Milli Piyade Tüfeği Projesi

Başlatan Þahinbey, 09 Şubat 2010, 10:54:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MKE,ABD pazarı için yarı otomatik bir MPT-76 geliştiriyor,Zenit fire arms vasıtası ile satılacak,bundan başka birkaç model daha bu işbirliği ile ABD pazarına girecek.Bu silahlar ABD'de avcılık ve bireysel kullanım için yasal olarak satın alınarak kullanılabiliyor. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: PARTİKÜL - 20 Mart 2016, 23:44:18
Alıntı yapılan: Tuco - 20 Mart 2016, 23:40:36
Alıntı yapılan: SKYWOLF - 20 Mart 2016, 19:15:57
MKE-71 nedir?

Benim memleketin plaka kodu 71 abi :) tahmin edin orada hangi fabrika var :)

Eskiden Ankara' nın ilçesiydi.
ANGARALI' yız:)

Benim eski nüfus cüzdanımda il Ankara ilçe Kırıkkale yazıyodu,şimdi il Kırıkkale ilçe merkez yazıyo :) Mesajı Paylaş

Azərbayacan ordu üçün Türkiyədən yeni tüfəng almaq istəyir

Azərbaycan Türkiyənin yeni istehsal etdiyi milli tüfəngi öz arsenalına qata bilər. ANS PRESS-in Türkiyə mətbuatına istinadla verdiyi məlumata görə, söhbət MPT-76 tüfəngindən gedir.

Türkiyənin Makina və Kimya Sənayesi Qurumu (MKEK) tərəfindən istehsal edilən milli piyada tüfənginə maraq olduqca böyükdür. Silah fabrikinin istehsal rəhbəri  Mehmet Dəmirəl bu barədə açıqlama verib. Onun sözlərinə görə, tüfəngə Azərbaycandan başqa ABÞ, Çili kimi ölkələrdəndə tələb var.

Tekirdağda keçirilən sərgidə silahlarını nümayiş etdirən M.Dəmirəl ən böyük marağı yeni MPT-76 ilə snayper olan "Bora 12"nin gördüğünü söyləyib.

"MPT-76-ya böyük tələb var. Ən böyük tələb ABÞ-dandır. Bununla yanaşı, Azərbaycan öz ordusunu bu silahlarla təchiz etmək istəyir. Təbii ki, bizim quruluş fəlsəfəmiz Mustafa Kamal Atatürkün qoyduğu fəsləsəfədir. Öncəliyimiz hər zaman Türkiyə Silahlı Qüvvələridir (TSK). İlk olaraq TSK-nı bu silahla təmin edəcəyik, daha sonra ixrac edəcəyik", - deyə o bildirib.

Onun sözlərinə görə, keçmişdə orduda istifadə edilən G3 tüfəngində ediləcək ən xırda dəyişikliyi belə Almaniyaya xəbər etmək məcburiyyətində olublar. İndi isə öz milli silahlarını istehsal edən ölkəyə çevriliblər.

MPT-76 tüfəngi G-3 piyada tüfənglərinin əvəzlənməsi üçün yaradılıb və 200 ədədlik ilk partiyası 2014-cü ilin may ayında Türkiyə Quru Qoşunlarına təhvil verilib.

Tüfəngin təsirli atış məsafəsi 600 metrdir.

http://www.anspress.com/siyaset/21-03-2016/azerbaycanin-almaq-istediyi-yeni-silah Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Tuco - 21 Mart 2016, 17:45:13
MKE-71 nedir?

Benim eski nüfus cüzdanımda il Ankara ilçe Kırıkkale yazıyodu,şimdi il Kırıkkale ilçe merkez yazıyo :)

Ankara değil "Angara" Kırıkkale değil "Gırıggale" "aanadıg mı şindi"   ;D ;D Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: kugos - 22 Mart 2016, 18:14:24
Alıntı yapılan: Tuco - 21 Mart 2016, 17:45:13
MKE-71 nedir?

Benim eski nüfus cüzdanımda il Ankara ilçe Kırıkkale yazıyodu,şimdi il Kırıkkale ilçe merkez yazıyo :)

Ankara değil "Angara" Kırıkkale değil "Gırıggale" "aanadıg mı şindi"   ;D ;D

Kugos hocam önemli noktaya vurgu yapmış :)

Hemşeri miyiz üstad??? Mesajı Paylaş

Hemşeriyiz. Yalnız Merkezde Keskinliler dışında yerli halk pek bulunmaz. Asıl köken nire? Mesajı Paylaş

Mpt76 tanitim.

Mpt55 tanitim iddasi.
Mesajı Paylaş

MKE GENEL MÜDÜRÜ MPT 76 NIN TEKNİK DATALARI VE ÜRETİM BİLGİLERİNİ ABD Lİ SİLAH ÜRETİCİSİ BİR FİRMAYA SATMAYA ÇALIÞIRKEN SUÇÜSTÜ YAKALANDI.BÜ ÜLKEDE HAİN BİTMEZZZZZZZZZ.SİNİRİMDEN NE YAZACAĞIMI BİLMEZ OLDUM.İDAM ÞART OĞLU ÞART Mesajı Paylaş

Benim anlamadığım, piyade silahının hasını yapan Amerika, MPT76 nın planlarını ne yapacak? Kritik teknoloji içermiyor bildiğim kadarıyla. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz