Yunanistan'daki Krizin Yunan Ordusuna Etkileri

Başlatan WOLF, 17 Şubat 2010, 20:35:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bir ulusun  ulusal kıyafetleriyle dalga geçmek biraz ayıp oluyor ama  böylede asker  üniforması olmazki . asker dediğin  ciddi olacak  böyle soytarı gibi bir kıyafet  kimin aklına gelmiş  şaşırıyorum doğrusu.ne diyeyim askerden başka herşeye benziyor :) Mesajı Paylaş
Mevzu Bahis Vatansa Gerisi Teferruattır..!!!

#21
Onlar sütten çıkmış ak kaşık sanki. Geleneği göreneği geçtim insanlığımıza laf ediyorlar. Bizi okul kitaplarına aşağılık bir ırk diye yazıyorlar. Ama anlamıyolar ki kendileri sütten çıkmış ak kaşık değil. Eğer bir yunandan başka örneğin Azeriler böyle yapsa bu yorumlar yapılacak mıydı? Bunun nedeni karşılıklı çekişmemiz. Tabii böyle dememizde böyle saçma bir soytarı kıyafeti de etkili.

(Not: Hangi milletin askeri altına tayt giyiyor yav:D)

Ekleme:Biraz yamuk yumuk anlamsız yazmışım özür diliyorum. YouTube da 15 dakka böyle yapıyor insanı :) (Mesaja dokunmayacağım aynen kalsın bunlar insanları nasıl sinirlendiriyorlar :) görebilirsiniz) Mesajı Paylaş

problem diyil.eger biz ne zamansa boyle elbise giysek istediyiniz kadar alay etmekde serbestsiniz. Mesajı Paylaş

#23
Avrupa, Yunanistan'ı sırtından vuruyor

Gırtlağa kadar borca batmasına rağmen Yunanistan silah alımına devam ediyor. En büyük tedarikçi de Almanya
30 Mayıs 2010 Pazar, 13:23:37

Ağır borç yükü altındaki Yunanistan'ın gayri safi yurt içi hasılasında (GSYH) savunma harcamaları önemli yer tutuyor. Borç krizinden çıkmak için sert tasarruf tedbirleri alan Yunanistan, savunmaya milyarlarca avro ayırmaya devam ediyor.

AP'nin haberinde, iki komşu ülke Yunanistan ve Türkiye'nin savaş uçaklarının sıklıkla karşı karşıya gelmesinin gerginliği artırdığı, son zamanlarda azalsa bile Atina yönetiminin bu gerginliği büyük askeri harcamaların arkasındaki sebep olarak gösterdiği belirtildi.

Yunanistan'ın, 2008 yılında GSYH'sinin yüzde 2,8'den fazlasını askeri harcamalara ayırarak, bu alanda NATO'da ABD'den sonra ikinci sırada geldiği, NATO verilerine göre Türkiye'nin ise aynı yılda askeri harcamalarının GSYH'sinin yüzde 1,8'ine karşılık geldiği kaydedildi.

Belirli hizmet süresi bulunan savaş uçakları ve savaş gemilerinin maliyeti artmadan ya da teknoloji eskimeden önce değiştirilmesi gerekirken, ağır borç yükü altında bulunan ve finansal güçlük çeken Yunanistan gibi bir ülkenin, savunmaya niçin milyarlarca avro harcama ihtiyacı duyduğu konusunda birçok soru işareti bulunuyor.

TASARRUFA ZORLAYANLAR SİLAH SATMAK İSTİYOR

Finansal krizin pençesindeki Yunanistan'a, savunma harcamalarını azaltması yönündeki çağrılar giderek yükseliyor. Ancak ne gariptir ki borç krizinden çıkması için Yunanistan'ı sert tasarruf tedbirleri almaya zorlayan ve kurtarma planına destek veren ülkeler aynı zamanda kendi pahalı savaş uçakları ve gemilerini Yunanistan'a satmaya çalışmaktan da geri durmuyor.

Avrupa Parlamentosu'nda Yeşil Grup Başkanı Daniel Cohn-Bendit, bu ay başında Paris'te düzenlediği basın toplantısında, Fransa ve Almanya liderlerini, finansal yardım konusunda anlaşmadan önce Yunanistan'ı kendi ülkelerinden silah alımı görüşmelerini sürdürmeye mecbur bırakmakla suçladı.

Cohn-Bendit, ''Son üç ayda Yunanistan'ı onaylamaya zorladığımız birkaç milyar avroluk silah anlaşmaları var: Fransız fırkateynleri, helikopterleri, savaş uçakları, Alman denizaltıları. Bu ikiyüzlülük. Yunanların sırtından para kazanmak istiyoruz'' dedi.

Fransa ile Alman hükümetleri hemen Cohn-Bendit'in suçlamalarını reddetti.

Kriz emeklileri ve çalışanları olumsuz etkilerken, Yunanistan'ın askeri harcamaları ülkede de rahatsızlığa yol açıyor.

Yunanistan Başbakan Yardımcısı Theodoros Pangalos, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Atina ziyareti sırasında Türk-Yunan İş Adamları Forumu'nda silahlanma konularına değinerek, ''İhtiyacımız olmayan her silah alımına zorlandığımızda milli utanç hissediyorum'' demişti.

ALMANYA YUNANİSTAN'IN EN BÜYÜK SİLAH TEDARİKÇİSİ

Yunanistan 40 savaş uçağına ihtiyacı olduğunu açıklarken, Yunanistan'a yardım paketine en fazla katkıyı sağlayan Almanya ve Fransa savaş uçağı alımı anlaşması için rekabet ediyorlar.

Almanya Yunanistan'ın, Alman, İtalyan, İspanyol ve İngiliz şirketleri konsorsiyumu üretimi Eurofighter savaş uçaklarını almasını isterken, Fransa, Dassault şirketi yapımı Ragale savaş uçaklarını Atina'ya satmak için çabalıyor.

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsünün (SIPRI) Mart ayında yayımladığı rapora göre, Almanya Yunanistan'ın en büyük silah tedarikçisi oldu. Atina, geçen yıl silah alımlarının yüzde 35'ini Almanya'dan yaptı. Almanya, silah ihracatının yüzde 13'ünü Yunanistan'a yaparken, bu Yunanistan'ı Türkiye'nin ardından ikinci büyük tedarikçi konumuna getiriyor.

Almanya Ekonomi Bakanlığının bu ay açıkladığı verilere göre, Almanya'nın 2008 yılında Yunanistan'a ticari ve silah ihracatının tutarı 199,6 milyon avroyu buldu.

Fransa da Ege Denizi'nde devriye görevi yapan ve uluslararası görev gücü kapsamında deniz korsanlarına karşı düzenlenen operasyonlara katılan FREMM fırkateynlerinden 6 adet satmak için Yunanistan ile görüşüyor.

Ayrıca Yunanistan'ın 2,7 milyar avro olduğu tahmin edilen fırkateyn programıyla Almanya, İspanya ve Hollanda da ilgileniyor. Bu ülkelerin Yunanistan'a yardım paketine destek veren ülkeler olması dikkat çekiyor.

TÜRKİYE-YUNANİSTAN

Bu arada Yunanistan Savunma Bakanı Evangelos Venizelos, Başbakan Erdoğan'ın Atina ziyaretinden önce yaptığı açıklamada, ''Türkiye ile Yunanistan arasında karşılıklı olarak silahların azaltılmasının ortak çalışmalar sonucunda mümkün olabileceğini'' söylemişti.

The Economist dergisinin Atina'da düzenlediği konferansta konuşan Venizelos, Yunanistan'da ekonomik sıkıntıyı aşmaya yönelik önlemlerin ülkenin savunma alanındaki politikasını etkilemeyeceğini, ''Yunanistan'ın hayatta kalarak kalkınabilmesi için milli haysiyetin ve özgüvenin ön koşul olduğunu'' ifade etmişti.

Venizelos, bu yıl savunma harcamalarının geçen yıla göre yüzde 25 azaltılmasının amaçlandığını da dile getirmişti.

Atina ziyaretinden önce iki ülkenin savunma harcamalarını azaltma önerisinde bulunan Başbakan Erdoğan, Yunan devlet televizyonuna verdiği demeçte, ''iki ülkenin büyük savunma bütçesi olduğunu, bu harcamaların azaltılması ve paranın diğer amaçlar için kullanılması gerektiğini'' söylemişti.

Başbakan Erdoğan Atina ziyaretinde de, ''sınırın diğer tarafında da Türklerin, çözülebilecek ve çözülmesi gereken politik çatışmalardan kaynaklı hayali tehditler nedeniyle ihtiyacı olmayan silahları satın aldığını'' belirtmişti.

Merkezi Atina'da bulunan Güvenlik ve Savunma Analizleri Enstitüsü Başkanı Periklis Zorzovilis, ''Türkiye'nin Yunanistan ile ilişkilerinde önemli tavır değişikliği olmadığı sürece, Yunanistan'ın, komşusuyla ilgili politikasını gözden geçiremeyeceği'' görüşünü savunuyor.

Avro Bölgesi ve Uluslararası Para Fonu (IMF) borç batağındaki Yunanistan'ın kurtarılması için 3 yıl süreli 110 milyar avro tutarındaki paket üzerinde anlaşmıştı.

AA
Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Yunanistan Askeri Alımları Azaltıyor

Yorgo 'silahlı eleştiri'ye dayanamadı!
Kriz için yardım talep ettiğinde "Önce silah alımlarınızı durdurun" eleştirileriyle karşılaşan Yunanistan'ın, silah alımlarını azaltacağı bildirildi
02 Haziran 2010 Çarşamba, 18:30:02

Ağır borç krizi altındaki Yunanistan'ın, savaş uçakları ve savaş gemileri alımını erteleyeceği bildirildi. Yunanistan şu anda Fransa ile maliyeti 2,5 milyar avroyu aştığı tahmin edilen altı adet FREMM fırkateyni satın almayı görüşürken, Almanya, Fransa ve diğer ülkeler, Yunanistan'ın ihtiyacı olduğunu açıkladığı 40 savaş uçağını bu ülkeye satmaya çalışıyor.

Savunma Bakanı Yardımcısı Panos Beglitis Associated Press'e verdiği demeçte, Atina yönetiminin, Fransa ile fırkateyn alımı konusunu görüşmeye devam ettiğini, ancak bu görüşmeler için bir süre sınırı olmadığını söyledi. Beglitis, ''Görüşmelerde ekonomik ve finansal durum göz önünde bulunduruluyor. Bu yüzden görüşmelerin tamamlanması için bir süre sınırımız yok. Görüşmeler açık uçlu'' dedi.

Silah alımlarıyla ilgili görüşmelerin süresinin on yılı bulup bulmayacağına ilişkin soruya Beglitis, ''On Yıl değil. Ancak göreceğiz'' yanıtını verdi.

Yunanistan'ın 40 savaş uçağı satın alımına bazı ülkeler ilgi gösterirken, Almanya, Yunanistan'ın, Alman, İspanyol, İtalyan ve İngiliz konsorsiyumu yapımı Eurofighter savaş uçaklarını satın almasını istiyor. Fransa ise Fransız Dassault şirketinin ürettiği ''Rafale'' savaş uçaklarını Yunanistan'a satmaya çalışıyor.

Savaş uçağı alımıyla ilgili olarak, ''Rafale, Eurofighter ve Amerikan F16, F18, F35'ler var. Üretici ülkelerle herhangi bir görüşmeye girmedik. Konu bizim için son derece zamansız'' diyen Beglitis, mevcut askeri uçak filosunun operasyonel hazırlığı için mali durum çerçevesinde imkanları belirlemeyi amaçladıklarını söyledi.

Bir önceki hükümetin Rusya'dan zırhlı muhabere aracı satın alma programının ''sıfırdan yeniden görüşüleceğini'' ifade eden Beglitis, şimdi askeri uçak yedek parçaları ve motor anlaşmaları dahil mevcut teçhizatın iyileştirilmesi üzerinde duracaklarını belirtti.

Avrupa Parlamentosu'nda Yeşil Grup Başkanı Daniel Cohn-Bendit'in, Fransa ve Almanya liderlerini, finansal yardım konusunda anlaşmadan önce Yunanistan'ı kendi ülkelerinden silah alımı görüşmelerini sürdürmeye mecbur bıraktıkları suçlamasıyla ilgili Beglitis, kurtarma paketi ve silah alım programı arasında bağ olmadığını kaydetti.

Beglitis, ''Ne doğrudan ne de dolaylı bir bağ yoktur. Böyle bir bağlantı, ne olursa olsun ekonomi ve mali bakımdan böyle elzem bir dönemde hükümetimiz tarafından kabul edilemez. Bunu yapamayız. Çünkü Yunan halkı ayaklanır, tepki verir. Bir yandan halkı sıkı biçimde kısıtlarken, diğer taraftan savunma alımlarına milyarlarca harcayabilir misiniz?'' diye konuştu.

''TÜRKİYE FAKTÖRÜ''

Beglites, ''Türkiye yüzünden ülke savunması için son 35 yıldır büyük meblağ harcamaya mecbur kaldıklarını'' da söyledi.

''Finansal ve mali krizin etkisi nedeniyle bu durumun devam edemeyeceğinin farkına varmalıyız. Operasyonel maliyetler ve satın almalarda Savunma Bakanlığının bütçesini kısmalıyız'' diyen Beglitis, finansal ve mali krizler olmasaydı bile hükümetin bir dereceye kadar savunma harcamalarını kısması gerektiğine işaret etti.

Yunanistan, bu yıl askeri operasyon maliyetlerini geçen yıla göre yüzde 12,5 azaltıyor.

Geçen yıl askeri bütçesi gayri safi yurt içi hasılanın (GSYH) yüzde 2,73 (6 milyar 582 milyon avro) olan Yunanistan'ın bu yıl askeri bütçesi ise GSYH'nin yüzde 2,48'i (5 milyar 73 milyon avro) olarak belirlendi. Yunanistan'ın, geçen yıl askeri teçhizat harcaması GSYH'nin yüzde 0,93'üne denk düşerken, bu yıl bu oran GSYH'nin yüzde 0,78'i seviyesinde bulunuyor.

Finansal krizin pençesindeki Yunanistan'ın askeri bütçesi, GSYH'ye oranı bakımından AB'nin en büyük askeri bütçesine sahip bulunuyor. Yunanistan, NATO'da da savunma harcamaları bakımından ABD'den sonra ikinci sırada yer alıyor.

Borç krizinden çıkması için Yunanistan'ı sert tasarruf tedbirleri almaya zorlayan ve kurtarma planına destek veren ülkeler aynı zamanda kendi pahalı savaş uçakları ve gemilerini Yunanistan'a satmaya çalışmakla suçlanıyor.

Geçen yıl Ekim ayında iktidara gelen Papandreu hükümeti, borç krizinden kurtulmak için Avro Bölgesi ve Uluslararası Para Fonu (IMF)ile 3 yıl süreli 110 milyar avro tutarındaki paket üzerinde anlaşmıştı.

http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/520037-yorgo-silahli-elestiriye-dayanamadi Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Azaltsınlar bi zahmet zaten birsürü gereksiz alım yaptılar. Elindeki AMX-30,M-60 Patton'ları çöpe atmek resmen parayı boşa harcama Eğer sözkonusu ABD'den M1A1 hibesi gerçekleşirse Leopard1'leri de servis dışına çıkarıcaklar.

Topraklarına ve komşularına oranla Fazla sayıda F-16 ve Mirage 2000'in zaten var bunların toplam sayısı 200'ü aşıyor bide gidip neden F-4 Phantom'ları modernize ediyorsun Yetmedi gidip Mirage 2000'lerine İstanbul'u vurucak seyir füzesi alıp bunlar taşıyacak uçakların modernizasyon parasıda ayrı madem uçağa ihtiyacın vardı o halde neden Mirage F-1'leri ve F-5'leri çöpe attın

En son 60 adet Yeni Savaş uçağı almaya kalktı Rafale,F-18 ve EF2000 adaylar ben Rafale Almasından yanayım. Çünkü bizim gelecekte EF2000 almamız olası karşımıza EF-2000 çıkmasın F-18 almasın çünkü ABD ile arası bozulsun. Rafale hem bu 2 uçaktanda zayıf bir uçak hemde yazık Dassault Firması batmasın :P :D
hiç kimseye satamadılar Rafale'i. Bu alım 2017'ye kadar sarkar bence

Birde Piyade Tüfeği alımı da var Savurganlık değilmi Dünyanın en pahalı piyade tüfeği olan G36 tüfeğinden 120.000 direk alım yaparak Ordusunu bunlarla donatıcaktı ama olmadı malum kriz...

Þu sıralar silah alımını durduran Yunansitan'la farkı açmak için şimdi büyük fırsat krizden çıktıklarında biz öyle bir duruma gelmeliyizki tekrar silaha yükelndiklerinde yine batsınlar. Þimdi yeni Rakip İsrail zaten Zamanında başına bir Vali atayıp yönettiğimiz yerlerle düşman olma gibi küçük devlet psikolojisinden kurtulmak lazım bize İsrail gibi büyük devletlerle yarışmak yakışır. Mesajı Paylaş

Bu hava kuvvetlerine güvenerek nasıl savaşa girecekler durumları kötü. Mesajı Paylaş
Güçlü Ekonomi , Güçlü Ordu , Güçlü Türkiye

Borç ver silah sat bu şekilde ekonomilerini nasıl büyütecekler ayrıca borç verenlerde bunların ölü yatırım olduğunu biliyorlar AB çıkmaza girmiş durumda. Mesajı Paylaş
Güçlü Ekonomi , Güçlü Ordu , Güçlü Türkiye

ab yunanistanla kucaktan kucağa oynuyor. yunanistan mali yardım isterken bir yandan para veririz ama silah alırsanız diye şart koşuyolar. allah bizede ab'den borç aldırmasın  ;D Mesajı Paylaş

WAFF taki yunanlılarla dalga geçmek gerek... Başlıkta şu olmalı: "Türk Korkusu Adama Neler Yaptırabilir?" Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz