Su-57 (T-50) PAKFA

Başlatan AVCI, 29 Ocak 2010, 11:55:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SU-57 neyi başardı, ne yenilik getirdi de bu konu bu kadar yorum alıyor merak ediyorum doğrusu.

14 yıl önce ilk uçuşunu yapmasına rağmen hala doğru düzgün envantere bile girememiş durumda. Öyle ki çok sayıda envantere girse Ukrayna'da çok sayıda operasyonu olur bir şekilde başarıları duyulurdu. Ben böyle bir başarı duymadım.

Kimse kusura bakmasın Rusya soğuk savaştan beri platformlarını çok güzel pazarlasa da batı ürünleri karşısında öyle ahım şahım bir başarısı yok. SU-57'nin de bunlardan bir farkı olduğunu hiç sanmıyorum.

İyi bir 4.5 nesil uçak olacaktır ama 5. nesil özelliklerine sahip olduğunu hiç sanmıyorum. Ağ merkezli harp konusunda Rusya'nın ne kadar geride kaldığını düşünürsek SU-57'nin başarısını bu ölçekte değerlendirmek lazım. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 13 Aralık 2024, 21:47:15Afganistan'da 20 sene boyunca dünyanın en güçlü hava kuvvetleri olarak bilinen ABD dağın tepesindeki Taliban karşısında neden aciz kaldı? Sonrasında pılını pırtını toplayarak madara olarak kaçmanın alemi nedir.

Onu geçtim neredeyse tüm NATO deniz donanması Kızıl Denizde ayakkabısı bile olmayan terlikli Husiler karşısında ezilmesinin nedenini bilen var mı. Kızıl Denizde ticretin bu kadar sekteye uğramasının açıklayabilecek var mı.  ABD-Britanya hava kuvvetleri terlikli ordusu karşısında neden ezildi, bıkmadan İHA uçuruyor ama devamlı vuruyorlar, adam gibi jet uçaklarla bombalayamıyor?

Birbiri ile alakasız konuları, bir de kafanıza göre eğip bükerek yorumlayıp demagoji yapıyorsunuz. Burada maksat illa haklı çıkmak değil, dürüstçe tartışabilmek...
 Taliban'ın, husilerin elinde havaalanları, radar merkezleri, sabit lojistik yerleskeler mi vardı da vurulamadı ? Nato cu goygoyu yapacak değilim ama verdiginiz orneklerle benim sorduğum sorunun hiç ilgisi yok.  Mesajı Paylaş

Bende tartışma bittiğine göre şunu sorucam Arkadaşlara

Örnekle gidersek

F22 boşağırlık diye bir Google sorayım dedim;

Çeşitli kaynaklar geldi

Hepsinde şu ibare vardı

43400 libre 19700 kg

Fakat bu kaynaklar arasında Lockheed Martin resmi sitesi yoktu veya ben göremedim..

Şimdi bu duruma göre bu verileri yok mu sayıcaz yada şaibelimi ilan etmemiz lazım....Ne diyeceğiz bu siteleri kaynakları oluşturan adamlara mail atıp,bu bilgileri kimden buluyorsunuz Amerika Birleşik Devletleri hava kuvvetlerinin bilgisi var mı? Yada Lockheed Martin sizi tescil etti mi? Diye sorucaz.

Aynı şekil wikipediyi kaynak kabul etmediğinizi söylüyorsanız bende şu kısma vurgu yapıcam

Evet wikipediyi isteyen istediği gibi değiştirebiliyor veya yazı eklemesi yapabiliyor.

Fakat;

Wikipedide bilgiler ve spesifik bilgiler sunan wikipedi sayfası için kaynaklar kısmı var Orada verilen bilgilerin hangi kaynaklar kullanılarak oluşturulduğu yazıyor

Mesela işkembeyi kübradan atmak gerekirse

Usaf documents
Üs.Airforce.com
Aerospace.com

Vesaire vesaire kaynak sunuyor

Şimdi bu tarz içerik kaynağı sunan wikipedik bilgiyi hiçemi sayıcaz

Yada

Paul Metz gibi f22 kullanmış bir pilotun verdiği bilgileri ve demeçleri hiçemi sayıcaz

Özellikle bu bakış açısını sn.marmara'ya sormak isterim.

Sn.Kurt'un verdiği siteler yada likler bence önemli ve veri içeriyor bence eş geçilmemeli ki bazı verdiği linkler bende hiç açılmadı...

Sonuçta bu verdiği linkteki bilgiler karşılaştırılır, yanlış olan bulunur,doğrusu ortaya konulur,tartışılır vesaire.

Yani sn.marmaradan farklı olarak bazı bilgilere üretici firma haricinde de ulasılabilir olduğunu düşünmekteyim..

Mesela yine farklı bir örnek vermek gerekirse

Siperin 150,170,200 km gibi menzillere ulaştığını sn. Doğan Turan,Eray güçlüer gibi kişilerden öğrenebiliyoruz.

Daha sonra buna ilişkin açıklamaları,ASELSAN veya Roketsan yetkilileri açıklıyor işin bu boyutunuda vurgulama isterim

Yazı uzun olmasın diye bir örnek daha .

Mesajı Paylaş

http://www.quora.com/Given-that-Russia-has-the-knowledge-why-didnt-it-give-the-Su-57-an-S-duct-intake-from-initial-design

Mesela burda Su57 nın perçin olayını yazarken sn.marmara aynısının f22 dede olduğunu söyledi

Aynı şekil bu perçin olayının ilk su57 prototiplerinde olduğunu,seri üretiminde ise bunun farklı olduğunu söyledi.

Şimdi bu benim belirttiğim kaynaktada aynısı belirtip bunu resim ile dstekleyen bir paylaşım var.

Şimdi bu site sn.marmara'nın dediğini destekler biçimde ve bu konuda görsel sunmuş.

Yani bu olayı argümanı ile açıklayan sadece sn.marmara değil buda onun verdiği bilginin doğru olduğunu kabul etmemiz için bir neden

Peki şimdi bu bilgiyi,done'yi Lockheed Martin veya sukhoi firması vermedi yada paylasmadı diye yok mu sayalım yada bilimsel bir veri değildir mi diyelim. Mesajı Paylaş

Bu konuyu neden bu kadar uzatıyorsunuz anlamıyorum. Her konuda fanatik olmak zorunda mıyız? İlla bir taraf dünyanın, hatta evrenin en iyisi, diğer en aşalığı olmak zorunda mı? Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Yooo benim anlatmak istediğim kaynakları kabul etmezsek forumda ne paylaşacağız o zaman? Mesajı Paylaş

Sayın Kurt'un gayet güzel ve açıklayıcı yorumlarını eski Forum'dan da takip ettim ve buraya gelip de şereflendirdiği için de kendisine minnettar ve teşekkür ederim. O kişi kişisine göre gereken cevabını vermesini bilir bırakın tartışmanın arasına girmeyin. Mesajı Paylaş

2.prototip Su-57 AL-51F(prototip ürün ismi İzdelie 30 idi) motorun nozulu(nozzle). Motorun içeri tarafına dikket, motor gözükmemesi için radar blocker var. Termal izi azaltmak ve soğutmak için nozlun delikli soğutma sistemi var.

Mesajı Paylaş

Yanılmıyorsam 8.prototipe takılmış AL-51F motor nozulu ile F-22 nozulu kıyaslayın.
Gövde yüzey kaplama kalitesine dikkat, seri üretim aluminyum gövdeli F-22 ile aynı şekilde prototip Su-57 aluminyum motor kapmalası. F-22 bu kadar ağır olmasını diğer sebebi ise çok ağır nozul ve o kadar da ağır aluminyum gövde kaplamsıdır.

Mesajı Paylaş

Üretim kalitesi çok kötü. 15 yıldır hala bir arpa boyu yok alamışlar. Parça birleşimleri, parça mukavemeti fotoğraflarda bile çok kötü görünüyor.

Rusya istediği kadar uğraşsın bu uçaktan 5. nesil bir uçak çıkmaz. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz