Milli Piyade Tüfeği Projesi

Başlatan Þahinbey, 09 Şubat 2010, 10:54:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: EfsaneAsker
Ayrıca ABD metrik sistem kullanmamasına rağmen standart mühimmatlarda doğrudan inç kullanılmayarak mm kullanılıyor.

Aslinda 7.62 mm'lik muhimmat .300" muhimmattir.. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: HDS - 18 Aralık 2010, 20:18:51
Alıntı yapılan: EfsaneAsker
Ayrıca ABD metrik sistem kullanmamasına rağmen standart mühimmatlarda doğrudan inç kullanılmayarak mm kullanılıyor.

Aslinda 7.62 mm'lik muhimmat .300" muhimmattir..

Hazır sizi bulmuş ve konusu açılmışken sorayım. Atıyorum ABD ile ortak Türkiye, İtalya, Almanya operasyonda haberleşirken ortak metrik sistem mi kullanılıyor yoksa mil tarzı şeyler mi kullanılıyor mesafe olarak. Mesajı Paylaş

ABD haric, isin kaynagi olan Ingiltere dahi metrik sisteme gecti.. ABD cok maliyetli olacak diye diretiyor..

Ama sorunun cevabini bilmiyorum.. Ancak, aslinda askeri olarak, bilinen knot falan gibi terimler disinda, aslinda cok da birim kullanmak gereken sey yok.. Topcunun milyemi var, denizcinin deniz mili, knot'u, havacinin keza.. E haritada pozisyon desen enlem, boylam, milyem, aci..

Bilemedim.. Mesajı Paylaş

slm beyler ... gecen bir belgeselde izlemistim kanadali asker 2 000 kusur metreden talibsni nasil vurdugunu anlatiyordu .kendi kanada yapimi mermileri bitince amerikan mermileri kullanmaya baslamis ve onlarla daha uzak noktalara atis yapabiliyormu ve onlarla vurmus yani,nato standardi olmasinin sebebi Kore savasi olsun avgan savasi olsun onun gibi cephelerde degisik ulkeler omus omuza savasirken ayni muhimati kulanabilsinler diye standart koymuslar.saygilar Mesajı Paylaş
Özgürlük için Pardus...

Kusura bakmayın "talibsni" nedir anlayamadım.  ::) Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

taliban herhalde. Ve hala ortalarda çizim yok mu? Mesajı Paylaş

Modern Makineli Tüfek Projesi Dönem-1 (Tasarım ve Geliştirme) Sözleşmesi, Müsteşarlığımız ile MKE Kurumu arasında 30 Aralık 2010 tarihinde imzalanmıştır.

Proje ile; ateş gücü yüksek, 7,62 mm döner mekanizmalı makineli tüfeğin, yurt içi geliştirme yoluyla tedariki amaçlanmıştır. Projenin, Tasarım ve Geliştirme (Dönem-1) ve Seri Üretim (Dönem-2) olmak üzere 2 dönemde gerçekleştirilmesi planlanmıştır.

Kaynak: http://www.ssm.gov.tr/anasayfa/hizli/duyurular/etkinlikler/torenler/Sayfalar/MdrnMakTufek.aspx

Sanırım daha çok uzun yıllar var önümüzde. Mesajı Paylaş
Ne Mutlu Türküm Diyene. Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Makineli tüfek bu. Piyade tüfeği değil..
O kadar forumlarda ve fuarlarda bir makineli dolanıyordu aynısı değil sanırım...En son idef 2009 da sergilenen lmg yani hafif makineli tüfek vardı 5.56 mm çapında. Bu yukarıda ki haberde 7.62 mm yazıyor.. o zaman başka bir makineli tüfek üretim kararı var görünüyor..

Yani 2 makineli tüfeğimiz olacak ama ne zaman?

Ayrıca Döner mekanizmalı dediği minigun gibi bir sistem değil dimi.. Mesajı Paylaş

İlk prototipler 5.56 idi.(malum nato standartı ıvır zıvırı) Özellikle 5.56 hk 33 e nin antiterör görevlerinde yeterli etkiyi göstermemesi üzerine 7.62 ye dönüş kararı alındı.Bu durumda prototipler baştan tasarlandı,sistemler değişti.Aynı sorundan abd de muzdarip Afganistanda 7.62 ye dönüyorlar.

Neymiş babacığım komşunun tavuğu sana kaz görünürmüş.30 yıllık antiterör tecrübeni,askerin uyarılarını gözardı eder ''Joni herşeyi bizden daha iyi bilir tüfeğide...'' dersen madara olurmuşsun...

-----
2 ayrı proje var piyade tüfeği ve hafif makineli türek.İkiside başa sardı çünkü kalibre isteği değişti.2 yıl uzadı otomatikman proje...

Aslında bu kadar aceleyede gerek yok yakında pkklı itler lazer silahıyla gelecek çatışmaya bence direk lazer silahı işine girelim... Mesajı Paylaş

Tam bir rezillik, tam bir fiyasko. Nasıl nazikçe eleştirsem diye düşünüyorum ama sonunda basacam küfürü !! Mesajı Paylaş
Ne Mutlu Türküm Diyene. Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz