Başbakandan Yunanistan'a Sürpriz Teklif

Başlatan AVCI, 02 Nisan 2010, 13:31:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yunan savunma haber sitesi defencenet.gr nin verdiği habere göre Başbakan Tayyip Erdoğan Yunan mevkidaşı Yorgo Papandreu'ya silahlanmanın karşılıklı olarak azaltılması önerisinde bulunmuş.Brüksel'de iki ülke savunma bakanlarının katıldığı görüşmede somut önerilerde bulunulmuş.Buna göre Türkiye:

*Milgem projesindeki korvet adedini 8'den 5 indirecek
*F-35 sayısını 100 adetten 60 adede indirecek
*TF-2000 projesi tamamen iptal ediecek
*Yıldırım balistik füzelerinin sayısı 40'a düşürülecek ve İran sınırına kaydırılacak.
*Altay tank programında sayı azaltılacak

Yunan tarafında öneri çok olumlu tepki almış ve karşılık olarak:

*Yeni savaş uçağı alımının iptali
*Fremm fırkateyn alımının iptali düşünülüyormuş.
*Karasuları konusunda da bazı gelişmeler olabilirmiş.

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=11478&Itemid=139

Mesajı Paylaş
  • Gösterim 4,803 
  • Genel Askeri Konular Ve Stratejik Değerlendirmeler
  • 6 Yanıtlar

ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Hakikaten şaka mı yahu  ::) eğer öyleyse iyi yamulttular beni demektir.Alacakları olsun. Mesajı Paylaş

İnşallah doğru bir haber dir açıkcası moralim bozuldu. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: AVCI - 02 Nisan 2010, 13:51:02
Hakikaten şaka mı yahu  ::) eğer öyleyse iyi yamulttular beni demektir.Alacakları olsun.

Yok yav ben de şaka dedim. Yunan Basınında Türkiye ile ilgili 1 Nisan şakaları vardı. Ancak bu konuyla ilgili birşey olduğunu hatırlayamadım. Bu da defenceNetin bir şakası olsa gerek. Yoksa o kadar proje bu şekilde değiştirilemez. :D

Þaka değilse de "şaka gibi" kelimesi uygundur herhalde bu habere. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Bugün NTV'de izlediğime göre Türkiye ile Yunanistan arasında iyi niyet anlaşması adında bir çalışma var. Bu anlaşmanın da askeri konuları içeren 5 maddesi bulunmakta. Ancak bu maddeler genelde karşılıklı eğitim konularını kapsıyor. Askeri projelerde herhangi bir azaltma vs söz konusu değil. Mesajı Paylaş

Bu ne yaa. Biz silahlanmadan nasıl batacak Yunanistan? :D Bence biraz daha silahlanalımda batsın böylece kurtulalım artık. Bence bu o sitenin şakası. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz