkeler isteseler F22 gibi motoruda uçağıda yaparlardı. Hollanda Belçika İsveç Norveç İspanya İsviçre Avusturya Tayvan Singapur Güney Afrika Meksika... İtalya yı filan saymıyorum bile. Sadece istemediler bu yüzden yapmadılar. Biz istiyoruz bu yüzden yapacağız sadece gereken zamanı kısaltmanın yolu yok yaşanması gereken zaman yaşanacak. Bu saydığım liste inanın Yunanistan a Bulgaristan a kadar inebilir yeter ki istek olsun. Devlet planlama motivasyonu çok önemlidir treni kaçırmış ülkeler için kaderdir inşallah. Beni Yunanistan ın kralı yapsınlar 20 senede Yunanistan'ı İtalya yaparım o kadar salaklarki hiç uyandırmamak gerek Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: serkan1976 - 08 Kasım 2024, 18:36:10

Ömrü ne kadar? Bir de arkasından karaduman atıyor mu? :D :D :D

Sanırım F-4 hurdası gibi kara duman saçan motor demek istediniz. https://www.youtube.com/watch?v=ZHP0qUreiDQ&ab_channel=gvlacom

AL Lyulka serisi motorları kara duman atmıyor, MiG-21 AL-21/R-25-300 motoruyla tertemiz uçarken F-4 kara duman atıyordu.
MiG-29 öyleydi RD-33 motoru, sonra RD-33MK serisinde düzelttiler.

AL-51F1 motorunun ömrü 5000 saat, kısacası F-35 motorundan ömrü daha uzundur. Mesajı Paylaş

Ben aslında su57 ve F35 gerek baltık gerek alaskaya yakın denizde birbirlerine denk gelmişler mı?
Yada birbirlerini ne kadar önceden fark etmişler birbirlerine elektronik harp uygulamışlar mı? Eots ile f35 su57 yi nereden görmüş,Irst ile su57 uçağı f35 uçağını nerden görmüş gibi bilgileri merak ediyorum

Elimizde böyle bilgiler var mı?

Yoksa bunun için daha beklememiz mı lazım... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 08 Kasım 2024, 16:12:01

bu nedir? paslanmis hurdaya benziyor. Mesajı Paylaş

Resme baktığım kadarıyla Ruslar radar stealthlığa önem vermişler.

Nedir bu önem derseniz nozzle'ı radar stealthlığı arttırmak için köşeli yapmışlar tıpkı f35 tarzında ..

Bu uçak motoru tasarlanma felsefesi ile 5. Nesil bir uçak tasarımı için uygunum diye bağırıyor Mesajı Paylaş

Motorun sıcak ve soğuk kısmı olur, asıl ömrünü belirleyen sıcak kısmınıdır yani art yakıcı çalıştığında bu metaller çok yüksek dereceye dayanmaları gerekiyor. Jet motoru öyle 3-5 senede yapılacak iş değil. Binlerce saat laboratuvarda çalıştırılır, mesela AL-31F geliştirmek için 66 adet motor harcandı. Öyle Meksikanın yapabileceği iş değil, metal teknolojisi çok çok yüksek seviyede olması gerekiyor. 30000lb motor yaparsın ama ömrü 200-300 saati geçmedikten sonra ne işe yaracayacak. Denemeler sonucu 10 ile 15 yıl arası yapılacak iş, Çin o kadar dev sanayisi ve sınırsız bütçe harcayarak 40 senede Rus motorlarını kopyalayarak motor yapmayı öğrendi.

AL-51F1 ilk defa Su-57 ile 2017'de uçuş yapmıştı, 7 senedir uçuyordu. Onlarca motor harcandı, milyonlarca dolar para harcandı. Yarın 3-5 sene sonra Kaan milli motorla uçarsa hemen TV'deki uzmanlar ötmeye başlar, gelecek sene seri üretime hazır falan diye. 5-8 sene prototip motor uçmaya devam eder, sonra tam yetişkin delikanlı olunca seri üretime hazır olur.

Nozzle kısmı metal alışımından dolayı paslanmış gibi gözükür. ABD motorları da öyle gözükür.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 08 Kasım 2024, 18:49:29
Bu motorları gözünüzde büyütmeyin. Bir kaç ülke sayıcam çok daha fazlasıda sayılabilir bu ülkeler isteseler F22 gibi motoruda uçağıda yaparlardı. Hollanda Belçika İsveç Norveç İspanya İsviçre Avusturya Tayvan Singapur Güney Afrika Meksika... İtalya yı filan saymıyorum bile. Sadece istemediler bu yüzden yapmadılar. Biz istiyoruz bu yüzden yapacağız sadece gereken zamanı kısaltmanın yolu yok yaşanması gereken zaman yaşanacak. Bu saydığım liste inanın Yunanistan a Bulgaristan a kadar inebilir yeter ki istek olsun. Devlet planlama motivasyonu çok önemlidir treni kaçırmış ülkeler için kaderdir inşallah. Beni Yunanistan ın kralı yapsınlar 20 senede Yunanistan'ı İtalya yaparım o kadar salaklarki hiç uyandırmamak gerek

Bu sandıkların ülkelerden hiç biri f22 ve hatta daha zoru olan motorunu yapamaz.. f22 ve motorunu yapabilecek ülkeler.. ingiltere,Almanya,Fransa, Japonya,Çin.. italya,ispanya uçağı yapar ama motorunu sanmıyorum. Belki çok uzun vadede olabilir.   Meksika da bu teknoloji var mi??  Merak ettim..  Yunanlılar can atıyor birşeyler yapmak için ama dediğiniz gibi biraz mallar. Hazır parayı yiyip yatıyorlar. Ara ara yunan medyasının Türkçe çevirisine bakıyorum  çok istekliler birşeyler yapalım diye. Ama bir türlü yapamıyorlar. Yapamadıklarını çok kızıyorlar. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz