ABD-Çin İlişkileri

Başlatan SKYWOLF, 31 Ocak 2010, 14:19:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Çin'in dünyanın en gelişmiş silah sistemlerine sahip olduğunu ve bazı alanlarda rakiplerini geçtiğini açıkladı. Pentagon'un istihbarat faaliyetlerini yürüten Savunma İstihbarat Dairesi'nin raporuna göre Çin, ülke pazarına girecek yabancı şirketlere teknolojik sırlarını verme zorunluluğu getiren yasaları sayesinde son yıllarda askeri alanda büyük ilerleme kaydetti.



ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Çin'in dünyanın en gelişmiş silah sistemlerine sahip olduğunu ve bazı alanlarda rakiplerini geçtiğini açıkladı.

Pentagon'un istihbarat faaliyetlerini yürüten Savunma İstihbarat Dairesi'nin (DIA) raporuna göre Çin, kısmen, ülke pazarına girecek yabancı şirketlere teknolojik sırlarını verme zorunluluğu getiren yasaları sayesinde son yıllarda askeri alanda büyük ilerleme kaydetti.

Raporda, "Mümkün olan her yolla teknolojiye erişen Çin, donanma tasarımları, orta ve uzun menzilli füzeler ve hipersonik silahlar da (ses hızından defalarca daha hızlı olan ve füze savunma sistemlerine yakalanmayan füzeler) dahil olmak üzere bir dizi teknolojide lider konumuna yükseldi. Teknoloji erişimine çoklu yaklaşık sayesinde Çin Halk Kurtuluş Ordusu şimdi bazı en modern silah sistemlerine sahip. Hatta bazı alanlarda dünya lideri" denildi.

DIA'nın raporunda, "Hava, deniz, uzay ve siber uzaydaki askeri kabiliyeti, Çin'i bölgede iradesini dayatabilecek konuma getirdi" ifadesi yer alıyor.

İstihbarat raporunda, Çin'in bölgesel ve küresel hedefleri vurabilecek, radara yakalanmayan orta ve uzun menzilli savaş uçakları geliştirdiğini, bu uçakların 2025'e kadar operasyonel hale gelebileceği belirtiliyor.

http://www.haber7.com/dunya/haber/2810431-rakipsizler-deyip-acik-acik-itiraf-ettiler-cin-korkusu Mesajı Paylaş

Sovyetler'i Afganistan'a sokan akil, abd'yi de ortadogu'ya soktu. Yerine Çin'i ikame etmeye calisiyor.

Abd, ortadogudan cekilecegini deklare etse de yerine cia ve yeşil gladio'yu birakip gidecek. Hafif silahlandirilmis yerel isbirlikciler bulacak.

Su an Abd icinde kafa karisikliginin sebebi, yenildiklerini kabullenip emeklilige mi razi olsalar yoksa savasip riske mi girseler. Cunku eger kaybederlerse emeklilik de kalmayacak.

Çin, 2025'ten cok once yapar o silahlari. Ama asil mesele abd uydulari. Bu yuzden Çin uydu vurma kabiliyetine yatirim yapiyor. Mesajı Paylaş
''Başarının sırrı amaca sadakattir.''

Onlar birbirinin dostudur. Bitirmezler birbirlerini. Paylaşacaklardır pastayı. Abd keyfinden olacak biraz. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: BlackHawk89 - 20 Ocak 2019, 22:41:36
Onlar birbirinin dostudur. Bitirmezler birbirlerini. Paylaşacaklardır pastayı. Abd keyfinden olacak biraz.

Biz ona emeklilik diyoruz iste. Mesajı Paylaş
''Başarının sırrı amaca sadakattir.''

Kriz çıkaracak çifte hamle... Nükleer gözdağı



ABD Hint-Pasifik Kuvvetleri Komutanlığı (INDOPACOM), nükleer bomba taşıyan B-52H tipi uçağın Güney Çin Denizi'nde rutin tatbikat uçuşu gerçekleştirdiğini duyurdu. Öte yandan Rus basınındaki iddialara göre başka bir B-52H de Rusya sınırlarına yaklaştı. ABD Bugün Çin ve Rusya'ya karşı Kuzey Kutbu'ndaki buzullara yönelik yeni savunma stratejisi hazırladığını da duyurmuştu. INDOPACOM'dan yapılan yazılı açıklamada, ABD Hava Kuvvetlerine bağlı Guam Adası'nda konuşlu, nükleer bomba taşıyan B-52H tipi uçağın Güney Çin Denizi'nde rutin tatbikat uçuşu yaptığını bildirdi.

Açıklamada, "ABD uçakları, müttefiklerimize destek vermek, açık ve serbest bir Hint-Pasifik için düzenli olarak Güney Çin Denizi'nde faaliyet gösteriyor." ifadesi yer aldı.

RUSYA SINIRINA DA YAKLAÞTI İDDİASI

Öte yandan Rus basınındaki iddialara göre ABD Hava Kuvvetleri'ne ait Boeing B-52H Stratofortress stratejik bombardıman uçağı, Baltık bölgesinde Rusya sınırlarına yaklaştı.

Geçen hafta da yine ABD'ye ait bir B-52 bombardıman uçağı Japonya Hava Kuvvetlerine bağlı savaş uçakları ile aynı bölgede tatbikat yapmıştı.

ABD, Çin'in petrol kaynakları bakımından zengin Spartly ve Parcel adaları dahil Doğu ve Güney Çin Denizi'ndeki birçok ada üzerinde egemenlik iddia etmesine karşı çıkıyor.

Çin ise ABD'nin bu bölgelerde nükleer bombardıman uçakları ve savaş gemileri ile faaliyet göstermesini provokasyon olarak niteliyor.

YENİ BUZUL HAMLESİ

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Çin ve Rusya'ya karşı Kuzey Kutbu'ndaki buzullara yönelik yeni savunma stratejisi hazırlıyor.

Kongre'ye, talebi üzerine Pentagon ve Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından hazırlanan strateji belgesi haziranda sunulacak.

ABD'nin bu adımı, buzulların erimesiyle özellikle Rusya ve Çin'in Kuzey Buz Denizi'nde yeni ticari deniz rotası kurma çabaları sonrasında geldi.
Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Pentagon Sözcüsü Johnny Michael, söz konusu strateji hazırlığını teyit ederek, Pentagon'un bu adımla ABD topraklarını ve bölgedeki menfaatlerini korumayı hedeflediğini söyledi.

Belgenin geçen yıl yayımlanan Ulusal Savunma Strateji Belgesi'nin stratejisiyle örtüştüğünü kaydeden Michael, 2019 savunma bütçesinde de buzullara yönelik savunma stratejisinin güncellenmesinin talep edildiğini belirtti.
Michael, "Güncellenmiş strateji, Bakanlığın ABD'nin menfaatlerini nasıl koruyacağını ve Ulusal Savunma Stratejisi'nin öncelikleri çerçevesinde buzul bölgesinin güvenlik ve istikrarına nasıl destek vereceğini ortaya koyacaktır. Bu strateji üzerine çalışıyoruz ve tamamlandığında Kongre'ye sunacağız." ifadelerini kullandı.

BÜYÜK GÜÇ REKABETİ

Sözcü, buzul bölgelerine ilginin arttığını ve Çin ile Rusya'nın bölgedeki faaliyetlerinin, ABD'nin buzullardaki savunma stratejisini yenileme girişiminde rol oynayan faktör olduğunu vurguladı.

Geçen yıl yayımlanan ABD Ulusal Savunma Stratejisi, terör tehdidinin artık ABD için öncelik olmadığını, ulusal savunma açısından "büyük güç rekabetinin" daha öncelikli olduğunu ortaya koymuştu.

Çin'in Rusya ile iş birliği içinde buzullar üzerinden Avrupa ve Kanada'ya yeni bir ticari deniz rotası kurma çabası, ABD'de tartışmaya neden olmuştu.
Pentagon, ekimde buzullarda "USS Harry Truman" uçak gemisini yüzdürmüş ve Alaska'daki savaş uçağı sayısını artırmıştı. Bunların yanı sıra ABD ordusunun İzlanda'ya P-8 tipi keşif uçağı konuşlandırmayı planladığı belirtiliyor.

ABD, ilk buzul savunma stratejisini George W. Bush'un başkanlığı döneminde 2000 yılında yayımlamıştı.

İkinci ve üçüncü buzul savunma stratejileri de Barack Obama'nın başkanlığı döneminde 2013 ve 2016'da yayımlanmıştı.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/kriz-cikaracak-cifte-hamle-nukleer-gozdagi-41150885 Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon), Çin'e bağımlılığı azaltmak için doğada nadir bulunan ve savunma teknolojilerinde kullanılan elementlerin yerli üretimi için federal bütçe talep ettiği bildirildi.



Pentagon, nadir bulunan elementlerle ilişkili raporunu Beyaz Saray ve Kongre'ye sundu. Rapora ilişkin detaylar henüz ortaya çıkmazken ABD basınına raporda, doğada nadir bulunan elementlerin çoğunlukla Çin'den ithal edilmesinin önemli bir risk teşkil ettiğinin vurgulandığı yansıdı.

DİKKAT ÇEKEN HAMLE!

Çin-ABD ticaret ilişkilerinde tansiyonun yükselmesinin, Pentagon'da nadir bulunan elementler konusundaki kaygıyı artırdığı; Pentagon'un bu konuda yerli üretime geçmek için fon talep ettiğine dikkat çekildi.

Bir Pentagon yetkilisi, AA muhabirine rapora ilişkin yaptığı açıklamada, Beyaz Saray'la rapor üzerine çalışma yapıldığı gerekçesiyle raporun diğer detayları ve talep edilen miktar konusunda bilgi vermekten kaçındı ancak raporun, Pentagon'un geçen yıl hazırladığı başka bir raporda tespit edilen zafiyetler üzerine hazırlandığını kaydetti.

Pentagon Sözcüsü Yarbay Mike Andrews, "Bakanlık olarak, ABD'nin ham madde pazarındaki rekabet gücünü iyileştirmek için başkan, Kongre ve ABD sanayisi ile yakından çalışıyoruz." dedi.

ELEMENTLERİN ÖNEMİ

Tülyum, Terbiyum, Praseodimiyum, Seriyum ve Skandiyum'un da aralarında yer aldığı, 17 nadir bulunan element bulunuyor.

Bu elementler, ticari malzeme ve cihazların yanı sıra jet motoru, uydu ve lazerler başta olmak üzere çok sayıda kritik askeri araç ve malzemede kullanılıyor.

YÜZDE 80'İ ÇİN'DEN İTHAL EDİYOR

ABD'nin 2004- 2017 yıllarında bu elementlerin yüzde 80'nini Çin'den ithal ettiği, Çin'in bu konuda bir kısıtlamaya gideceğini açıklamadığı ancak konunun, Çin medyasında önemli ölçüde tartışıldığı ifade ediliyor.

http://www.haber7.com/dunya/haber/2865372-pentagonun-buyuk-korkusu/?detay=1 Mesajı Paylaş

Duyduğuma göre Çin Dünyanın en büyük lityum kaynaklarını satın almış. Elektrikli araç teknolojisinde batarya için tekel oluşturma niyetindeler anlaşılan. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 01 Haziran 2019, 08:40:03
Duyduğuma göre Çin Dünyanın en büyük lityum kaynaklarını satın almış. Elektrikli araç teknolojisinde batarya için tekel oluşturma niyetindeler anlaşılan.

Türkiye olarak bu işide kaçıracağız anlaşılan. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: BlackHawk89 - 01 Haziran 2019, 09:21:17
Alıntı yapılan: SKYWOLF - 01 Haziran 2019, 08:40:03
Duyduğuma göre Çin Dünyanın en büyük lityum kaynaklarını satın almış. Elektrikli araç teknolojisinde batarya için tekel oluşturma niyetindeler anlaşılan.

Türkiye olarak bu işide kaçıracağız anlaşılan.

Biz o bor madenleriyle ancak deterjan yapabilecegiz anlasilan. Mesajı Paylaş
''Başarının sırrı amaca sadakattir.''

Alıntı yapılan: UYVAR - 01 Haziran 2019, 09:52:01
Alıntı yapılan: BlackHawk89 - 01 Haziran 2019, 09:21:17
Alıntı yapılan: SKYWOLF - 01 Haziran 2019, 08:40:03
Duyduğuma göre Çin Dünyanın en büyük lityum kaynaklarını satın almış. Elektrikli araç teknolojisinde batarya için tekel oluşturma niyetindeler anlaşılan.

Türkiye olarak bu işide kaçıracağız anlaşılan.

Biz o bor madenleriyle ancak deterjan yapabilecegiz anlasilan.

Onu da yapabilirsek ne ala. Arkadaşımızın lafı aklıma geliyor. Futuristik düşünceden maalesef yoksunuz. Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz