Su-57 (T-50) PAKFA

Başlatan AVCI, 29 Ocak 2010, 11:55:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SU-35 de kullanılan radar tipi aynı zamanda SU-57 üzerinde de daha gelişmiş verisyonu ile testleri gerçekleştiriliyor.

Bu konuda zaten alıntı ile yazıyı yazdım.Rusların kendi AESA tabir ettiği radar tipi Batı muadili bir AESA radarı değil.

Tekrar tekrar koymayı sevmiyorum ama şu linkte yazanları biraz okuyun lütfen.

https://www.defenceturk.net/rusyanin-en-gelismis-savas-ucagi-su-57-ile-tanisin

Fotonik Radar (ROFAR)
Beşinci nesil programların tümü Gan tabanlı AESA radarına yatırım yaparken, Ruslar bu trendi kırmaya ve Fotonik Radar veya Radyo Optik Faz Dizili Radar olarak adlandırılan tamamen yeni ve nispeten gelişmiş bir radar geliştirmeye karar verdiler. Özellikle düşük görünürlüklü uçaklara karşı etkili olan bu yeni teknoloji hakkında henüz çok şey bilmiyoruz. Batı, mikroelektronikte liderliğini korurken Ruslar, batıdaki gibi güçlü bir AESA radarı yapmak için mikroelektronikte teknolojik yeteneklere sahip değiller, bu nedenle AESA radarların seri üretiminde zorlanmaktadırlar. Ancak fotonik teknolojiler açısından, Rusların bir kozu var gibi görünmektedir.
Mesajı Paylaş

#211
Alıntı yapılan: SKYWOLF - 31 Temmuz 2019, 10:27:03
Malesef İmgur resimlerini göremiyorum.

Þimdi gözüktümü?

Su-57`de 5 adet Byelka radarı var.

Ana radarı olan N036 AESA X-Band radarı burun kısmında.
2 adet N036B AESA X-Band radarı kokpitin altında sağ ve sol tarafında. Resimde gösterdim daha koyu yeşil renk ile radarı yeri belli, radarın kapağı var orda.
2 adet N036L AESA L-Band radarı sağ ve sol kanatlarda.



Mesajı Paylaş

Ayrıca Rusların AESA radarı dediği aslında PESA radarı bu kadar basit.
Birisi aktif sistem diğeri pasif foton teknolojisi kullanıyor.
Zaten Rusların mikroelektronik te ciddi başarılı olamamalarının sebebi bu.
O yüzden kendi AESA'ları yani Pasif çalışan bir radar projesi gerçekleştirdiler.
Bu radarlar arasında dağlar kadar fark var algılama sensörleri açısından biri kırmızı bir mavi.
Bu ikisi denk değil zaten.
Ha mesela TF-X de kullanılıcak radar bir AESA radarıdır aktif sistemdir.Bununla mesela F-35 veya F-22 radarlarını yanı kategoride değerlendirebilirsiniz.
Ama Rusların bu radar sistemi batıda PESA kendileri AESA tanımını yapıyorlar. Mesajı Paylaş

İnandık size, sakin olun,  derin bir nefes alın. Tamam PESA diyelim, yapacak bir şey yok... Mesajı Paylaş

Teşekkürler marmara, şimdi görebiliyorum resmi. :)

Byelka'nın rakip radarlarla karşılaştırabileceğimiz tespit mesafesi, bu mesafede tespit edilebilen RCS değeri gibi net verileri nasıl öğrenebiliriz? Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

#215
Alıntı yapılan: SKYWOLF - 31 Temmuz 2019, 10:56:32
Teşekkürler marmara, şimdi görebiliyorum resmi. :)

Byelka'nın rakip radarlarla karşılaştırabileceğimiz tespit mesafesi, bu mesafede tespit edilebilen RCS değeri gibi net verileri nasıl öğrenebiliriz?

Ortada Byelka radarın verileri veya uçağın RCS değeri hakkında neredeyse hiç bilgi yok. Ortalıkta dolaşan veriler tamamen hayali üründür.

Hatta J-20`nin radarı hakkında bile bilgi yok, doğru dürüst resmi bile yok. KLJ-7A radarı takılacak diye jane`s paylaşmıştı ama JF-17 Blok 3 için imiş diye açık kaynaklara bilgi sızmaya başladı.

Irbis radarının bile net kapasitesini bilmiyoruz, sadece Irbis-E (E harfi export demektir) ihraç modelinin teknik bilgilerini biliyoruz. Rusların kendileri için yaptıkları Su-35`in radarı hakkında bilgi yok.

Belka`nın ihraç modeli çıkacak Byelka-E, teknik verileri bir şekilde açık kaynaklara sızdırılır ve o zaman tartışırız ama orijinalinin verileri sır olarak kalacaği kesin. Mesajı Paylaş

#216
SU-57 GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR
Rusya'nın, Su-57 savaş uçağı halka açık ilk uçuşunu MAKS Air Show'da gerçekleştirecek
Rusya, beşinci nesil Su-57 savaş uçağını 2019 MAKS Air Show'da ilk kez görücüye çıkarılacağını açıkladı.
United Aircraft Building Corporation (UAC) basın servisi, beşinci nesil Su-57 savaş uçağınının ilk kez MAKS-2019 hava gösterisinde görücüye çıkarılacağını ve Su-57'nin hava gösterisi sırasında bir uçuş programında da yer alacağını açıkladı.
Rusya'nın Sukhoi Uçak Þirketi geçtiğimiz günlerde, beşinci nesil savaş uçağı Su-57'nin seri üretimine başlandıığını, uçaklardan ilkinin Rus ordusunun kullanımına bu yıl içerisinde girmesi beklendiğini açıklamıştı.
İki yılda bir yapılan MAKS Airshow etkinliği, 28 Ağustos – 1 Eylül tarihleri ​​arasında Moskova dışında, Zhukovsky kasabasındaki Gromov Uçuş Araştırma Enstitüsü'nün havaalanında gerçekleştirilecek.
RUSYA'DAN TÜRKİYE'YE SU-57 TEKLİFİ: İÞ BİRLİĞİ YAPMAYA HAZIRIZ
Rus devlet savunma sanayii şirketi Rostec'in Üst Yöneticisi Sergey Çemezov, Türkiye'yle hava savunma sistemi alanında iş birliğini geliştirmek istediklerini söyleyerek, "Türkiye, Su-57 savaş uçağı için cazip bir pazar. Eğer Türkiye, Rus Su-57 savaş uçağı almak isterse bu alanda da iş birliği yapmaya hazırız" ifadelerini kullanmıştı.
SU-57 (Suhoy / PAK FA) BEÞİNCİ NESİL SAVAÞ UÇAĞI
T-50, PAK FA programı için Sukhoi fırması tarafından tasarlanan öncül üretim adıdır. Uçağın hayalet uçak özellikli, tek kişilik, çift motorlu jet avcı uçağı olması ve Rusya'ya hizmette ilk operasyonel hayalet teknolojisini kullanacak uçak olması planlanmaktadır.
Su-57 hava üstünlüğü ve saldırı görevleri için tasarlanmış çok maksatlı bir savaşçıdır. Avcı uçağı süper seyir, görünmezlik, süper manevra özelliğinde ve savaş uçağı gelişmiş aviyonikleri ile önceki nesilleri aşmasının yanı sıra yer ve deniz savunması için tasarlanmaktadır.
Su-57 Rus hava kuvvetlerindeki Su-27 ve Mig-29'un yerini alması için tasarlanmıştır. Hindistan da 25 milyar dolarlık bir antlaşma ile 250 adet Su-57 varyantı almayı ve Rusya ile beraber üretmeyi planlamış ancak daha sonra projeden çekildiğini açıklamıştır.

Kaynak: https://www.airlinehaber.com/su-57-gorucuye-cikiyor/ Mesajı Paylaş

Alıntı YapRusya, Su-57'nin ihracat versiyonu olan Su-57E'yi 2019 MAKS Air Show'da görücüye çıkarıyor.
Mesajı Paylaş
]

Alıntı YapRusya Federasyonu'nun diplomatı  Yuriy Uşakov, kendisine yöneltilen "Türkiye Su-35/57 alacak mı?" sorusuna  "Türkiye Cumhuriyeti ile çok geniş bir listeyi kapsayan askeri-teknik işbirliği görüşmeleri yapılıyor"  ayrica Türkiye, 5. nesil askeri uçakların üretiminde Rusya veya İngiltere ile işbirliği yapabilir. Füze üretiminde ise Ukrayna ve Çin işbirlikleri var. diye yanıt verdi.

Mesajı Paylaş
]

Ayakta ölmek,diz üstü yaşamaktan daha iyidir.


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz