ALTAY Yeni Nesil Tank Projesi

Başlatan AVCI, 07 Nisan 2010, 18:44:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Altay Tankı Üretimi Kime Verilmeli?

Otokar
63 (44.7%)
FNSS
26 (18.4%)
BMC
23 (16.3%)
Ordu Donatım Fabrikaları
20 (14.2%)
Farklı bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
9 (6.4%)

Toplam Oy Verenler: 141

Sonuna kadar okudum. Harika bir yazı....
63 tonluk 120'lik Leopard tankını 140'lık topla donatırsak , hareketliliğinden taviz vermemek için ağırlığı 78 ton yapmak gerekirmiş . Eni-boyu-motoru herşey değişmeliymiş... Mesajı Paylaş

Tüm savunma siteleri ; Altay motoru yabancı bir ülkeden bulundu , antlaşma imzalandı diyor...

İngilizlerin Caterpillar motoru mu? Mesajı Paylaş

Finlandiyalı bir firmadan Leclerc tanklarının motoru bulundu deniyor Mesajı Paylaş

ingiliz motorları uymuyor mu Altay'a? Mesajı Paylaş

Finlandiya'da mı tank motoru yapıyormuş...  Þirketin ismi :Wärtsilä

Leclerc motoru;

V8X SACM  8 silindirli dizel motor
1.100 kW [3] (1.500 hp)

Fransız Giat firması için bu motoru yaptılarsa Fransızlar bu işe taş koyabilir. Ama bu motorun versiyonu gibi başka motor ürettirilebilir belki de Mesajı Paylaş

Wartsila hep oradaydi. Bir Allah'in kulu kapisini calmamis mi simdiye kadar?

Su devran bir donsun de, cok incelenecek ihale var cok. Kimlerin cebine ne girmis Sayistay bir baksin bakalim! Mesajı Paylaş
''Başarının sırrı amaca sadakattir.''

Ne verirlerse , önümüze ne atarlarsa onu yiyiyoruz... Sorgulayanı da yallah ...

Yalnız işin içinde Fransa var. Wartsila France gibi bir ibare var bu motorda. Fransızlar bu şirkete " bize tank motoru geliştir" diye 1 euro para verdiyse benim tanıdığım Fransızlar bu motordan bize bir şey koklatmazlar...
Bizim F-35 için ABD ile yaptığımız rezil sözleşmenin tersine Fransızlar bunlardan motor alırken sağlam bir sözleşme yapmışlardır...
"Bu motor varyantları Fransız hükümeti izni olmadan başka ülkelerce kullanılamaz" diye

Mesajı Paylaş

Hala yabancıya güven duymak falan bunlar boş işler. Kendi motorumuzu yapmaktan başka çare yok. Gerek MMU gerekse Altay gibi projeler için yerli motordan başka şansımız yok. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: UYVAR - 08 Mayıs 2020, 01:45:04
Wartsila hep oradaydi. Bir Allah'in kulu kapisini calmamis mi simdiye kadar?

Su devran bir donsun de, cok incelenecek ihale var cok. Kimlerin cebine ne girmis Sayistay bir baksin bakalim!
+1 Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz