ALTAY Yeni Nesil Tank Projesi

Başlatan AVCI, 07 Nisan 2010, 18:44:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Altay Tankı Üretimi Kime Verilmeli?

Otokar
64 (44.8%)
FNSS
27 (18.9%)
BMC
23 (16.1%)
Ordu Donatım Fabrikaları
20 (14%)
Farklı bir düşüncem var. Aşağıya yazıyorum.
9 (6.3%)

Toplam Oy Verenler: 143

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 09 Ocak 2023, 14:20:02
Alıntı yapılan: Türkay - 09 Ocak 2023, 14:03:51
     Evettt elimizde olmayan tank için Tankın devri bitti bitmedi konusu 2025 e ertelenmiştir. 2025 de seri üretim--2023 Mayıs ta 2 adet deneme için tank verilecek.

Belki görürüz o zaman!
Mayıs ta hepsini teslim etmiş gibi bir sunum yaparız olur biter. Zaten millet tank dı motor du ne bilsin Fırtına - kirpi hepsi onlar için tank.
Mesajı Paylaş

Daha önce 50-100 kimden bulunursa bulunsun x motorla, T1 Altay yapılsın diyordum. Vazgeçtim. Derhal İnsansız kule içeren T2 mi olur T3 mü bilmem yeni bir T olsun da .... Madem bu kadar geçiktik. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Türkay - 09 Ocak 2023, 14:41:20
    Daha önce 50-100 kimden bulunursa bulunsun x motorla, T1 Altay yapılsın diyordum. Vazgeçtim. Derhal İnsansız kule içeren T2 mi olur T3 mü bilmem yeni bir T olsun da .... Madem bu kadar geçiktik.

Bir beğeni ateşledim. Bende öyle düşünüyorum. Gerçi insansız kuleli örneklerde 55 ton kadar olmasına rağmen şu anki görüntüde onlarda 1500 BG motora sahipler ama çok mecbur isek 70 tonluk Altay ı 1200 BG ile çalıştıramayız ama 55 tonluk Armata yaklaşımındaki yeni nesil insansız kuleli bir tankı 1200 BG ile bir miktar üretiriz gayet te performanslı olurlar

Modernizasyonlar ile biz bir süre daha idare ederiz bize yeni nesil bir tank tasarlasınlar Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Motorun yoksa insanlı olsa ne olur insansız olsa ne olur...
Hibrit mi olur , dizel mi olur , nükleer mi olur ne olursa olsun şu güç paketi sorununu çözmek gerek...

Uçaklar da gemiler de tanklar da motor motor diye bekliyor...Godot'yu beklerken misali... Mesajı Paylaş

Koskoca ülkede şimdiye kadar motor geliştirmek için geçerli bir girişim olmaması ayrı bir tuhaflık. Her zaman diyorum, bu ülke aslında çok daha ileri seviyede olabilecek potansiyele sahip. Ancak nedendir bilinmez her işimizi son ana öteliyoruz. Bir şeyler başarmak için illa mecbur kalmamız gerekiyor. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Gerçekten de böyle bir ülkenin bu saate kadar pancar motordan öteye gidememesi nasıl bir boşvermişlik. Devlet  1970 değil 1940 da bile milli motor fabrikası yapabilirdi çok istese.

Böyle güneş su hava iklim coğrafya insan kalitesi tarihi miras yüzx ölçümü gece gündüz yaz kış soğuk sıcak dengesi başka ülkede olsa şu anda en az en az Fransa olurdu yazık bu güzel ülkenin halkına

Bazı hissiyatımca olması gereken tarihler  
milli motor fabrikası 1940 larda kurulmalı pervaneli uçaklarımız kamyonlarımız tanklarımız küçük gemilerimiz bu basit motorlar ile yapılmalıydı
ilk radar telsiz 1960 de İTÜ lü proflarca üretilmeliydi
ilk milli otomobil fabrikamız 1950 de kurulşmalıydı
milli, gemilerimiz en geç 1960 larda tamamen yerli olmalıydı
milli piyade tüfeği 1940 lardan beri yerli olmalıydı
milli işlemci 1980 lerde üretilmeliydi
milli tank 1950 de en geç üretilmeliydi
milli uçak 1940 dan beri kesintisiz üretilmeli 1970 de jet uçaklara geçilmeliydi
ilk jet motoru 1970 de yapılmalıydı
ilk buhar makinesi bir imparatorluk olarak icadından en geç 25 yıl sonra 1850 de yapılmalıydı eğer bu olsaydı en kötü ihtimalde bile bugün tüm adalar bizim olurdu selanik bizim olurdu Kerkük musul bizim olurdu  sınırlarımız bir bu kadar daha büyük olurdu

1920 dünyası böyleydi çok uçuk şeyler istemiyoruz hatta çok gecikmiş dilekler bu verdiğim tarihler bile sonuçta biz Bulgaristan Romanya değiliz imparatorluk mirasçısıyız zor dönemi aşar açmaz bir silkelenip kalkınmamız gerekirdi

Error 404 (Not Found)!!1
Mesajı Paylaş

Acaba bir zaman makinası olsa o yıllara dönsek her işi bırakın hemen motor fabrikası  açın , uçak fabrikasını sakın kapatmayın vs...vs desek bizi dinleyen olur muydu , birşeyler değiştirebilir miydik...?

Yoksa coğrafya kader mi , ne kadar uğraşırsak- dil dökersek dökelim tarih çizgisini yine de aynı bu şekilde devam ettirir miydi acaba? Mesajı Paylaş

Zamanın en büyük otomotiv firmalarının sahibi aile holdinglerine söylemek lazım bunları, yıllar yılı , elelemin eski tenekelerini montajlayıp zenginliklerine zenginlik katıp en ufak endüstriyel devrim yapmadıkları için , üstelik diğer olası üretmek isteyenlerin de önünü tıkadılar. Mesajı Paylaş

Eskiden  5 yıllık kalkınma planları yapardı devlet...Bu tür planlamalar kalktı galiba... Uzun vadeli bir planlama yok...Savunma sanayinde bu planlama var gibi ama o da canımız ambargolarla-terörle çok yandığı için...Ambargo olmasa İHA vb. yapmazdık emin olun... Mesajı Paylaş

Kronolojik olarak bakınca insan biraz anlayabiliyor ama ne olursa olsun yani bir irade olsa olurdu

1922 de savaş bitti

1930 a kadar savaş sonrası yapılanmalar acil ihtiyaçlar devrimler ile meşgul olundu

1935 de 2. dünya savaşı öncesi gerilimler başladı

1939 da 2. dünya savaşı başladı

1945 de 2. dünya savaşı bitti

1950 ye kadar dünya savaş sonrası toparlanma ile geçti
İşte buradan sonra dünya kalkınmaya başladı bizde beğeniriz beğenmeyiz ciddi sanayileşme yaşadık. Bugün var olan otomobil kamyon otobüs beyaz eşya tv rafineri petrokimya tekstil filan hemen her şey 1950-1980 arasında kuruldu. Üstelik birde kıbrıs savaşı ambargosu vardı ihtilaller vardı.

1980 sonrası serbest piyasa ve yüksek enflasyon dönemiydi Türkiye krizlere rağmen çok gelişti bu dönemde.

1998- 2000 arası patlamış hiper enflasyonun dizginlendiği Kemal derviş yıllarıydı enflasyon % 100 den inönü den beri görülmemiş rakamlara % 35 lere düşürüldü ihracat iki yılda 22 den 45 milyar dolara % 30 lar gibi artış ile fırlatıldı tl den sıfır atma konuşulmaya başlanmıştı

2000-2012 arası Kemal Derviş Ecevit iktidarının çözümleri ile düzelen ekonominin muhteşem kalkınması ile devam etti. Bu süre zarfında IMF aldığımız krediler nedeniyle ensemizde boza pişirdi bizi Amerika Almanya gibi ahlaklı olmaya zorladı ihale kanunları bankacılık kanunları bütçe disiplini filan nefes aldırmadı bize ve bu iklimde ekonomi şahlandı dünya bizi konuştu. Bu 10 yıl önceki iktidarın altın tepside sunduğu bir lütuftu bu idareye.

2013 de IMF ye olan son borcumuzu ödedik tüm IMF denetimi kalktı özgür bir kuş olduk ve o gün o saatten sonra başta ihale ve bankacılık kanunları değişti tekrar bozuldu bir daha da o günden sonra düzelemedik her yıl daha da daha da kötüye gide gide bu güne geldik.

Sonuç olarak 1922 den beri bizim en kötü dönemimiz son 20 yılın ikinci yarısıdır. İlk yarısı ise Kemal Derviş Ecevit döneminin muhteşem mirası mecburi kalkınma dönemidir

Eğer Türkiye 1950 den beri Kemal Derviş kafası ile yönetilse biz şu anda Amarika olmuştuk. Bu adam bizi sadece 2 yılda düze çıkarttı ve 2 kat büyüttü enflasyonu iki kat küçülttü. Bunu bence 1950 den beri neredeyse hiç şans tanımadığımız en zıt koalisyonlar ile en beter şimdiki gibi dönemlerde lütfedip seçtiğimiz sol ahlak başardı. Kodummu oturtan tipler olmadıkları için Türk halkı bu solcuları hiç hazetmedi ama keşke bağrımıza taş basıp hiç olmazsa 10 sene bari sevseydik biraz bence Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz